#GRØNLAND

Særegen 3-roms selveier | Skjermet i indre gård | Stor terrasse på 18 kvm | Sjelden mulighet | Bad m/våtromsbevis*

Norbygata 50B , 0187 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 408 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1935
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 245
Energimerking G
FINN.no 185832877
Sist endret 05.08.2020 11:24
Prisantydning 5 000 000
Totalpris 5 235 924
Ligningsverdi 1 126 868,-

Beregnet totalkostnad

5 000 000,- (Prisantydning) 99 634,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 099 634,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 470,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 099 634,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 136 290,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 235 924,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0149

Adresse og matrikkel

Norbygata 50B, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 245 snr. 11 orgnr. 984001177 i Oslo kommune

Eier

Lars Olav Rogne

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringkart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

67 / 67 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1935

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 408 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Felles asfaltert bakgård opparbeidet med sykkelparkering og prydbusker.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet i et etablert boområde på Grønland. Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, restauranter og fristende grønnsakforretninger m.m. Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Botanisk hage, Tøyenbadet, Teaterplassen og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer, deriblant den populære Øyafestivalen. Teaterplassen, som et naturlig midtpunkt og møteplass på Grønland,  ligger bare noen få minutters gange fra leiligheten. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder. Fra Teaterplassen kan man spasere videre over den nye broen til operaen og Sørenga sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten. Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, kun et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Rett utenfor leiligheten skal det trolig bli en liten park og hele Norbygata skal oppgraderes om kort tid. Maaemo restaurant er ikke langt unna og er verdt å nevne da det er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som gikk direkte inn i guiden med to, nå tre stjerner. Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse, som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover. Det er flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna. En gåtur unna finner du alle t-baner som stopper på Grønland stasjon, kort gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Ellers er det et bredt tilbud med buss og trikk i nærheten. Kort gange fra Grønland ligger Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Oslo bussterminal ligger i kort avstand fra leiligheten. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré med fliser på gulv. Du har plass til en kommode/skohylle og knagger rett på innsiden av døren hvor du kan henge av deg yttertøy. Leiligheten har brann- og lydsertifisert dør, samt  sikringsskap på venstre side når du kommer inn. Ellers har oppgangen callinganlegg. Fra gangen er det stige opp til stor hems på 7 kvadratmeter. Det er varmekabler i gulv.

Stue

Stuen har overflater malt i tidsriktig farge, smakfullt kombinert med røff teglsteinsvegg og lys himling med led downlights. Gulvet er belagt med pen, slitesterkt 1-stavs laminat. Både vegger og gulv er malt og lagt i 2019. Den ene stueveggen mot naboen er i tillegg etter - og lydisolert i 2019. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen, og i det ene hjørnet står det en moderne peis fra 2018 som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen kan ved å sette opp en lettvegg gjøres om til stue og soverom.

Kjøkken

Tidløst og lekkert kvalitetskjøkken fra HTH. Innredningen er fra 2009 og har glatte fronter og benkeplate av tre med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Over kjøkkenbenken er det overbelysning og fliser som gjør rengjøringen enkel. Vegghengt ventilator fra Bosch med avtrekk ut av bygget er montert over kokesonen. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin fra Whirlpool og stekeovn og platetopp fra Miele. Komfyr, platetopp og kjøkkenvifte er nytt i 2019/2020. Det er varmekabler i gulv.

Bad

Baderommet er delikat og ble pusset opp i 2009. Det er store lyse fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Baderomsinnredningen består av servant med skuffeseksjon under, speil med belysning over, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. I tillegg har leiligheten badekar og opplegg for vaskemaskin. Her har du alt du trenger! Det foreligger I tillegg våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Terrasse

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne terrassedøren, så blir hele boligen forlenget med en privat og herlig terrasse på hele 18 kvm! Terrassen er nordøstvendt og har sol på formiddagen. Du har meget god plass til flere sittegrupper, grill og beplantning, så du kan nyte varme dager med gode venner. Gulvflatene er belagt med terrassebord og rekkverk av tre. Det er montert ny markise i 2019 for solskjerming og stikkontakter på vegg. Terrassen vender ut om rolige bakgårder.

Soverom

Boligen har to soverom med god størrelse. De har lyse, malte flater, kontrastvegg og heltre gulv. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Det er god plass til dobbeltseng og nattbord på begge rom og de er begge vendt mot rolige omgivelser. Det ene rommet har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Det er i tillegg trapp opp til hems på det ene soverommet, samt trapp opp til hems fra entre. Hemsene passer perfekt dersom man har gjester eller har behov for ekstra lagringsplass.

Felleskostnader

3.254,- pr. mnd. Inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og internett fra Get, trappevask, drift av sameiet, strøm fellesareal,  felles forsikring, kommunale avgifter m.m.
Felleskostnadene dekker:
1/3 Felleskostnader flat kr. 879,-
2/3 Felleskostnader etter brøk kr. 2.019,-
Tv/internett likt fordelt pr leilighet kr. 356,-
Felleskostnadene økte med 5% fra og med juni 2020.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 126 868 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 056 726 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 2 etasjer. Gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein og pussede flater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med metallplater (taket er ikke besiktiget). Glatt entredør i ukjent brannklasse og lydklasse. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 1994. Ett vindu i stue med glass fra 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/bygganmeldelse" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/bygganmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 67 kvm.
Primærrom: 67 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/kjøkken, stue, bad og to soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg to boder i 1. etasje. En bod på ca. 4 kvm og en bod på 4,60 kvm som deles med nabo.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Ventilasjon på stue med varmegjenvinning. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til lett industri. Reguleringsbestemmelse S-830. Området forøvrig er regulert til gatetun, vei, gangvei, tomt for offentlig bygning, friområde, fellesareal, lett industri, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, allmennyttig formål, kontor, m.m.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1931/990962-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 01.08.1931 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-230/245. Gjelder denne registerenheten med flere
1934/910863-1/105  Erklæring/avtale 15.03.1934 
Best om ansvar i forb med drensledninger. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-230/245. Gjelder denne registerenheten med flere
1968/502654-1/105  Erklæring/avtale 12.02.1968 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. tilbygg for kontorer. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-230/245. Gjelder denne registerenheten med flere
1991/2056-1/105  Erklæring/avtale 11.01.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 348, 374, 377, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Rett til atkomst vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år) Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir. for Eid. og Utbygg. Overført fra: 0301-230/245. Gjelder denne registerenheten med flere
1998/31662-1/105  Seksjonering 08.06.1998 
opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 59/747
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
1986/43659-1/105  Best. om adkomstrett 17.07.1986 
Overført fra: 0301-230/245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244, 245, 348, 374, 377, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Bestemmelse om bruksrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Overført fra: 0301-230/245
 
1991/2049-1/105  Erklæring/avtale 11.01.1991 
Overført fra: 0301-230/245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 348, 374, 377, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Rett til adkomst ,vedlikeh.,plikt til utbedr.etter komm.krav (30 år)Fl.best.Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir for Eiend.og Utbygging. Overført fra: 0301-230/245
1991/2050-1/105  Erklæring/avtale 11.01.1991 
Overført fra: 0301-230/245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 348, 374, 377, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Rett til adkomst ,vedlikeh.,plikt til utbedr. etter komm.krav (30 år).Fl.best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir.for Eiendom og Utbygging. Overført fra: 0301-230/245
 
1996/28669-1/105  Erklæring/avtale 05.06.1996 
Overført fra: 0301-230/245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 377, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
bruksrett til gårdsrom/uteareal samt rett til adkomst og anlegg av tekniske ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, etat for eiendom og utbygging. Overført fra: 0301-230/245. Gjelder denne registerenheten med flere
1996/45049-1/105  Erklæring/avtale 19.08.1996 
Overført fra: 0301-230/245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 348, 374, 377, 378
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for eiendom og utbygging. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Overført fra: 0301-230/245. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Norbygata 50, Orgnr.: 984 001 177 består av 10 boligseksjoner ig 1 næringsseksjon. Forretningsfører er Sparebank 1 Regnskapshuset BV AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 99.634,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesformue kr. 8.887,- pr. 31.12.2019.
Spesifikasjon av felles lån:
Lånebeløp : Kr 939.121,66
Låneform : ann.lån med fast løpetid
Løpetid : 18 år og 10måned(er)
Innfrielsesdato : 20.05.2039
Renteberegning : etterskuddsvis
Kapitalisering : 20. hver måned
Renteopplysninger : Nominell rente p.t. 5,65 % p.a.
Effektiv rente p.t. 5,95 % p.a.
Første forfall : 20.08.2020
Terminforfall : 20. hver måned
Terminbeløp : Kr 6.760,08
Terminomkostninger : Kr 75,00 pr.termin
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Forsikring Polisenummer: 16893579

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble i 2019 tatt opp et nytt lån for å pusse opp oppgangen i bygget. Jobben ble utført av NorHygiene.
Fremtidig vedlikehold:
- Murpuss på fasade.
- Utbedring av bakgård.
- Callinganlegg.
I følge styreleder er tanken at disse prosjektene skal finansieres innenfor gjeldende vedlikeholdsbudsjett. 
Normalt vedlikehold må påberegnes.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt, Se sameiets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,88% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 7.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.400,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen