#TØYEN

Lekker og romslig 2-R mot fredelig bakgård | Balkong på 5,7m2 | Store vinduer | Heis | Rolig område sentralt til!

Borggata 12C , 0650 Oslo

BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 53 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 3 862 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1988
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 10
Energimerking E
FINN.no 202702653
Sist endret 21.01.2021 17:36
Prisantydning 3 800 000
Totalpris 3 988 792
Ligningsverdi 915 939,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) 76 623,25 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 876 623,25 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 150,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 112 169,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 988 792,25 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker og romslig 2-roms i byggets 3. etasje. Boligen ligger sentralt på Tøyen, og vender ut mot en rolig bakgård. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Sammen med leilighetens romslige og smarte løsning skaper det en luftig atmosfære. I tillegg er boligen malt i moderne farger, og blir forlenget med en herlig balkong hvor du kan nyte solrike dager. Her bor du rolig i en enveiskjørt gate på attraktive Tøyen, samtidig som at byens yrende liv og flotte grøntområder er rett i nærheten.
Romslig stue med balkong på 5,7m2
Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
Stort soverom med walk-in closet
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Heis
Super bakgård
Alle T-bane linjene rett ved

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom med walk-in closet, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5,7 kvm. Ellers er det felles sportsbod ved inngangspartiet hvor du kan plassere sykler etc. Sameiet har et fellesrom som man kan leie til festlokale, møteplass e.l.

Utstyr

- Separat varmtvannsbereder i kjøkkenbenk på ca. 116 liter fra 2007.
- Sikringsskapet er plassert i fellesgang med skrusikringer bortsett fra en automatsikring. Hovedsikringen er på 2 x 35 ampere skrusikringer. Det elektriske anlegget i leiligheten er kontrollert og godkjent i 2020 i henhold til eier.
- Brannslukkingsapparat. To røykvarslere.

Stue | Med balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra i år. Gulvet er belagt med parkett. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Sammen med den romslige og smarte løsningen skaper det en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på ca. 5,7 m2. Her har du god plass til sittegruppe, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. Balkongen har delvis overbygg og har ly for vinden, noe som gjør at du kan nyte uteplassen store deler av året. Hele boligen vender mot den stille bakgården, så her er det rolig og fredelig. I tillegg har balkongen blomsterstativ og opplegg for varmelampe.

Kjøkken | Stilrent

Lekkert og stilrent kjøkken som har innredning med hvite og profilerte fronter, samt benkeplate i eik med nedfelt oppvaskkum som har ettgreps kjøkkenbatteri. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Veggene ble malt i moderne farger i år, og gulvet i hele leiligheten er ekte parkett med god kvalitet.

Soverom | Med walk-in closet

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvet er belagt med parkett. Det store vinduet slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrige møbler. Boligen vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig på rommet. I tillegg vender soveromsvinduet mot balkongen som gir en ekstra støydempende effekt. Det har blitt bygget en spesialtegnet og romslig walk in-closet på soverommet. Garderobeløsningen ble bygget av Garderobemannen i 2018. Den har mye hengeplass, flere skuffer og mye oppbevaringsplass. I tillegg er det montert egen belysning i garderoben.

Bad | Alt du trenger på badet

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Baderommet inneholder dusjkabinett med hånddusj, vegghengt toalett, servantskap og heldekkende servantbenk med ettgreps servantbatteri. Over servanten er det veggmontert speil med overliggende lyslist, samt to veggmonterte sideskap til speil. Videre er det opplegg for vaskemaskin så her har du alt du trenger på badet. I 2015 ble det montert ny termostat til varmekablene.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Entréen gir et innbydende og herlig førsteinntrykk av boligen. Romsligheten gir plass til både en smal kommode eller skohylle, samt at den har flere knagger til yttertøy. I tillegg har boligen en integrert garderobeløsning som gir rikelig av plass til ytterstøy og sko. Det er adkomst til leiligheten via felles trappegang med heis. Veggene ble malt i delikate farger i 2014, samt er gulvet belagt med parkett. I 2019 fikk leiligheten ny dørtelefon med åpner og ytterdør som er brann- og lydklassifisert (EI30 og dB44) med kikkhull.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten finner du sentralt til på Tøyen, kun noen få minutters gange fra Kampen med sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø, og kort vei til bl.a. Grønland med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld.
Fra bygården er det gangavstand til sentrum med alt dette innebærer, blant annet Karl Johans gate og Grünerløkka med sitt trendy uteliv og kaféer. I tillegg til å være nær hovedstadens bypuls, er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i bl.a. Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydhagen, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil og selvfølgelig Tøyenparken og Tøyenbadet. På sommeren kan du hente ut en bysykkel fra et stativ ikke langt fra leiligheten og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både SATS Kampen, Fresh Fitness, Stamina Hot og Partner Gym kort gange unna. Flere matvareforretninger ligger rett i nærheten. En annen bonus er nærhet til t-bane med alle linjene og annen offentlig transport. Du vil bo sentralt, men allikevel i en grønn lunge og ha hele byen tilgjengelig.
Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området er svært attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna, finner du bl.a. spisesteder og forretninger, matvarebutikker, apotek, postkontor og bank. Verdt å merke seg er det populære utestedet Postkontoret med hyggelig bar, mulighet for shuffleboard og deilig mat. I tillegg finner du Nord og Natt som tilbyr nordisk mat i toppklasse på kvelden og en hyggelig kafe på dagen. Har du lyst på sushi eller en burger finner du det også. Human Mote er stedet for deg som liker en klassisk cocktailbaren. Nylig har Grådi og Golden Chimp åpnet i nabolaget - to spisesteder som allerede har rukket å bli blant byens mest populære.
De siste årene har populære Øyafestivalen holdt til i Tøyenparken. På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap. Forrige vinter var det dessuten en ekstremt stor happening i bydelen da X-games ble arrangert på urbane Tøyen.
Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Herfra kan man også ta seg via gangbroen til Bjørvika. Det er også kort vei til byens nyeste bydel Sørenga med trendy spiseplasser. Videre kan man følge havnepromenaden til Operaen og videre mot Festningen og Vippa. Sistnevnte er Norges herligste samling av food trucks og et sted du kan nyte utsikten mot Oslofjorden. Denne nye fjordbyen har moderne og spennende arkitektur og gir en fin kontrast til bydelens kultur og historie. I dette området vil det de kommende årene åpnes praktfulle bulevarder med en rekke nye forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Deichmanske hovedbibliotek er like ved Operaen og er forbeholdt en moderne møteplass for utveksling av kunnskap. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 862 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Sameiet har en pen og opparbeidet tomt hvor du finner plen, internveier, diverse beplantning, hyggelige sittegrupper, pergola og grill.

Garasje / Parkering

Sameiet har en stor innendørs garasje for parkering hvor det er mulighet for å leie eller kjøpe garasjeplass. Parkeringsplassene og bodene kan kun disponeres av sameierne i Boligsameiet Borggata 12.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Felleskostnader

Kr. 3 168,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke bredbånd, trappevask, vakthold/vaktmester, nedbetaling av andel gjeld, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Fellesutgifter kr. 2 968,-
Bredbånd kr. 206,-

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 76 623,25,- pr. 31.12.19.
Andel fellesformue kr. 26 590,52,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 1 lån:
Långiver er Nordea. Restgjeld per 16.12.2020 var kr. 9 681 671,45,-.
Lånet gjelder rehabilitering, reparasjon og vedlikehold. Lånet har rentesats per 16.12.2020 lik 2,6% og betales over 4 terminer i året.
Lånet løper til 2039.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 915 939 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 297 380 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Fundamentert er med betong til antatt faste masser, fjell. Støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere er i betong. Etasjeskillere er i armert betong. Utvendig kledning er av malt betong og fasadeplater. Fasaden ble rehabilitert i ca. 2010. Det er 2-lags isolerglass vinduer fra 1987 og 2011 i balkongdøren. Vinduer har etablert barnesikring i form av at enkelte vindusgrep er framontert men tilkobles ved bruk. Valmtakkonstruksjon i tre tekket med takstein. Taket ble rehabilitert i ca. 2011.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1989 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Ved utleie eller fremleie skal dette godkjennes av sameiets styre, informasjon om utleie eller fremleie meldes via forretningsfører på standard skjema som mottas ved henvendelse til styret eller forretningsfører. Godkjenning kan i alle tilfeller bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det, eller husrommet ved fremleie klart blir overbefolket. Se sameiets vedtekter § 13 og husordensreglene § 3 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 12.500 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 12.500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2819. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, veitun, spesialområde bevaring, tomt for offentlig bygning, friområde, fellesområde, byggeområde for boliger, industri, kontor, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kolstadgata - Bymiljøetaten er godt i gang med forprosjekt og reguleringsplan for oppgradering av Kolstadgata. Hensikten med oppgraderingen er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata og samtidig frigjøre arealer utenfor Tøyen skole. De frigjorte arealene skal kunne brukes av elever i skoletiden og være en møteplass for lokalmiljøet. Kolstadgata skal være godt tilrettelagt for opphold og fotgjengere, samtidig som fremkommeligheten skal være godt ivaretatt for sykkel og nyttetransport, som varelevering og renovasjon.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Smedgata 41 C - Søknaden omfatter rivning av eksisterende verkstedbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med én boenhet i hver etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201716528 for mer informasjon.
Hagegata 32 - Søknaden omfatter oppføring av påbygg og nybygg til den eksisterende bygningen i Hagegata 32. Ny bebyggelse blir på totalt 1 017 m2 BRA.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201812795 for mer informasjon.
Brinken 39 -  Det søkes om å oppføre rekkehus med 8 boenheter og underjordisk parkeringskjeller, samt rivning av eksisterende garasje.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.
Sørligata 10 D-E - Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.
Jens Bjelkes gate og Tøyengata - tilrettelegging for sykkel.
Som del av gjennomføring av plan for sykkelveinett skal det høsten 2020 gjennomføres sykkeltiltak i Jens Bjelkes gate fra Vahls gate til Kjølberggata/Ring 2. Samtidig skal det legges bedre til rette for syklister i Tøyengata fra krysset med Jens Bjelkes gate og opp mot Monrads gate. Gjennom ulike løsninger er målet å gi et løft for sykling i bydel Gamle Oslo og økt trafikksikkerhet i lokalmiljøet.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1924/993832-1/105  Erklæring/avtale 17.05.1924 
Best om lampefeste for gatelykt. Overført fra: 0301-230/10. Gjelder denne registerenheten med flere
1988/50842-2/105  Seksjonering 29.07.1988 
opprettet seksjoner: snr: 36
formål: Bolig
sameiebrøk: 53/8732
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 92 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet Borggata12, Orgnr.: 971280077 består av 97 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner, hvorav 1 er garasjeseksjon.
Styreleder er Ola Borgersen Hulbak.
Forretningsfører er  Brækhus Dege Eiendom AS.
Sameiet har egen hjemmeside: www.borggata12.no

Forsikring

W.R. Berkley Insurance Norway Nuf Polisenummer: 200087.1.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 2 580 265,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 137 900,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Avtrekksvifte må ikke monteres på avtrekket.
Grilling på balkong er tillatt såfremt det skjer med gass- eller elektrisk grill og uten sjenanse for naboer.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har hatt et oppussingsprosjekt som ble igangsatt i styreåret 2018/2019, hvor det ble besluttet at følgende skulle pusses opp:
- Legging av flis i oppgangene
- Bytting av belysning i oppgangene
- Male oppgangene
- Nye postkasser i A, D og E
- Nye inngangsdører til leilighetene
- Male rekkverk i trappene og legge flis i trappene
- Bytte ut ytterdører til oppganger
- Fikse skadede sikringsskap
- Nye vridere til franske balkongdører
- Oppgradere callinganlegg
Andre prosjekter som styret jobber med:
- To takrenneskader på sørsiden av blokka er utbedret for å unngå lekkasjer, og takrennene er renset
- Det jobbes med å innhente tilbud på å skaffe tilgang til taket for å se om noe må utføres.
- Utføre arbeid på el-anlegget i 2021. Skifte el-tavler og tilrettelegge for el-bil ladning i garasjeanlegget.
- Styret vurderer å skjerme bakgården ytterligere gjennom ekstra port.
Oslo kommune har tilkjent prosjektet for tilrettelegging av el-bil ladning pengestøtte. Det er usikker på om dette vil medføre en økning i felleskostnadene, når og eventuelt hvor mye.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt uten styrets godkjennelse. Dyreholdet skal ikke være til ulempe eller sjenanse for andre seksjonseiere eller sameiet. Se sameiets vedtekter § 19 og husordensregler § 31 for informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
 

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Borggata 12C, 0650, Oslo, Gnr. 230 bnr. 10 snr. 36 orgnr. 971280077 i Oslo kommune

Eier

Mette Hanekamhaug

Oppdragsnummer

55-20-0193

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.