#LUTVANNTOPPEN

Gjennomgående & moderne 3-R fra 2017 | Stor & solrik balkong med utsikt | Garasje | Heis | Fyring & v.vann inkl | Rolig

Ole Messelts vei 5 , 0676 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

36%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 71 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 2 967 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 142
Bruksnummer 22
Energimerking C
FINN.no 182077137
Sist endret 03.08.2020 21:51
Prisantydning 4 690 000
Totalpris 4 817 360
Ligningsverdi 996 688,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) 2 240,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 692 240,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 116 300,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 125 120,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 817 360,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0102

Adresse og matrikkel

Ole Messelts vei 5, 0676, Oslo, Gnr. 142 bnr. 22 snr. 31 orgnr. 920458270 i Oslo kommune

Eier

Anette Lerengen Bjørkås Mikal Kristensen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

75 / 71 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2017

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.600 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.600,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 967 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Pent opparbeidet tomt med grøntarealer og lekeapparater for de minste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 3-roms i 3. etasje. Bygget er fra 2017 med fokus på delikate materialvalg og gode innredningsmuligheter. Det er store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en stor og solrik balkong med super utsikt, hvor du kan nyte solrike dager. Attraktivt og rolig på Lutvanntoppen rett ved Lutvann og Østmarka, samtidig er det kort vei til Oslo sentrum.
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Solrik balkong og super utsikt
Tidløst HTH kjøkken
2 gode soverom mot stille område
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Trivelig entré tilknyttet boligens innvendige bod
Garasjeplass med heisadkomst
Fyring, v.vann, kabel-tv og internett inkl
2 felles takterrasser
Stille og rolig

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue, kjøkken, to soverom hvor det ene har utgang til balkong, innvendig bod og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 kvm merket 307. Ellers er det flere sykkelparkeringer på utsiden av bygget og ved nedgangen til garasjen, så her er det godt med lagringsplass. Sameiet har to felles takterrasser.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og meget barnevennlig boligområde på Trosterud/Lutvann i Oslo, i umiddelbar nærhet til Østmarkas fantastiske natur. Østmarka har et bredt lysløypenett som knytter sammen de populære destinasjonene. Lutvann ligger kun en kort spasertur fra boligen, og er en av Østmarkas mest populære innsjøer. Her finner du både sandstrand med badetrapp på nordsiden av vannet og herlige svaberg, perfekt for både store og små. Det er gode fiskemuligheter både fra land og med kano. Litt lenger inn i marka finner du også Nøklevann med sine flotte badeplasser, her er det også kanoutleie. Det er serveringsmuligheter både på Mariholtet og på Rustadsaga.
Videre er det kort vei til offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager og gode servicetilbud.
Det er også et mangfold av fritidsaktiviteter i nærområdet som bl.a. Haugerud idrettspark med kunstgressbane, tennis-, criket-, skateboard- og streetbasketbane, samt idrettshall. Haugerud IL tilbyr lag innenfor både fotball, håndball, cricket, tennis, badminton, capoeira og dans. Forøvrig har man rideskole på Trosterud og nytt stort ridesenter på Alna, Nordre Lindeberg besøksgård med dyr og åpen café, Furuset idrettsanlegg med fotballbaner og tennishall, samt Furuset Forum med is- og håndballhall og Jerikobakken alpinbakke på Lindeberg. Nærmeste treningssenter er foruten Bare trening på Haugerud, Sats Elixia på Hellerud, OPC Gym på Teisen og Actic på Furuset.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Trosterud, Prix Lindeberg og Rema 1000.
Området har god tilgang til offentlig kommunikasjon, og det er gangavstand til både buss og t-bane. T-banen har 8 doble avganger på dagtid, og reisetiden til sentrum er ca. 16 minutter. Nærmeste bussholdeplass er Lutvannsveien. Herfra kan du ta 69-bussen rett ned til Haugerud t-bane, eller videre bort til Tveita senter. 79-bussen og flybussen har holdeplass i Tvetenveien med kort gange fra boligen, og det går flere ekspressbusser fra E6/Trosterudkrysset.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig og gulvet er belagt med en pen laminat. Den ene veggen har blitt malt i senere tid. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den funksjonelle løsningen sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen vender mot stille område så her er det fredelig og rolig.

Kjøkken | Tidløst

Tidløst og moderne kjøkken som har innredning fra HTH med hvite og glatte fronter, samt benkeplater i stein med nedsenket rustfri oppvaskkum. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. I tillegg finner du en barløsning hvor du kan nyte en rolig frokost. Det er integrerte hvitevarer som komfyr, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl- fryseskap. Ved innflytning fikk kjøkkenet ekstra tilvalg og oppgradering. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med laminat.

2 soverom | 1 med solrik balkong

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger som har blitt malt i senere tid. Det er store vinduer som slipper inn naturlig med lys i rommene. Da hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.
Hovedsoverommet har videre utgang til en stor og solrik balkong! Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. Balkongen og soverommet vender ut mot stille område, så her er det fredelig og rolig. I tillegg får du en helt fantastisk utsikt fra balkongen!

