#GAMLE OSLO

Super og pen 3-R med gjennomgående løsning | 7m2 balkong | V.vann inkl | Peis | Fantastisk bakgård | Attraktivt område!

Herslebs gate 34A , 0578 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Eiendomsmeglerfullmektig
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

har bolig mellom 60-120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 59 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 65 m²
Tomt 824 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1889
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 47
Energimerking G
FINN.no 178837801
Sist endret 23.05.2020 11:40
Prisantydning 4 200 000
Totalpris 4 229 069

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) 21 259,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 221 259,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 229 069,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0074

Adresse og matrikkel

Herslebs gate 34A, 0578, Oslo, Gnr. 229 bnr. 47 snr. 1, andelsnr. 21 i Tøyenhagen borettslaget med orgnr. 941797873 i Oslo kommune

Eier

Ester Synnøve Chekkour

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

59 / 59 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1889

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.996 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.996,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 824 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Fantastisk bakgård med inngang fra 5 ulike porter som har belegningsstein på gangveier, plen og pen beplantning. I tillegg finner du lekeplasser for de minste, hyggelige sittegrupper, fellesgriller og mulighet for plantekasse. Laget har et bakgårdshus som kan leies etter venteliste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Pen og supersentral 3-roms i byggets 2. etasje. Her får du store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden (opptil 2,52m), sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en flott balkong hvor du kan nyte solrike dager. Sentral og rolig beliggenhet vendt mot indre gårdsrom og rolig blindgate mellom Grünerløkka og Tøyen, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker, utesteder og ellers alt Oslo sentrum har å tilby!
Stor stue med peis fra 2008
Stilrent kjøkken fra 2008
Delikate farger fra 2018
2 soverom med garderobe mot rolig bakgård
Bad med opplegg for vaskemaskin
Fantastisk bakgård med sittegrupper, fellesgrill og lekeapparater
Bakgårdshus som kan leies
3 boder
V.vann inkl
Ingen forkjøpsrett
 

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med peis, kjøkken, 2 soverom hvorav et har utgang til balkong, bad og gang/entré.
I tillegg disponibel leiligheten en kjellerbod, en bod i trappegangen som deles med naboen og en loftsbod. Det er sykkeloppbevaring i kjeller, samt sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsplass. Laget har et bakgårdshus kan leies etter venteliste.

Beliggenhet

Sentral og rolig beliggenhet vendt mot indre gårdsrom og rolig blindgate i Gamle Oslo, midt mellom Grünerløkka og Tøyen med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker, utesteder og ellers alt Oslo sentrum har å tilby. Flere matforretninger finnes rett i nærheten, også søndagsåpen.
Tøyen har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og bar/pub. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Det er verdt å ta turen innom Skatten Oslo som byr på blant annet nordisk mat. I nabolaget finner du hyggelige kafeer som Grådi og Hjørnet Kro, Stockfleth`s og Carinas cafe som ligger i nabobygget.
Det er heller ikke lang vei til hovedstadens "nye" bydel Bjørvika og Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer.
Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige caféer, markeder og små nisjeforretninger. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk, Diner, italiensk på Trattoria Poppolare, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, eller hva med en gourmetburger på Meat ST, Illegal eller Munchies.
Et lite stykke unna, langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Liker du å leve det gode liv er dette en bydel der de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Waynes Coffee og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.
For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Schous Plass, Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Her finnes også mange parker som Botanisk hage som ligger rett utenfor døren. Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen er andre parker i nærheten. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag.
Godt tilbud av offentlig transport med buss fra Tøyenkirken nesten rett utenfor døren. Flere av bussene går hele natten. Ellers er det T-banestasjon like ved boligen med alle 6 linjene. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.

Stue | Med hyggelig peis

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2018, samt har den ene veggen en dekorativ tapet. Gulvet består av originalt heltre som ble malt i 2018. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden på 2,52 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis fra 2008, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Pipeløpet har fått nytt røykrør.

Kjøkken | Stilrent fra 2008

Stilrent og pent kjøkken fra 2008 som har innredning med glatte fronter og benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Mellom benkeplaten og overskapene er det hvite fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakt. Du finner hvitevarer som komfyr med nedfelt keramisk platetopp (fra 2020) i benkeplaten, ventilator og oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene og det originale gulvet ble malt i delikate farger i 2018.

2 soverom | Hovedsoverom med balkong

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra 2018. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn naturlig med lys. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommene vender mot rolig bakgård, så her er det stille og svalt. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.
Hovedsoverommet har videre utgang til boligens østvendte balkong på ca. 7 m2. Her er det plass til et hyggelig cafésett og beplantning, så du kan nyte solrike dager.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom fra 2007 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjkar fra år 2018 med skyvedører i glass og veggmontert hånddusj, toalett og servant med ett greps blandebatteri. Over servanten er det overskap med glassdør, speil og lys på veggen. Videre er det opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel, så her har du alt du trenger på badet. I 2017 ble det montert ny baderoms vifte.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Vegger, tak og gulv ble malt i delikate farger i 2018. Det er adkomst til leiligheten via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har brannsertifisert dør med sikkerhetslås og dørpumpe.

Felleskostnader

Kr. 3 977 pr. mnd. Inkluderer varmtvann, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Brannvarslingsanlegg 80,-
Felleskostnader 3.639,-
Dugnad 50,-
Trappevask 208,-

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk på fire etasjer med kjeller og loft. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner og etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttervegger er i teglstein på fasaden. Grunnmur er i naturstein/ mur. Saltakkonstruksjon er i tre. Trevinduer i 2-lags glass fra år 1987.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet og en hyggelig peis i stuen. 4 av panelovnene er fra 2018. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Sikringsskap er plassert i entré med skrusikringer og jordfeilbryter er automatsikring. Hovedsikring og digital strømmåler fra 2017 er plassert i felles
tavleskap i kjeller.
- Røykvarsler i entré er tilkoblet felles brannvarslingssentral. 6kg slukkeapparat fra år 2020.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, friområde, tomt for offentlig bygning, spesialområde bevaring, byggeområde for boliger m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling - Oppføring av kontor og undervisning. Urtegaten 9 AS ønsker å styrke og å videreutvikle dette området av byen med etablering av ulike former for, noe som er vurdert å være både tilpasset omkringliggende omgivelser og som kan bidra til å styrke området - i tråd med kommunens overordnete planer. Det vil bli innpasset et torg som sentralt beliggende i prosjektet. Beliggenheten gjør landområdet svært godt egnet til transformasjon. Ønsket utvikling forutsetter regulering til blandet formål for forretning, kontor, offentlig eller privat tjenesteyting (institusjon, undervisning forsamlingslokale, bibliotek, administrasjon, annen offentlig eller privat tjenesteyting), næring (bevertning,  innen næring), uteoppholdsareal, samt fortau og gatetun. For felt 3 inngår også hotell som del av arealbruksformålet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201500149 for mer informasjon.
Kolstadgata - Hensikten med oppgraderingen er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata og samtidig frigjøre arealer utenfor Tøyen skole. De frigjorte arealene skal kunne brukes av elever i skoletiden og være en møteplass for lokalmiljøet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Vahls gate 9 - Rudolf Nilsens plass skal oppgraderes. Dette innebærer endringer av dekker, opparbeidelse av nye gangveier, felling av trær, ny beplantning, samt planting av nye trær.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201903785 for mer informasjon.
Urtegata 9 - Innvendig rivning av kontorbygg. Tiltaket er en del av et større ombyggingsprosjekt av Urtegata 9. Ombygging, tilbygg og påbygg vil bli omsøkt i egen rammesøknad som er under utarbeidelse, og er fremdeles ikke mottatt Plan og bygningsetaten.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201812657 for mer informasjon.
Norbygata 12 - Tilbygg, ombygging og rehabilitering av industri/kontorbygg. Tiltaket er første ledd i en fullstendig transformasjon av kvartalet. Omsøkt tiltak skal inngå som en av flere komponenter i et byromkonsept med åpning av en passasje gjennom kvartalet. Konkret omhandler søknaden ombygging og rehabilitering av eksisterende industri/kontorbygg i åtte etasjer og tilbygg på byggets nordvestgavl i hele byggets høyde.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201814712 for mer informasjon.
Sørligata 10 D-E - Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1890/990710-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 14.06.1890 
Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: 0301-229/47. Gjelder denne registerenheten med flere
1939/400995-1/105  Erklæring/avtale 02.02.1939 
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-229/47. Gjelder denne registerenheten med flere
1981/501624-1/105  Livsvarig borett 13.02.1981 
RETTIGHETSHAVER: ELLINGSEN ELLING OG RANDI. Gjelder denne registerenheten med flere
1981/501626-4/105  Obligasjon 13.02.1981 
BELØP: NOK 4.800.000. Panthaver: Ellingsen Elling Lnr.: 1119567. UOMSETTELIG. Gjelder denne registerenheten med flere
1986/3033-4/105   ** Nedkvittering 15.01.1986 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 4.500.000
1989/33055-4/105  Fellesobl. for bor.innsk. 29.05.1989 
BELØP: NOK 12.283.500. Panthaver: De Fremtidige Andelseierne I Brl. 941 797 873. Lnr.: 10009231. Gjelder denne registerenheten med flere
1990/16738-4/105   ** Prioritetsbestemmelse 12.03.1990 
veket for: OBLIGASJON 1990/7044-4/105
1991/32061-1/105   ** Transport av panthaver 25.06.1991 
Fra: Oslo Byfornyelse As Lnr.: 1119568. Til: OBOS Eiendomsforvaltning A/S. Lnr.: 1125606
2007/483987-1/200   ** Transport av panthaver 18.06.2007 
Fra: Obos Eiendomsforvaltning A/S. Lnr.: 1125606. Til:De Fremtidige Andelseierne I Brl. 941 797 873 Lnr.: 10009231
1989/46097-1/105  Best. om adkomstrett 12.07.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:63  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:101  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Erk. vedr. benyttelse av areal. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-229/47. Gjelder denne registerenheten med flere
1999/70081-1/105  Obligasjon 01.12.1999 
BELØP: NOK 3.600.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Lnr.: 1087116. Gjelder denne registerenheten med flere.
2006/366817-1/200  Pantedokument 03.08.2006 
BELØP: NOK 4.500.000. Panthaver: OBOS BBL Org.nr: 937052766. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/483987-2/200  Fellesobl. for bor.innsk. 18.06.2007 
BELØP: NOK 992.900. Panthaver: De Fremtidige Andelseierne I Brl. 941 797 873 Lnr.: 10009231. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse. av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 33055/1989. Gjelder denne registerenheten med flere
1989/12519-2/105  Seksjonering 27.02.1989 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1008/1118
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Tøyenhagen B/l, org.nr. 941.797.873, består av 122 andelsleiligheter.
Styreleder er Jøran Grønstad.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.
Laget har egen hjemmeside: http://toyenhagen.no
Det er Gamle Oslo Servicesentral som leverer vaktmestertjenester til borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 21.259,- pr. 21.04.20.
Andel fellesformue kr. 51.559,- pr. 31.12.19.
Laget har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 79.096,- pr. 21.04.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,3 % pr. 21.04.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 137,-.
Restløpetiden er 4 år og 10 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 1.877.942,- pr. 21.04.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,3 % pr. 21.04.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 191,-.
Restløpetiden er 6 år og 8 mnd.
 

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 88004561

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 1 240 872,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 625 176,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i leilighetene i tidsrommet mellom kl. 2300 og 0700.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planlagt å male balkongene ila 2020 ifølge styret. Videre er det planer om å få nytt porttelefonsystem ila året. Ellers jobber de med å opparbeide en ny uteplass.
Utført vedlikehold:
2018: Oppgradering av lekeplassen i bakgården. Utskiftning av nøkkelsystemet i borettslaget. Tiltak for å redusere radonnivået i borettslaget. Belysning i inngangspartiene. Utarbeiding av langsiktig vedlikeholdsplan for borettslaget. Oppussing av bakgårdshuset. Vedlikehold av utemøblene i bakgården. Planlegging av ny grillplass. Oppstart kartlegging av status på ventilasjon i borettslaget.
2015: Ny sandkasse. Nytt brannvarslingsanlegg i oppganger og leiligheter. Utskifting av fundament til portene.
2014 - 2015: Asfaltering av bakgården.
2013: Tiltak mot radon. Utbedring av bakgård og brannsikring.
2012: Tiltak mot radon.
2011: Utbedring av ventilasjon i bakgårdshuset.
2010 - 2011: Tetting av rottehull i alle kjellere. Maling av oppgangene og fasade.
2009: Oppgradering takrenner. Dørpumper i leilighetene.
2009 - 2011: Brannsikring av himlingene i kjellerne i Tøyengata 36, 38 og 40.
2005: Vinduer, dører og balkonger er malt, arbeidet er avsluttet i 2005. Alle pipene er renovert - dvs det er innlagt røykrør og nye tilkoblinger. Råloftene i Tøyengt. 36, 38 og 40 er solgt til entreprenør, og det er bygget 7 leiligheter.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å skaffe husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret. Det skal heller ikke være mer enn to husdyr pr. husstand. Se lagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Taklampe på kjøkken og kjøleskapet medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringsskjemaet:
- Området er belastet med majorstuebille. Det observeres sølvkre og mulig én skjeggkreobservasjon 2019. Veggedyr 2013 og igjen 2015. Siste observasjon vinter 2016.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. 2 gratis visninger. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Mats Ergo