RYKKINN

Romslig og lys 4-roms toppleilighet | 9 kvm v.vendt balkong | Selveier | P-plass | Rolig og sentralt!

Bjørnebærstien 10 , 1348 Rykkinn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

18%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 93 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 100 m²
Tomt 10 301 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1971
Gårdsnummer 93
Bruksnummer 363
Energimerking G
FINN.no 183469745
Sist endret 09.07.2020 00:56
Prisantydning 3 750 000
Totalpris 3 888 116
Ligningsverdi 1 290 681,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) 34 696,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 784 696,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 600,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 784 696,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 420,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 888 116,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0128

Adresse og matrikkel

Bjørnebærstien 10, 1348, Rykkinn, Gnr. 93 bnr. 363 snr. 9 orgnr. 975488950 i Bærum kommune

Eier

Almas Mohammadi Fersat Moradi

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

93 / 93 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1971

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 15.600 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 15.600,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 10 301 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Flotte og grønne fellesarealer som er opparbeidet med bl. a. plen, busker og beplanting. I tillegg finner du lekeplasser for de minste og hyggelige sittegrupper på tomten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 4-roms topp-/og hjørneleilighet i 3. etasje. Her er det store vinduer som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den praktiske og gjennomgående løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget mer en solrik balkong hvor du kan nyte varme dager. I tillegg får du hyggelig utsyn fra balkongen. Bolig ligger meget sentralt til, samt rolig og barnevennlig i et bilfritt område på Rykkinn rett ved Rykkinn senter.
Stor og lys stue
Vestvendt balkong på 9 kvm
Kjøkken fra 2006 som har godt med skap- og benkeplass
3 romslige soverom mot stille tun
Flislagt bad fra 2007 med opplegg for vaskemaskin
Entré med stor garderobe
V.vann inkl
P-plass
Lekeplasser og hyggelige sittegrupper på tomten

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, 3 soverom, bad, toalettrom og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på 1,5 kvm. Ellers er det felles sykkelstativer utenfor.

Beliggenhet

Velkommen til en bolig som ligger meget sentralt til, samt rolig og barnevennlig i et bilfritt område på Rykkinn. Det er kort vei til dagligdagse gjøremål og bare en liten gåtur til nærmeste dagligvare. Ønsker du ytterligere servicetilbud er bare noen minutters gange til Rykkinn kjøpesenter som har et godt utvalg av ulike forretninger og servicetilbud. Her finner du bl. a. flott Meny butikk, sko- og klesbutikker, bakeri, apotek, postkontor, bibliotek, legesenter m.m. Tar du deg en liten kjøretur kommer du til populære Sandvika med alt du måtte tenke deg. Både skoler og barnehager er i nærheten av boligen.
Nærområdet byr på supre idrettsanlegg, fotballbaner, fritidshus, skøytebane, squash, tennishall, treningssenter og svømmehall. Marka ligger rett i nærheten med svært gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Her finner du turstier og lysløyper. På varme sommerdager kan du ta deg en tur til populære badestrender på Kalvøya.
Nærområdet byr på godt med kollektivtransport med buss nesten rett utenfor, samt ekspressbuss i rushtiden. Ellers er det en liten kjøretur til Sandvika med tog, flytog og buss.

Stue | Med balkong og utsikt

Stuen er lys og romslig, samt har den store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske og gjennomgående løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på ca. 9 kvm. Balkongen vender mot vest, så her er det rikelig med sol. I tillegg får du en super utsikt fra balkongen! Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager. På veggen er det belysning og stikkontakt. Ellers har balkongen markise. Gulvet er belagt med marmorfliser og rekkverket er av mur.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Pent kjøkken fra 2006 som har innredning med profilerte fronter på innredning og benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative marmorfliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Du finner hvitevarer som komfyr i høyskap med nedfelt keramisk platetopp, ventilator med avtrekk til kanal, 1 kjøl- og fryseskap og oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med marmorfliser.

3 soverom | Stille og fredelig

Boligen har tre soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Da hovedsoverommet er romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommene vender mot det indre tunet, så her er det stille og fredelig. To av rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Pent og flislagt

Pent og flislagt baderom fra 2007 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjkabinett/badekar med skyvedører i glass og regn- og hånddusj med massasjedyser og styringspanel, innredning med profilerte fronter på skapdører, samt helservant med ett greps blandebatteri. Over servanten er det speil med lys og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Toalettrom | Meget praktisk

Boligen har et eget toalettrom med gulvvarme som er meget praktisk når du har gjester på besøk eller overnatting. Toalettrommet er fra 2013 og har flislagt gulv og vegger. Toalettrommet inneholder toalett, servantskap med glatte fronter og ovenpåliggende servant. Over servanten er det speil og belysning.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du en svært romslig skyvedørsgarderobe med speil som sørger for svært gode oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst via felles trappeoppgang, samt har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull fra år 2019.

Felleskostnader

Kr. 4 909 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv, trappevask, nedbetaling av fellesgjelden, varmtvann, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Grunnkostnad kr 3 106,-
Avdrag fellesgjeld kr 888,-
Renter fellesgjeld kr 133,-
Strøm vv tank kr 402,-
TV-Fellesantenne kr 380,-
Felleskostnadene er økt med 10% til kr 4.909,- fra 01.07.2020

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Seksjonseieren har eksklusiv bruksrett til en nummerert biloppstillingsplass i garasjeanlegget. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Det medfølger 3 parkeringskort til uteplassene.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 290 681 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 646 453 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra kommunen ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk på tre etasjer med felles garasjeanlegg i kjeller. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger er bindingsverksvegger utvendig kledd med fasadeplater. Grunnmur i betong. Flat takkonstruksjon. Vinduer i 2-lags glass fra år 2005/ 2006. Heve-skyvedør til terrasse fra år 2006.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1972 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 100 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av seksjon kan ikke foretas uten styrets skriftlige godkjennelse, som dog ikke kan nektes uten saklig grunn. Se sameiets vedtekter § 11 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt gulvvarme på bad og toalett. Varmtvann er inkludert i fellesutgiftene.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Sikringsskap er plassert i felles trappegang utenfor inngangsdøren.
- Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 35 AMP.
- Røykvarsler i entré. 6kg slukkeapparat fra år 2020. Brannteppe.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse.
Kommuneplaner:
Id: 201601
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2035
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.04.2018
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3024/GIS-plandoc/RegBest/pdf/201601_4529355.pdf
Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende
Kommuneplaner under arbeid:
Id: 201702
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Reguleringsplaner:
Id: 1965320
Navn: BELSET/BERGER/RYKKINN
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 26.11.1968
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3024/GIS-plandoc/RegBest/pdf/1965320.pdf
Formål: Blokkbebyggelse
Feltnavn: H3
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1972/411170-1/100  Bestemmelse om gjerde 01.09.1972 
Bestemmelse om veg. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Bestemmelse om kloakkledning. Bestemmelse om garasje/parkering. Bestemmelse om tilfluktsrom. Overført fra: 3024-93/363. Gjelder denne registerenheten med flere
1985/11611-1/100  Pantsettelseserklæring 19.04.1985 
BELØP: NOK 15.000. Panthaver: Bjørnebærstien Boligsameie Lnr.: 1003061. PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR NOK 15,000 MED PRIORITET ETTER 80% AV VERDITAKST
2020/603495-1/200  Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00 
1984/10539-20/100  Seksjonering 05.04.1984 
opprettet seksjoner: snr: 9
formål: Bolig
sameiebrøk: 105/6604
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 075 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Bjørnebærstien boligsameie, Orgnr.: 975 488 950, består av 75 seksjoner.
Styreleder er Baki Vurucu.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag A/L.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 34 696,- pr. 17.06.20.
Andel fellesformue kr. 5 302,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 1 lån:
Lånenummer: 22238257941, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 17.06.2020: 3.95% pa.
Saldo per 17.06.2020: 2 182 008,-
Siste termin 30.06.2028.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 81442302

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 991.124,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 831.000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være alminnelig ro i leilighetene fra kl. 2300 til kl. 0600.
Ny renovasjonsordning som blir innført i Bærum kommune fom. 2017 pålegger den enkelte å sortere søppelet sitt hjemme.
Navneskilt på postkasse skal være hvite med sort tekst.
Grilling på balkong er tillatt kun med gass- eller elektrisk grill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fortløpende planer for sameie er å bygge en lekeplass, bytte ut noen av varmtvannsberedere, skifte ut postkasser og kameraovervåkning av garasjeanlegg. Disse arbeidene skal utføres over ordinær budsjett i følge avtroppende styreleder. Felleskostnadene øker med 10% fra 01.07.2020 og skal ikke økes ytterligere med tanke på disse vedlikeholdsprosjektene.
Kommende 5-års periode:
Betongen på noen balkonger er i ferd med å bøye seg, og i tillegg er festene på betongfrontene dårlige. Vurdering av balkonggulv, balkongrekkverk og trapper skal vurderes av fagfolk og om nødvendig skal det foretas nødvendig arbeid, men her er det snakk om stort arbeid og et evt. stort lån.
Det er ellers forefallende vedlikeholdsarbeid, altså ingen andre store planer i følge avtroppende styreleder pr 23.06.2020
Utført vedlikehold:
I 2019 har det generelt vært vedlikehold av vinduer, kjøreporter, inngangsdører og utvendige fellesarealer.
I 2018 ble det byttet dører.
Det ble utført fasaderehabilitering og utskiftning av vinduer i 2005-2008.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Styret kan i spesielle tilfeller gi tillatelse til dyrehold. Den eventuelle tillatelse gjelder kun for ett dyr og kan ikke overdras. Ved nyanskaffelse må ny tillatelse innhentes. Se sameiets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det ene kjøleskapet medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen