#MAJORSTUEN

Majorstuens smarteste 1-R? Lys & delikat | Solrik balkong | Heis | Fyring & V.vann inkl | Ingen forkjøp | Super sentralt

Kirkeveien 50 , 0368 Oslo

BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

42%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 25 m²
Bruksareal 25 m²
Bruttoareal 28 m²
Tomt 1 011 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1938
Gårdsnummer 215
Bruksnummer 162
Energimerking D
FINN.no 179071561
Sist endret 22.05.2020 15:25
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 889 320
Ligningsverdi 673 101,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) 281 510,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 881 510,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 889 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0090

Adresse og matrikkel

Kirkeveien 50, 0368, Oslo, Gnr. 215 bnr. 162 snr. 1, andelsnr. 40 i Majorstuløkken Borettsalg borettslag med orgnr. 950446420 i Oslo kommune

Eier

Jekaterina Androstsuk

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

25 / 25 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 011 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, gressplen og prydbusker. I bakgården finner du hyggelig sittegruppe hvor du kan nyte solrike dager.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har IN-ordning. Det vil si at dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), er det mulig. Dette gjelder kun Eika 1 lånet.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Her får du muligheten til å kapre deg en lys og delikat bolig med smarte løsninger. Beliggenheten gir gåavstand til byens mest populære områder! Boligen ligger i 3. etasje og har god plass til sosiale soner og ble betydelig oppgradert i 2017. Vinduene er store med brede karmer som slipper inn naturlig lys. Dette sammen med den effektive løsningen og gode takhøyden sørger for en luftig atmosfære. Boligen forlenges med en vestvendt balkong hvor du kan nyte solrike dager! Super sentralt på populære Majorstuen rett ved Frognerparken, med et rikt utvalg av servicetilbud og kollektivmuligheter.
Stue med balkong på 3m2
Stilrent kjøkken, oppgradert i 2017
Delikat bad fra 2008, opplegg for vaskemaskin
Fyring og v.vann inkl
Lave omkostninger
Ingen forkjøp
IN-ordning og sikringsfond
Veldrevet borettslag

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod. I kjeller er det fellesvaskeri med tørkebåser. Ellers har laget felles sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentralt, rolig og meget populært boligområde på Majorstuen som hovedsakelig består av klassiske bygårder fra slutten av 1890-tallet. Her er det umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, kaféer, restauranter, Colosseum kino og offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til flere populære treningssentre. Det er kun få minutters gange til Bogstadveien, som den siste tiden har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting. Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen.
Det er nærhet til idylliske Vestkanttorget, med koselig marked og yrende liv, samt juletreutsalg i desember. I tillegg er det kun et par minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og populære Frognerbadet. For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Boligen har også nærhet til Gimle Kino og flere treningssentre, bl.a. Elixia Colosseum park, vis-á-vis Colosseum Kino, med treningshall som gir muligheter for ballspill. Det er også kort gangavstand til Bislettbadet, samt både Slottsparken og St. Hanshaugen Park, noe som byr på gode rekreasjonsmuligheter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Prix, Meny, Jacob`s, Kiwi og Vestkantmat. Ellers er det søndagsåpne butikker i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bogstadveien og Bygdøy allé et rikt og spennende utvalg av mote, interiør og spesialbutikker.
Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien fra Majorstuen ned forbi Slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på en liten gåtur.
Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og flere busslinjer trafikkerer stedet. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Frogner stadion og ligger ca. 1-2 minutter å gå fra boligen. Eiendommen har gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole, Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager.
Velkommen til et område som har alt!

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig, samt ble veggene pusset og malt i 2017. Gulvet ble belagt med en pen 1- stavs laminat i 2017. Det er store vindusflater fra 2012 som slipper inn rikelig med naturlig lys i leiligheten. Dette sammen med en svært praktisk løsning og god takhøyde på 2,65 meter, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Her møter du et romslig rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sovesofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
Videre blir leiligheten forlenget med den herlige balkongen på ca. 3 m2. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager. Balkongen er vestvendt så her er det rikelig med sol! Rekkverket er i malt betong med blomsterkasser. Gulvet er i betong.

Kjøkken | Tidløst og moderne

Lekkert og tidløst kjøkken som har innredning med hvite høyglanspolerte fronter, samt benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. I tillegg har kjøkkenet plass til en spisekrok som er et perfekt sted for å nyte en god frokost. Du finner integrerte hvitevarer fra 2017 som komfyr med keramisk platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har komfyrvakt og lekkasjestopper. I 2017 ble veggene pusset og malt, samt ble gulvet belagt med 1-stavs laminat.

Bad | Delikat og flislagt

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2008. Baderommet inneholder dusjhjørnet med innsvingbare dører i glass, veggmontert hånddusj, vegghengt toalett og helservant med glatte fronter på skapdører og ett greps blandebatteri. Over servanten er det speilskap med lys og stikkontakt på veggen. Videre er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, så her har du alt du trenger. I himlingen er det inspeksjonsluke og avtrekksventil.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Leiligheten har adkomst fra felles trappegang eller heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har brannsertifisert dør med sikkerhetslås.

Felleskostnader

Kr. 3 217 pr. mnd. Inkluderer fyring, varmtvann, Get (Kollektiv Flex), vaktmestertjenester, trappevask, drift av borettslaget, nedbetaling av lån, forretningsførsel, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 2.470,-
Kapitalkost. lån 1 EIKA1 747,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har tre biloppstillingsplasser som leies ut til kr. 1.100,- pr. mnd. Ledighet på parkeringsplass varsles ved oppslag, og det er botid som er avgjørende. Plassene befinner seg langs gjerdet/tujahekken ved Maries gate. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører ved tildeling av plass.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 673 101 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 423 165 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
 

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk på seks etasjer med kjeller og loft. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger er i behandlet mur/ betong på fasaden. Grunnmur er i betong. Saltakkonstruksjon i tre. Trevinduer i 2-lags glass fra år 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 25 kvm, Bruksareal: 25 kvm, Bruttoareal: 28 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme og radiatorer. På badet er det gulvvarme. Sentralvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
 

Utstyr

- I sikringsskapet er det montert 2 kurser fra sikringsskap til kjøkken stilk og platetopp. Montert 2 stykk jordfeilbryter. Kjøkken: 3 stykk dobbel stikkontakt på vegg, 1 stykk komfyrvakt, 1stykk trådløs bryter, 1 stykk tak lys. Stue: 5 stykk dobbel stikkontakt.
- Sentralvarme og radiatorer.
- Sikringer er plassert i eget rom i felles gang utenfor inngangsdøren med automatsikringer. Skrusikringer. Digital strømmåler fra år 2017.
- Røykvarsler i stue. 6kg slukkeapparat fra år 2020.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, fellesareal, annet uteoppholdsareal, tomt for offentlig bygning, byggeområde for bolig, industri, kontor, kjeller, underjordisk parkering/trimrom, forretning, barnehage m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kirkeveien 49 A og B - Det er søkt om etablering/boring av 3 energibrønner i bakgården på eiendommen.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201901194 for mer informasjon.
Middelthuns gate 15 - 17 - Tiltaket omfatter rivning av Middelthuns gate 15 og 17. Formålet med rivningen er å legge til rette for nye boenheter på eiendommen, omsøkt i saksnummer 201806685.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201818376 for mer informasjon.
Middelthuns gate 17 - Søknaden omfatter oppføring av en boligblokk på Majorstua i bydel Frogner. Boligblokken er 12 etasjer høy med 181 leiligheter fordelt på etasjene 2 til 12, og 8 bruksenheter for næring i første etasje. Prosjektet består av tre boligblokker - bygg A, B og C - med felles anlegg under bakken med boder og parkering. Denne saken omfatter kun bygg A og anlegg under bakken.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201806685 for mer informasjon.
Middelthuns gate 15 - Søknaden omfatter oppføring av en boligblokk på 10 etasjer med næringslokale i første etasje og 94 boenheter fordelt på etasjene 1 til 10. Denne søknaden gjelder kun for bygg B.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201817512 for mer informasjon.
Middelthuns gate 17 - Søknaden omfatter oppføring av en boligblokk på 14 etasjer med barnehage i første og andre etasje og 54 boenheter fordelt på etasjene 3 til 14. Denne søknaden gjelder kun for bygg C.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201817520 for mer informasjon.
Middelthuns gate 17 - Søknaden gjelder oppføring av trappehus/rømingstrapp fra parkeringskjeller og opparbeidelse av Fonteneplassen.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201900915 for mer informasjon.
Majorstuen knutepunkt og sporområde - Ruter foreslår å omregulere Majorstuen sporområde og knutepunkt fra trafikkområde til sentrumsformål, bolig, park, torg, trikk, forretning, kontor, bevertning, kultur, barnehage m.m. for å styrke kollektivknutepunktet med en variert arealbruk. Det er en forutsetning for planforslaget at ny Majorstuen stasjon etableres under bakken. Det foreslås ca. 460 boliger. To høyhus som tilsvarer 17 etasjer ligger bak Majorstuhuset. Eksisterende bebyggelse foreslås regulert til bevaring. PBE har ikke endelig konkludert hvilket trafikkalternativ som anbefales eller bygningene som skal bli på tomten.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201407126 for mer informasjon.
Fridtjof Nansens vei 12 - Fridtjof Eiendom AS foreslår å regulere Fridtjof Nansens vei 12 til kontorformål, med mulighet for forretning, bevertning og tjenesteyting. Hensikten med planen er å tilrettelegge for å rive eksisterende bygg og øke utnyttelsen med et nytt bygg på maksimalt 30 meter over gate, i tillegg til takoppbygg og kjelleretasjer, med et samlet bruksareal på 15 750 m2.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201609500 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1891/954177-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 09.07.1891 
Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om adkomstrett. Overført fra: 0301-215/162. Gjelder denne registerenheten med flere
1892/900446-1/105  Best. om adkomstrett 28.06.1892 
Overført fra: 0301-215/162. Gjelder denne registerenheten med flere
1938/401345-1/105  Best. om adkomstrett 19.03.1938 
Rettighetshaver: Kirkevn 52 B. Overført fra Kirkevn 52. Overført fra: 0301-215/162. Gjelder denne registerenheten med flere
1941/402146-1/105  Best. om adkomstrett 05.06.1941 
Rettighetshaver : Kirkevn 54. Overført fra: 0301-215/162. Gjelder denne registerenheten med flere
2015/1148118-1/200  Pantedokument 08.12.2015 
BELØP: NOK 17.333.371. Panthaver: EIKA BOLIGKREDITT AS Org.nr: 885621252. Uomsettelig. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt
2014/244189-1/200  Seksjonering 25.03.2014 
opprettet seksjoner: snr: 8
formål: Næring
sameiebrøk: 33/2784
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Majorstuløkken borettslag, Orgnr.: 950.446.420 og består av 100 andelsleiligheter.
Borettslagets eiendom ble i 2014 seksjonert i en samleseksjon til bolig (snr. 1) og 7 seksjoner til næringsformål (snr. 2 - snr. 8). Borettslaget er eier av samtlige seksjoner.
Styreleder er Randi Kristiansen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er Ernst & Young AS.
Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Eiendomsdrift.
Majorstuløkken Borettslag har siden 2009 fått levert fjernvarme (til oppvarming og varmtvann) fra Hafslund Fjernvarme AS.
Vinger Renhold forestår renholdet av fellesarealene.
Borettslaget har ett felles vaskeri.
Get er borettslagets leverandør av TV-tjenester.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.majorstulokken.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 281.510,- pr. 06.05.20.
Andel fellesformue kr. 28.940,- pr. 31.12.18.
Laget har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 15.852.514,- pr. 06.05.20, og er tatt opp i Eika.
Renten på lånet utgjør 2,10 % pr. 06.05.50, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 548,-.
Restløpetiden er 32 år og 7 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 12.177.447,- pr. 06.05.20, og er tatt opp i Eika.
Renten på lånet utgjør 2,85 % pr. 06.05.50, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 747,-.
Restløpetiden er 18 år og 7 mnd.
Dette lånet har IN-ordning.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 888331

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 834 396,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 1 612 850,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Skilt til postkasse bestilles av styret og styret må kontaktes for nytt skilt.
Vaskeri og tørkerom benyttes av beboerne etter borettslagets nærmere bestemmelser.
Det skal være ro i hele borettslaget alle dager mellom kl. 23.00 og kl. 07.00.
Det kun er tillatt med avtrekksvifter/ventilatorer med kullfilter på kjøkken.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget fremstår som relativt nyrehabilitert både med tanke på baderom, vann- og avløpsrør, fasade (inkl. vinduer og balkongdører), tak, innvendige fellesområder (inkl. postkasser) samt callinganlegg.
Det er imidlertid fremdeles noen ting som det i fremtiden bør gjøres noe med, det er bl.a.:
- Oppgradering av kjeller- og loftsboder
- Oppussing/maling trappeoppgang og korridorer (inkl. heis- og branndører)
- Oppgradering av «hage» mot Maries gt., inkl. nytt gjerde
- Asfaltering/grus bakgård
- Utredning og evt. utbedring av innvendig ventilasjonsanlegg
- Etablere plan for langsiktig vedlikehold
Det er p.t. ikke lagt noen konkrete planer for når de skal gjøre noe med disse punktene.
Oppgraderinger i borettslaget:
2019: Det ble i desember 2019 montert nye heisalarmer i begge heisene.
2018: Ny dørcalling
2017: Nye postkasser
2014: Ny hovedinngangsdør. Seksjonering av borettslaget til Sameie. Sameiet består av 8 seksjoner.
2013: Ny renovasjonsordning med nedgravde avfallsbrønner.
2012: Oppussing av fellesområdene inne. Fasaderehabilitering. Nye vinduer.
2011: Drenering langs yttervegg mot Maries gate.
2008/2009: Våtromrehabilitering i regi av borettslaget. Harry Martinsen AS var totalentreprenør.
2009: Tilkoblet fjernvarme.
2005: Nytt calling anlegg.
2004: Nye dører til leilighetene.
For en mer omfattende vedlikeholds historikk, så årsberetningen vedlagt salgsoppgaven.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyrhold tillates kun etter skriftlig tillatelse fra styret ifølge borettslagets husordensregler. 

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 990,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler: