#ETTERSTADSLETTA

Lys, pen og gjennomående 3-R endeleilighet | 2 p-plasser | Solrik balkong på 8 kvm | Peis | Barnevennlig beliggenhet!

Etterstadsletta 89A , 0660 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 74 m²
Tomt 42 685 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1950
Gårdsnummer 237
Bruksnummer 18
Energimerking G
FINN.no 196251262
Sist endret 18.11.2020 15:05
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 581 031
Ligningsverdi 1 072 856,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) 65 697,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 565 697,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 581 031,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0200

Adresse og matrikkel

Etterstadsletta 89A, 0660, Oslo, Gnr. 237 bnr. 18, andelsnr. 25 i Etterstad Sør Borettslaget med orgnr. 950151315 i Oslo kommune

Eier

Martin Willanger Lena Willanger

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

67 / 67 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1950

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 14.100 kwh pr år.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 14.103,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 42 685 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Tomten er opparbeidet med busker, trær, plenområder, diverse beplantning, sykkelparkering, hyggelige sittegrupper, lekeplasser for de minste og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Lys og pen 3-roms endeleilighet i høy 1. etasje med store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden sørger for en luftig atmosfære. I stuen er det en hyggelig peis som bidrar til varme på kalde dager. Boligen blir forlenget med en solrik balkong med utsikt til sentrum når løvet har falt!
Ønsker du å bo i et rolig og grønt område på Etterstad, men ha sentrum kun en spasertur unna, er denne leiligheten midt i blinken for deg!
Lys og romslig stue med peis
Sydvestvendt balkong på 8 kvm
Stilrent Norema kjøkken fra 2005
To gode soverom med garderobe
Flislagt bad med badekar
Tre boder
Innerst i blindvei
Kort vei til kollektivt
2 p-plasser med el-lader
Attraktiv beliggenhet med store grøntarealer
Barnevennlig

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten to boder i kjeller oppmålt til henholdsvis 3 kvm og 5,5 kvm, samt en loftsbod oppmålt til ca. 6,5 kvm gulvflate. Ellers er det felles sykkelparkering og felles boder i kjeller. Det er plass til barnevogn under postkassene og mulighet for egen barnevogngarasje utenfor.

Beliggenhet

Etterstadsletta ligger i et meget attraktivt og veletablert boligområde på Etterstad. Dette er et populært og veldrevet borettslag i barnevennlige omgivelser med store, flotte grøntområder rett utenfor bebyggelsen. Utenfor døren ligger Etterstadparken med utsikt utover Oslo, sandvolleyballbane og ny lekeplass fra 2015. Parkarealer og turstier langs Alnaelva og i Svartdalsparken i umiddelbar nærhet. Alnaelva springer ut fra Alnsjøen i Lillomarka med flotte turstier. Ellers er det flotte parkområder på sletta. Sentral beliggenhet, med kort avstand til Oslo sentrum, samtidig som det ligger godt tilbaketrukket. Kun få minutters gange til Vålerenga og Kampen med flere hyggelige kaféer og restauranter. Her finner du også populære Kampen økologiske barnebondegård og Jordal idrettsanlegg. Fin spasertur på ca. 25 minutter til Oslo Sentrum.
Gangavstand til Fyrstikktorget og Ensjø som er et område i Oslo under sterk, positiv utvikling med flere nye leiligheter, butikker og kaféer. Visjonen for bydelen er å skape en grønn oase midt i Oslo. Denne leiligheten er perfekt for deg som søker godt med luftige, grønne arealer i familievennlige omgivelser, men likevel ønsker nærhet til sentrum av Oslo gjennom hyppige kollektivavganger eller en kort gå- eller sykkeltur. Kort vei til servicetilbud slik som post, bank, bakeri, matforretninger m.m. Det er kort gange til nærbutikk, samt søndagsåpen butikk. For den aktive, finner man flere treningsmuligheter i området med SATS Elixia, Fresh Fitness, Valhall, Jordal Amfi og Tøyenbadet i gangavstand. I tillegg åpner Mudo-treningssenter like ved boligen.
Flere barnehager og skoler for alle aldre ligger i umiddelbar nærhet. Helsfyr er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og ligger kun få minutter unna. Her finner du Helsfyr T-bane (linje 1-4) som bruker ca. 7 min. til sentrum.
21-bussen til blant annet Carl Berner, Grünerløkka og Aker Brygge, samt 37-bussen med hyppige avganger døgnet rundt stopper rett utenfor. Flybussen til Gardemoen stopper også ved Helsfyr.

Stue | Med peis og balkong

Stuen er lys og romslig, og gulvet belagt med hvitmattlakket eikeparkett. Det er vindusflater på tre av boligens sider som slipper inn rikelig med  lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden på ca 2,6 meter, sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til flere gjester. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig vedovn fra Scan, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Pipen ble rehabilitert i år.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren slik at hele stuen blir forlenget med den herlige balkongen på 8 kvm. Balkongen er sydvestvendt, så her er det rikelig med sol og en nydelig solnedgang. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning. Det er montert markise i himlingen. Ellers er det montert varmelampe og belysning på veggen.

Kjøkken | Stilrent fra 2005

Moderne og stilrent Norema kjøkken fra 2005 som har innredning med slette fronter, samt benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål som har ett-greps armatur fra FM Mattson. Mellom benkeplate og overskapene er det fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. I tillegg har du plass til en spisekrok på kjøkkenet. Videre finner du integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin fra AEG, ventilator, samt frittstående kjøleskap med frysedel fra Whirlpool. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i tidsriktige farger og gulvet er belagt med laminatfliser.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt med parkett. Da hovedsoverommet er meget romslig er det god plass til stor dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Soverom 2 vender mot fredelig grøntareal, og boligblokken ligger innerst i blindvei i fredlige omgivelser. Begge rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Med badekar

Flislagt baderom fra 1998 med gulvvarme. Baderommet inneholder badekar med glassvegg og dusjarmatur tilkoblet hånddusj, toalett fra Gustavsberg, samt ny servantinnredning fra 2020. Over servanten er det speilskap. Det ble montert ny vaskemaskin på badet i år som medfølger boligen. I himlingen er det downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et integrert garderbeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i delikate farger og gulvet er belagt med parkett. Det er adkomst via felles trapperom. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30 og lydklasse 35dB og kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 3 174,- pr. mnd. Inkludererrunnpakke kabel-tv og bredbånd, nedbetaling av andel gjeld, vaktmestertjenester, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Du kan leie parkeringsplass etter kapasitet av borettslaget. For å leie fast plass koster det 220,- pr. mnd., samt et etableringsgebyr på ca. 700,-. Det er også parkeringsplasser med ladepunkter som er tilgjengelige mot en avgift. Det er gratis parkering på borrettslaget sine fire stikkveier. Det er begrensning på to biler per husstand.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 072 856 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 862 282 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer, samt loft og kjeller. Støpt plate er på mark. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein. Balkongdør fra 2003 med to lags glass. Vinduer med to-lags glass fra 2007.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 74 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. I stuen finner du en hyggelig vedovn. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Varmtvannsbereder på 100 liter plassert på kjøkken.
- Vannrør av typen kobberrør. Synlige avløpsrør av plast.
- Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i trapperom.
- Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-1852. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, turvei, friområde, tomt for Oslo Sporveiers, byggeområde for bolig, offentlig bygning/allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sporveien AS foreslår å omregulere Østensjøbanen (Brynseng-Hellerud) og Brynseng T-bane stasjon. Hensikten er å oppgradere Østensjøbanen, utvide Brynseng T-bane stasjon og å lage et torgbygg på lokk over stasjonen. Det er tre alternativer med ulik høyde på torgbygget samt ulike høyder på sidebygg mot «Havehuset». Fra Østensjøveien til Hellerud får T-banen ny trasé i tunnel. Gammel trasé foreslås til g/s-vei og hensynssone bevaring.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201708743 for mer informasjon.
Høringsutkast for mulighetsstudie på Helsfyr stasjon - Det søkes om et mulig høyhus over Helsfyrterminalen.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201600911 for mer informasjon.
Brynsveien 5 - Brynseng eiendom AS og Bryn Boligtomt 1 AS, begge eid av Entra, ønsker å utvikle et industri-/kontorområde på Bryn til å bli et byområde med bolig, næring og sentrumsformål. VPOR Bryn og URBACT - Bryn mulighetsstudie gir føringer for utvikling av området. Hensikten er å utvikle boliger, næring og sentrumsformål, samt offentlige rom og grøntarealer med høy kvalitet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201920947 for mer informasjon.
Østensjøveien - Bryn kollektivknutepunkt. Hensikten med planarbeidet er å utarbeide forslag til kollektivknutepunkt på Bryn. Planen "Bryn - forslag til rammer for videre knutepunktutvikling" (Plan- og bygningsetaten, 2004) angir rammer for framtidig byplanstruktur, arealbruk, utnyttelse og gjennomføring av utbyggingen av Brynområdet. Rammeplanen er en direkte oppfølging av Kommuneplan 2000/2004.
Planstatus: Igangsatt. Se saksnr.: 200905750 for mer informasjon.
Brynsbakken - Bane NOR foreslår å omregulere Brynsbakken fra offentlig trafikkområde (jernbane), spesialområde bevaring (bolig) og byggeområde for industri, til samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (veg, fortau, gang/-sykkelveg, trasé for jernbane), grønnstruktur (friområde, park). Hensikten med planen er å legge til rette for økt kapasitet på jernbanenettet i og rundt Oslo. Forslaget omfatter etablering av to nye spor samt omarbeiding av eksisterende spor.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714401 for mer informasjon.
Brynsengveien 1 - Søknaden omfatter rivning av et industri- og kontorbygg, samt et lager- og verkstedbygg som ligger delvis på eiendommen Østensjøveien 40. Rivning av bebyggelse i Østensjøveien 40 er omsøkt i egen sak.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201710925 for mer informasjon.
Østensjøveien 40 - Brynsengveien 1 - Tiltaket består av to kontorbygg, med felles underetasjer for blant annet parkering, tekniske anlegg og møterom. Byggenes første etasje vil inneholde fellesfunksjoner, mens øvrige etasjer består av kontorlokaler. Byggene lokaliseres rundt et internt utvendig torg, som skal ha en aktiv funksjon, med utvendig amfi og atrier ned til plan U1. Bygget mot Østensjøveien 40 er sju etasjer høyt, mens det for øvrig er seks etasjer og takterrasse.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201717282 for mer informasjon.
Østensjøveien 44 -  Søknaden omfatter oppføring av et kontorbygg, med underjordisk parkeringsanlegg. Bygningen inneholder for øvrig åtte fullverdige etasjer.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201909289 for mer informasjon.
Brynsveien 16 A-C - Det søker om å oppføre et kontorbygg i fem etasjer med parkeringskjeller.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201709825 for mer informasjon.
Brynsveien 16 - 18 - Søknaden omfatter oppføring av tilbygg til eksisterende næringsbygg.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201809801 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1951/410140-1/105  Erklæring/avtale 08.08.1951 
vedr. begrensninger i utleiemulighetene.
1952/410889-1/105  Erklæring/avtale 30.08.1952 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1953/409819-1/105  Obligasjon 10.07.1953 
BELØP: NOK 967.100. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr.: 1087017. Gjelder denne registerenheten med flere
1976/525178-1/105   ** Nedkvittering 21.12.1976 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 966.300
1993/45678-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 24.09.1993 veket for: OBLIGASJON 1993/44570-1/105
1999/64121-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 08.11.1999 veket for: OBLIGASJON 1999/58264-1/105
2002/8122-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 06.02.2002 veket for: OBLIGASJON 2002/8117-1/105
1986/80869-2/105  Bestemmelse om veg 09.12.1986 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.
1999/58264-1/105  Obligasjon 15.10.1999 
BELØP: NOK 24.320.000 Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054
2010/1009304-1/200  Best. om adkomstrett 21.12.2010 
Adkomst for allmennheten over d.e. til park/friområde på gnr. 237 bnr. 2. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
 
2015/1037024-1/200  Obligasjon 06.11.2015 
BELØP: NOK 3.400 Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Lnr.: 1087017. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 409819/1953. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/445521-1/200  Pantedokument 16.02.2018 10:01 
BELØP: NOK 9.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884.
2018/701271-1/200  Bestemmelse om gjerde 26.04.2018 21:00 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420
2018/701271-2/200  Erklæring/avtale 26.04.2018 21:00 
Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS Org.nr: 980489698. Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Rett til å legge og ha liggende ledninger, kummer og lignende i eller over den ubebygde del av eiendommen. Bestemmelse om adkomstrett for vedlikehold

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Etterstad Sør Borettslag, Orgnr.: 950.151.315 består av 301 andelsleiligheter.
Styreleder er Evy-Aina Røe.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget har avtale med DNR om renhold av fellesarealene.
Borettslaget har et fellesvaskeri i 61D.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.etterstadsor.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 65.697,- pr. 01.10.20.
Andel fellesformue kr. 9.690,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 3 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 6.145.193,- pr. 01.10.20, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 0,92 % pr. 01.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 426,-.
Restløpetiden er 4 år og 2 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 5.699.806,- pr. 01.10.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,9 % pr. 01.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 455,-.
Restløpetiden er 3 år og 8 mnd.
Lån 3 utgjør totalt kr. 7.500.000,- pr. 01.10.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,8 % pr. 01.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 38,-.
Restløpetiden er 30 år og 4 mnd.
Dette lånet ble søkt og innvilget i juli 2020. Lånet skal delutbetales og første delutbetaling er på kr. 7.500.000,-, utbetalt 17.07.20. Første prosjekt er rehabilitering av skorsteinsløp. Lånet er avdragsfritt frem til 30.06.20, da starter avdrag å løpe.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7268694

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 3 537 107,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 4 185 174,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Det skal være ro mellom kl. 23:00 og kl. 07:00 alle dager.
Det er tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill, men ikke kullgrill på balkongene.
Det er ikke tillatt med mekaniske ventilasjoner.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Gjennom 2020 har borettslaget jobbet med brannsikkerhet og inneklima. Det er fyringsforbud i borettslaget p.t. og styret jobber med utbedring av pipeløpene og skorsteinene må rehabiliteres innvendig. I hver enkelt leilighet må alle skorsteinens 4 sider "kles av" tapet, plater, panel og lignende. Mekaniske ventilatorer må fjernes. Piperehabilitering av denne blokken har blitt utført. Styret har som mål at prosjektet skal i havn ila november 2020.
På ordinær generalforsamling 11.apirl 2019 ligger forslag om låneopptak på inntil 17, 5 mill. for gjennomføring av anbefalte tiltak kommende år iht. tiltaksplan fra OPAK. I juli 2020 ble det søkt og innvilget lån på 17,5 som går over 3 år og styret vet ikke når neste delutbetaling av lånet vil bli gjennomført.
I posten drift og vedlikehold for 2020 er det beregnet kr. 1.200.000,- til ordinær drift og vedlikehold, samt noen større oppgaver som omfatter blant annet fullføring av avløpsrens og rensing av vanninntak. Her er borettslaget nesten i mål med gjennomføringen.
Kort om styrets planer videre:
- Oppfølging av tilstandsrapport fra OPAK i trad med generalforsamlingens vedtak 2019.
- Planlegge og igangsette rehabilitering av innvendig skorsteinsløp.
- Styret er i gang med å se på el-sykkel/sykkel parkering. Styret jobber p.t. med å se på ulike løsninger, men dette vil bli tatt videre opp på en generalforsamling.
- Opprettholde god standard på uteområdet. Vurdere beskjæring av busker rundt blokkene, spesielt på balkongsidene.
- Innenfor ordinær budsjettramme, fortsette maling av oppganger. Styret håper på å bli ferdig med dette ila 2022.
Utført arbeid:
2019: Ventilrens i alle leiligheter. Filmet alle skorsteinsløp.
2018: Nye lysarmaturer i alle oppganger og spyling av avløpsrør. Etablert 12 nye ladeplasser for el-biler. Gjennomført ventilrens av lufteventilene i borettslaget.
2017: Skifte av gamle takvinduer.
2016: Rehabilitering av 60- og 50-raden: Parkeringsplasser, ny asfalt, sykkelstativer. Alle kummer langs adkomstveiene ble tømt og renset. Kjøpte 28 parkeringsplasser fra Oslo kommune. Nytt gjerde på lekeplassen. Ny trapp til vaskeribygningen.
2015 Rehabilitering av 80- og 70-raden: Parkeringsplasser, ny asfalt, sykkelstativer osv. Blokkene 69 og 79 ble drenert. Nytt brannvarslingsanlegg på fellesområder. Butikklokalene ble renovert for fremtidig utleie. Lekeplassen ble fornyet med apparater, utegrill, sittegrupper og skjerming.
2013 Nye låser til blokkenes inngangsdører, kjellerdører og loftsdører. Forprosjekt uteområder, vurdering av avløpsrør og behovet for drenering.
2011 - 2012 Piper på taket ble rehabilitert.
2009 - 2010 Det elektriske anlegget ble kontrollert, og punktvis forbedret. Flere kloakkrør ble spylt og renset, og noen ble byttet.
2008 - 2014 Mange beboere skiftet vinduer i borettslagets regi.
2006 Maling av vinduer.
2002 Maling av oppgangene.
2001 Nye vinduer i oppgangene, noen også senere i 2006.
1998 Nye tak til alle 20 blokker og vaskeribygningen.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr. Styret skal kontaktes før anskaffelse, og dyreholds erklæring skal underskrives. Se borettslagets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Lampe på barnerom medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.
 

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.