#TEATERKVARTALET

Moderne 3-roms hjørneleilighet fra 2006 | 6m2 vestvendt balkong | Heis | Garasje* | Fjernvarme inkl | Populært område!

Mandalls gate 10 , 0190 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell
Linus Juell Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 61 m²
Tomt 523 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 442
Energimerking D
FINN.no 178670264
Sist endret 26.05.2020 09:14
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 430 440
Ligningsverdi 1 040 985,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 121 620,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 130 440,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 430 440,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0082

Adresse og matrikkel

Mandalls gate 10, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 442 snr. 15 orgnr. 990342334 i Oslo kommune

Eier

David Stokkan

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2006

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 5.774 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.774,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 523 kvm.  Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Det er opparbeidede fellesarealer med asfalterte gangveier, plen og pen beplantning. I tillegg er det lekeplasser for de minste og hyggelige sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Moderne og pen 3-roms hjørneleilighet i 3. etasje! Bygget er fra 2006, så her får du en gjennomgående god standard. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik balkong mot Teaterplassen! Her bor du i et attraktivt og meget sentralt boområde på urbane Teaterkvartalet. Du har alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet!
 
Romslig hjørneleilighet med god planløsning
Stor stue med varmepumpe med aircondition fra 2011
Vestvendt balkong på 6m2 med elektrisk markise
Stilrent kjøkken som ble oppgradert i år med integrerte hvitevarer
2 romslige soverom med garderobe
Pent bad med opplegg for vaskemaskin
Heis
Mulighet for å kjøpe garasjeplass for 450.000,-
God internbeliggenhet
Kort vei til "alt"

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 9 m2 som er delt opp i to rom. Ellers er det en sykkelparkering i garasjeanlegget, samt utendørs sykkelstativer så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.
Blokken ligger rett på Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.
Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.
Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten.
Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.
I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende.
Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, få minutters gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60,37,70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, 5 minutters spasertur fra Grønland sentrum. Trikk 19 kjører forbi Grønland i Schweigaardsgate. Trikk 11,12,13 og 17 stopper i Brugata. Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt ligger ikke langt unna leiligheten. Oslo bussterminal ligger få minutter unna. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med en pen 3- stavs eikeparkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I stuen finner du en varmepumpe med aircondition fra 2011, så her kan du få den temperaturen du ønsker.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige og overbygde balkongen på 6 m2. Balkongen er vestvendt så her er det rikelig med sol! Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan invitere gode venner over på solrike dager. I 2018 fikk balkongen elektrisk markise med vindmåler. Ellers er det installert stikkontakt på veggen.

Kjøkken | Tidløst

Tidløst kjøkken som ble pusset opp høsten 2019 som har innredning med glatte og hvite fronter, samt benkeplater i kompaktlaminat med underlimt oppvaskkum i komposittmaterialer og ett greps blandebatteri (toppmodell) fra Blanco med hånddusj. Ved siden av vasken er det egen knapp for oppløft av proppen, slik at du slipper i stikke armen ned i vasken. Over komfyren og vasken er det glassplate. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som komfyr med nedfelt induksjonstopp i benkeplaten og oppvaskmaskin (stillegående med automatisk åpning) fra Miele, kjøl- og fryseskap (toppmodell) fra Samsung, samt ventilator med avtrekk til kanal. Det er opplegg for brannslange i benkeskapet. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med 3- stavs eikeparkett.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Med våtromsbevis

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørnet med innsvingbare dører i buet glass og veggmontert hånddusj, vegghengt toalett, innredning med glatte fronter på skapdørene, samt ovenpåliggende helservant med ett greps blandebatteri. Over servanten er det integrert speil med lys og stikkontakt på veggen. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights og på veggen er det avtrekksvifte med mekanisk ventilasjon.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen hvor du kommer rett inn i leiligheten. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Leiligheten har adkomst fra felles trappegang eller heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har lyd- og brannsertifisert dobbel dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 3 040 pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv og internett, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Fjernvarme 644,-
Felleskostnader 1.988,-
Kabel-tv 408,-
Styret har besluttet å øke felleskostnadene med 10 % fra 1. juli for å øke langsiktig vedlikeholdsavsetning.
Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer er kr. 3.239,-.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Med boligen er det mulig å kjøpe med en garasjeplass for kr. 450.000,- + ca. 2,6 % i omkostninger. Garasjeplassen ligger i gnr. 530 bnr. 1 med ideell andel 1/318. Her får du en svært gunstig beliggenhet med kort avstand fra heis i bygget til garasjeplassen. Infrastruktur til el-billading installeres i garasjeanlegget denne våren, og ladeboks kan kjøpes for kr. 19 990,-. Ladeanlegget er kjøpt av Cirkle K som leverer ladeboksene Easee.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 040 985 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 747 544 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk på åtte etasjer med felles garasjeanlegg og boder i kjeller. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger er pusset og malt mur og liggende trekledning på fasaden. Grunnmur er i betong. Det er flat takkonstruksjon. Trevinduer og terrassedør i 2-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2010 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Søknad om utleie eller utlån av leilighet må på forhånd informeres til styret. Se sameiets vedtekter § 2-1 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarme og radiatorer som er inkludert i felleskostnadene som avregnes etter faktisk forbruk. På badet er det gulvvarme. Ellers har leiligheten varmepumpe med aircondition.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Varmepumpe med aircondition fra 2011.
- Sikringsskap er plassert på hovedsoverommet med automatsikringer. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles tavleskap.
- Røykvarsler i stue. 6kg slukkeapparat. Opplegg for brannslange i benkeskap i kjøkken.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning og bevertning. Reguleringsbestemmelse S-4095. Området forøvrig er regulert til fellesområde, vei, gangvei, gågate, torg, byggeområde for offentlig formål, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, industri, allmennyttig formål, hotell, kultur m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Mandalls gate 5 - Det søkes om oppføring av balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201809832 for mer informasjon.
Ombygging av kryss - Det søkes om ombygging av krysset Grønlandsleiret / Platous gate / Åkebergveien. Hensikten med ombyggingen er særlig å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklister i Platous gate som skal krysse Grønlandsleiret og gjennom dette legge til rette for sykkeltrafikk mellom Bjørvika og Grønland/Tøyen via Nordenga bru og Platous gate.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Tiltaket omfatter oppføring av 12 stykk nye boenheter. Nybyggets 1. etasje vil benyttes til utadrettet virksomhet og adkomst/vestibyle for boligene i 2. - 7. etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.
Grønland 24 - Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 27 - Det søkes ombygging og bruksendring av kontorbygget til boligbygg i andre til åttende etasje, samt påbygg i en ny niende etasje, opparbeiding av felles takterrasse på lavbygg og fasadeendring.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201709417 for mer informasjon.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Hensikten med planarbeidet er omregulering til et attraktivt byområde, med næring, forretning, tjenesteyting, boliger mv. Deler av bebyggelsen planlegges regulert til bevaring.
I tråd med målsettinger i gjeldende kommuneplan for Oslo om fortetting og økt boligtall i indre by planlegges det for en høyere utnyttelse for området. Det foreslås en fremtidig samlet bygningsmasse (eksisterende og ny) på inntil ca. 70.000 m2 BRA (over bakken).
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Galleri Oslos eiere har åpent for å rive den store bygningen. De betalte fem arkitektfirmaer for å lage forslag til hvordan det i stedet kunne bli. Alle fem forslag er variasjoner over samme temaer: 1. Det er tenkt bygges ett eller to nye, store høyhus nærmest Plaza. Det kompenserer for at andre deler av den store eiendommen åpnes opp og bygges lavere. 2. Dagens Galleri Oslo er på cirka 19.000 m², og tomten er relativt lavt utnyttet til å være så sentral i byen. Med alle forslag mangedobles bygningsmassen, for å gi lønnsomhet til prosjektet. 3. Det meste kan bygges i etapper, og Akerselva kan graves frem i dagen tvers over eiendommen. Alle forslag åpner dessuten for at Nylandsveien, siste rest av det overbygde motorveisystemet i sentrum, senere kan rives. 4. Det er tenkt boligbebyggelse på østre del av eiendommen, som trappes ned i høyde og knyttes sammen med boligbebyggelsen på Grønland. 5. Det lages nye torg og passasjer for fotgjengere på bakkeplan tvers gjennom bebyggelsen, i stedet som i dag, hvor man må gå rundt. Det er fortsatt uklart hva som skjer med bussterminalen, men et av forslagene er å legge den under bakken eller tvers over sporområdet på Oslo S.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2005/87271-9/105  Erklæring/avtale 16.12.2005 
Gjensidig rett til bruk av grunn for rep. og vedlikehold. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: 0301-230/442. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/360446-9/200  Erklæring/avtale 30.04.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:321, 449, 450, 451, 452F. Bestemmelse om vannledning. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/360446-10/200  Erklæring/avtale 30.04.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:449. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/669386-6/200  Erklæring/avtale 23.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:459. Bestemmelse om felles stikkledninger. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere
2006/303186-1/200  Seksjonering 27.06.2006 
opprettet seksjoner: snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 55/2943
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten
2007/360446-2/200  Bestemmelse om parkering 30.04.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:321  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:440 Snr:1-57
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442 Snr:1-53
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:449-452
Bestemmelse om fellesareal - underjordisk garasjeanlegg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
2007/360446-3/200  Erklæring/avtale 30.04.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:321  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:440 Snr:1-57
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442 Snr:1-53
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:449, 452
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
2007/360446-4/200  Erklæring/avtale 30.04.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:263, 271, 276, 321
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442 Snr:1-53
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:449-452
Bestemmelse om fellesområde. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
2007/360446-12/200  Erklæring/avtale 30.04.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:321  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441 Snr:1-453
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:449-452
Bestemmelse om fellesareal - uteoppholdsareal.
 
2007/669386-1/200  Erklæring/avtale 23.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:321 Snr:1-35
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:440 Snr:1-57
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442 Snr:1-53
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:449 Snr:1-41
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:450  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:451 Snr:1-41
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:452, 459, 460, 461
Bestemmelse om parkering og boder. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Mandalls Gate 10 Sameie, Orgnr.: 990.342.334 består av 49 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner.
Styreleder er David Stokkan.
Forretningsfører er Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.
Mandalls gate 10 sameie er en del av De nye Grønlandskvartalene. Styret har jevnlig kontakt med DnG Vel og får løpende informasjon om vedlikehold av utvendige fellesområder, garasjeanlegg (DnG Garasjesameie), fjernvarmeanlegget (DnG Fjernvarmesameie I+II) og annen infrastruktur som går på tvers av byggene.
Styret har et godt samarbeid med Vaktmester Andersen som leverer vaktmestertjeneste til De Nye Grønlandskvartalene gjennom en felles avtale forhandlet frem av De Nye Grønlandskvartalene Vel.
Renhold har vært utført av Reiduns Renhold AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 29.04.20.
Andel fellesformue kr. 10.418,- pr. 31.12.19.
Sameiet har ingen lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82037126

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 120 164,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 157 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er ikke tillatt med kullgrill på balkong eller i fellesarealer.
Det er ikke lov å koble seg til bygningens ventilasjonsanlegg.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Byggets fasade ble vedlikeholdt og malt over somrene 2015, 2016 og 2017.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Se sameiets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Grå bokhylle, tv-benk, lamper, nøkkelskap, montana-pult, vegghengt bokhylle på gjesterom, samt vegghengt nattbord med lamper medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Mats Ergo