#KVÆRNERBYEN

Lekker og moderne 2-R selveier i 7. etg. | Solrik balkong på 14 kvm | Fjernvarme inkl. | Heis | Felles takterrasse!

Freserveien 35 , 0195 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

23%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 44 m²
Bruksareal 44 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 8 952 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2016
Gårdsnummer 236
Bruksnummer 236
Energimerking B
FINN.no 194684346
Sist endret 21.10.2020 13:03
Prisantydning 4 000 000
Totalpris 4 107 769
Ligningsverdi 919 809,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 107 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 107 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0199

Adresse og matrikkel

Freserveien 35, 0195, Oslo, Gnr. 236 bnr. 236 snr. 180 orgnr. 917195129 i Oslo kommune

Eier

Espen Mikael Vatn

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

44 / 44 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

2016

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 2.379 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2.379,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 8 952 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Tomt opparbeidet med busker, trær, plenområder, diverse beplantning, sykkelparkering, lekeplass, sittegrupper og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lekker og delikat 2-roms fra 2016 i byggets 7. etasje med moderne materialvalg, god standard og en super bokomfort. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske løsningen og gode takhøyden (opptil 2,8m), sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik balkong som har en flott utsikt. I tillegg har sameiet en felles takterrasse. Kværnerbyen er forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet! Her er det godt med kollektivtilbud og kort vei til sentrum.
Romslig stue med solrik balkong på 14 kvm og super utsikt
Moderne Aubo kjøkken med integrerte hvitevarer
Romslig soverom med garderobe
Lekkert bad med opplegg for vaskemaskin
Balansert ventilasjon
Entré med garderobe
Felles takterrasse
Bod på 9 kvm
Heis
Fyring og v.vann inkl

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 7. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 9 kvm merket "7009". Ellers er det felles sykkelparkering, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Kværnerbyen er en nyere bydel under utvikling, sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig og tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga og er flott opparbeidet med parkmessig preg. Her er Alnaelva i dag gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for alle barn.
Av forretninger inne i Kværnerbyen finner du blant annet kiwi dagligvarebutikk, cafe/bakeriutsalg, frukt og grønt, apotek, blomsterbutikk, frisør og renseri. Treningssenteret FitnessRoom Kværnerbyen finner du også her.
I nærområdet mot nord ligger Vålerenga og Kampen med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. I Vålerengaparken kan du nyte timer i solen.
Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Stiene er nylig oppgradert, og tar deg gjennom vakker natur.
I Kværnerbyen bor man med behagelig gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer.
Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika, med alle moderne fasiliteter og nye, trendy serveringssteder som etableres her. I tillegg til Operaen og Deichmanske Bibliotek som står ferdig, er det planlagt gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, og ikke minst har Sørenga fått et flott badeanlegg med strand, brygge og stupetårn.
På Ekeberg er det fine tur- og rekreasjonsområder med Skulpturparken, rideskole og Ekebergsletta.
32-bussen går fra Kværnerbyen hvert kvarter og tar deg til sentrum på under 10 minutter og til Bjørvika på ca. 5 minutter. Går du opp Kværnertrappa så har du Kværner stoppet hvor linjene 34, 70, 74, 18N og 70N har hyppige avganger. Det finnes også bysykkelstativ i nærheten.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra i år. Gulvet er belagt med en pen parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske løsningen og gode takhøyden på 2,8 meter sørger for en luftig atmosfære. I 2019 ble det montert utvendige og fjernstyrte screens på alle vinduene. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på hele 14 kvm. Her er det gode solforhold fra morgen til kveld. I tillegg får du en fantastisk utsikt over Oslo by! Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan nyte varme dager. På balkongen ble det montert fjernstyrt markise i 2018. Gulvet ble flislagt i 2016.

Kjøkken | Tidløst og moderne

Tidløst og moderne Aubo kjøkken fra 2016 som har innredning med hvite og glatte fronter, samt benkeplater i laminat med underlimt oppvaskkum. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner hvitevarer som ventilator, komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- fryseskap. Veggene ble malt i tidsriktige farger i år, samt er gulvet belagt med parkett.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvet er belagt med parkett. Det store vinduet med bred karm slipper inn naturlig med lys i rommet. Det ble montert utvendig og fjernstyrt screens i 2019 på vinduene. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til seng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Medfølgende skyvedørsgarderobe fra Elfa som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Badet er lekkert, praktisk og romslig med varmekabler i gulvet. Baderommet inneholder dusjhjørne med veggmonterte dusjvegger og hånddusj, veggmontert klosett, samt servant nedfelt i benkeplaten med skapinnredning. Over benkeplaten er det speil og to vegghengte skap. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du Elfa skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene ble malt i delikate farger i år og gulvet er belagt med parkett. I himlingen er det downlights. Det er adkomst til boligen via felles oppgang med heis. Leiligheten har brann (B30) og lydklassifisert (35 db) entrédør fra byggeperioden.

Felleskostnader

Kr. 2 353,- pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnpakke bredbånd, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Etasje 7 etasje

Garasje / Parkering

Mulighet for leie av garasjeplass. Parkeringsplasser i sameiets garasjekjeller kan bare omsettes til andre seksjonseiere i sameiet, eller til eiere av boligseksjoner, næringsseksjoner eller borettslagsandeler innenfor Kværnerbyen.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 919 809 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 311 312 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er i støpt betong. Armerte betongdekker er i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull. Innvendig kledd med plater, og utvendig med teglsteinsforblending, fasadeplater og store glasspartier. Yttertak er i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
 

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 50 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ethvert bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny leietaker. Se sameiets vedtekter § 3 for mer informasjon.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vanntilførsel er ført i sjakt med vannalarm og automatisk ventillukking avsatt i stue/kjøkken.
- Balansert ventilasjonsanlegg for et godt inneklima.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i stue/kjøkken.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bebyggelse for bolig. Reguleringsbestemmelse S-4198. Området forøvrig er regulert til park, beplantning offentlig plass, spesialområde bevaring, vei, annet veigrunn, fortau, byggeområde for bolig, industri, forretning, bevertning, kontor, allmennyttig formål, garasjeanlegg m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Brynsbakken - Kapasitetsøkende jernbanetiltak. Bane NOR foreslår å omregulere Brynsbakken fra offentlig trafikkområde (jernbane), spesialområde bevaring (bolig) og byggeområde for industri, til samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (veg, fortau, gang/-sykkelveg, trasé for jernbane), grønnstruktur (friområde, park). Hensikten med planen er å legge til rette for økt kapasitet på jernbanenettet i og rundt Oslo. Forslaget omfatter etablering av to nye spor samt omarbeiding av eksisterende spor.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714401 for mer informasjon.
Turbinveien 2 - 4 - Planforslag. KB Næring foreslår å omregulere Turbinveien 2-4 fra forretning og kontor og spesialområde bevaring forretning til høyskole/kontor/bevertning samt bevaring. Planforslaget legger til rette for en bebyggelse med variert volumoppbygging med et tårn på 10 etasjer i vest, og et lavere volum på 3 etasjer i midtpartiet mot den bevaringsregulerte delen øst i planområdet. Planforslaget legger også til rette for en oppgradering av deler av gang/trappeforbindelsen langs planområdets vestre del som går videre under jernbanesporene til Vålerenga.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201715801 for mer informasjon.
Turbinveien 28 - Bestilling av oppstartsmøte. Bygningen som ønskes bevaringsregulert er Fyrhuset, en frittstående bygning oppført som energisentral for Kværner Brug.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201904699 for mer informasjon.
Enebakkveien 69 - Planforslag for reguleringsplan. Planområdet er i dag regulert til byggeområde for industri, kontor, lager og verksted. Industrivirksomheten er opphørt og lokalene blir i dag brukt til blandet næringsvirksomhet og kontorbaserte arbeidsplasser for en rekke mindre bedrifter. Grunneier ser ikke for seg at dagens bruk av eiendommen gir et bærekraftig økonomisk perspektiv på sikt, og det er heller ikke i tråd med de føringer for arealbruk som følger av bl.a. gjeldende kommuneplan for Oslo. I tråd med dette er det derfor ønskelig med en transformasjon av området med hovedvekt på utbygging til boligformål, og med mulighet for begrenset innslag av tjenesteyting og næringsformål. Planforslaget åpner for en utbygging med anslagsvis 150 leiligheter av varierende størrelse.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200705311 for mer informasjon.
Arnljot Gellines vei 1 - Detaljregulering. Forslagsstiller foreslår å omregulere Arnljot Gellines vei 1 fra industriformål til boligformål og friområde, med hensynssone for flomfare. Planforslaget legger opp til en frittstående boligblokk med en høyde tilsvarende 8 etasjer, med ca. 22 leiligheter og underjordisk garasjeanlegg. Ny bebyggelse foreslås med et areal på 1960 m2. Området sør for bebyggelsen og nord for Alnaelva foreslås regulert til offentlig friområde.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201215904 for mer informasjon.
Freserveien 1 - Tiltaket omfatter en utvidelse og ombygging av Kværneroverløpet (AF4 - AF5). Det skal legges en ny supplerende 2000 mm avløpsledning langs med eksisterende AF 2000 kulvert. Det skal legges ny ledning på et ca. 100 m langt strekk under gangvei mellom Freserveien og Konows gate. Dybde på grøft for ny ledning varierer fra 11 m til 4 m under terreng.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201701357 for mer informasjon.
Freserveien 1 - Oppføring av kontorbygg. Tiltaket består av tre bygningsvolumer som blir bygget sammen med inntrukne mellombygg. Bebyggelsen fungerer som støydemper mot boligene bak, og dette legger føringer på volumutforming.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201615003 for mer informasjon.
Ryenbergveien 39 - Søknaden gjelder rivning av trebygningen i to etasjer og kjeller.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201909808 for mer informasjon.
Ryenbergveien 39 - Det søkes om oppføring av tilbygg etter at huset er revet. Tilbygget plasseres i tilnærmet samme fotavtrykk som eksisterende trehus. Bygningen får full kjeller og to etasjer over bakken.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201909800 for mer informasjon.
Ryenbergveien 64 - Forslagsstiller ønsker å legge til rette for en boligfortetting innenfor planområdet. Hensikten er å oppføre seks rekkehusleiligheter på tre etasjer og en boligblokk med fem etasjer samt underetasjer og parkeringsanlegg. Det vil bli 35 leiligheter rundt et felles gårdsrom.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201508595 for mer informasjon.
Konows gate 79 - Søknaden omfatter oppføring av påbygg og carport i Konows gate 79. Det skal bygges et påbygg mot sør på eiendommen som vil inneholde to nye boenheter.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201617671 for mer informasjon.
Konows gate 79 - Bruksendring fra kontor til leilighet.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201914420 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2006/471398-1/200 UTBYGGINGSAVTALE TINGLYST 03.10.2006
RETTIGHETSHAVER:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF Org.nr: 976062035. Offentlig veianlegg. Med flere bestemmelser. OVERFØRT FRA: 0301-236/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2009/117060-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST  18.02.2009
RETTIGHETSHAVER:ELVIA AS Org.nr: 980489698. Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 i bygg. OVERFØRT FRA: 0301-236/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2009/117088-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 18.02.2009
RETTIGHETSHAVER:ELVIA AS Org.nr: 980489698. Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0629 i bygg. OVERFØRT FRA: 0301-236/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2016/577393-1/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 27.06.2016
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:228
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere.
2016/577393-2/200 BESTEMMELSE OM PARKERING TINGLYST 27.06.2016
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40
Bestemmelse om bruksrett til 34 plasser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere
2016/577393-6/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 27.06.2016
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:228
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:229
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere
2016/577393-7/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 27.06.2016
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:228
Gjelder grøntdrag. Bestemmelse om drift og vedlikehold av: fjernevarmeanlegg, belysning og stikkledninger. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere
2016/577393-9/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST 27.06.2016
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere.
2016/577393-10/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 27.06.2016
Offentligheten skal ha tilgang til grøntdrag på eiendommene. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere.
2016/294184-1/200 SEKSJONERING TINGLYST 04.04.2016
SNR: 180
FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 44/13732
2019/1308340-1/200 RESEKSJONERING TINGLYST 04.11.2019 21:00
SNR: 180
FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 44/14097
Seksjon opprettet fra fellesareal
Seksjon 14, 16, 56, 59, 60, 96, 100, 107, 123 og 168 mottar del av fellesareal. Arealet blir tilleggsdel for seksjonene. For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten. Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-236/228
i eiendomsrett
2016/577393-4/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
27.06.2016
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:229
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:1-189
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
2016/577393-5/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
27.06.2016
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:228
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:229
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:1-189
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/577393-8/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
27.06.2016
:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:1-189
Gjelder grøntdrag
Bestemmelse om drift og vedlikehold av:
fjernvarmeanlegg, belysning og stikkledninger
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Kværnerbyen Terrasse, Orgnr.: 917.195.129 består av 189 seksjoner.
Styreleder er Erik Tangstrøm.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Kværnerbyen Terrasse har avtale om vaktmestertjeneste med COOR.
Sameiet har avtale med Fortuna Renhold AS om renhold av fellesarealene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 07.10.20.
Andel fellesformue kr. 7.254,- pr. 31.12.19.
Sameiet har ikke lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6656620

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 550 818,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 33 500,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det skal ellers være ro mellom 23-07 alle dager.
Det er kun tillatt å bruke el- eller gassgrill på egen terrasse og på fellesarealer.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Alle sjaktene vil bli gjennomgått på nytt innen 31.3.2021. Det blir lagt mer membran i sjaktene, rør og festeplater skal bli tilstrekkelig festet og klamret. Waterguardene blir gjennomgått på nytt og blindrør blir plugget.
Obos utvider garantien for trykkpåsatte rør i sjaktene med 10 år fra rettsdato. Kommer det skader i denne tiden vil Obos Nye Hjem dekke kostnadene som ikke blir dekket av forsikringen. Skjer det skader i løpet av denne perioden forlenges garantiperioden med ytterligere 5 år.
Årsmøtet samtykker til at styret kan reseksjonere fellesarealet som i dag brukes til parkering.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Se sameiets husordensregler § 4 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringsskjemaet:
"Skjeggkre i hus c. Skadedyrfirma ble raskt tilkalt. De er i gang og første tilbakemelding er at det er kun er et lite angrep. Det er nå lagt ut feller og åter som skal bidra til å fjerne disse".
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.