#ENERHAUGEN

Lekker og oppgradert 3-roms | Gjennomgående | Solrik balkong og fantastisk utsikt | Heis | Fyring og v.vann inkludert

Enerhauggata 5 , 0651 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 72 m²
Bruksareal 77 m²
Bruttoareal 85 m²
Tomt 13 059 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1963
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 305
Energimerking E
FINN.no 178791845
Sist endret 20.05.2020 15:38
Prisantydning 5 550 000
Totalpris 5 622 690
Ligningsverdi 1 156 248,-

Beregnet totalkostnad

5 550 000,- (Prisantydning) 57 555,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 607 555,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 622 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0088

Adresse og matrikkel

Enerhauggata 5, 0651, Oslo, Gnr. 230 bnr. 305, andelsnr. 230 i Enerhaugen Borettslag med orgnr. 948152525 i Oslo kommune

Eier

Ingrid Mjelva Opsal Vedrana Rajic

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

77 / 72 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1963

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 9.270 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.270,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 13 059 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Felles tomt som er pent opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte arealer bestående av biloppstillingsplasser samt gangveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Lekker 3-roms som ligger høyt og fritt til med fantastisk utsikt over Oslo by! Her får du en praktisk bolig med smarte innredningsmuligheter. Det er store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en herlig balkong og enestående utsikt! Her har du en meget god og sentral beliggenhet på Enerhaugen, med bare få minutters gange ned til sentrum med alt av fasiliteter.
Romslig stue med store vindusflater
Delikat kjøkken fra 2015
Nordvestvendt balkong med fantastisk utsikt!
2 gode soverom med garderobe
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin, oppgradert i 2004
Heis
Fyring, v.vann, kabel-tv og fiber inkl
Mulighet for leie av p-plass og parsellhage
Kort gange til kollektiv transport

Innhold

Leiligheten går over to plan med gang/entré i 5. etasje. I 6. etasje er det stue, kjøkken med utgang til balkong, to soverom, bad og innvendig bod.
I tillegg disponerer leiligheten et skap og en bod i 2. underetasje merket nr. 612. Boden er oppmålt til ca. 4m2. Ellers er det felles sykkelrom i kjeller, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Enerhauggata 5 finner du sentralt, men allikevel skjermet, på Enerhaugen.
Fra leiligheten er det gangavstand til sentrum med alt dette innebærer; blant annet Karl Johans gate med shopping- og serveringssteder, og Grünerløkka med sitt trendy uteliv og kaféer. I tillegg til å være nær hovedstadens bypuls er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i bl.a. Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydhagen, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil samt Tøyenparken og Tøyenbadet. Du finner også Naturhistorisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.
Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området er svært attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg en kort spasertur unna, finner du bl.a. spisesteder og forretninger, matvarebutikker og utesteder. Verdt å merke seg er det populære utestedet Postkontoret, Skatten som tilbyr nordisk mat i toppklasse og den klassiske cocktailbaren Human Mote. På den anerkjente og spennende restauranten Bar Brutus serveres det naturvin av folk som er ledende innenfor kunnskap om naturvin i Oslo, og retter basert på enkle råvarer med grønnsaker i fokus. I hyggelige Sørligata ligger Grådi som byr på smaken av Oslo. Med et yrende liv og så mange bydelsbarer er det enkelt å skal kunne sitte i baren med et glass vin eller nyte et førsteklasses (eller trestjerners) måltid.
De siste årene har Oslos mest populære festival Øyafestivalen vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten. På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap.
Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Herfra kan man også ta seg via gangbroen til Bjørvika. Det er også kort vei til byens nyeste bydel Sørenga, med trendy spiseplasser og en flott bystrand som er et perfekt alternativ gjennom sommerhalvåret. Fjordbyen har moderne og spennende arkitektur og gir en fin kontrast til bydelens kultur og historie. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Deichmanske hovedbibliotek skal bygges like ved Operaen og skal bli en moderne møteplass for utveksling av kunnskap, bygget er forventet ferdig i 2019. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

Stue | Med fantastisk utsikt!

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet ble belagt med 1-stavs parkett i 2015. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen og gode takhøyden på 2,47 meter, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Her bor du høyt og fritt med en fantastisk utsikt over Oslo by! Størrelsen på stuen muliggjør store og sosiale soner med plass til mange gjester, både i sofagruppen og rundt spisebordet

Kjøkken | Delikat med balkong

Delikat og stilrent kjøkken fra 2015 med slette fronter fra Studio 10, samt heltre benkeplate i bambus med nedsenket oppvaskkum og ett-greps armatur. Under overskapene er det belysning og doble stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som ventilator, stekeovn med induksjonstopp og oppvaskmaskin. Ellers finner du et frittstående kjøleskap med fryser fra Siemens. Det er montert komfyrvakt på kjøkkenet. I 2015 ble gulvet belagt med 1-stavs parkett med gulvvarme, samt ble veggen pusset.
Kjøkkenet blir forlenget mer en herlig og innglasset balkong på 3,7 m2. Balkongen vender mot nordvest og har en helt fantastisk utsikt over Oslo by! Du har plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager. Balkongen har belysning og to enkle stikkontakter på veggen for en hyggelig atmosfære. På gulvet er det terrassebord.

To soverom | Stille og fredelig

Boligen har to soverom av gode størrelser og som har malte flater i smakfulle farger. I 2015 ble gulvene belagt med 1-stavs parkett. Det er store vinduer som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er romslig, så er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Siden leiligheten ligger høyt og fritt til, er det stille og rolig på rommene. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I tillegg er den innvendige boden rett utenfor soverommene, så her er det godt med lagringsmuligheter. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme, som ble oppgradert i 2004. Baderommet inneholder dusjhjørne med glassdører og ett-greps armatur fra Mora med hånddusj og takdusj, vegghengt toalett, plassbygd vegghengt servantskap med slette fronter fra 2015, samt ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Over servanten er det speil med overlys. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen møtes du av en kul og moderne entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Gulvet ble belagt med 1-stavs parkett i 2015. Her er det godt med plassbygde skap og hyller slik at du har gode oppbevaringsmuligheter til sko og yttertøy. Det er adkomst til leiligheten via felles trapperom med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør fra Nordic med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 5 163,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv/bredbånd, fjernvarme, varmtvann, vaktmestertjeneste, drift av borettslaget, trappevask, vakthold, felles byggforsikring, nedbetaling av lån, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 4.823,-
Internett 150,-
TV / Kabelanlegg 190,-

Etasje 6 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 31 parkeringsplasser og ca. 200 garasjeplasser, som leies ut etter søknad/venteliste ved å henvende seg til garasjeansvarlig i borettslaget. Det er kort ventetid på garasjeleie. For beboere i borettslaget koster det ca. 800,- pr måned for innendørs garasjeplass og ca. 500,- for utendørs parkeringsplass. Garasjene er oppvarmet. Styret holder på med forprosjekt til garasjerehabilitering. Hvis generalforsamlingen deretter vedtar rehabilitering av garasjene legges det opp til vesentlig økning/bedring i ladekapasitet. Bilkollektivet i Oslo benytter seg av 4 oppstillingsplasser i borettslaget. I tillegg leier Hertz Bilpool 2 parkeringsplasser av borettslaget og beboerne i borettslaget har etter gjeldende avtale gratis innmelding og medlemskap og betaler kun for time, uke eller døgnleie.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 156 248 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 162 491 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 11 etasjer, samt 2 underetasjer. Gulv mot grunn er av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein, samt fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Balkongdør med karmer av tre og 3-lags glass fra 2011. Vinduer med karmer/rammer av tre i hovedsak fra byggeår. Vindu på soverom og fast karm i stue, har to-lags glass vurdert fra 1988. Samt koblet vindu i stue med 2 x ett-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument"/byggeanmeldelse fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
6. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, to soverom og bad.
5. etasje:
Bruksareal: 6 m².
Primærrom: 6 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser. Det kreves styregodkjennelse for utleie av andelen.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme, samt er det gulvvarme på bad og på kjøkken. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Felles varmtvann i bygget.
- Vannrør hovedsakelig av typen plast. Synlige avløpsrør av typen plast.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg i felles korridor utenfor leiligheten. Hovedsikringens kapasitet er på 32Amp.
- Leiligheten har røykvarslere tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukkingsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, fortau, offentlig trafikkområde, tomt for offentlig utbygging, friområde, lett industri, byggeområde for bolig, forretning, kontor, allmennyttig formål verksted, bevertning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716463 for mer informasjon.
Sørligata 10 - Omsøkt tiltak omfatter rivning av garasjeanlegget i bakgården, som per dags dato er i svært dårlig forfatning. Bod bygningen i bakgården vil også rives samtidig, da denne er plassert på garasjetaket. Formålet med rivningen er i første omgang sikring av bakgården, men det foreligger samtidig konkrete planer for oppføring av et nytt boligbygg her.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Tiltaket omfatter oppføring av 12 stk. nye boenheter. Nybyggets 1. etasje vil benyttes til utadrettet virksomhet og adkomst/vestibyle for boligene i 2. - 7. etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien - Søknaden omfatter en ombygging av eksisterende kryss, for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklende. For å legge bedre til rette for venstresvingene syklister, utvides sykkelfeltet i Grønlandsleiret inn mot krysset med
Åkebergveien.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.
Smedgata 25 - Det søkes om å rive eksisterende bygning og oppføring av boligbygg.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202004557 for mer informasjon.
Smedgata 41 - Søknaden omfatter rivning av eksisterende verkstedbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer med
en boenhet i hver etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201716528 for mer informasjon.
Sørligata 10 A-C - Jens Bjelkes gate 43. Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bod bygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stykk nye boenheter. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Sørli lekepark - Det er søkt om oppgradering av lekeparken med nye gangveier, lekearealer, beplantning og lekeapparater.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201708802 for mer informasjon.
Åkebergveien - Søknad gjelder oppgradering av Åkebergveien. Oppgraderingen går ut på etablering av fortau, gangfelt, ny belysning, sykkelvei og etablering av støttemur som en del av veianlegget.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716463 for mer informasjon.
Kolstadgata - Bymiljøetaten er godt i gang med forprosjekt og reguleringsplan for oppgradering av Kolstadgata. Hensikten med oppgraderingen er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata og samtidig frigjøre arealer utenfor Tøyen skole. De frigjorte arealene skal kunne brukes av elever i skoletiden og være en møteplass for lokalmiljøet. Kolstadgata skal være godt tilrettelagt for opphold og fotgjengere, samtidig som fremkommeligheten skal være godt ivaretatt for sykkel og nyttetransport, som varelevering og renovasjon.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1898/903387-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 16.06.1898 
Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om gjerde. Overført fra Sørligt 1
1919/912774-1/105  Best om garasje/parkering 25.11.1919 
Overført fra Enerhauggt.15
1925/993829-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 14.07.1925 
Overført fra Enerhauggt.15
 
1944/303787-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 23.08.1944 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra Enerhauggata.3b.
1944/908685-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 23.08.1944 
Overført fra Enerhauggt.3B
1945/907410-1/105  Erklæring/avtale 02.06.1945 
Bestemmelse om kloakkledning. Overført fra Enerhauggt.15
 
1946/303953-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 23.09.1946 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. bryggerhus. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra Smedgata 48.
1947/301936-1/105  Bestemmelse om gjerde 16.04.1947 
Overført fra Enerhauggata.3b.
1947/916451-1/105  Bestemmelse om gjerde 16.04.1947 
Bestemmelse om adkomstrett. Overført fra Enerhauggt.3B
1958/310571-1/105  Skjønn 10.07.1958 
Overført fra Enerhauggata.13. Korrekt dok.nr. er iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 10511/1958
1961/518163-1/105  Erklæring/avtale 24.01.1961 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1961/506894-1/105  Erklæring/avtale 25.04.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1961/518164-1/105  Erklæring/avtale 24.11.1961 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1962/511968-1/105  Erklæring/avtale 13.08.1962 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1962/516202-1/105  Erklæring/avtale 23.10.1962 
Bestemmelse om kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1963/514982-1/105  Erklæring/avtale 09.10.1963 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1970/506492-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 17.04.1970 
BELØP: NOK 6.037.800 Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr.: 1087017. UTEN OPPTRINNSRETT. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER. ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER. Gjelder denne registerenheten med flere
1987/47143-1/105   ** Transport av panthaver 17.07.1987 
Fra: Christiania Bank Og Kredittkasse As Lnr.: 1086585 Til: Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr.: 1087017
2001/20259-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 10.04.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/20257-1/105.
2003/72660-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 05.11.2003 
veket for: OBLIGASJON 1998/61854-1/105
2004/30429-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 05.05.2004 
veket for: PANTEDOKUMENT 2004/30425-1/105
2004/52821-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 04.08.2004 
veket for: PANTEDOKUMENT 2004/48820-1/105
2004/73871-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 28.10.2004 
veket for: PANTEDOKUMENT 2004/73869-1/105
2002/3821-1/105  Obligasjon 18.01.2002 
BELØP: NOK 22.340.000 Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 5901748. Gjelder denne registerenheten med flere
2002/3821-2/105   ** Prioritetsbestemmelse 18.01.2002  Veket for to lån til BN-kreditt på hhv kr.5.500.000,- og kr.5.500.000,-.
2004/73869-1/105  Pantedokument 28.10.2004 
BELØP: NOK 16.600.000 Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Lnr.: 1087116. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/210322-1/200  Pantedokument 13.03.2014 
BELØP: NOK 9.000.000. Panthaver: EIKA BOLIGKREDITT AS Org.nr: 885621252. Gjelder denne registerenheten med flere
1990/71308-1/105  Erklæring/avtale 23.11.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253, 254, 257, 305, 347 og 381
Rett til adkomst mv. samt rett til å anlegge og vedlikeholde div. ledninger mv. Kan ikke slettes uten samt. fra Oslo kommune v/direktør for Eiendom og Utbygging.
1990/77697-1/105  Erklæring/avtale 20.12.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253, 256, 257, 305, 347 og 381  
Rett til adkomst,vedlikeh. av ledninger, plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år) Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Enerhaugen Borettslag, org.nr. 948.152.525, består av 470 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter.
Styreleder er Rune Berge.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvalter AS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Vaktmester Dan Terje Pedersen, Daniel Paus Sangolt og Leif Skuterud ivaretar den daglige driften og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
Borettslaget har avtale med Nokas AS om vakthold.
Borettslaget har avtale med NovaRen AS som rengjør borettslagets fellesarealer.
Borettslaget får levert fjernvarme fra Fortum til oppvarming av radiatorene i leiligheter og fellesarealer, samt oppvarming av varmtvann.
Borettslaget har avtale med OBOS Opennet om kollektiv leveranse av internett til alle beboerne. Avtalen gir en teoretisk hastighet inntil 1000/1000 Mbps (nedlasting/opplasting) per leilighet.
Borettslagets hjemmeside: www.ebrl.no
Som beboer i Enerhaugen, får du ekstra gunstige priser på medlemskap og treningsveiledning hos Tøyen Fitness. Borettslaget tilbyr også utleie av parseller til dyrking av planter og grønnsaker. Borettslaget har til sammen 90 plasser til utleie, og parsellene er samlet bak St. Hallvard Kirke og ved Smedgata 32. For leie av en parsell (to kasser) koster det kr. 350,- i året. Sykkelparkering finnes i utvalgte rom i kjellerlokalene, samt er det tilgang til fellesvaskeri.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 57 555,- pr. 05.05.20.
Andel fellesformue kr. 46.330,- pr. 31.12.19.
Laget har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 12.131.415,- pr. 05.05.20, og er tatt opp i Eika.
Renten på lånet utgjør 2 % pr. 05.05.20, med flytende rente
Kapitalkostnaden er kr. 347,-.
Restløpetiden er 8 år og 3 mnd.
Lån 1 utgjør totalt kr. 9.921.513,- pr. 05.05.20, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 2,68 % pr. 05.05.20, med flytende rente
Kapitalkostnaden er kr. 328,-.
Restløpetiden er 7 år og 4 mnd.

Forsikring

Protector Polisenummer: 1680824

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 7 833 947,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 6 100 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger. 
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i laget. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere informasjon.
Det skal være ro i leilighetene fra klokken 22.00 til klokken 06.00.
Det er egne retningslinjer for fyringsanlegget. Se siste side i borettslagets husordensregler.
Det er bare tillatt med 1 stykk garasjeplass per boenhet.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold:
2019: Tilbakerømningssystem i alle felleskorridorer.
2018: Skiftet fibermodem i alle leiligheter og oppgradert borettslagets fibersentral.
2017: Belysning uteområder, Sikring av betongskader fasader og revet takskur høyblokker.
2016: Opprinnelig leilighetsdør fra 60-tallet er skiftet ut. Ca. 90 parseller er etablert.
2014: Nye heiser i høyblokkene og nytt låssystem i alle fellesdører.
2014 - 2015: Åtte nye heiser i høyblokkene og nytt låssystem i alle fellesdører
2013: Betong- og fasaderehabilitering for Enerhauggata 1.
2012: Nye dører i inngangspartier og nye korridordører med dørautomatikk. Installering av kameraovervåking i fellesarealer.
2011: Oppussing av korridor og trapperom.
2007: Skifte av stoppekraner.
2007: Oppgradering utomhus i Enerhauggata 5 og 7.
2006: Heisdører og nytt tak for Smedgata 34.
2003 - 2004: El-arbeid av fellesanleggene og alle leiligheter.
For komplett vedlikeholdsplan, se borettslaget årsberetning.
Det er i posten for drift og vedlikehold beregnet kr. 3 300 000,- til ordinært vedlikehold i 2020.
I starten av 2020 hadde de radonmåling av borettslaget hvor resultatene viser at borettslaget generelt sett ligger langt under den anbefalte grenseverdien/tiltaksverdien til myndighetene når det gjelder Radon (under 100 bq/m3). Det var unntaksvis noen høyere nivåer i enkelte rom som ikke er registrert som permanente oppholdsrom (som f.eks. varmesentral og fellesareal). Det er ikke nødvendig å gjøre noen spesielle tiltak per i dag.
I 2016 bestilte generalforsamlingen en vedlikeholdsplan for Enerhaugen. Siden da har styret jobbet med å kartlegge tilstanden til bygningsmassen. I løpet av våren 2018 var det en ekstraordinær generalforsamling for å bestemme hvordan laget skal rehabilitere og oppgradere bygningene de neste årene.
Det pågår en del utredninger vedrørende fremtidig rehabilitering i borettslaget. Styret har innhentet rapport fra Multconsult og kommet frem til følgende foreløpige prioriteringsrekkefølge:
1) Garasjeanlegg.
2) Tak.
3) Fasader, stuevinduer og balkongdører.
4) Våtrom, ventilasjon og varmeanlegg.
Ingenting av disse prosjektene er formelt vedtatt av generalforsamlingen, med unntak av et forprosjekt på garasjeanleggene. Styret har engasjert Norconsult til å gjennomføre dette forprosjekt. På innkallingen for 2020 ber styret generalforsamlingen om fullmakt til igangsetting av garasjerehabiliteringen innenfor en kostnadsramme pålydende kr 45 000 000,-. Prosjektet lånefinansieres som vil medføre en økning av fellesgjelden for den enkelte andelseier. På grunn av koronasituasjonen har de ikke fått gjennomført den planlagte generalforsamlingen der dette skulle vedtas, så her er det ikke noe nytt p.t. Videre ønskes det å gi styret fullmakt til å inngå avtale med TT-Teknikk om rehabilitering av bunnledningene innenfor en kostnadsramme på inntil kr 5 000 000,-. Dette er også satt på vent på grunn av dagen situasjon.
Selv om delprosjektene kan sees hver for seg, er det også nødvendig å gjøre en vurdering på hvorvidt det er forsvarlig å gjennomføre to eller flere av delprosjektene samtidig. Dette kan bidra til å begrense start og stoppkostnader, effektivisere tiden det tar å gjennomføre rehabilitering og redusere ulempene dette medfører for beboerne. I tillegg er det viktig for styret å påse at felleskostnadene holdes på et forsvarlig nivå i årene som kommer.
Styret er klar over at mange beboere ønsker å bytte både vinduer og balkongdører. I tillegg er det flere andelseiere som venter på en avklaring vedrørende rehabilitering av soilrør og baderom i borettslaget. Baderoms rehabilitering er et kostnadskrevende prosjekt og slik tilstanden ser ut nå kan dette skyves frem i tid. Styret mener at det kan være fornuftig å gjøre ytterligere undersøkelser av tilstanden. Anbefaling til alle andelseiere fra Hjellnes Consult angående oppussing av neste årene: Hjellnes Consult er tydelige på at det ikke bør gjøres noen unntak om at enkeltbad skal få lov til å bestå når badene pusses opp felles i borettslaget. Mest sannsynlig vil det skape komplikasjoner, feil og fordyre prosjektet. Det er først når et eventuelt forprosjekt er gjennomført en vet om godkjent om alle bad må tas eller ikke. Etter ekstraordinær generalforsamling 7. mai er våtrom satt på vent i 5 til 10 år. Ønsker beboer å pusse opp badet kan det gjøres men da på egent ansvar og for egen risiko.
En samlet økonomisk oversikt over de ulike delprosjektene og konsekvensene for økonomien til borettslaget, herunder felleskostnader, vil bli lagt frem på en fremtidig generalforsamling så snart dette foreligger. Følgende forslag til vedtak ble vedtatt med overveldende flertall på ekstraordinær generalforsamling 07.05.18:
Generalforsamlingen gir styret fullmakt til å:
- Gjennomføre forprosjekt på tiltak 1 - garasjeanleggene.
- Utrede og belyse situasjonen ytterligere mht. prosjektene 2,3 og 4.
 Styret vil på en senere generalforsamling legge frem en videre strategi for det videre arbeidet med rehabilitering av bygningsmassen, jf. prosjekt 2,3 og 4.
Generalforsamlingen ønsker å godkjenne at tjenesteleilighet 1007 i Enerhauggata 7 selges. Styret ønsker fullmakt til å igangsette salg av leilighetsnr. 1007 og opprette en ny andel med nummer 471 pålydende kr 100,- og innskudd kr 11.400, - med eventuell over/underkurs ved innbetaling. På grunn av situasjonen har ikke styret fått vedtak om å selge leiligheten p.t.
I 2019 har styret også behandlet prosjektet knyttet til å oppgradere området vi i dag kaller «Brannveien». Dette er i tråd med generalforsamlingens vedtak i 2016 og 2019 om å gjøre området tryggere og mer attraktivt. I 2019 fikk borettslaget en bevilgning fra Oslo Kommune på omlag 1,4 millioner kroner til tiltaket som vil styrke arbeidet med prosjektet ytterligere. Tidligere har styret søkt om og fått bevilget 10 millioner kroner i støtte fra OBOS, kr 750 000 fra Oslo Kommune, samt 1,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen. Generalforsamlingen ga i 2017 sin tilslutning til å benytte inntil kr 1,5 millioner kroner av borettslagets egne midler til prosjektet. I disse dager har styret kontakt med entreprenør og venter på en fremdriftsplan for det som skal skje. De vil gå ut med mer informasjon når dette er klart.
For ytterligere informasjon se årsberetning og protokoll samt informasjon på borettslagets hjemmesiden www.ebrl.no.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt ifølge borettslagets vedtekter. Det er båndtvang på hund.

Tilbehør

Stringhyller stue, lampene i stuen, "Dots" knagger, håndstøvsuger, vegghyller soverom 2, alle bilder på vegg, nøkkelskap i garderobeskap yttergang, samt vaskemaskin medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 390,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Mats Ergo