#KAMPEN

VISNING AVLYST etter direkte bud til selger. Delikat, luftig og gjennomgående 3-roms | Solrik balkong |

Bøgata 10A , 0655 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

96%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type Leilighet / Aksje
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 393 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1939
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 78
Energimerking F
FINN.no 191630052
Sist endret 18.09.2020 12:22
Prisantydning 4 450 000
Totalpris 4 624 707

Beregnet totalkostnad

4 450 000,- (Prisantydning) 155 672,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 605 672,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 625,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 560,- (Noteringsgebyr forretningsfører) -------------------------------------------------------- 19 035,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 624 707,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0173

Adresse og matrikkel

Bøgata 10A, 0655, Oslo, Gnr. 231 bnr. 78, aksjebrevnr. 1709-1828 i As Bøgata 10 borettslag med orgnr. 930672114 i Oslo kommune

Eier

Yvonne Fabbri

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

60 / 60 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1939

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 393 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Tomten for aksjelaget er pent opparbeidet med portrom inn til belegningssteinsbelagt bakgård bestående av plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, hyggelige sittegrupper, lekeapparater for de minste, sykkelparkering og vogngarasjer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Delikat 3-roms beliggende fritt til i 3. etasje med hyggelig utsyn. Det er store vinduer som sliper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden(opptil 2,62m), sørger for en luftig atmosfære. I år ble boligen malt i delikate farger og tregulvet ble slipt. Boligen blir forlenget med en herlig balkong hvor du kan nyte solrike dager. Idyllisk bakgård med lekeapparater og sittegrupper. Idylliske Kampen er et område med flotte grøntområdet skjermet for trafikk og støy, men allikevel i umiddelbar nærhet til de fleste service-tilbud!
Romslig stue med solrik balkong på 1,8m2
Ballingslöv kjøkken, godt med skap-og benkeplass
2 store soverom med garderober
Pent bad fra 2011 med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
To boder
Fyring og v.vann inkl
Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,2 m2 og en loftsbod på ca. 4,7 m2 gulvareal. Borettslaget har i tillegg fellesvaskeri/tørkerom på loftet. Ellers er det fire vognskur for barnevogn med mulighet for å låse, samt store sykkelstativer i bakgården.
 

Beliggenhet

Idylliske Kampen er et område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, klassiske bygårder og flotte grøntområdet. Her bor man skjermet for trafikk og støy, men allikevel i umiddelbar nærhet til de fleste service-tilbud. Nærmeste matvareforretning ligger kort fra boligen. Kampen er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø.
Dette området har noe å by på for alle og enhver. Kampen kaffe og Bar finner du i første etasje! Ønsker du en bedre middag, er velrennomerte Kampen Bistro verdt et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat. Bistroen deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys. Rett nedi gaten finner du en svært koselig italiensk pizzarestaurant og bakeri på Galleri Bastian.
For den aktive har man et godt utvalg med Sats treningssenter, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng innen gangavstand. Det er flotte tur- og rekreasjonsområder med Kampenparken, Tøyenparken og Botanisk hage som grenser til hverandre, samt Vålerengaparken og Jordal idrettsplass rett i nærheten.
Med Kampen Skole, Kampen kunstbarnehage og flere andre barnehager like i nærheten er området særdeles barnevennlig. Ikke mange bydeler er forunt å ha sin egen bondegård. Kampen Økologiske Barnebondegård ligger mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø.
Det er god tilgang til offentlig kommunikasjon. T-bane i alle retninger både fra Tøyen og fra Ensjø. Ellers er det godt med busslinjer i nærområdet. Oslo S ligger en gåtur fra leiligheten.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra i år. Gulvet er belagt med sjarmerende tregulv som ble slipt i år. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden på 2,62 meter, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 1,8 m2. Her er det rikelig med sol, samt er balkongen overbygget. Du har god plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte varme sommerdager. Balkongen har hyggelig utsyn, samt vender den mot stille og bilfri gate.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Ballingslöv kjøkken som har lett profilerte fronter som ble malt i år, samt benkeplate i laminat med nedfelt og rustfri oppvaskkum som har utslagsvask samt ettgreps kjøkkenbatteri. I år ble benkeplaten, oppvaskkummen, utslagsvasken og kjøkkenbatteriet byttet. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det fliser som ble malt i år. Kjøkkenet er romslig og har plass til et spisekrok hvor du kan nyte rolige frokoster. Rommet vender mot stille bakgård. Videre finner du komfyr og oppvaskmaskin fra i år, samt ventilator. Det er montert stoppekraner på kaldt- og varmtvannsinntak i benkeskapet. I år ble veggene malt i delikate farger og gulvet ble belagt med laminat. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvene er belagt med sjarmerende tregulv som ble slipt i år. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Soverommene vender enten mot stille bakgård eller bilfri gate, så her er det rolig og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme som ble rehabilitert i 2011, samt ble rørene tatt. Baderommet inneholder dusjhjørne med forheng og termostat dusjbatteri, toalett (fra 2016), porselensservant med ettgreps servantbatteri (fra 2016). Over servanten er det speil og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Ellers finner du et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. I år ble veggene malt i moderne farger og tregulvet ble slipt. Det er adkomst til leiligheten via portrom og felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen dørtelefon med åpner fra 2016. Leiligheten har rødlakkert entrédør med sikkerhetslås.

Felleskostnader

K.r 3 910 pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, nedbetaling av renter og avdrag på fellesgjeld, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Renter kr 398,-
Avdrag kr 618,-
Fellesutgifter kr 2.590,-
GET kr 304,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ligningsverdi ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Fundamentert med betong til antatt faste masser/fjell. Murkonstruksjon er pusset og malt mot bakgård og forblendet med fasadeplater mot gate. Dekker/etasjeskillere i armert betong. Trappeoppganger er pusset opp i ca. 2017. 2-lags isolerglass vinduer fra 1989 mot bakgård, 1993 i stue og 2016 i ett soverom og balkongdør. Flatt tak antatt tekket med papp/folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Aksjeeierne kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre, men kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning dersom aksjeeieren samtidig bor der selv. Fremleie eller bruksoverlating av lokalene er ikke tillatt uten Selskapets skriftlige samtykke og da bare på de vilkår Selskapet setter. Fremleie gis i utgangspunktet kun for ett år av gangen. Se lagets vedtekter § 7 og husordensregler § 14 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarme. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Felles varmtvannsbereder i kjeller.
- Sentralvarme.
- Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang med automat- og skrusikringer. Hovedsikringen er på 2 x 35 ampere skrusikringer.
- Brannslukkingsapparat og røykvarsler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til tomt for offentlig utbygging, tomt for bygging av allmennyttig formål, felles areal, vei, fortau, byggeområde for bolig, forretning, lager m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Brinken 39 - Det søkes om å oppføre rekkehus med 8 boenheter og underjordisk parkeringskjeller, samt rivning av eksisterende garasje.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.
Kampengata 10 - 12 - Det søkes om oppføring av tilbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201906653 for mer informasjon.
Thorbjørn Egners plass og Nannestadgata - Det søkes om etablering av torg på Thorbjørn Egners plass. Tiltaket medfører at Bøgata/Nannestadgata blir stengt for gjennomgående trafikk. Det gis tillatelse med en tidsbegrensning på ti år.
Planstatus: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se saksnr.: 201900861 for mer informasjon.
Bøgata 6 - Det søkes om oppussing av eksisterende hjørnegård, fasadeendring og bruksendring av eksisterende garasje til en boenhet.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201706493 for mer informasjon.
Normannsgata 41 - Det søkes om oppføring av bolig, samt rivning av skur.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201604256 for mer informasjon.
Normannsgata 42 - Det søkes om å rive en eksisterende bod og føre opp en enebolig med pulttak, kjeller og 1,5 etasjer.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201715163 for mer informasjon.
Kolstadgata - Hensikten med oppgraderingen er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata og samtidig frigjøre arealer utenfor Tøyen skole. De frigjorte arealene skal kunne brukes av elever i skoletiden og være en møteplass for lokalmiljøet. Kolstadgata skal være godt tilrettelagt for opphold og fotgjengere, samtidig som fremkommeligheten skal være godt ivaretatt for sykkel og nyttetransport, som varelevering og renovasjon.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Skedsmogata 25 - Tyngdepunktet på Ensjø - Planforslag. Forslagsstiller foreslår å omregulere Skedsmogata 25, innenfor Tyngdepunktet på Ensjø, fra byggeområde for industri i gjeldende reguleringsplan S-1101 til bolig/forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting/ bevertning/ kafé/ velvære/ helse/ konsulentvirksomhet/ galleri). Hensikten er å legge til rette forbymessig boligfortetting, og dermed ferdigstille detaljreguleringen av tyngdepunktet. Plan- og byggestarten anbefaler planforslaget.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201801331 for mer informasjon.
Jordal idrettspark - Det er i forbindelse med igangsettingstillatelse for grunnarbeider for nye Jordal Amfi (sak 201614542) gitt aksept for fritak fra tilknytning til fjernvarmeanlegget. Det skal etableres eget varmeanlegg basert på vannbåren varme. På bakgrunn av dette søkes det nå om etablering av brønnpark.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201815099 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1966/506229-1/105  Rettighet 01.04.1966
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. LEIEAVTALE. ÅRLIG AVGIFT NOK 290. MED FLERE BESTEMMELSER
2011/501693-1/200  Pantedokument 28.06.2011 
BELØP: NOK 5.000.000. Panthaver: EIENDOMSKREDITT AS Org.nr: 979391285

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Bøgata 10 AS, Orgnr.: 930 672 114 består av 16 leiligheter og 6 næringslokaler.
Styreleder er Sondre Meisfjord.
Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen Forvaltning.
Ved bruk av fellesvaskeri i selskapet belastes dette med et engangsbeløp pr. år kr. 400,-.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjeselskapet eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer i aksjeselskapet, som gir aksjeeier leierett til en bestemt bolig.
Aksjeeierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjeeierne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre aksjeeieres mislighold, eller der Boligaksjeselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 155.672,- pr 31.07.2020.
Andel fellesformue kr. 26.332,- pr 31.12.2019.
Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 3.283.206,- pr 31.07.2020, og er tatt opp i Eiendomskreditt.
Renten på lånet utgjør 2,95 % pr. 31.07.20.
Dato siste termin: 2041.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83519504

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 27.734,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 26.000,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Manglende dugnadsinnsats kan belastes beboere som ikke møter opp med en sum.
Det er ikke tillatt å montere elektriske avtrekksvifter inn mot gårdens felles luftekanaler.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Laget har fullført overgangen til bio-olje. I fremtiden kan det bli en overgang til el-fyr, noe styret holder på å utrede, men det er fortsatt usikkert. Dette vil i såfall være en inngangskostnad på rundt 500.000 kr, men vil være billigere for borettslaget på sikt ifølge styreleder.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyrhold skal godkjennes av styret etter skriftlig søknad. Se lagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Alle hvitevarer på kjøkken, samt oppvaskmaskin og tørketrommel medfølger leiligheten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.