#GRÜNERLØKKA/RODELØKKA

Helt spesiell 2(3)-roms med enorme vinduer og stor mezzanin | 4,65m takhøyde | Heis | | Felles takterrasse | IN-ordning

Teglverksgata 9A , 0553 Oslo

VISNINGER

16. august søndag kl. 14:30-15:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

14%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 76 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 83 m²
Tomt 548 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 564
Energimerking D
FINN.no 186053143
Sist endret 07.08.2020 19:27
Prisantydning 4 900 000
Totalpris 6 265 855
Ligningsverdi 1 453 323,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) 1 358 045,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 258 045,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 265 855,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0126

Adresse og matrikkel

Teglverksgata 9A, 0553, Oslo, Gnr. 227 bnr. 564 snr. 1, andelsnr. 22 i Baandfabrikken BRL borettslag med orgnr. 988237108 i Oslo kommune

Eier

Thor Arne Kleppan

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei, det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

76 / 76 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2005

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oppvarming og varmtvann er inkludert i husleien og sørger derfor for lave bokostnader.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 548 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Beboerne har tilgang til en flott felles takterrasse på hele 350 kvm. Her er det flere sittegrupper med muligheter for mye utendørs hygge. Herfra har man fantastisk utsikt over Oslo by og sol hele dagen! Borettslaget har også en frodig bakgård, som ligger skjermet til med avlukket port. Bakgården er opparbeidet med sykkelparkering, lekeplass og sittegrupper.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Teglverksgata som er en rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Blindvei som er skjermet for trafikk og støy. Gården ligger blant klassisk bygårdsbebyggelse i kombinasjon med industri - og tidligere industrilokaler som senere er omgjort til leiligheter. Leiligheten ligger rett ovenfor hyggelige Sofienbergparken som er kjent for sine flotte grøntområder, med fine lekeplasser, sittegrupper etc. I parken er det også tilrettelagt for en treningsøkt med blant annet flere treningsapparater. Her er det rom for grilling, lek og kos på fine sommerdager! Fra leiligheten er det gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler, barnehager, matbutikker (Kiwi i byggets 1. etasje) etc.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, Sats/Elixia og Meny.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken (som ligger rett nede i gaten), Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type annen aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis).
Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner (alle byens linjer). Trikk og buss forbindelse fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33, eller buss nr 30 fra Toftes gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Boligen har adkomst fra felles svalgang og felles trappoppgang med heis. For en kortreist tur til utendørs avkobling, er det plass til å kunne sette opp et cafésett på den brede, felles svalgangen ved inngangsdøren. Denne vender mot den skjermede bakgården og med disse omgivelsene fungerer den flott som et trivelig uterom. Svalgangen har deilig morgensol fra ca. 08:00-13:00, så her kan du nyte en god kopp kaffe på morgenkvisten.
Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med denne unike boligen. Du har naturlig plass til å sette fra deg sko innenfor døren og rikelig med plass til å montere knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg har entréen et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er lysmalte og gulvet er belagt med 1-stavs eikeparkett. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Stue

Stuen er åpen med en meget generøs takhøyde (høyeste punkt målt til 4,65 meter) og enorme vinduer som sørger for masse naturlig sollys inn til rommet. Vinduskarmene er brede og har derfor plass til pynt og dekor. Den gjennomgående løsningen sørger for en luftig atmosfære og gir en god romfølelse. Gulvflatene er belagt med en-stavs eikeparkett, ellers lysmalte flater og belysning med dimmer i himling. Stuens utforming gjør den enkel å innrede med sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe og spisebord  med tilhørende møblement.

Kjøkken

Kjøkkenet er tidløst og lekkert med benkeoverflater som gjør matlagningen til en drøm. Det er i tillegg meget god oppbevaringsplass i skuffer og i hyller. Innredningen er fra Varenna og har slette fronter med benkeplater i laminat, samt benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum. Over kjøkkenbenk er det belysning og ventilator er med sentralt avtrekk er montert over kokesonen. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert koketopp med induksjon og gass, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra Siemens. Kjøleskapet er nytt i 2020 og gassflaske finnes i kjøkkenbenk.

Bad

Pent bad fra 2005 med fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Baderommet inneholder badekar med veggmontert hånddusj og kran, dusjhjørne med to-greps armatur, vegghengt toalett, tørkestenger på veggen og servantinnredning i heltre eik med ett-greps armatur. Over servanten er det speil. Videre er det opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel i nisje, så her har du alt du trenger på baderommet.

Soverom

Fra stuen er det adkomst opp til mezzanin med "sovegalleri" og soverom via trapp av tre med metallrekkverk. Hemsen har gulvflater i en-stavs eikeparkett og en takhøyde mellom 2,15-2,46 meter. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommet. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Soverommet har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Over stuen er det perfekt å innrede med f.eks. hjemmekontor. Her er det også plass til stor seng.

Felleskostnader

12.741 pr. mnd. Inkluderer: Varmtvann, fyring, kabel-TV og bredbånd, forretningsførsel, nedbetaling av gjeld, forsikring, kommunale avgifter m.m
Herav:
Felleskostnader kr. 3.571,-
Internett kr. 199,-
TV kr. 199,-
Kapitalkost. lån 2 HUS302 kr. 4.963,-
Kapitalkost. lån 1 HUS301 kr. 3.809,-
Dersom fellesgjelden nedbetales i sin helhet gjennom IN-ordningen vil felleskostnadene synke til kr. 3.969,- pr. mnd.
Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
De av andelseierne som skal betale eiendomsskatt til Oslo Kommune, vil bli innkrevd dette av borettslaget. Dette kommer i tillegg til ordinære felleskostnader. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Selger eier en parkeringsplass med ny elbillader som kan følge mot et tillegg på kr. 300.000,-, om ønskelig i Sofies hage garasjesameie. Dersom kjøper ønsker garasjeplass tilkommer et eierskiftegebyr til forretningsfører, 2,5% i dokumentavgift av kjøpesummen og fellekostnader på kr. 200,- pr. mnd. Garasjeplassen er tinglyst med en ideell andel 1/151.
Det er også mulighet for leie av p-plass ved henvendelse til Rodeløkka Parkering AS. Rodeløkka Parkeringssameie har installert opplegg for tilkobling av ladestasjoner til elbiler i hele parkeringsanlegget.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 453 323 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 231 963 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt kjeller og loft. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av tegl og betong. Yttervegger av teglstein som er pusset og malt. Tak i trekonstruksjon utvendig tekket med plater (Ikke besiktiget). Leiligheten har ytterdør med glassfelt. Vinduer fra 2004 og 2005 med to-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.04.2012 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 83 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 51 kvm.
Primærrom: 51 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, bad og stue.
3. etasje/Hems:
Bruksareal: 25 kvm.
Primærrom: 25 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hems med "sovegalleri" og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 7,8 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann og oppvarming. Fjernvarme til radiatorer. Gulvvarme på bad.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, forretning og kontor etter bestemmelsene i S-3848, datert 13.06.2001.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det er sendt ut nabovarsel da klokken på Freiaportalen skal erstattes med et vindu.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/19006-2/105  Best. om adkomstrett  
23.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:527 Bnr:1  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/564
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/19006-6/105  Erklæring/avtale  
23.03.2005 
Bruksrett - gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-227/564
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/19006-7/105  Best. om adkomstrett  
23.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:180  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/564
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/48981-1/200  Erklæring/avtale  
22.01.2009 
Avtale mellom Baandfabrikken brl, Gøteborggata 8 AS, Lissefabrikken brl og Sameiet Gøteborggata 6 og 8 vedrørende felles gårdsrom, takterasse, garasjeanlegg mv.
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2006/10172-1/105  Seksjonering  
10.02.2006 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 2437/2622
2008/1013488-2/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
17.12.2008 
endring av formål/brøk:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 3059/3160
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-227/180/0/1-3
Rettigheter i eiendomsrett
2005/19006-4/105  Erklæring/avtale  
23.03.2005 
Overført fra: 0301-227/180
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564 Snr:1-2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:565  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:566  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:566 Snr:1-25
Bestemmelse om fellesareal - indre hage
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/180
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-227/180/0/1-3
Rettigheter i eiendomsrett
2005/19006-5/105  Erklæring/avtale  
23.03.2005 
Overført fra: 0301-227/180
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564 Snr:1-2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:565  
Bruksrett til boder
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/180
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-527/1
Rettigheter i eiendomsrett
2005/19006-9/105  Best om garasje/parkering  
23.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564 Snr:1-2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:565  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:566  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:566 Snr:1-25  
Fellesareal - underjordisk parkeringsanlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
 
Rettigheter på 0301-227/180/0/1-3
Rettigheter i eiendomsrett
2005/19006-10/105  Erklæring/avtale  
23.03.2005 
Overført fra: 0301-227/180
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564 Snr:1-2  
Bruksrett til næringsarealet
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/180
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-227/180/0/1-3
Rettigheter i eiendomsrett
2005/19006-11/105  Erklæring/avtale  
23.03.2005 
Overført fra: 0301-227/180
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564 Snr:1-2  
Bestemmelser vedr svalgang
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/180
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-227/565/0/1-3
Rettigheter i eiendomsrett
2005/19006-13/105  Erklæring/avtale  
23.03.2005 
Overført fra: 0301-227/565
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:564 Snr:1-2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:566  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:566 Snr:1-25  
Bruksrett til takterrasse
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-227/565
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 40 andelsleiligheter. Baandfabrikken Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer
988237108, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune.
- Borettslaget har egen hjemmeside: http://baandfabrikken.herborvi.no/
- Borettslaget er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.
- Borettslaget har etablert en ordning med mulighet for individuell nedbetaling av borettslagets
fellesgjeld.
- Rikstv er borettslagets leverandør av TV og Lynet er borettslagets leverandør av bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har to lån:
Lånenummer: HUS301-11495396
Type: Annuitet
Restsaldo: 12.408.742,-
Restløpetid: 15 år 1 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt 1,56%
Andel av saldo: 589.715,-
Kapitalkostnader: 3.683,-
Lånenummer: HUS302-11495396 1
Type: Annuitet
Restsaldo: 16.969.804,-
Restløpetid: 15 år 1 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt 1,56%
Andel av saldo: 768.330,-
Kapitalkostnader: 4.799,-
Borettslaget tilbyr mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-ordning). Innbetalingsterminer for andelseier er 1.mai og 1. november. OBS! innbetalingen må være OBOS ihende innen 20/4 og 20/10. Det er kun mulig å nedbetale lån så lenge det er flytende rente.
Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

1 358 045 pr. 21.07.2020.

Andel formue

31 737 pr. 31.12.2019.

Forsikring

CODAN Polisenummer: 1021292

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 1.500.000,- i 2020 til større vedlikehold som omfatter oppussingstiltak ifm. Inngangen, svalganger og trappehus.
Vedlikeholdsarbeider i 2019/2020:
- Nytt tak over inngang til heisen står fortsatt godt.
- Diverse elektroarbeider og sjekk av fellesanlegg med varmebilde ble gjennomført
- Alle problemer med baderom og varme skal være løst etter flere gjennomgang med bl.a. INVA så langt det er mulig å løse.
- Baandfabrikken har gjennomgått tilstandsrapport og vedlikeholdsplan fra Opak sammen med Lissefabrikken, Göteborggata og parkeringssameiet. Etter gjennomførte hastetiltak som tetting av takrenner og nedløp ved svalgangen pågår planlegging til de nødvendige større tiltak ifm. svalganger, oppgradering av trappehus og oppgradert inngang med calling-anlegg i sambruk med Lissefabrikken. Planlagte resterende vedlikehold er budsjettert til neste styreperiode.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyret kan forlanges fjernet dersom det er til vesentlig sjenanse for beboerne. Hunder skal alltid være i bånd.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Fastmonterte lamper.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Taklampe på soverom og veggmontert Flos lampe i stue.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Robin Rodahl