Bad | Alt du trenger på badet

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Ved innflytning fikk badet ekstra tilvalg og har blitt oppgradert. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare dører, vegghengt toalett, vegghengt høyskap, vegghengt servantskap med glatte fronter og ovenpåliggende servant. Over servanten er det speil med belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og de delikate materialvalgene. Veggene ble malt i delikate farger i 2019 og gulvet er belagt med laminat. Her er det en kostbar skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen hvor du kan henge fra deg jakken og sette fra deg sko. I tillegg er entréen tilknyttet boligens innvendige bod, så her er det rikelig med oppbevaringsplass. Det er adkomst til boligen via felles oppgang med heis og svalgang. Den store inngangen blir delt med en nabo hvor det er mulig å lage uteplass eller oppbevare barnevogn etc. Ellers har oppgangen dørcalling med monitor.

Felleskostnader

Kr. 3 386 pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, parkeringsplass, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg.
Fjernvarme Akonto 825,-
Felleskostnader 491,-
Felleskostnader 1 502,-
TV og bredbånd 418,-
Parkeringsplass nr 8 150,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Boligen selges med en parkeringsplass i U2. Det vil bli mulighet for å bestille lader til el-bil via styret ila høsten 2020. Pris for ferdigmontert boks er i følge styret kr 29.500,-. Garasjeplass som er seksjonert som tilleggsdel, kan bare selges til andre seksjonseiere i sameiet. Sameiet disponerer 4 stykk gjesteparkeringsplasser i fellesgarasjen sammen med Lutvanntoppen 2 sameie.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 996 688 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 588 075 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er støpt i betong. Armerte betongdekker er i elementer. Bærende konstruksjon er i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater og utvendig med fasadeplater. Yttertak er i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Vinduer og balkongdør med isolerglass fra 2016/2017, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 2017 for eiendommen.
Gjenstående arbeider:
- UTF Landskapsutforming, Løvold as har redegjort for at det kan gjenstå noe asfaltering og beplantning, avhengig av værforhold. Deres samsvarserklæring vil foreligge ved søknad om ferdigattest. Dato er stipulert til senest 01.06.2018
- Avfallsplan/sluttrapport, og sluttdokumentasjon VAV leveres hvis de er klare for 27.11.17, og evt. senest ved ferdigattest
Gjenstående arbeider skal vare utført innen 01.06.2018.
Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider.
Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 75 kvm.
Primærrom: 71 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Se sameiets vedtekter § 2-1 for mer informasjon.
Utleie av parkeringsplassen krever samtykke fra styret og kan bare skje til andre seksjonseiere/beboere i sameiene Lutvanntoppen 1 eller 2.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer. Ellers er det gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Balansert ventilasjonsanlegg for et godt inneklima.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i entré.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-4808. Området forøvrig er regulert til forlegning/leir, vei, friområde, tomt for offentlig bygning, byggeområde for boliger m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201915152 for mer informasjon.
Lutvannskroken 25 - Lutvannskroken AS ønsker å omregulere Lutvannskroken 25 for å oppføre et boligbygg på maksimalt 6 etasjer (21 m over terreng) med 25 boenheter på eiendommen.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201916221 for mer informasjon.
Ole Messelts vei 1 - 5 - Det søkes om å etablere fortau.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201707866 for mer informasjon.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1987/85190-1/105  Best. om adkomstrett 18.12.1987 
Bestemmelse om garasje/parkering. Overført fra: 0301-142/22. Gjelder denne registerenheten med flere
2014/474177-1/200  Best. om adkomstrett 12.06.2014 
Rettighetshaver: Allmennheten. Lnr.: 10063290. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-142/22. Gjelder denne registerenheten med flere
2014/474213-1/200  Best. om adkomstrett 12.06.2014 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:142 Bnr:50. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av adkomstveien. Overført fra: 0301-142/22. Gjelder denne registerenheten med flere
2016/617922-1/200  Bruksrett 06.07.2016 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:142 Bnr:50. Bruksrett til å ha deler av det underjordiske garasjeanlegget liggende på eiendommen. Overført fra: 0301-142/22. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1371523-2/200  Erklæring/avtale 06.12.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:142 Bnr:50 Snr:1-39
Bestemmelse om bruksrett til uteareal. Bestemmelse om felles avfallsbeholdere. Bestemmelse om bruk av felles nedkjøringsrampe, garasjeport og gjesteparkeringsplasser. Bestemmelse om kabler. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1101375-1/200  Seksjonering 06.10.2017 21:00 
opprettet seksjoner: snr: 31
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 75/3567
2017/1393863-1/200  Reseksjonering 12.12.2017 21:00 
snr: 31
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 75/3567
Endring av tilleggsdel for snr. 39 og 42
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
2017/1371523-1/200  Erklæring/avtale 06.12.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:142 Bnr:22 Snr:1-47
Bestemmelse om bruksrett til uteareal. Bestemmelse om bruk av felles varmepumpe. Bestemmelse om kabler til og fra varmepumpe. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Lutvanntoppen 1, Orgnr.: 920 458 270 består av 44 seksjoner.
Styreleder er Tor Magne Brækkan.
Forretningsfører er USBL.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 2.240,- pr. 31.12.19.
Andel fellesformue kr. 6.872,- pr. 31.12.19.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 87415917

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 183 482,-.

Vedtekter / husordensregler

Det skal være ro mellom kl 23:00 og kl 07:00 alle dager.
Det er kun tillatt å bruke elektrisk grill eller gassgrill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det skal byttes garasjeport i fellesgarasjen som finansieres via sameiets budsjett for inneværende år.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så fremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer. På sameiets fellesarealer gjelder båndtvang hele året. Se sameiets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Stringhyller og lampe i stuen og på hovedsoverom medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 4.800,- for 2 visninger. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen