#GAMLEBYEN

Delikat og lekker 3-roms fra 2005 | 4,7m² balkong | Kvadratsmart | Kjøkken fra 2019 | Heis | Attraktiv beliggenhet!

Konows gate 8 A , 0192 Oslo

VISNINGER

27. mai onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 49 m²
Bruksareal 49 m²
Bruttoareal 55 m²
Tomt 1 323 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1957
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 236
Energimerking E
FINN.no 179448175
Sist endret 22.05.2020 08:47
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 3 935 561
Ligningsverdi 859 984,-

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) 27 751,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 927 751,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 935 561,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0092

Adresse og matrikkel

Konows gate 8 A, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 236, andelsnr. 34 i Konows gate 8 borettslag med orgnr. 988321540 i Oslo kommune

Eier

Christoffer Marstein Ring

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1957. Bygget ble gjort om til leiligheter i 2005.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 5.633 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.633,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 323 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Felles bakgård opparbeidet med blant annet asfalterte adkomst-/internveier, plenarealer, busker, trær, hyggelige sittebenker, lekeapparater for de minste og sykkelstativer.
Festet fellestomt på 1.323m². Bortfester er Konows gate 8 Tomt ANS.  Oppsigelse av festeforholdet må gjøres skriftlig og det løper en oppsigelsesfrist på 4 år.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
Fellesgjelden kan nedbetales to ganger i året, i juni og desember hvert år.

Beskrivelse

Tiltalende og delikat 3-roms i 3. etasje. Bygget ble gjort om til leiligheter i 2005, så her får du en gjennomgående god standard. Det er store vinduer som slipper inn naturlig lys. Dette sammen med den meget praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en herlig balkong hvor du kan nyte solrike dager! Her har du fordelen av å bo i en sentrumsnær og flott leilighet i Gamlebyen. Det er kort avstand til alt av servicetilbud, samtidig som du er skjermet fra trafikk og kun en kort spasertur fra grønne og rolige omgivelser.
Romslig stue i et tidsriktig fargevalg
Sørvendt balkong på 4,7 m²
Lekkert kjøkken fra 2019
Eksklusiv eikeparkett fra 2017
2 store soverom med garderobe
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin, oppgradert i 2018
Nydelig bakgård
Super beliggenhet!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 5 m². Ellers er det felles sykkelparkering, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet, godt skjermet fra trafikk, med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum. Matbutikk ligger rett  ved boligen, samt nyåpnete pizza-takeaway.
Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Nye Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap.
Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Området har mange spennende tilbud, som f.eks. folkerike Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, Olympen m.m. De siste årene har Oslos mest populære festivaler vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten.
Leiligheten ligger tilbaketrukket til i stille gate, med en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier.
Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. anerkjent skulpturpark, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen.
Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kaféer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde.
Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv, koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2017. Gulvet ble belagt med en eksklusiv lys, mattslipt 1-stavs eikeparkett i 2017. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 4,7 m². Balkongen vender mot sør, så her er det rikelig med sol. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan invitere gode venner over. Leveggen hindrer mye trekk på balkongen, så denne kan nytes mer enn bare de varmeste dagene.

Kjøkken | Stilrent og moderne

Stilrent og moderne kjøkken fra 2019 som har innredning med sorte og matte fronter, samt benkeplate av laminat med nedfelt rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur. Under overskapene er det belysning og stikkontakt. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn, koketopp og ventilator. Veggene ble malt i delikate farger i 2019 og gulvet ble belagt med eksklusiv, lys og mattslipt 1-stavs eikeparkett i 2017.

Soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra 2017. Gulvene ble belagt med eksklusiv, lys og mattslipt 1-stavs eikeparkett i 2017. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme hvor det ble lagt nye og mørke gulvfliser i 2018. All baderoms innredning ble byttet i 2018 i stilren utførelse. Baderommet inneholder dusjhjørne med skyvedører, hånddusj og regndusj, toalett fra Gustavsberg, servantinnredning med skuffer og overliggende servant med ett-greps armatur. Over servanten er det speilskap med belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Et godt førsteinntrykk

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Entréen er et fint knutepunkt som binder rommene sammen. Her kan man lettvint svinge seg fra rom til rom med praktisk samspill i planløsningen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Gangen ble malt i en moderne farge i 2019 og gulvet ble belagt med eksklusiv, lys og mattslipt 1-stavs eikeparkett. Det er adkomst til leiligheten via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør i brannklasse B 30 og lydklasse 35dB.

Felleskostnader

Kr. 3 470 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv, trappevask, vaktmestertjeneste, festeavgift, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.
Herav:
Fellesutgifter kr 3.260,-
Renter kr 91,-
Avdrag kr 119,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 859 984 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 095 942 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt underetasje og kjeller. Bygget er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger av murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran. Vinduer og balkongdør på stue med karmer av tre, og tre-lags glass fra 2015. Vinduer på soverom med to-lags glass fra 2000.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1962 for eiendommen og ferdigattest for ombygging til boliger datert 2005.
Dokumentene følger vedlagt

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Stoppekraner for vann er plassert i fordelerskap på badet.
- Vannrør med rør-i-rør system og kobber. Synlig avløpsrør av plast.
- Ca. 120 liter varmtvannsbereder fra 2000 er plassert i underskap på kjøkkenet.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friareal, lek/opphold, vei, fortau, barnehage, spesialområde bevaring, naturområde, byggeområde for bolig, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kongsveien - Konows gate - Sjømannsskolen. Målsettingen med reguleringsplanen er å tilrettelegge for bedre trafikale forhold, spesielt for syklister, langs veistrekningen.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201203416 for mer informasjon.
Eiendommen ligger i et etablert/ nyutviklet boligområde med boligblokkbebyggelse. Nærområdet er under utvikling. Det rives, bygges og rehabiliteres i området, så det anbefales med et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1955/304533-1/105  Erklæring/avtale 22.03.1955 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra Konowsgt.8. Overført fra: 0301-233/236/0/1-43
1988/36895-2/105  Best. om adkomstrett 06.06.1988 
Korrekt dok.nr. er iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 36895/1986. Overført fra: 0301-233/236/0/1-43
2006/440679-2/200  Festekontrakt - vilkår 18.09.2006 
gjelder fra dato: 20.06.2005. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 345.600. Med flere bestemmelser
2015/371340-1/200  Pantedokument 29.04.2015 
BELØP: NOK 210.000.000. Panthaver: DANSKE BANK Org.nr: 977074010. Gjelder denne registerenheten med flere
2015/371340-2/200  Urådighet 29.04.2015 
Rettighetshaver: DANSKE BANK Org.nr: 977074010. Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver. Gjelder denne registerenheten med flere
2015/427283-1/200  Pantedokument 15.05.2015 
BELØP: NOK 300.000.000. Panthaver: FREDENSBORG AS Org.nr: 943582815. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/409274-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 08.02.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/408896-1/200
2018/409274-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 08.02.2018 21:00 
veket for: REGISTERENHETEN KAN IKKE DISPONERES OVER UTEN SAMTYKKE FRA RETTIGHETSHAVER 2018/408896-2/200
2018/408896-1/200  Pantedokument 08.02.2018 21:00 
BELØP: NOK 430.000.000. Panthaver: DANSKE BANK Org.nr: 977074010. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/408896-2/200  Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 08.02.2018 21:00 
Rettighetshaver: DANSKE BANK Org.nr: 977074010. Gjelder denne registerenheten med flere
2006/440679-2/200  Festekontrakt - vilkår 18.09.2006 
gjelder fra dato: 20.06.2005. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 345.600. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-233/236/0/1-43. Gjelder feste
2006/654520-2/200  Felles pantedok bor.innsk 27.12.2006 
BELØP: NOK 35.000.000. Panthaver: BORETTSLAGET KONOWSGATE 8 Org.nr: 988321540. Panthavere er andelseierne i borettslaget. Gjelder feste
2013/332974-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 25.04.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/284353-1/200
2013/332974-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 25.04.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/284366-1/200
2015/104815-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 04.02.2015 
veket for: PANTEDOKUMENT 2014/989739-1/200
2013/284353-1/200  Pantedokument 10.04.2013 
BELØP: NOK 62.600.000. Panthaver: EIENDOMSKREDITT AS Org.nr: 979391285. Gjelder feste
2013/284366-1/200  Pantedokument 10.04.2013 
BELØP: NOK 16.000.000. Panthaver: BIEN SPAREBANK ASA Org.nr: 991853995. Gjelder feste
2013/734211-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 02.09.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/284353-1/200
2014/989739-1/200  Pantedokument 13.11.2014 
BELØP: NOK 8.000.000. Panthaver: BIEN SPAREBANK ASA Org.nr: 991853995. Uomsettelig. Gjelder feste. Elektronisk innsendt
1955/419170-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten 28.11.1955 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE.
1990/39440-1/105  Seksjonering 29.06.1990 
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 43 SEKSJONER
2006/654271-1/200  Opphevelse av seksjonering 27.12.2006

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Konows gate 8, org.nr. 988 321 540, består av 75 andelsleiligheter.
Styreleder er Nadia Hasani.
Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen.
 

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 27.751,- pr. 30.04.20.
Andel fellesformue kr. 11.298,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 3 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 20.672.422,- pr. 30.04.20, og er tatt opp i Eiendomskreditt.
Renten på lånet utgjør 4,15 % pr. 30.04.20. Annuitetslån.
År siste termin: 2053.
Lån 2 utgjør totalt kr. 4.639.070,- pr. 30.04.20, og er tatt opp i Sparebank Bien.
Renten på lånet utgjør 3,73 % pr. 30.04.20. Annuitetslån.
År siste termin: 2033.
Lån 3 utgjør totalt kr. 4.170.810,- pr. 30.04.20, og er tatt opp i Sparebank Bien (balkong).
Renten på lånet utgjør 3,73 % pr. 30.04.20. Annuitetslån.
År siste termin: 2034.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83519498

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et overskudd på kr. 969.896,-. Budsjettet for 2018 var lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 107.000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
I tidsrommet mellom kl. 23:00 og kl. 07:00 skal det være ro.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Grunnet tilbaketrekking av ferdigattest for balkongene, har borettslaget vedtatt å oppgradere sokkelleilighetene. Dette er viktig for å bedre lysforholdene for sokkelleilighetene og samtidig få gjort noe med drenering. I den forbindelse har styret fått fullmakt til å ta opp et lån på inntil kr. 3.500.000,-. Lånet fordeles slik at andelseierne belastes det som angår drenering, mens sokkelleilighetene dekker de tiltakene (bl.a. markterrasser) som gjelder de enkelte leiligheter. Lånet er p.t. ikke tatt opp.
På årsmøtet i juni 2019 vil det bli tatt opp om borettslaget skal ta opp lån på kr. 200.000,- for nytt lys i korridorene. Dette kan ha innvirkning på andel fellesgjeld og fellesutgiftene.
Ellers jobber styret med p.t. om å få ferdigattest på balkongene , samt å bytte callinganlegget/ringeklokker. Ferdigattesten for balkonger er tilbaketrukket i påvente av utbygging av markterrasser. Utbyggingen er vedtatt i styret/generalforsamling og utføres snarest.
Kjellerboden tilhørende leiligheten har fuktinnslag på bakveggen slik at oppbevaring direkte mot kjellervegg bør unngås. Det er mulig å disponere/få tildelt en annen bod etter behov.
Normalt vedlikehold må påberegnes.
Utført arbeid:
- Det er satt 2 nye søppelbeholdere i bakken der sykkelstativet sto før.
- Balkongprosjekt.
- Renset lufteanlegget og kloakksystemet.
- Oppgradert styringsenheten til kloakkanlegget.
- Nytt låssystem.
- Igangsatt forprosjekt i underetasjen, lysgravoppgradering og drenering.
For mer utfyllende liste over utførte arbeider, se vedlagte dokumenter fra forretningsfører i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Tillat etter søknad til styret. Se borettslagets husordensregler § 4 for mer informasjon.

Tilbehør

Tilbehør som IKKE medfølger handelen: Nattbord og telyshylle på hovedsoverommet, sovesofa på soverom 2, kjøkkenøy og hylle over kjøkkenøya, ingen ting fra stuen,Speilene i gangen,  fastmonterte hylleknopper i entré, samt vaskemaskinen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Mats Ergo