#BOTANISK HAGE

Attraktiv 2-roms med alkove | Generøs takhøyde og klassiske detaljer | Peis | Bad fra 2015 | Rolig område sentralt til

Urtegata 32B , 0187 Oslo

BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig mellom 60-120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 54 m²
Bruksareal 56 m²
Bruttoareal 63 m²
Tomt 789 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1890
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 375
Energimerking G
FINN.no 193843871
Sist endret 21.10.2020 11:57
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 804 872
Ligningsverdi 949 629,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 96 863,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 796 863,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 804 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0187

Adresse og matrikkel

Urtegata 32B, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 375, andelsnr. 7 i Urtegaten 32 borettslag med orgnr. 943791961 i Oslo kommune

Eier

Astrid Christine Asla Nicolas Jonathan Levy

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

56 / 54 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1890

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 11.760 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 11.760,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 789 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Pent og opparbeidet bakgård med hyggelige sittegrupper, parsellkasser og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Attraktiv 2-roms, samt alkove med en gjennomgående løsning i klassisk bygård. Boligen har en god takhøyde (opptil 3,04 m), store vinduer med brede karmer og supre lysforhold! Leiligheten fremstår som moderne med praktiske løsninger, og har en gjennomgående god standard. Her får du en kombinasjon av klassiske detaljer som teglstein, stukkatur og rosett, samt stilrene løsninger som tidløst kjøkken, delikat bad, god planløsning og peisovn. Her bor du skjermet til i en rolig gate rett ved Botanisk Hage og sentrums yrende liv!
Romslig stue med peis og klassiske detaljer
Stilrent kjøkken med oppgraderinger fra 2019
Stort soverom med garderobe
Praktisk alkove fra 2019
Delikat bad fra 2015
Entré som har godt med hylleløsninger
2 boder
V.vann inkl
Hyggelig bakgård med sittegrupper
Ingen forkjøpsrett
 

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med peis, kjøkken, soverom, bad, innvendig bod/alkove og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5,4 m2 og en loftsbod på ca. 7,3 m2 gulvareal. Ellers er det store arealer i kjeller der det er plass til å sette sykler o.l. samt sykkelstativ i bakgården.

Beliggenhet

Leiligheten har en supersentral beliggenhet rett ved Botanisk Hage, omtrent der Tøyen møter Grønland og med Grünerløkka ikke langt unna. Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.
Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Botaniske hage, Tøyenparken med populære Øyafestivalen, Ekebergparken og Middelalderparken. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og severdigheter. 
En gåtur unna finner du også Sørenga sjøbad. Badenymfer fra hele byen kan strømme ned til byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser.
Bygården ligger heller ikke langt unna Teaterplassen og Tøyen torg som er naturlige midtpunkt og møteplasser. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen.
Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, kort gange fra leiligheten. Ellers er det et godt tilbud med buss og trikk i nærheten. Kort gange fra Grønland ligger Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Oslo bussterminal ligger ikke langt fra leiligheten. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.
I årene som kommer vil området dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvikaområdet, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende.

Stue | Med hyggelig peis

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2017. På veggene rundt peisen er det sjarmerende teglstein. Gulvet er belagt med parkett som ble malt i år. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske planløsningen og generøse takhøyden på 3,04 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. I himlingen finner du nydelige detaljer som stukkatur og rosett. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peisovn, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Alle pipene ble sjekket i 2018.

Kjøkken | Stilrent

Lyst og stilrent kjøkken som ble oppgradert i 2019 med nye overskap, ventilator, samt ble gammel gips- og fibervegg fjernet for å få frem panel. Innredningen har underskap med profilerte fronter, glatte overskap og laminat benkeplate med nedfelt og rustfri oppvaskkum som har ettgreps kjøkkenbatteri. Kjøkkenet har god plass til et spisebord for hyggelige frokoster. I tillegg vender rommet mot den rolige bakgården. Du finner hvitevarer som komfyr med induksjon platetopp, ventilator, vaskemaskin og oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I tillegg er det montert godt med hylleløsninger. I benken er det montert waterguard. Veggene ble malt i lyse farger i 2017 og gulvet er belagt med belegg.

Soverom og alkove | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra 2017. Gulvet er belagt med parkett som ble malt i år. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et åpent garderobeskap langs hele den ene veggen med gardin, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Mellom soverommet og stuen ble det montert doble fløydører i 2017.
I 2019 ble den innvendige boden gjort om til en alkove med oppbevaringsmuligheter under, samt praktiske hyller på veggen. Dette rommet er meget praktisk som et gjesteværelse.

Bad | Delikat fra 2015

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme som ble rehabilitert i 2015. Baderommet inneholder dusjhjørne med svingbare dusjvegger av herdet glass og termostat dusjbatteri, vegghengt wc, servantskap med skuffer, samt ovenpåliggende servant med ettgreps servantbatteri. Over servanten er det speilskap med ovenpåliggende lyslist. Jordingskabel i gulvsluket er ikke koblet til jord. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights, samt ble det montert elektrisk avtrekksvifte i 2016.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her er det godt med hylleløsninger og rikelig med plass til knagger for å sette fra deg sko og henge av deg yttertøy. Skohyllen ble montert i 2019. Gulvet ble malt i år. I himlingen er det downlights. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør som er brannklassifisert (B30) med sikkerhetslås og kikkhull.

Felleskostnader

Kr. 4 266,- pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, elles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 949 629 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 418 665 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert av naturstein til fyllmasser (antropogent materiale). Det er støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon av teglstein med teglstein samt pusset og malt fasade. Etasjeskillere av trebjelkelag med isolasjon av stubbloftsleire. 3-lags isolerglass vinduer fra 1983. Ett mindre vindu på kjøkken med enkelt glass fra byggeår. Vinduet er blendet igjen fra utsiden. Saltakkonstruksjon i tre tekket med antatt plater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 63 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og en hyggelig pes i stuen. Ellers er det gulvvarme på badet. Det er felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Felles varmtvannsbereder i kjeller.
- Sikringsskapet er plassert i entre med automatsikringer. Hovedsikringen sitter i hovedtavle i kjeller/fellesareal. Kurs 8, 9 og 10 i sikringsskapet er jordfeilautomater montert i senere tid. Det er ikke montert kursbetegnelse i sikringsskapet.
- Felles brannvarslingsanlegg med en sensor i leiligheten samt fellesareal, montert nytt i 2017.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, fortau, gatetun, friområde, park, tomt for offentlig bygning, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714751 for mer informasjon.
Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling. Urtegata 9 AS foreslår å omregulere Urtegata 9 til forretning, undervisning, kontor, tjenesteyting og bevertning. Det foreslås ny bebyggelse mot Nylandsveien, samt internt gatetun og gatetun i Urtegata. Eksisterende bebyggelse mot Nordbygata og Urtegata videreføres med ny bruk.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201500149 for mer informasjon.
Christian Krohgs gate 35 - Det søkes om oppføring av kontorbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201905530 for mer informasjon.
Grønland 2 A - Akerselvas trebåtforening har gjennomført et pilotprosjekt for å se på muligheter for å anlegge en brygge med båtplasser ved Fiskebryggen på Vaterland nord for Vaterland bru på østsiden.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002421 for mer informasjon.
Grønland 12 - Det søkes om bruksendring fra kontor til barnehage.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918110 for mer informasjon.
Grønland 16 - Det søkes om bruksendring av undervisningsbygg til hotell. Det skal etableres 34 nye hotellrom, hvorav fire er universelt utformet.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201803492 for mer informasjon.
Norbygata 12 - Søknaden om endring omfatter nytt tilbygg i bakgården for å kunne tilpasses en mer fleksibel bruk. Tilbygget følger fotavtrykket til det eksisterende tilbygget, men utvides i høyden.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201814712 for mer informasjon.
Norbygata 12 og Urtegata 9 - Søknaden omfatter rivning av parkeringshus med tilhørende kjøreramper i Norbygata 12 og Urtegata 9, samt rivning av kontorbygget i Urtegata 9. I tillegg søkes det om fasadeendring, rehabilitering og tilbygg av lavblokka i Urtegata 9.
Planstatus: Tillatelse gitt og mottatt søknad. Se saksnr.: 201901824, 201812657 og 202008886 for mer informasjon.
Vahls gate 9 - Oppgradering av Rudolf Nilsens Plass. Rudolf Nilsens plass skal oppgraderes. Dette innebærer endringer av dekker, opparbeidelse av nye gangveier, felling av trær, ny beplantning, samt planting av nye trær.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201903785 for mer informasjon.
Grønland 24 - I forbindelse med omsøkt oppføring av nyt boligbygg er det søkt om rivning av en garasje og et uthus for å gi plass til nybygg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201717990 for mer informasjon.
Grønland 24 - Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.
Jensens have - Det søkes om oppføring av ballbinge/ballflate i et felles gårdsrom.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201603499 for mer informasjon.
Norbygata 52 - Omsøkt tiltak omfatter anleggelse av 12 stk. biloppstillingsplasser til kommersiell bruk på den ubebygde delen av eiendommen. Tiltaket gjøres i påvente av at eiendommen utvikles med et nybygg, og har derfor en tidsbegrensning på 5 år.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201704277 for mer informasjon.
Norbygata 52 - Det søkes om å rive en to etasjers murgård.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201505955 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 16 A-B - Det er gitt rammetillatelse til oppføring av en forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse. Tiltaket omfatter 12 nye boenheter.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien. Søknaden omfatter en ombygging av eksisterende kryss, for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklende. For å legge bedre til rette for venstresvingende syklister, utvides sykkelfeltet i Grønlandsleiret inn mot krysset med
Åkebergveien.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.
Jens Bjelkes gate - Vahls gate - Kjølberggata. Det søkes om etablering av sykkelvei.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202010657 for mer informasjon.
Sørligata 10 D-E. Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1881/924293-1/105  Erklæring/avtale 08.10.1881 
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Overført fra Urtegt.24 B. Overført fra: 0301-230/375/0/1-3
1968/516877-1/105  Rettighet 19.09.1968 
Rettighetshaver: Wold Arne Lnr.: 1178489. Rettighetshaver: Wold Kjell R Lnr.: 1178488. LEIEAVTALE. ÅRLIG AVGIFT NOK 2,904. UOPPSIGELIG. MED FLERE BESTEMMELSER. Overført fra: 0301-230/375/0/1-3
1968/517439-1/105  Rettighet 27.09.1968 
Rettighetshaver: Cloumann Jørgen Lnr.: 1173647. LEIEAVTALE. LEIE AV LEILIGHET. ÅRLIG AVGIFT NOK 1,176. BEST. OM VARIGHET. BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN. MED FLERE BESTEMMELSER. Overført fra: 0301-230/375/0/1-3
1989/41665-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 27.06.1989 
hefter i ideell 1723/1961 av matrikkelenhet tilhørende: URTEGATEN 32 BORETTSLAG. BELØP: NOK 2.642.600. Panthaver: Oslo Byfornyelse As Lnr.: 1122674. PRIORITET ETTER BYGGELÅNSOBLIGASJON(ER) OG / ELLER SENERER. FASTSATTE LÅN. Mortifikasjon pågår i saknr.04-00165 A, 19 01 04. Overført fra: 0301-230/375/0/1
2004/23664-1/105   ** Diverse påtegning 05.04.2004 
Mortifisert iht lov av 23.okt 1959 prf 1, 1.ledd, jfr prf 2. Sak nr:04-00165 A. Nytt originaldokument utstedt den 05.04.04
2014/1078260-2/200   ** Nedkvittering 08.12.2014 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 2.066.750
1989/41667-1/105  Best. om adkomstrett 27.06.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41, 124, 125, 126, 355, 358, 360, 376 ,380, 381
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:352 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:360 Snr:1-3
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-230/375/0/1-3
2014/1117660-1/200  Pantedokument 18.12.2014 
BELØP: NOK 3.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
1987/15620-2/105  Seksjonering 09.03.1987 
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 3 SEKSJONER
2014/150712-1/200  Opphevelse av seksjonering 21.02.2014

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Urtegaten 32 Borettslag, org.nr. 943.791.961, består av 26 andelsleiligheter.
Styreleder er Marte Sørbrøden Talberg.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.
Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Gamle Oslo Servicesentral er vaktmester for Urtegata 32.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 96.863,- pr. 17.09.20.
Andel fellesformue kr. 9.104,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 696.519,- pr. 17.09.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,95 % pr. 17.09.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 129,-.
Restløpetiden er 18 år og 2 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 2.167.776,- pr. 17.09.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,95 % pr. 17.09.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 437,-.
Restløpetiden er 16 år og 5 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 72250729

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 458 932,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 250 820,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Mellom kl.23.00 og kl.07.00 skal det i alminnelighet være ro.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget ser på muligheten for å bygge balkonger for enkelte av andelene. Kostnaden for dette skal fordeles på de andelseierne som er med på å søke/bygge balkonger. Borettslaget fikk avslag på søknaden, men borettslaget har sendt inn klage på dette.
Videre har de planer om å utbedre fasaden mot Friisgate.
Ellers jobber styret med å få på plass en tilstandsrapport og vedlikeholdsplan før de starter på noen store nye ting.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Utbedret fuktskade i oppgang A. Utbedring av pipehatter og svanehalser.
2018: Alle pipeløpene som er i bruk i gården ble sjekket i regi av borettslaget.
2016: Nytt brannvarslingsanlegg.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Styret skal informeres skriftlig om anskaffelse av husdyr. Dyr må ikke holdes til sjenanse for andre andelseiere. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Kjøleskapet og løse hyller i loftsboden medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at alkoven ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Rommet er for øvrig angitt som bod i bygningstegningene, og bruksendring er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.