#GAMLEBYEN

Lekker og gjennomgående 3-R | 4,5m2 solrik balkong | Generøs takhøyde | V.vann inkl | Ingen forkjøp | Rolig og sentralt!

Klostergata 4 , 0656 Oslo

BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 67 m²
Tomt 478 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1883
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 226
Energimerking F
FINN.no 190668094
Sist endret 18.09.2020 13:08
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 551 966

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) 143 957,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 543 957,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 551 966,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0176

Adresse og matrikkel

Klostergata 4, 0656, Oslo, Gnr. 233 bnr. 226, andelsnr. 5 i Borettslaget Klostergata 4 med orgnr. 970998497 i Oslo kommune

Eier

Marie Terese De Rosa

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

61 / 61 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1883

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.290 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.290,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 478 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Tomten er pent opparbeidet med busker, blomster, hyggelige sittegrupper, felles grill, utebelysning og felles sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lys og lekker 3-roms i byggets 2. etasje med delikate fargevalg fra senere tid. Her er det store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden (opptil 2,8m), sørger for en luftig atmosfære. Hele boligen blir forlenget med en solrik balkong som vender mot den fredelige bakgården. Borettslaget har en idyllisk bakgård med hyggelige sittegrupper og felles grill. Her bor du meget sentralt til i en stille sidegate i Gamlebyen, rett ved Klosterenga park!
Lys og luftig stue med vestvendt balkong på 4,5m2 fra 2005
Moderne kjøkken fra 2009
2 gode soverom og godt med lagringsplass
Pent og oppgradert bad med opplegg for vaskemaskin
V.vann inkl
2 boder
Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 4,6 m2 og ca. 3,4 m2. Ellers er det felles sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Bygården har en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt, men likevel rolig! Leiligheten ligger fint til i en stille sidegate vendt ut mot hyggelige fellesarealer og rett ved Klosterenga park.
Her bor du i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur til Salt på Vippa. Her byr de på badstuer, badestamper, uteservering og konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
For den aktive finner man en rekke treningssentre i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Nesten rett utenfor døren ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen er et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum og Botanisk hage i gangavstand fra leiligheten.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.
I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. I år ble veggene (utenom kontrastveggen), lister og karmer malt. Gulvet er belagt med en pen tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående planløsningen og gode takhøyden på 2,72 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på ca. 4,5 m2 fra 2005. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager. I tillegg vender balkongen mot vest slik at den har godt med sol. Både balkongen og stuen vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. Gulvet er belagt med terrassebord som ble oljet i år.

Kjøkken | Moderne og lekkert

Moderne og lekkert kjøkken fra 2009 som har innredning med glatte fronter, samt benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål som har ett-greps armatur. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har plass til en hyggelig spisekrok for rolige frokoster. Videre finner du hvitevarer som kjøleskap med fryser fra Samsung, oppvaskmaskin fra Bosch, samt integrert stekeovn fra Ikea, nedsenket induksjonsplatetopp (fra 2020) og ventilator med avtrekk ut av bygget fra Villavent. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Kjøkkenet ble malt i delikate farger i år, samt er gulvet belagt med tre-stavs parkett.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra 2019 og 2017. Gulvene er belagt med tre-stavs parkett. De store vinduene med brede karmer slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har godt med garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme. I år ble baderommet oppgradert med ny servant, blandebatteri, servantskap, høyskap, speil og armatur. Baderommet inneholder badekar for et deilig bad med innfellbar glassfelt og dusjarmatur FM Mattsson tilkoblet hånddusj, toalett fra Gustavsberg, høyskap og vegghengt servantskap med ett-greps armatur. Over servanten er det speil og belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det avtrekksventil.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. I år ble vegger, himling og lister malt. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang med callinganlegg. Ellers har boligen entrédør fra Swedoor i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull og dørpumpe.

Felleskostnader

Kr. 4 483 pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, trappevask, drift av borettslaget, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Lånekostnader renter 59,-
Lånekostnader avdrag 934,-
Felleskostnader 2 229,-
Lånekostnader avdrag 207,-
Lånekostnader renter 62,-
Lånekostnader avdrag 934,-
Lånekostnader renter 58,-

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Bygård over 3 etasjer, samt kjeller og innredet loft. Gulv mot grunn er av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner er av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein/plater. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2004. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1993.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved utleie plikter eier å melde dette til borettslagets forretningsfører og styre for godkjenning. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på badet. Ellers er leiligheten tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Vannrør av kobber fra ombygningsår og plast fra 2009. Synlige avløpsrør i plast fra ombygningsår og 2009.
- Stoppeventiler er plassert på inntaksledningen under kjøkkenbenk.
- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Strømmåler og hovedsikring er plassert i felles målerskap merket med nr. 5. Hovedsikring er på 32A.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles sentral. Brannslukningsapparat i pulver fra 2020.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til park, vei, fortau, tomt for offentlig bygning, felles areal, trafikkområde, byggeområde for bolig m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Klosterenga park er nå finansiert og bygningen er planlagt begynt i januar 2020. Hensikten med den nye reguleringsplanen er å gi rammer for en videre utvikling av et sammenhengende og lett tilgjengelig friområde for trygg ferdsel og opphold, samt fortsatt legge til rette for å utvikle området som en allsidig flerbrukspark for alle brukergrupper i bydelen. Planen skal videre gi mulighet for å legge Hovinbekken (som i dag går i kulvert under området) i åpent løp gjennom parken. Se mer informasjon om dette på plan og bygg sine sider eller les mer om det positivet prosjektet på: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/klosterenga-park/[gref
Schweigaards gate 58 A, B og C - Bruksendring loft til boligareal.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201900428 for mer informasjon.
Klostergata 3 A og B - Bruksendring fra loft til leiligheter.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201719369 for mer informasjon.
Nonnegata 6 A-B - Søknaden omfatter oppføring av 12 balkonger, med tilhørende balkongdører, mot bakgård.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201512897 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1886/991813-1/105  Bestemmelse om deleforbud 11.11.1886 
Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om benyttelse
1993/31685-1/105  Erklæring/avtale 14.07.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:217, 227, 385, 390, 392, 349
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:224 Snr:1-10
Bestemmelse om benyttelse av gårdsrom. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, eid. og utbygg. Rett til vedlikehold og anlegg av ledn. mv. Korrigering av rettighetshaver. Rettet etter tingl. §18. 27.11.2018. Arkivref. 17/40798-5
1994/55660-1/105  Obligasjon 05.10.1994 
BELØP: NOK 3.970.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054
1994/61854-1/105  Obligasjon 31.10.1994 
BELØP: NOK 100.000. Panthaver: Bjørn Erik Indahl/ Kjell Kristoffersen/ Lnr.: 1142371. Panthaver: Ingvar Brudeli Lnr.: 1142372
1994/61857-1/105  Obligasjon 31.10.1994 
BELØP: NOK 2.419.000. Panthaver: Andelshaverne I Borettslaget Klostergt 4 Lnr.: 1142380. Fellesobligasjon for borettsinnskudd
2018/732057-1/200  Pantedokument 04.05.2018 21:00 
BELØP: NOK 400.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
 
1988/22469-1/105  Best. om adkomstrett 29.03.1988 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:217, 226, 227, 385, 390, 392, 394
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Korrigering av rettighetshaver. Rettet etter tingl. §18. 27.11.2018. Arkivref. 17/40798-5. Gjelder denne registerenheten med flere
1988/72746-1/105  Erklæring/avtale 24.10.1988 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:224 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:226, 227, 385, 390, 392, 394
Bestemmelse om bruks- og disposisjonsrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Korrigering av tekst og rettighetshaver. Rettet etter tingl. §18. 27.11.2018. Arkivref. 17/40798-5. Gjelder feste
 
1993/62138-1/105  Bruksrett 06.12.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:217, 226, 227, 385, 390, 392
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:224 Snr:1-10
Bestemmelse om adkomstrett og bruk av uteareal. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Korrigering av tekst og rettighetshaver. Rettet etter tingl. §18. 27.11.2018. Arkivref. 17/40798-5.
1993/62141-1/105  Bruksrett 06.12.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:217, 226, 227, 385, 390, 394
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:224 Snr:1-10
Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Korrigering av rettighetshaver. Rettet etter tingl. §18. 27.11.2018. Arkivref. 17/40798-5.
1994/19965-1/105  Erklæring/avtale 19.04.1994 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:217, 226, 227, 385, 390, 394
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:224 Snr:1-10
Bruksrett til del av gårdsrom. Kan kun slettes av Oslo kommune, etat for eiend. og utbygg. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Korrigering av rettighetshaver. Rettet etter tingl. §18. 27.11.2018. Arkivref. 17/40798-5
 
1996/14894-1/105  Erklæring/avtale 21.03.1996 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:217, 226, 227, 385, 390, 394
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:224 Snr:1-10
Bruksrett til ubebygget areal. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune. Korrigering av rettighetshaver. Rettet etter tingl. §18. 27.11.2018. Arkivref. 17/40798-5
1996/14897-1/105  Erklæring/avtale 21.03.1996 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:217, 226, 227, 385, 390, 394
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:224 Snr:1-10
Bruksrett til ubebygget areal. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/direktør. for Etat for Eiendom og utbygging. Korrigering av rettighetshaver. Rettet etter tingl. §18. 27.11.2018. Arkivref. 17/40798-5
1988/72746-4/105  Bestemmelse om adkomstrett 24.10.1988 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:224 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:226, 227, 385, 390, 392, 394
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Korrigering av tekst og rettighetshaver. Rettet etter tingl. §18. 27.11.2018. Arkivref. 17/40798-5. Gjelder feste

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Klostergata 4, org.nr. 970 998 497 består av 10 leiligheter.
Styreleder er Stian Presthus.
Forretningsfører er USBL.
Revisor er KPMG.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 143 957,- pr. 25.08.20.
Andel fellesformue kr. 7 753,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har 3 lån:
Lånenummer: 114136013, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 25.08.2020: 1.56% pa.
Saldo per 25.08.2020: 549 458,-
Andel av saldo: 54 432,-
Siste termin 01.11.2024.
Lånenummer: 114136013-2, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 25.08.2020: 1.56% pa.
Saldo per 25.08.2020: 549 458,-
Andel av saldo: 54 432,-
Siste termin 01.11.2024.
Lånenummer: 12136163874, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 25.08.2020: 2.15% pa.
Saldo per 25.08.2020: 354 245,-
Andel av saldo: 35 093,-
Siste termin 30.09.2032.

Forsikring

Protector Forsikring Asa Polisenummer: 1441741

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 90 051,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 202 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Mellom kl. 22.00 til kl. 07.00 skal det være ro i leilighetene.
Bruk av kullgrill og engangsgrill på balkonger er forbudt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det diskuteres i borettslaget om oppgradering av brannvarslingsanlegg og utskiftning av vinduer i løpet av de neste årene. Når dette vil bli utført og finansiert er p.t. usikkert ifølge styreleder.
Utført vedlikehold:
Oppussing av trappeoppgang og portrom ble ferdigstilt i 2019.
Nytt porttelefonanlegg installert i 2019.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Taklampe på kjøkken og i stue, samt nattbordslampene på hovedsoverommet medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
 

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.