#VESTKANTTORGET/MAJORSTUEN

Lys og pen 2-roms mot fredelig gårdsrom | Meget arealeffektiv og gode løsninger | Mulighet for peis | Super sentralt!

Middelthuns gate 11B , 0368 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

23%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 362 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1890
Gårdsnummer 215
Bruksnummer 223
Energimerking G
FINN.no 193045303
Sist endret 16.10.2020 13:10
Prisantydning 3 500 000
Totalpris 3 719 840
Ligningsverdi 1 160 872,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) 120 321,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 620 321,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 620 321,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 99 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 719 840,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0164

Adresse og matrikkel

Middelthuns gate 11B, 0368, Oslo, Gnr. 215 bnr. 223 snr. 2 orgnr. 988423378 i Oslo kommune

Eier

David Minaie Gleditsch

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

50 / 50 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1890

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 9.291 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.291,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 362 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Asfaltert bakgård med felles sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er mulig å innfri andel fellesgjeld en gang i året, men det må godkjennes av styret først.
Ingen sikringsordning.

Beskrivelse

Her får du muligheten til å kapre deg en lys og pen 2-roms sokkelleilighet med smarte løsninger, og en beliggenhet som gir gåavstand til byens mest populære områder! Leiligheten vender mot fredelig gårdsrom, så her er du skjermet fra trafikk og støy. Den åpne planløsningen og arealeffektive løsningen sørger for en luftig atmosfære. Det er montert pipeløp i stuen slik at du kan montere en koselig peis. Det er vannbåren gulvvarme i stue og på kjøkken. Super sentralt på populære Majorstuen rett ved Frognerparken, med et rikt utvalg av servicetilbud og kollektivmuligheter.
Lys og romslig stue med mulighet for peis
Vinduer fra 2007
Tidløst kjøkken som har åpen løsning mot stuen
Romslig soverom med garderobe
Pent bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
Kabel-tv og internett inkl
IN-ordning

Innhold

Leiligheten ligger i byggets underetasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 1,5 m2. Ellers er det felles sykkelparkering i bakgården.

Beliggenhet

Boligen ligger i en rolig gate i et sentralt, urbant og meget populært boligområde på Majorstuen, med umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, kaféer, restauranter og offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til flere populære treningssentre. Det er kun få minutters gange til Bogstadveien, som den siste tiden har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting. Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kaféer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen.
Det er nærhet til idylliske Vestkanttorget, med koselig marked og yrende liv, samt juletreutsalg i desember. I tillegg er det kun et par minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og populære Frognerbadet. For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Boligen har også nærhet til Gimle Kino og flere treningssentre, bl.a. Elixia Colosseum park, vis-á-vis Colosseum Kino, med treningshall som gir muligheter for ballspill. Det er også kort gangavstand til Bislettbadet, samt både Slottsparken og St. Hanshaugen Park, noe som byr på gode rekreasjonsmuligheter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Prix, Meny, Jacob`s, Kiwi og Vestkantmat. Ellers er det søndagsåpne butikker i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bogstadveien og Bygdøy allé et rikt og spennende utvalg av mote, interiør og spesialbutikker.
Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien fra Majorstuen ned forbi Slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på en liten gåtur.
Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og flere busslinjer trafikkerer stedet. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss. Eiendommen har gangavstand til et godt utvalg av skoler og barnehager.

Stue | Lys og romslig

Stuen er lys og romslig og gulvet er belagt med mørke fliser. I gulvet er det vannbåren gulvvarme for en god innetemperatur. Vinduene fra 2013 som slipper inn naturlig med lys, har brede karmer med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, barløsning og TV med tilhørende møblement. Rommet vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. I tillegg er det montert trådløse dimmere fra Xcomfort i stuen. Det er montert pipeløp i stuen slik at du kan montere en koselig peis, som vil bidra til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Sameiet rehabiliterte pipeløpet for noen år tilbake (ca. 2016/2017).

Kjøkken | Tidløst

Tidløst kjøkken som har innredning med glatte og trefargede fronter, samt benkeplate i heltre med rustfri oppvaskkum fra 2018. Over benkeskapene er det hvite fliser. I år ble det montert nye knotter på innredningen. Kjøkkenet har en praktisk barløsning hvor du kan nyte en god frokost. Rommet har og en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Du finner integrerte hvitevarer som stekeovn, komfyr, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl- fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med fliser som har vannbåren gulvvarme.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i lyse farger. Gulvet er belagt med fliser. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent baderom som har flislagt gulv med varmekabler. I dusjhjørne er det flislagte vegger og rullestein på gulvet. Baderommet inneholder dusjhjørne med veggmontert dusjvegg (fra i år), hånddusj med termostat batteri, veggmontert wc, servantskap med skuffer (fra 2018) og ovenpåliggende servant (fra 2018). Over servanten er det speil. I 2018 ble det montert stoppekran på badet. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med fliser. Det er adkomst til boligen via felles oppgang. Leiligheten har brann (B30) og lydklassifisert (35 db) entrédør.

Felleskostnader

Kr. 2 926,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel gjeld, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 1 927,-
Renter/avdrag lån 590,-
Kabel/TV Bredbånd 409,-

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 160 872 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 179 137 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Klassisk bygård i mur oppført i 1890. Grunnmur er i tegl/naturstein. Etasjeskillere er i trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire. Yttervegger er i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Yttertak er i trekonstruksjon. Vindu i stue/kjøkken med isolerglass fra 2013, karm og ramme i tre. Vindu på soverom med isolerglass fra 2007, karm og ramme i tre.
Det var noe fuktmerker på veggen mot bakgården i 2020, grunnet bla. plassering av takrenne slik at det renner vann ned mot grunnmuren. Lektede vegger har blitt revet og veggene bak er siden blitt behandlet med kjemikalier og malt over. Sameiet er med på å dekke kostnader til bruk av elektromose i grunnmur om dette blir nødvendig ifølge eier.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for henlagt sak 200311050 - bruksendring fra kontorlokaler til bolig, datert 2018.
Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Styret skal underrettes om alle leieforhold. Se sameiets vedtekter § 2. 2 for mer informasjon.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme i stuen og kjøkkenet. Ellers er det gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger i kobber, plast og antatt støpejern.
- Automatsikringer i felles tavlerom plassert i gang/fellesareal.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse bevaring. Reguleringsbestemmelse S-3933. Området forøvrig er regulert til fellesareal, vei, fortau, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, anleggsformål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Middelthuns gate 15 - 17 - Tiltaket omfatter rivning av Middelthuns gate 15 og 17. Formålet med rivningen er å legge til rette for nye boenheter på eiendommen, omsøkt i saksnummer 201806685.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201818376 for mer informasjon.
Middelthuns gate 17 - Søknaden omfatter oppføring av en boligblokk på Majorstua i bydel Frogner. Boligblokken er 12 etasjer høy med 181 leiligheter fordelt på etasjene 2 til 12, og 8 bruksenheter for næring i første etasje. Prosjektet består av tre boligblokker - bygg A, B og C - med felles anlegg under bakken med boder og parkering. Denne saken omfatter kun bygg A og anlegg under bakken.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201806685 for mer informasjon.
Middelthuns gate 15 - Søknaden omfatter oppføring av en boligblokk på 10 etasjer med næringslokale i første etasje og 94 boenheter fordelt på etasjene 1 til 10. Denne søknaden gjelder kun for bygg B.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201817512 for mer informasjon.
Middelthuns gate 17 - Søknaden omfatter oppføring av en boligblokk på 14 etasjer med barnehage i første og andre etasje og 54 boenheter fordelt på etasjene 3 til 14. Denne søknaden gjelder kun for bygg C.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201817520 for mer informasjon.
Kirkeveien 49 A og B - Det er søkt om etablering/boring av 3 energibrønner i bakgården på eiendommen.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201901194 for mer informasjon.
Majorstuen knutepunkt og sporområde - Ruter foreslår å omregulere Majorstuen sporområde og knutepunkt fra trafikkområde til sentrumsformål, bolig, park, torg, trikk, forretning, kontor, bevertning, kultur, barnehage m.m. for å styrke kollektivknutepunktet med en variert arealbruk. Det er en forutsetning for planforslaget at ny Majorstuen stasjon etableres under bakken. Det foreslås ca. 460 boliger. To høyhus som tilsvarer 17 etasjer ligger bak Majorstuhuset. Eksisterende bebyggelse foreslås regulert til bevaring. PBE har ikke endelig konkludert hvilket trafikkalternativ som anbefales eller bygningene som skal bli på tomten.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201407126 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1928/924529-1/105  Erklæring/avtale 19.05.1928 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Overført fra: 0301-215/223. Gjelder denne registerenheten med flere
1931/990906-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 26.02.1931 
Overført fra: 0301-215/223. Gjelder denne registerenheten med flere
1971/511085-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 20.07.1971 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-215/223. Gjelder denne registerenheten med flere
2004/17713-1/105  Seksjonering 12.03.2004 
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 48/831
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Middelthunsgata 11B, Orgnr.: 988 423 378 består av 17 seksjoner.
Styreleder er Adina Bentsen.
Forretningsfører er Progressum Oslo As.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 120.321,- pr. 18.08.20.
Andel fellesformue kr. 21.229,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 2.089.504,- pr. 30.07.20, og er tatt opp i Obos.
Rentesatsen er på 3,55 % og har effektiv rente på 3,65 %.
Innfrielsesdato er 30.07.2048.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79053085

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 76.128,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 25.882,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det skal være ro i leiligheten mellom kl. 23.00 og kl. 07.00.
Bruk av grill på balkong er forbudt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Gården er nettopp vært gjennom en rehabiliteringsfase på tak, fasade og innvendig oppganger. Arbeidet rundt dette er ferdigstilt.
Det er vedtatt å gjennomføre en reseksjonering av 2 seksjoner på grunn av feil i areal. Dette vil medføre nye brøker for alle seksjoner. Endringer i felleskostnader må påregnes.
Behov i 2020/2021
- Utskifting av brannalarmsystem med detektorer i hver leilighet
- Eventuelle andre utbedringer etter at brannteknisk tilstandsrapport foreligger
Utført:
- Utført rehabiliteringsarbeid utvendig på tak, og fasade er pusset opp/malt i 2018.
- Sameiet har utført arbeide på fyrkjeller.
- Ny styringsenhet for vannbåren varmeanlegg i 2018.
- Nye strømmålere installert av Hafslund i 2017.
- Sameiet har rehabilitert pipeløp for noen år tilbake (2016/2017).
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for sameierne. Se sameiets vedtekter og husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Veggfeste til TV, samt vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.