#TØYEN

Stor, delikat og skjermet 2-roms i øverste etg | Gjennomgående | 4m2 Balkong | Fyring og V.vann inkl | Idyllisk bakgård!

Hertug Skules gate 10 , 0652 Oslo

VISNINGER

26. mai tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

31%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type Leilighet / Aksje
Primærrom 59 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 65 m²
Tomt 239 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1933
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 179
Energimerking G
FINN.no 179280575
Sist endret 18.05.2020 11:31
Prisantydning 3 550 000
Totalpris 3 950 977

Beregnet totalkostnad

3 550 000,- (Prisantydning) 380 979,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 930 979,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 810,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 998,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 950 977,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0081

Adresse og matrikkel

Hertug Skules gate 10, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 179, aksjebrevnr. 1865-1892 i Sommerfrydløkken As borettslag med orgnr. 921706553 i Oslo kommune

Eier

Line Larsen Holm

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

59 / 59 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1933

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 2.223 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2.223,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 239 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Nydelig bakgård som er opparbeidet med asfalterte gangveier, parkanlegg, lekeplasser for de minste, hyggelige sittegrupper med puter og parasoller, griller, plen, beplantning og plantekasser. Det er gratis parseller for dyrking av grønnsaker utenfor bygget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Delikat og meget romslig 2-R i byggets øverste etasje! Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden(opptil 2,71m), sørger dette for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en herlig balkong hvor du kan nyte solrike dager. Her bor du sentralt til på Tøyen med kort vei til sentrums yrende liv, samtidig som boligen ligger skjermet til i en rolig sidegate!
 
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Delikate farger fra i år
Pent kjøkken som har godt m/skap og benkeplass
Stort soverom m/garderobe mot bakgård
Nordøstvendt balkong på 4m2 fra 2010
Delikat bad fra 2016/17
Separat toalett fra 2016/17
Nydelig bakgård m/grill, sittegrupper og tilgang til hageparseller
Veldrevet aksjelag
Fyring og v.vann inkl
2 store boder

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. og øverste etasje og inneholder stue, kjøkken, soverom med balkong, bad, toalettrom og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod og en loftsbod. Det er felles bod for oppbevaring av sykkel og barnevogn, så her er det godt med lagringsplass. I kjelleren er det fellesvaskeri med stor vaskemaskin og tørketrommel. Trimrommet finner du i kjelleren i Sigurds gate 17. Hobbyrom i HS 14 kan også benyttes.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg sentralt på Tøyen, kun noen få minutters gange fra Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø mens Grønland med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en 10 minutts spasertur unna.
I tillegg til å være nær urbane fasiliteter på Tøyen og Grønland, er det også kort vei til flotte grøntområder i Kampenparken, Botanisk Hage og ikke minst Tøyenparken og Tøyenbadet. Sommerstid kan man hente seg en sykkel på bysykkelstativet som ligger ikke langt fra boligen, og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både SATS Kampen, Fresh Fitness, Stamina Hot og Partner Gym innenfor gangavstand. Flere matvareforretninger ligger også like i nærheten. T-bane (alle linjer) og buss (20 og 37) befinner seg også i umiddelbar nærhet. Her bor du sentralt med en grønn lunge som nærmeste nabo og hele byen innenfor rekkevidde.
Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området nå er svært attraktivt med et blomstrende folkeliv og bredt kulturtilbud. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna leiligheten, finner du både spisesteder, apotek, bokhandel, blomsterbutikk og matvarebutikker.
Blant restaurantene og utestedene på Tøyen er det verdt å nevne flere; Postkontoret har etablert seg som en koselig nabolagspub med shuffleboard, deilig pizza, og et bredt utvalg av arrangementer, inkl konserter, quiz og Kristoffer Schaus «Rekommandert». Skatten er en romslig og hyggelig kafe som holder åpent utover kvelden og rett som det er smeller til med både dj´s og dansegulv. Sushi, thai, tyrkisk, og burger av topp klasse finnes også på torget, og vil du ha runde av med en god drink er cocktailbaren Human Mote stedet. Et par kvartaler unna finner man de populære spisestedene Grådi og Golden Chimp, og ikke minst den skjulte perlen Brutus hvor man kan få inngående kjennskap til både naturvin og unike småretter.
På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap på Øyafestivalen i Tøyenparken. Forrige vinter var det dessuten en ekstremt stor happening i bydelen da X-games ble arrangert på urbane Tøyen.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig og malt i delikate farger. Gulvet er belagt med 1-stavs originale tregulv som har blitt slipt og lakket. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden på 2,71 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til det man måtte ønske av planter og pynt. Størrelsen er perfekt for å skape ulike sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en praktisk plassbygd hylleanordning som er perfekt for å lagre bøker evt. dekor. Radiatorene er fra 2019 og gir en lun følelse.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Pent kjøkken som har innredning med profilerte fronter, samt benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Mellom benkeplaten og overskapene på den ene siden er det dekorative mosaikkfliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Du finner hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp, ventilator med avtrekk til kanal, kjøl- og fryseskap, vaskemaskin og oppvaskmaskin. Kjøkkenet vender mot den rolige bakgården, så her kan du nyte en stille frokost. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene ble malt i moderne farger i år og gulvet er belagt med laminat.

Soverom | Med balkong

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvet er belagt med 1-stavs originale tregulv som har blitt slipt og lakket. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, slik at balkongen blir en forlengelse av leiligheten. Balkongen er på 4 m2 og vender mot nordøst. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager. Balkongen og rommet vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig.

Bad | Delikat og flislagt

Delikat og flislagt baderom som ble pusset opp i regi av laget i 2016/2017 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med innsvingbare dører i glass, samt veggmontert regn- og hånddusj og helservant med glatte fronter på skuffer og ett greps blandebatteri. Over servanten er det speil med lys og stikkontakter. Badet har downlights i himlingen og mekanisk ventilasjon.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Toalettrom | Meget praktisk

Leiligheten har et eget toalettrom som er meget praktisk når du har venner på besøk. Toalettrommen er flislagt og ble pusset opp i 2016/2017 i regi av aksjelaget. Rommet inneholder vegghengt toalett, servant i porselen og ett greps blandebatteri på vegg. Over servanten er det speil på veggen.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Entréen er et fint knutepunkt som binder rommene sammen. Her kan du lettvint svinge deg fra rom til rom med praktisk samspill i planløsningen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene ble malt i år i delikate farger og gulvet er belagt med en pen laminat. Leiligheten har adkomst fra felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 4 884,- pr. mnd. Imkluderer a-konto fyring og varmtvann, vaktmestertjeneste, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, trappevask, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Brenselsregnskap med avregning for den enkelte boenhet, gjør oppmerksom på at eier ved avregning (1 gang pr år) vil bli fakturert dersom det er innbetalt for lite a-konto beløp i eiertiden.

Etasje 5 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk på fem etasjer med kjeller og loft. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner. Etasjeskillere er i trekonstruksjoner. Yttervegger er pusset og malt mur og teglstein på fasaden. Grunnmur er i naturstein/ mur. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein. Trevinduer i 2-lags glass med ukjent alder og fra 1996. 2-fløyet balkongdør i 2-lags glass fra 2010.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med fjernvarme og radiatorer. På baderommet er det gulvvarme. Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
I 2019 var det utskifting av sentralfyr og radiatorer i regi av borettslaget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. laget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Sikringsskap er plassert i entré med automatsikringer. Strømmåler og hovedsikring er plassert i Hertug Skules gate 10 (028).
- Røykvarsler i entré og soverom. 6kg slukkeapparat. Brannteppe og tilkoblet brannslange i kjøkkenbenk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, fellesområde, vei, annet veiareal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, kontor, industri, lager, forretning, bevertning, konferansesenter m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kolstadgata - Møteplass ved Tøyen skole. Bymiljøetaten er godt i gang med forprosjekt og reguleringsplan for oppgradering av Kolstadgata. Hensikten med oppgraderingen er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata og samtidig frigjøre arealer utenfor Tøyen skole. De frigjorte arealene skal kunne brukes av elever i skoletiden og være en møteplass for lokalmiljøet. Kolstadgata skal være godt tilrettelagt for opphold og fotgjengere, samtidig som fremkommeligheten skal være godt ivaretatt for sykkel og nyttetransport, som varelevering og renovasjon.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Smedgata 41 C - Søknaden omfatter rivning av eksisterende verkstedsbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med
én boenhet i hver etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201716528 for mer informasjon.
Sørligata 10 D-E - Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.
Hagegata 32 - Søknaden omfatter oppføring av påbygg og nybygg til den eksisterende bygningen i Hagegata 32. Ny bebyggelse blir på totalt 1 017 m2 BRA.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201812795 for mer informasjon.
Kampengata 10-12 - Det søkes om å oppføre et tilbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201906653 for mer informasjon.
Brinken 39 - Det søkes om å oppføre rekkehus med 8 boenheter og underjordisk parkeringskjeller, samt rivning av eksisterende garasje.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1935/901486-1/105  Rettighet 19.12.1935 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420. LEIEAVTALE. LEIE-TID: 50 ÅR. ÅRLIG AVGIFT NOK 250. TRANSFORMATORSTASJON
1937/404318-1/105  Best. om adkomstrett 12.07.1937 
Bestemmelser om felles gårdsplass mv. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Gjelder denne registerenheten med flere
1937/404319-1/105  Erklæring/avtale 12.07.1937 
Bestemmelser om brannvegg/-dør. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Gjelder denne registerenheten med flere
1999/26546-1/105  Erklæring/avtale 27.05.1999 
Rett til bruk av utearealet på del av eiendommene. Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for Bolig- og eiendomsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere
2011/230753-1/200  Pantedokument 23.03.2011 
BELØP: NOK 16.356.920. Panthaver: OBOS BBL  Org.nr: 937052766. Gjelder denne registerenheten med flere
2016/186558-1/200  Pantedokument 03.03.2016 
BELØP: NOK 27.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Uomsettelig. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt 2019/790195-1/200  Pantedokument 08.7.2019 11:22. BELØP: NOK 15.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt
1992/24518-1/105  Best. om adkomstrett 13.05.1992 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:25, 174, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 254, 255, 256, 298, 400
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:166 Snr:1-39
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging. Rett til å anlegge og vedlikeholde tekniske ledninger. Rett til bruk.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Sommerfrydløkken As, Orgnr.: 921.706.553 består av 145 leiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.
Styreleder er Wiggo Wollbråten.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Aksjeselskapets revisor er BDO AS.
Fellesvaskeriene ligger i Hertug Skules gate 4 og 10, og i Kjølberggata 20.
Trimrommet finner du i kjelleren i Sigurds gate 17.
Selskapet har egen hjemmeside: http://www.sommerfrydlokken.no
Enkelte beboere har gått sammen og oppført balkonger på eget initiativ etter fullmakt fra generalforsamling. Rammesøknad skal gjelde for alle.
Sommerfrydløkken AS har en fast ansatt vaktmester.
Aksjeselskapet har avtale med Absolutt Rens om renhold av fellesarealene.
Get er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Noen leiligheter som ligger i 5. etasje fikk konsesjon for å kjøpe opp loftsarealet over leilighetene og utvide sine leiligheter ifm en takreparasjon for flere år siden. Det ligger altså en mulighet for å søke om dette, også for denne leiligheten på sameiets generalforsamling. Flere leilighetseier har utredet muligheten for dette og fremlagt på generalforsamlingen, men foreløpig blitt nedstemt

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 380.979,- pr. 07.05.20.
Andel fellesformue kr. 36.360,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 3 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 24.155.264,- pr. 07.05.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,2 % pr. 07.05.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 822,-.
Restløpetiden er 26 år.
Lån 2 utgjør totalt kr. 11.835.762,- pr. 07.05.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,2 % pr. 07.05.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 318,-.
Restløpetiden er 29 år og 3 mnd.
Lån 3 utgjør totalt kr. 2.599.694,- pr. 07.05.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,2 % pr. 07.05.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 693,-.
Restløpetiden er 19 år og 8 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87892191

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 102 056,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 10 500 i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal normalt være ro i boligene mellom kl. 23 og 07.
grilling er det kun tillatt å bruke flyttbar elektrisk grill eller gassgrill, ikke kullgrill.
Ventilasjonsvifte, eller andre installasjoner som reduserer felles naturlig avtrekk, skal ikke monteres på ventilasjonssystem.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har takket ja til lånetilbud fra OBOS inntil kr 15 000 000 med inntil 6 delutbetalinger. Det er trukket kr. 12 050 000 av dette lånet og det gjenstår et siste trekk på 615 000 som vil skje i september.
Det ble vedtatt på ekstraordinær GF 11.12.18 å skifte ut dagens varmeanlegg med fjernvarme. Arbeidene er i gang per okt 19
Fyring/varmtvann er inkl i ordinære felleskostnader. Lån til dekning av nytt varmeanlegg kreves inn som eget beløp, det samme gjør eldre lån som vedrører brannbalkonger og fasade. Lån til rør- og våtromsrehabilitering dekkes opp av ordinære felleskostnader. Her er det reguleringer fom 01.01.20.
Varme- og radiatorprosjekt i Sommerfrydløkken, som har byttet både varmeanlegget og alle radiatorer i leilighetene. Alle radiatorer var montert og varmen ble skrudd på i oktober 2019.
Utført vedlikehold:
2018 Varmebrett montert av Ice-Con AS.
2016-2017: Rør- og våtromsrehabilitering.
2015: forprosjekt rør- og våtromsrehabilitering. Fjerning av oljetank.
2014: Nytt bygg for barnevogner på øvre del av bakgården. Nye, doble sykkelstativ i bakgårdsbygget. Kontroll og erstatning av manglende brannvernutstyr i alle leiligheter.
2013: Nytt rekkverk på gangbru i bakgården. Varmekabel i takrenne i hjørnet HS 2. Nye målere til radiatorer i alle leiligheter.
2013-2014: Utbedring av sprekker og mal. Fasade og brannbalkonger BN 6 (mot bakgård) og KJ 18 (begge sider). Mur rundt lekeplass og ved trapp til øvre plan. nettstasjon i bakgården.
2012: Utskifting av 56 vinduer, hvor utskiftning ble ansett nødvendig. Ettersyn og bytte av defekt brannvernutstyr i 144 av 146 boliger.
2011: To brosteins stier ble reparert i bakgården og nye utemøbler ble innkjøpt.
2010: Det er i 2010 startet opp med opprettelse av balkonger. Opp til hver og en leilighet om de ønsker balkong.
2008: Oppgradering av lekeplassen.
2007: Maling av vinduskarmer mot gården i Bisp. Nikolasgate og Hertug Skulesgate. Oppussing av oppgangene inkludert baktrapper. Skifte av vinduer i Bisp. Nikolasgate/Hertug Skulesgate 14.
2006: Nytt callinganlegg. Maling vinduer oppgang.
2005: Reparasjon fyren.
2003: Tak skiftet ut.
For mer utfyllende vedlikeholdsliste, se vedlagt årsprotokoll i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er kun tillatt med ett husdyr per bolig. Det er kun tillatt med dyr som kan luftes i bånd eller som holdes innendørs. Se lagets husordensregler § 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Kaffemaskinen medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.
 

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
 

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen