#GAMLEBYEN

Pen og gjennomgående 2-roms | Generøs takhøyde og store vinduer | Kvadratsmart | V.vann inkl | Rett ved Klosterenga park

Klostergata 3B , 0656 Oslo

BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 39 m²
Bruksareal 39 m²
Bruttoareal 47 m²
Tomt 396 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1903
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 225
Energimerking F
FINN.no 191512474
Sist endret 18.09.2020 14:28
Prisantydning 3 480 000
Totalpris 3 495 334
Ligningsverdi 725 901,-

Beregnet totalkostnad

3 480 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 495 334,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0177

Adresse og matrikkel

Klostergata 3B, 0656, Oslo, Gnr. 233 bnr. 225, andelsnr. 3 i Klosterg 3 borettslaget med orgnr. 951982369 i Oslo kommune

Eier

Ingeborg Lindseth

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på USBL sine nettsider.

BRA/PROM

39 / 39 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1903

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 5.249 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.249,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 396 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Pen og opparbeidet bakgård med hyggelige sittegrupper og lekeapparater for de minste. I tillegg er det mulighet for dyrking av tomater, agurk og urter sammen med andre i bakgården.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslaget har ikke IN-ordning, da de ikke har lån p.t.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker og stilren 2-roms i byggets 3. etasje. Boligen vender ut mot hyggelige fellesarealer og Klosterenga park, så her er det stille og rolig. Det er store vinduer fra 2010 med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående planløsningen og generøse takhøyden (opptil 3m), sørger for en luftig atmosfære. Boligen ble malt i delikate farger i 2019 og har smarte løsninger. Borettslaget har en fantastisk bakgård med sittegrupper, lekeapparater og plantekasser. Her bor du meget sentralt til i en stille sidegate i attraktive Gamlebyen!
Stor og luftig stue
Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
Stort soverom som vender mot parken
Pent bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
V.vann inkl
2 boder
Idyllisk bakgård
Rolig og sentralt

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 7 m2 og en bod i trappegangen på ca. 1,5 m2. Ellers er det felles sykkelparkering i bakgården.

Beliggenhet

Bygården har en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt, men likevel rolig! Leiligheten ligger fint til i en stille sidegate vendt ut mot hyggelige fellesarealer og Klosterenga park.
Her bor du i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur til Salt på Vippa. Her byr de på badstuer, badestamper, uteservering og konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
For den aktive finner man en rekke treningssentre i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Nesten rett utenfor døren ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen er et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum og Botanisk hage i gangavstand fra leiligheten.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.
I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Stue | Luftig atmosfære

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. I 2019 ble tak og vegger malt, samt ble gulvet slipt og behandlet med hardvoksolje. Det er store vindusflater fra 2010 som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske planløsningen og generøse takhøyden på 3 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. I tillegg får du hyggelig utsyn mot trær og Klosterenga park fra stuen. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken som ble renovert i 2010. Innredningen har sorte og glatte fronter, samt lys benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Kjøkkenet vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. Du finner integrerte hvitevarer som ventilator, stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl- fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I 2019 ble veggene malt i delikate farger og gulvet ble slipt og behandlet med hardvoksolje.

Soverom | Lun og koselig atmosfære

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger. I 2019 ble vegger og tak malt, samt ble gulvet slipt og behandlet med hardvoksolje. De store vinduene med brede karmer sliper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot Klosterenga park så her er det stille og fredelig, samt kan du høre fuglekvitter når du står opp. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det god plass til garderobeskap eller kommode som vil sørge for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det du måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med varmekabler som ble oppgradert i 2010. Baderommet inneholder dusjhjørne med veggmonterte dusjdører og termostat batteri, vegghengt wc og hvitt servantskap. Over servantskapet er det speilskap. Videre er det opplegg for vaskemaskin bak skapdørene, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du plassbygde skap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Vegger og tak ble malt i delikate farger i 2019, samt ble gulvet slipt og behandlet med hardvoksolje. Det er adkomst til boligen via portrom og felles oppgang som ble rehabilitert i 2019. Videre er det dørcalling med monitor fra 2019. Leiligheten har ytterdør med brann (B30) og lydklasse (35 db) entredør. I himlingen er det downlights.

Felleskostnader

Kr. 2 002 pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke internett, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Strøm varmtvann 254,-
Felleskostnader 1 579,-
Internett 169,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 725 901 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 613 244 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
 

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Klassisk bygård i mur som er oppført i 1903. Grunnmur er i tegl/naturstein. Etasjeskillere er i trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire. Yttervegger er i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Yttertak i trekonstruksjon. Vinduer med isolerglass fra 2010 som har karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 47 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og gulvvarme på badet. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger i kobber, plast og støpejern.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i entré.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til park, vei, fortau, tomt for offentlig bygning, felles areal, trafikkområde, byggeområde for bolig m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Klosterenga park er nå finansiert og bygningen er planlagt begynt i januar 2020. Hensikten med den nye reguleringsplanen er å gi rammer for en videre utvikling av et sammenhengende og lett tilgjengelig friområde for trygg ferdsel og opphold, samt fortsatt legge til rette for å utvikle området som en allsidig flerbrukspark for alle brukergrupper i bydelen. Planen skal videre gi mulighet for å legge Hovinbekken (som i dag går i kulvert under området) i åpent løp gjennom parken. Se mer informasjon om dette på plan og bygg sine sider eller les mer om det positivet prosjektet på: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/klosterenga-park/[gref
Schweigaards gate 58 A, B og C - Bruksendring loft til boligareal.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201900428 for mer informasjon.
Klostergata 3 A og B - Bruksendring fra loft til leiligheter.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201719369 for mer informasjon.
Nonnegata 6 A-B - Søknaden omfatter oppføring av 12 balkonger, med tilhørende balkongdører, mot bakgård.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201512897 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1989/64684-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 22.09.1989 
BELØP: NOK 1.500.900. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget Lnr.: 1086915. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.
1989/68649-1/105  Best. om adkomstrett 06.10.1989 
Rettighetshaver: Gnr. 233 Bnr. 289,286,284,401,399,397 og 223
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Kan slettes kun av Oslo kommune ved boligdirektøren
2009/695451-1/200  Pantedokument 18.09.2009 
BELØP: NOK 3.300.000. Panthaver:DNB BANK ASA. Org.nr: 984851006
1993/6230-1/105  Erklæring/avtale 10.02.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:223 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:225  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:284 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:286  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:289 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:399 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:401  
Bestemmelse om adkomstrett, og rett til å anlegge og vedlikeholde ledninger over d.e. mv. Kan bare slettes av Oslo Kommune v/ Dir. for Eiendom og utbygging. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1993/64729-1/105  Erklæring/avtale 16.12.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:223 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:225  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:284 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:286  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:397 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:399 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:401  
Rett til å anl.og vedlikeh. tekniske ledn. av forskj.slag over d.e. m/fl. best. Kan bare slettes av Oslo Komm. v/dir. for etat for eiend.og utbygging. div.best. Gjelder denne registerenheten med flere
1994/23666-1/105  Erklæring/avtale 06.05.1994 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:223 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:225  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:284 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:286  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:289 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:397 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:401  
Bestemmelser om bruk av uteareal. Bestemmelse om parkering av motorkjøretøy eller lagring. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Gjelder denne registerenheten med flere
1994/30059-1/105  Erklæring/avtale 09.06.1994 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:223 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:225  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:284 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:286  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:289 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:397 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:399 Snr:1-11
Ang. gårdsrom
1993/25643-1/105  Erklæring/avtale 14.06.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:223 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:225  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:284 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:289 Snr:1-20
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:397 Snr:1-12
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:399 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:401  
Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bruksrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Klostergata 3, org.nr. 951 982 369, består av 17 boliger.
Styreleder er Vilde Ødegaard Hauan.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Revisor er KPMG.
Borettslaget bruker Vaktmester Andersen som har ukentlige frekvensplan for oppfølging.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 31.12.19.
Andel fellesformue kr. 9 578,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har ikke lån p.t.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586953

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 343 549,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 73 0000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på USBL sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal i alminnelighet være ro i leiligheten fra kl. 22.00 til kl. 06.00.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold:
2019: Taket ble renovert i forbindelse med oppussing av bygården og nye leiligheter på loftet. Fasade og oppganger ble pusset opp. Ny belysning inne og ute. Skiftet boddører i oppgang. Nytt belegg i trinn og flislagte repos. Installert nytt callinganlegg med kamera. Montere nye postkasser i A & B oppgang. Det ble byttet låssystem i inngangsport samt inngangsdører til oppgangene.
Generalforsamlingen har ytret ønske om å oppgradere bakgården på sikt. Rør har også vært et tema, og i tillegg har det tidligere vært snakk om å rehabilitere pipeløpene. Dette er ikke noe som er planlagt p.t.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyr kan først anskaffes eller medbringes etter at søknad om det er innvilget fra styret. Det gjelder også eventuell gjenanskaffelse. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Fastmonterte hyller medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.