#EKEBERGSKRENTEN

VISNING AVLYST|SELGER HAR MOTTATT BUD DIREKTE|TA KONTAKT MED MEGLER HENRIK PÅ TLF 98 30 02 83FOR MER INFO|

Ekebergveien 31 B , 0192 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

53%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 28 m²
Bruksareal 28 m²
Bruttoareal 31 m²
Tomt 397 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1936
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 138
Energimerking G
FINN.no 193876350
Sist endret 24.11.2020 11:01
Prisantydning 2 650 000
Totalpris 2 745 957
Ligningsverdi 521 756,-

Beregnet totalkostnad

2 650 000,- (Prisantydning) 17 138,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 667 138,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 800,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 78 819,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 745 957,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0195

Adresse og matrikkel

Ekebergveien 31 B, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 138 snr. 2 orgnr. 995782758 i Oslo kommune

Eier

Oda Kristin Korneliussen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

28 / 28 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 1.276 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 1.276,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 397 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Tomten er opparbeidet med busker, trær, plenområder, diverse beplantning, sykkelparkering, hyggelige sittegrupper, utepeis og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Et lite stykke opp fra sentrumskjernen finner du Ekebergveien 31 i et supert område og rolig nabolag. Boligen er lys med smarte løsninger og ligger i en høy 1. etasje. De store vinduene slipper inn naturlig med lys. Dette sammen med den praktiske løsningen og gode takhøyden (opptil 2,52m), sørger for en luftig atmosfære. I tillegg får du en helt fantastisk utsikt utover Oslo by! Sameiet har en super uteplass med hyggelige sittegrupper og peis. Kanskje dette er din perfekte start på boligdrømmen?
Lys og romslig stue med fantastisk utsikt
Kvadratsmart med nedfellbar seng
Stilrent kjøkken fra 2014
Flislagt baderom
Fyring og v.vann inkl
Fellesvaskeri i kjeller
2 boder
Mulighet for å leie parkeringsplass
Kort vei til sentrum og Ekebergparken

Innhold

Leiligheten ligger i byggets høye 1. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5,5 m2og en loftsbod med gulvareal på ca. 5,6 m2.

Beliggenhet

Velkommen til Gamlebyen og Ekebergskrenten. Et attraktivt boområde med blanding av nybygg og eldre, historisk bebyggelse. Boligen ligger i et tradisjonsrikt arbeiderstrøk, like ved idylliske Arctanderbyen, Norges eldste hageby, og trehusbebyggelsen i Baglerbyen. Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Ekebergskrenten, med gangavstand til alt av sentrumskjernens yrende liv.
Leiligheten har også tilgang til en rekke turmuligheter både på sommer- og vinterhalvåret. Fra sameiet er det turstier ut til Ekebergparken og Utsikten. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Klosterenga park, Svartdalsparken m.m.
Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. I dette området har de åpnet en rekke nye og trendy forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte badeplassen som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Fra leiligheten kan du slenge deg på sykkelen, trille ned de slakke bakkene og ta et forfriskende kveldsbad. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten - en sommerrestaurant med uteservering, som arrangerer konserter, utstillinger og annet. Det er også en liten spasertur til Grønland hvor du f.eks. kan besøke folkerike Teaterplassen, tradisjonelle Olympen m.m. Ekebergrestauranten byr på god mat og spektakulær utsikt.
For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte SATS/Elixia-sentre, samt treningssenter i Kværnerbyen. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Bunnpris, Nærbutikken eller KIWI i Konows gate. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg.
Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Her finner du koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, hvorav nærmeste holdeplass er Utsikten i Valhallveien, som ligger like i nærheten. Det er kun ca. 10 minutter med buss til Jernbanetorget fra leiligheten. Fra busstoppet går buss 34 og 74, og nattbussen N18. Med kort gange til Oslo Hospital finner du trikk 18 og 19.

Stue | Med fantastisk utsikt!

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med laminat. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden på 2,52 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Fra vinduene får du en helt fantastisk utsikt over Oslo by som du må oppleve! I stuen har du en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en meget praktisk og nedfellbar seng, slik at rommet blir utnyttet til det fulle. Ellers kan denne fjernes hvis du heller ønsker å lage en alkoveløsning. For at man skal ha en ryddig bolig er lagring viktig. Her er det et integrert garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter.

Kjøkken | Stilrent fra 2014

Lyst og stilrent kjøkken fra 2014 som har innredning med profilerte fronter, fire vitrineskap, samt laminert benkeplate som har nedfelt rustfri oppvaskkum samt ettgreps kjøkkenbatteri. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for hyggelige middager med gode venner eller familie, samtidig som dere kan nyte utsikten over Oslo by! Videre finner du hvitevarer som keramisk platetopp, ventilator, oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap og opplegg for vaskemaskin. Det er montert balofix stoppekraner på vanninntak i kjøkkenbenken, samt waterguard er montert i benken. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med laminat.

Bad | Flislagt

Pent og flislagt baderom som inneholder dusjkar og forheng med termostat dusjbatteri, toalett, samt servant med ettgreps servantbatteri. Over servanten er det integrert speil. Det er stedvis svertesoppdannelser i fugemasse mellom veggfliser i dusjsonen. I 2019 ble det montert varmeovn og elektrisk vifte på badet.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du en praktisk hylle over den ene døren. Veggene er malt i delikate farger og gulvet er belagt med laminat. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen dørtelefon med åpner som ble montert ny i 2020.

Felleskostnader

Kr. 2 832,- pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, velforeningen har vaktmestertjeneste, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Velforeningen/Sameiet disponerer 21 p-plasser som fordeles av styret etter ansiennitet. Det koster kr. 1.250,- pr. plass pr. mnd.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 521 756 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 878 320 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert med betong til antatt faste masser, fjell. Ellers er det betong grunnmur og støpt såle. Yttervegger er i murkonstruksjon som er forblendet med teglstein samt pusset og malt mur. Dekker/etasjeskillere er i armert betong. 2-lags isolerglass vinduer fra ukjent år, antatt fra 1976. Saltakkonstruksjon er i tre tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 28 kvm, Bruksareal: 28 kvm, Bruttoareal: 31 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Hver seksjonseier kan leie bort sin seksjon. Se sameiets vedtekter § 4 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarme. På badet er det stråleovn. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang med automatsikringer. Hovedsikringen er på 16 ampere.
- Brannslukkingsapparat. En røykvarsler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, park, spesialområde bevaring, byggeområde for boliger m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ryenbergveien 13 C - Det søkes om oppføring av enebolig.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201609087 for mer informasjon.
Ribbunggata 15 - Det søkes om oppføring av enebolig.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201810385 for mer informasjon.
Konows gate 33 - Det søkes om oppføring av to boligbygg og rivning av uthus.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202000329 for mer informasjon.
Ekebergveien 1 B med flere - Hensikten med planforslaget er ifølge forslagsstiller å legge til rette for et nytt Kirkens hus på eiendommen kjent som Oslo Hospital. Det foreslås et bygningsvolum på 4 etasjer langs Oslo gate og et volum på 7 etasjer i planområdets sørlige del mot Konows gate.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201902191 for mer informasjon.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1937/303607-1/105 Erklæring/avtale 19.06.1937
Bestemmelser om brannvegg/-dør. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-233/138. Gjelder denne registerenheten med flere
1937/303608-1/105 Bestemmelse om veg 19.06.1937
Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-233/138. Gjelder denne registerenheten med flere
1937/303609-1/105 Erklæring/avtale 19.06.1937
Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: 0301-233/138. Gjelder denne registerenheten med flere
1975/512382-9/105 Erklæring/avtale 25.06.1975
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET. FOR: NOK 5,000. MED PRIORITET ETTER NOK 50000. Bestemmelse om forkjøpsrett. Gjelder denne registerenheten med flere
1975/512382-8/105 Seksjonering 25.06.1975
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 14/117
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 7 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
 

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiene Ekebergveien 31-37B, Orgnr.: 995 782 758 består av 8 seksjoner.
Velforeningen Driftsfellesskapet for Sameiene Ekebergveien 31-37B består av 8 eierseksjonssameier. Velforeningens formål er å samordne driften av de 8 sameiene. Den har egne vedtekter og eget styre.
Velforeningens leder er Tone E. Ims Larssen.
Sameiets styreleder er Vebjørn Gerhardsen.
Vaktmester er Adrian A. Starheim.
Forretningsfører er S & J Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.ekebergveien.no
Det er fellesvaskeri i sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel felles gjeld pr. 31.12.19 er kr. 17.138,-.
Andel formue pr. 31.12.19 er kr. 23.608,-.
Lån: Rørosbanken, lånenr. 4280.16.85689, totalt kr. 1.416.000,-. annuitetslån, rente 3 %.
Nedbet.tid: 5 år, månedlige terminer.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 83239347

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 377.525,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 1.434.198,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret fikk fullmakt til å ta opp lån på kr. 1.000.000,- grunnet vedlikeholdstiltak som utskiftning av ytterdører, låssystem og calling anlegg som nå er utført.
Sameiene Ekebergveien 31 -37B har i løpet av de siste 10 årene fått utført enkelte vesentlige oppgraderinger. Eksempler på dette er stigeledninger, avløpsrør og nå sist, inngangsdører/dørcalling.
Ved årsmøtet i mai 2020 ble det fremlagt en punktvis liste for områder med behov for vedlikehold. Her fremkommer vedlikeholdsbehov på vinduer, fasader, piper, tak, oppganger, fellesrom og utomhus-områder inklusive vei. Det er ønskelig å få utført tilstandsanalysen med vedlikeholdsplan, slik at den kan fremlegges på ekstraordinært årsmøte i høst. Kostnadene knyttet til fremtidig vedlikehold vil med stor sannsynlighet overstige det som tidligere er gjennomført og det som er satt av i vedlikeholdsfondet. Det vil derfor bli nødvendig med låneopptak for å dekke kostnaden. Styret vil komme tilbake til dette og fremme forslag til tiltak når vedlikeholdsplanen foreligger.
Ellers har styret har jobbet med følgende saker:
- Omlegging av fyringsanlegg i 2019: Det er inngått avtale med Energico AS (tidl. Ivar Lærum AS)
- Vurdering av vedtektsendringer
- Sameienes driftsform: Innhenting av foreløpig utredning av alternativ driftsform
- Ansettelse av ny vaktmester/vurdert ekstern vaktmestertjeneste
- Vippsordning for betaling av vaskekort
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyr kan ikke holdes i leiligheten uten forhånds samtykke fra ele beboere i sameiet/oppgangen. Se sameiets husordensregler § 14 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.