#TØYEN

Lekker loftsleilighet m/særpreg fra 07/08 | Uten innsyn | Gulvareal på 66m2 og generøs takhøyde | Takterrasse | Sentralt

Åkebergveien 24 B , 0650 Oslo

VISNINGER

20. september søndag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

72%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 53 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 59 m²
Tomt 456 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1889
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 9
Energimerking G
FINN.no 191483203
Sist endret 17.09.2020 15:45
Prisantydning 4 050 000
Totalpris 4 171 298

Beregnet totalkostnad

4 050 000,- (Prisantydning) 113 289,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 163 289,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 171 298,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0183

Adresse og matrikkel

Åkebergveien 24 B, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 9 snr. 2, andelsnr. 16 i Åkebergveien 24 Borettslag med orgnr. 991785655 i Oslo kommune

Eier

Hella Nordnes Niebuhr Julie Nordnes Niebuhr

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

2
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1889. Renovert i 2007/2008.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 5.966 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.966,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 456 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.
Pent opparbeidet bakgård med beplantning og felles sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lekker 2(3)-roms toppleilighet med en arealeffektiv løsning på Tøyen! Loftet ble omgjort til boliger i 2007/08, så her får du en god standard. Her bor du øverst i bygget uten innsyn. Leilighetens grunnflate utgjør 66 m2. Den praktiske løsningen, de store vinduene og den generøse takhøyden (opptil 3,2m) sørger for en luftig atmosfære. Ellers finner du sjarmerende detaljer som synlige trebjelker. Boligen blir forlenget med en privat takterrasse hvor du kan nyte solrike dager. Ser du etter koselige omgivelser sentralt i Oslo, så er denne leiligheten noe for deg!
Lys og luftig stue med gode møbleringsmuligheter
Takterrasse på 6m2
Moderne kjøkken fra 2015
Soverom med garderobe
Praktisk alkove
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Kabel-tv og fibernett inkl
Ingen forkjøp

Innhold

Leiligheten ligger i byggets øverste og 4. etasje og inneholder stue, kjøkken, soverom, alkove, bad og gang/entré med takterrasse som er tilknyttet en praktisk bod.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 m2. Ellers er det felles sykkelparkering i bakgården.

Beliggenhet

I Åkebergveien har du en meget sentral beliggenhet, med kort gange til sentrumskjernen og kort vei til T-banestasjoner med alle 6 linjer. Her bor du sentralt med et mangfold av muligheter i nærheten. Fra leiligheten er det kort gangavstand til det meste av fasiliteter du kan tenke deg som restauranter, kaféer, uteliv og forretninger på Tøyen, Grünerløkka og sentrum. Perfekt for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter, men likevel i rolige omgivelser.
Du finner Grådi like i nærheten med nydelig uteservering. I tillegg finner du populære Skatten, Postkontoret og Human Mote på Tøyen Torg. Velkjente Golden Chimp ligger heller ikke langt unna leiligheten. Populære Bar Brutus ligger rett opp i gaten hvor du får du servert naturvin. Ellers kan du ta veien opp til Kampen hvor du kan besøke den velkjente uteserveringen til Kampen Bistro.
Ellers har du et rikt utvalg av forretninger, bibliotek, apotek m.m. på Tøyen Torg som ligger en kort gange unna leiligheten.
Tøyen kan også by på et spennende og rikt utvalg av matforretninger.
Det er flere treningssentre i området, samt Tøyenbadet om det er ønskelig med svømming. Ellers har det akkurat blitt åpnet et crossfit senter rett opp i gaten.
I nærområdet finner du noen av byens flotteste friområder som Botanisk Hage, Tøyenparken og Kampenparken. Her er det anledning for flotte turer, grilling og soling om sommerstid om ønskelig. Botanisk Hage kan også by på mange ulike arrangementer, samt en nydelig uteservering i tilknytning til den økologiske kafeen Handwerk.
Tøyen T-banestasjon er en kort gange unna boligen og har alle 6 linjer som tar deg videre ut til byens øvrige hjørner. I tillegg er det kun ca. 10 minutters gange inn til Oslo S som er byens knutepunkt med bussterminal og jernbanestasjonen med Flytoget.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig, og belagt med parkett. Det er store takvinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden på opptil 3,2 meter, sørger for en luftig atmosfære. Stuen egner seg perfekt til store og sosiale soner med god plass til mange gjester. Det er flere møbleringsmuligheter for både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Moderne fra 2015

Lekkert og moderne kjøkken fra 2015 som har innredning med grå og profilerte fronter, samt benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum i porselen. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. I 2017 ble det montert opp ekstra stikkontakter på kjøkkenet. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for hyggelige middager med gode venner eller familie. Videre finner du integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp (fra i år), ventilator, oppvaskmaskin og kjøl- fryseskap.

Soverom og alkove | Godt med lagringsplass

Boligen har et soverom og en alkove av fine størrelser, begge har malte flater i lyse farger. Gulvene er belagt med parkett. De store takvinduene slipper inn naturlig med lys i rommene. Soverommet har plass til både seng, nattbord og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. På soverommet finner du en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Alkoven kan egne seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med veggmonterte dusjvegger og hånddusj med termostat batteri, veggmontert wc (spylefunksjon byttet i år), servant med skuffer, samt ovenpåliggende servant. Over servanten er det speilskap. Videre er det opplegg for en smal vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I 2017 ble det montert ekstra stikkontakter. Varmtvannsbereder på 116 l fra 2008 er plassert i himlingen. Ellers har badet downlights. Baderomsviften ble renset i regi av borettslaget i 2019.

Entré | Med takterrasse

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett. Leiligheten har brann (B30) og lydklassifisert (35 db) entrédør, hvor det ble montert dørspion i 2017.
Videre har entréen utgang til boligens egen takterrasse på ca. 6 m2. Her er det plass til sittegruppe og beplantning. Terrassen er et perfekt sted for å nyte en rolig frokost og morgenkaffen. I tillegg har den en praktisk utebod på ca. 2 m2.

Felleskostnader

Kr. 3 424 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv og fibernett, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 2 880,-
Renter lån 173,-
Avdrag lån 371,-

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er i tegl/naturstein. Etasjeskillere er i trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire. Yttervegger er i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Yttertak er i trekonstruksjon tekket med stålplater. Vinduer og balkongdør med isolerglass fra 2008, karm og ramme i tre. Takvinduer med isolerglass antatt fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/bygningsanmeldelse" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/bygningsanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for loftsutbygging datert 2009.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger i kobber, plast og støpejern m.m.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i entré.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelser S-2255 og S-2937. Området forøvrig er regulert til vei, fortau, park, tomt for offentlig bygning, byggeområde for boliger m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Omregulering av byområde. Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Schweigaards gate 41 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000-25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.
Åkebergveien - Sikringstiltak. Det søkes om gang og sykkelsti i hele Åkebergveien
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201907774 for mer informasjon.
Åkebergveien - Søknad gjelder oppgradering av Åkebergveien. Oppgraderingen går ut på etablering av fortau, gangfelt, ny belysning, sykkelvei og etablering av støttemur som en del av veianlegget. Tiltaket utføres i tråd med gjeldende reguleringsplan.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716463 for mer informasjon.
Smedgata 41 C - Søknaden omfatter rivning av eksisterende verkstedbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med én boenhet i hver etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201716528 for mer informasjon.
Eiriks gate 6 - Oppføring av balkonger.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201920477 for mer informasjon.
Eiriks gate 11 - Loftsutbygging.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201700915 for mer informasjon.
Eiriks gate 11 - Oppføring av balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201614799 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 55 - Det søkes om oppføring av leilighetsbygg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918232 for mer informasjon.
Håkons gate 14 - 16 - Boligbygg foreslår å etablere omsorgsboliger i 4 etasjer med en samlet utnyttelse på 1174 m2. Prosjektet følger opp kommuneplanens mål om å bygge varierte boliger for ulike grupper i nærheten av eksisterende tilbud og kollektivtransport. Plan- og bygningsetaten mener at tomten er egnet for omsorgsboliger og er positive til hovedgrepet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905974 for mer informasjon.
Håkons gate 13 A-B - Omsøkt tiltak omfatter bruksendring av barnehagelokalet tilbake til boligformålet, som var den berørte delen av 1. etasjens opprinnelige formål da gården ble byggemeldt.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201801860 for mer informasjon.
Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata inordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Klosterenga park - Klosterenga park vil gi bydel Gamle Oslo et rekreasjonsområde av høy kvalitet, med ny turvei, flere møteplasser og bedre belysning. Hovinbekken skal åpnes gjennom Klosterenga, blant annet for å fullføre kunstner Bård Breiviks visjon om en skulpturpark.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201905238 for mer informasjon.
Det er planer om å rive Botsfengslet og lage et stort parkområde.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1927/921134-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 14.06.1927 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. trapp mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-231/9. Gjelder denne registerenheten med flere
1933/942721-1/105  Best om garasje/parkering 06.07.1933 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-231/9. Gjelder denne registerenheten med flere
1988/8396-1/105  Best. om adkomstrett 03.02.1988 
Rettighetshaver kvartal 26 01 05. Bestemmelse om bruksrett. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-231/9. Gjelder denne registerenheten med flere
2008/347944-1/200  Pantedokument 30.04.2008 
BELØP: NOK 23.550.000. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Lnr.: 10015141
2016/884071-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 28.09.2016 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2016/788043-1/200
2016/56542-1/200  Pantedokument 20.01.2016 
BELØP: NOK 5.265.000. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Lnr.: 10015141. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse. av PANTEDOKUMENT 347944/2000
2016/788043-1/200  Pantedokument ved bytte av bank 01.09.2016 
BELØP: NOK 5.000.000. Panthaver:DNB BANK ASA. Org.nr: 984851006
2008/284096-2/200  Seksjonering 09.04.2008 
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 951/1149
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Åkebergveien 24 Borettslag, org.nr. 991 785 655, består av 17 boliger og 1 næringslokal.
Styreleder er May-Britt Flatås.
Forretningsfører er Usbl.
Eiendommen er organisert som et sameie, hvor borettslaget utgjør 1 seksjon, og næringslokalet 1 seksjon.
Fordelingsnøkkel fordelt på næring og boligseksjon er 198/1149

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 113 289,- pr. 07.09.20.
Andel fellesformue kr. 23 738,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har 2 lån:
Lånenummer: 12133102742, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 07.09.2020: 1.85% pa.
Saldo per 07.09.2020: 1 449 036,-.
Andel av saldo: 0,-.
Siste termin 30.12.2033.
Lånenummer: 12133102734, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 07.09.2020: 1.85% pa.
Saldo per 07.09.2020: 1 729 829,-.
Andel av saldo: 113 289,-.
Siste termin 30.06.2041.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 82985027

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 85 267,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 212 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Trappevask rullers gjennom en liste som er satt opp i fellesområdet. Hver beboer vasker 1 trappesats ned hver 3/4 uke, kommer ann på hvor mange beboere det er.
Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget skal bytte port til gaten som er bestilt p.t. Ellers er de midt i en periode hvor de jobber med å fikse ventilasjon/fukt i kjeller. De regner med å være ferdig i løpet av september. Videre skal de fikse en skade på taket. Dette finansieres med oppsparte midler og økt fellesgjeld ifølge styreleder.
Borettslaget har akkurat fått innvilget nytt lån i DNB, noe som vil føre til en økning i andel gjeld. Fellesgjelden vil da øke tilsvarende kostnaden av det nye låneopptaket, men eksakt beløp er p.t. ikke avklart.
Styrets arbeid:
- Skiftet låsen i branndør 4. etasje i B-bygget
- Festet takplater på tak ut mot bakgården i A-bygget
- Rens av vifter i samtlige leiligheter
- Fikset og byttet sikring/bryter til varme/takrenne
- Få utarbeidet skader på fasade i bakgård
- Forefallende arbeid (bytting av lys, feie portrom, etc.)
- Generelt og oppfølgende arbeid.
- Byttet tak i 2015.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold som ikke er til sjenanse er tillatt. Det er ikke lov å lufte hunder i bakgården.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
 

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at alkoven, som er innredet og brukt som soverom ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Disse rommene er for øvrig angitt som bod i bygningstegningene, og bruksendring er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.