#HELLERUDTOPPEN

4-roms med stor og vestvendt balkong, nydelig utsikt og gode solforhold | Nytt bad i 2017 | P-plass med lader

Hellerudgrenda 65D , 0672 Oslo

VISNINGER

16. august søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

32%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

42%

er barnefamilier

36%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 80 m²
Bruksareal 80 m²
Bruttoareal 88 m²
Tomt 46 000 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1985
Gårdsnummer 143
Bruksnummer 841
Energimerking F
FINN.no 186046419
Sist endret 07.08.2020 15:52
Prisantydning 5 600 000
Totalpris 5 801 923
Ligningsverdi 989 026,-

Beregnet totalkostnad

5 600 000,- (Prisantydning) 186 488,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 786 488,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL pr. person) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 435,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 801 923,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0127

Adresse og matrikkel

Hellerudgrenda 65D, 0672, Oslo, Gnr. 143 bnr. 841, andelsnr. 60 i Hellerudtoppen borettslag med orgnr. 950295090 i Oslo kommune

Eier

May Helene Toth

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringskart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

BRA/PROM

80 / 80 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1985

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 46 000 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er fellesareal og pent opparbeidet med plenarealer, beplantning, prydbusker, hyggelige sittegrupper, lekeapparater for de minste og asfalterte arealer. På tunet foran boligen er det i tillegg etablert en meget hyggelig bålplass til bruk for beboerne i borettslaget. Det finnes også en stor lekeplass på nabotunet.
Bortfester er Oslo kommune. Festeavgiften for 2018 var kr. 469.640,- og betjenes gjennom de månedlige felleskostnadene.

Beliggenhet

Her bor du svært markanært til med hyggelige uteområder, flott utsikt og veldholdt beplantning. Det er gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og daglig servicetilbud. Dagligvarehandel kan gjøres ved Rema 1000 eller Kiwi. For ytterligere servicetilbud kan du ta deg til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret).
Østmarka byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka. Kort vei også til idylliske Nøklevann og Østensjøvannet med sitt yrende fugleliv. Området kan også tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Mudo på Tveita, Alnaparken ridesenter og Oppsal Arena som er tilpasset de fleste innendørsidretter og har et flott uteareal med tre kunstgressbaner og friidrettsstadion. Det finnes også et klatrefelt på Hellerud, i kanten av Østmarka. Hellerud klatrefelt byr på tradisjonell listeklatring på sva, vertikal og noe overhengende vegg.
Bussrute 69 går til Hellerudtoppen, og den kan benyttes for videre overgang til kollektivnettet via Tveita eller Haugerud t-banestasjoner.
Se nabolagsprofil for mer informasjon om området.

Entré

Ved inngangspartiet er det en hyggelig uteplass som har morgensol. Her er det fint å innrede med et hyggelig cafesett, så kan du nyte en god kopp kaffe på morgenkvisten i solen. Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré med fliser på gulv. Du har rikelig med plass til å henge av deg yttertøy i den store skyvedørsgarderoben. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.

Stue

Stuen har lysmalte overflater med downlights i himling og gulvet er belagt med en pen parkett. Det er gjennomgående lysforhold med vindusflater fra flere vinkler som sørger for rikelig med naturlig lys i boligen. Stuens utforming muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Sentralt i rommet finner du også en koselig peis, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Den åpne løsningen mot kjøkkenet gjør dette til et sosialt oppholdsrom der du kan underholde gjestene mens du kokkelerer på kjøkkenet.

Kjøkken

Lyst og tidløst kjøkken som har innredning med hvite, profilerte fronter og benkeplate av tre med nedfelt oppvaskkum. Over kjøkkenbenken er det belysning og fliser som gjør rengjøringen enkel. Du finner hvitevarer som integrert koketopp og komfyr fra Bosch og frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Stekeovnen er ny i 2020 og ventilator fra Villavent med avtrekk ut av bygget er montert over kokesonen. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Åpen løsning mot stue/spisestue.

Bad

Delikat baderom med fliser på gulv med gulvvarme og store fliser på vegger som gir et eksklusivt uttrykk. Baderommet ble totalrenovert i 2017 og har en stilren innredning. Baderommet inneholder servant ett-greps armatur med skuffeseksjoner under, speilskap, håndkletørker, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur med hånddusj og regndusj. Videre er det opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet.

Balkong

På solfylte dager blir det naturlig å åpne døren fra stuen, så blir hele boligen forlenget med en herlig, vestvendt balkong på ca. 10,50 kvm! Her har du meget gode solforhold store deler av dagen, samt en spektakulær utsikt mot Nordstrand, Ekeberg, Oslo-fjorden, Grefsenkleiva og Grorudalen. Balkongen kan enkelt innredes med sittegruppe, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager med familie og gode venner. Det er montert uttrekkbar levegg mot nabo som gjør balkongen helt usjenert.

Soverom

Boligen har hele 3 soverom holdt i lyse farger med parkett på gulv. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. På det ene soverommet følger skyvedørsgarderobe og på det andre er det rom garderobeløsning/kommode som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Det minste soveromet er benyttet som barneværelse.

Felleskostnader

4.751,- pr. mnd. Inkluderer: Nedbetaling av lån, garasjeplass, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, vakthold, drift av laget, festeavgift, felles byggningsforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Lånekostnader avdrag kr. 222,-
Renter IN 2 kr. 37,-
Lånekostnader renter kr. 9,-
Felleskostnader kr. 2.020,-
Lånekostnader kr. 425,-
Lånekostnader kr. 76,-
Avdrag IN kr. 2.260,-
Leietillegg fremtidig vedlikehold kr. 144,-
Renter IN kr. 96,-
Lånekostnader avdrag kr. 589,-
Avdrag IN kr. 682,-
Lånekostnader renter kr. 29,-
Kommunale avgifter for utbygd loft kr. 60,-
Felleskostnader garasjeplass 60 kr. 102,-
Telenor er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester. Grunnpakke med TeWe er inkludert i felleskostnadene.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine
felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Garasje / Parkering

Med boligen følger parkeringsplass i felles garasjeanlegg med el-billader og fjernkontroll til garasjeport. Garasjeplassen betales de månedlige gjennom felleskostnadene. Dersom du har behov for en plass til henvises det til styret eller hjemmesiden til Hellerudtoppen Borettslag.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 989 026 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 560 492 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygning over to etasjer samt loftsetasje. Støpt gulv mot grunn og grunnmur av mur/betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjon utvendig tekket med takstein. Etasjeskiller av trekonstruksjon. Leiligheten har entrédør med glassfelt. Vinduer fra 2004 og 2017 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Velux takvinduer med to-lags glass fra byggeår i loftsetasje. Balkongdør fra 2017 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Det ene vinduet mot Trolldalen skal byttes i regi av borettslaget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 06.02.1991 for eiendommen og ferdigattest på ombygging av loft til bolig og heving av møne samt endret takvinkel og takoppløft, datert 25.11.2003.

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 88 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 53 kvm.
Primærrom: 53 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.
Loftsetasje:
Bruksareal: 27 kvm.
Primærrom: 27 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og tre soverom.
Det minste soverom i loftsetasje er oppmålt til ca. 4 kvm. Rommets størrelse/utforming er vurdert til å kunne begrense tiltenkt funksjon. Gulvflate i loftsetasje (inkludert trapp) er på ca. 36 kvm.
Boligen disponerer en utebod foran inngangsparti på ca. 2 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-3747. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, gangvei, tomt for offentlig bygning, byggeområde for bolig m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Trolldalsveien 11 D - Tiltaket består i oppføring av en ny frittliggende enebolig på eiendommens østside med tilhørende avkjørsel og utomhusanlegg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201907765 for mer informasjon.
Grankollveien 3 - Søknaden omfatter rivning av deler av bolighus og uthus. Formål med rivning er å tilrettelegge for oppføring av 2 eneboliger og 2 tomannsboliger i Grankollveien 3 og 5.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201906990 for mer informasjon.
Grankollveien 5 - Søknaden omfatter rivning av enebolig og garasje. Formål med rivning er å tilrettelegge for oppføring av 2 eneboliger og 2 tomannsboliger i Grankollveien 3 og 5.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201906989 for mer informasjon.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1986/36725-1/105  Bestemmelse om veg 19.06.1986 
1986/37980-3/105  Festekontrakt - vilkår 25.06.1986 
festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 386,400
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
1989/20155-1/105  Erklæring/avtale 04.04.1989 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Med flere bestemmelser
1989/20156-1/105  Erklæring/avtale 04.04.1989 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Med flere bestemmelser
1989/20157-1/105  Erklæring/avtale 04.04.1989 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Med flere bestemmelser
1989/20158-1/105  Erklæring/avtale 04.04.1989 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Med flere bestemmelser
1986/37980-3/105  Festekontrakt - vilkår 25.06.1986 
festetid: 80 år. ÅRLIG AVGIFT NOK 386,400. KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER. Gjelder feste
1986/58410-1/105  Obligasjon 19.09.1986 
BELØP: NOK 36.347.000. Panthaver: BBL Ungdommens Selvbyggerlag Lnr.: 1100393. Gjelder feste
1986/58410-2/105   ** Prioritetsbestemmelse 19.09.1986
Prioritet etter obligasjoner til Husbanken, samt etter den til enhver tid hvilende gjeld på eiendommen
1987/72541-1/105   ** Forhøyelse 04.11.1987 
FORHØYET TIL NOK 41,246,000
2000/56850-1/105  Erklæring/avtale 29.09.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:143 Bnr:943
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:143 Bnr:943 Snr:1-4
Bestemmelse om adkomstrett. Bruksrett til gangatkomst og nødkjøring. Bestemmelse om garasje/parkering (8 biloppstillingsplasser). Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten. Gjelder feste
2000/56850-2/105  Best. om vann/kloakkledn. 29.09.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:143 Bnr:943  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:143 Bnr:943 Snr:1-4
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Vann-og avløpsetaten. Gjelder feste
2017/1046248-1/200  Pantedokument 25.09.2017 21:00 
BELØP: NOK 7.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Gjelder feste
2017/1146735-1/200  Pantedokument 17.10.2017 21:00 
BELØP: NOK 8.342.996. Panthaver: HUSBANKEN Org.nr: 942114184. Uomsettelig. Gjelder feste
2019/668458-1/200  Pantedokument 13.06.2019 10:24 
BELØP: NOK 12.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Gjelder feste. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Hellerudtoppen Borettslag, org.nr. 950 295 090, består av 196 boliger og 1 næringslokale.
Borettslaget er inndelt i 8 tun, og består av såkalte småhus og rekkehus i lett blanding. Det finnes også et fint Grendehus som beboere og andre kan leie. Grendehuset huser også barnehage, der barn i borettslaget har prioritet. Barnehagen har egen nettside: Http://www.hellerudtoppen.barnehageside.no/
Lagets eget trimrom finner du på tun 2 som koster kr. 100,- pr. mnd.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Revisor er KPMG.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.hellerudtoppen.no
Borettslaget har egen vaktmester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 5 lån:
Lånenummer: 24266 01, Den Norske Stats Husbank
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 21.07.2020: 1.56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 18
Saldo per 21.07.2020: 2.227.500,-
Andel av saldo: 23.952,-
Første termin: 01.04.2010 Første avdrag: 01.10.2011 (siste termin 01.04.2029)
Lånenummer: 24266 20, Den Norske Stats Husbank
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 21.07.2020: 1.56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 18
Saldo per 21.07.2020: 1.006.757,-
Andel av saldo: 27.965,-
Første termin/første avdrag: 01.04.2010 (siste termin 01.04.2029)
Lånenummer: 24266 02, Den Norske Stats Husbank
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 21.07.2020: 1.56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 18
Saldo per 21.07.2020: 2.491.666,-
Andel av saldo: 73.284,-
Første termin/første avdrag: 01.04.2010 (siste termin 01.04.2029)
Fastrente 5 år fra 01.07.2009
Lånenummer: 83987172846, Handelsbanken Eiendomskreditt
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 21.07.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 15
Saldo per 21.07.2020: 2.259.604,-
Andel av saldo: 8.852,-
Første termin/første avdrag: 01.11.2017 (siste termin 01.10.2021)
Lånenummer: 83987187657, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 21.07.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38
Saldo per 21.07.2020: 13.385.517,-
Andel av saldo: 52 435,-
Første termin: 30.12.2019Første avdrag: 30.03.2020 (siste termin 30.12.2029)
Boligselskapet har IN-avtale for enkelte lån. Det er anledning til å innfri fellesgjelden to ganger i året; 15. mars og 15. september.
Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

186 488 pr. 21.07.2020.

Andel formue

44 846 pr. 31.12.2019.

Forsikring

Protector Forsikring Asa Polisenummer: 1442338

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på USBL sine nettsider.
Hver leilighet er derfor utstyrt med mekanisk ventilasjon som går til kjøkken og bad/vaskerom. Disse viftene skal til enhver tid være på. At viften er i gang og i orden hører inn under hver enkelt beboers ansvar for indre vedlikehold.
Det skal i alminnelighet være ro i leiligheten fra kl. 22.00 til kl. 06.00.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har vurdert å se på mulighet for etablering av solceller på garasjene. I følge styreleder blir ikke dette prosjektet noe av.
Ellers har laget tatt opp lån for å male bygningene. P.t. gjenstår det å male garasjene.
Videre vurderer styret å utbedre dekke på garasjene og utelysene, men omfanget er uklart og kostnad er ikke avklart.
Generelt vedlikehold må påregnes.

Husdyrhold

Husdyr kan først anskaffes eller medtas etter at søknad om det er innvilget av styret. Se lagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Robin Rodahl