#VIKA

Unik, gjennomgående og delikat bolig på 3 plan med hems | Plan 1 utleid | God takhøyde og stukkatur | Selveier

Huitfeldts gate 3 , 0253 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

45%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 103 m²
Tomt 441 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1892
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 92
Energimerking G
FINN.no 195405334
Sist endret 23.11.2020 10:22
Prisantydning 6 500 000
Totalpris 6 669 019
Ligningsverdi 1 691 344,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 160 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 169 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 669 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0201

Adresse og matrikkel

Huitfeldts gate 3, 0253, Oslo, Gnr. 209 bnr. 92 snr. 3 orgnr. 981983033 i Oslo kommune

Eier

Morten Grannes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

84 / 84 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 23.900 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 23.900,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 441 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en unik og delikat bolig på 3 plan med hems på 10 kvm. Her får du en spennende leilighet hvor plan 1 er utleid som gjør boligen økonomisk gunstig. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden (opptil 3,95m), sørger for en luftig atmosfære. Det er delikate farger fra i år, samt finner du sjarmerende detaljer som rosetter og stukkatur. En fantastisk beliggenhet i Vika svært sentralt til, men allikevel skjermet for trafikk og støy.
Oval stue med gode møbleringsmuligheter
Stilrent kjøkken som har godt med skap- og benkeplass
Romslig soverom med fransk balkong
Hems på 10 kvm
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Fasjonabel hall med gulvvarme
Plan 1 med stue, kjøkken, bad og entré
2 boder

Innhold

Innholdsrik bolig som går over flere plan hvor del av boligen er utleid. Plan 1 er i dag utleid og er separert fra leiligheten med egen inngang og inneholder stue, kjøkken, bad og gang/entré. Plan 2 og 3 er i hoveddelen hvor du finner stue, bad og hall/entré med hems på 10 kvm i plan 2. Plan 3 inneholder kjøkken med spiseplass og soverom.
Leiligheten disponerer 2 kjellerboder, i tillegg er det sykkelparkering i bakgården.

Beliggenhet

Velkommen til Huitfeldts gate 3, en sentral og populær beliggenhet i Vika rett ved Tjuvholmen og Aker Brygge. En fantastisk beliggenhet for de som ønsker å bo svært sentralt, men allikevel skjermet for trafikk og støy. Her bor man i umiddelbar nærhet til alt av fasiliteter.
Det er kort gange til Tjuvholmen med utesteder, butikker, Kaffebrenneriet, Hanami, Pascal, Bølgen&Moi og mange andre spennende tilbud. Kort vei til steder som Solli Plass, Gimle, hvor man finner ærverdige Gimle kino, og Aker Brygge, hvorav sistnevnte blant annet kan by på alle de fasiliteter du kan tenke deg, inkludert caféer, restauranter, treningssentre, populære forretninger og vinmonopol. Nærhet til flere prisvinnende restauranter som Hos Thea, Aymara, Enoteca og Skaugum, samt søndagsåpne dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet. I tillegg til nærmeste matvareforretning er det flere ulike matbutikker i nærområdet. Flere treningssenter som Sats like ved.
Det er flere parker og rekreasjonsområder i nærheten som parken Ankerhagen og Slottsparken som ligger like ved boligen og er et naturlig samlingspunkt på sommerstid med store grønne sletter. Gang- og sykkelvei til Bygdøy med sine hyggelige skogsveier og badestrender langs Frognerstranda. Fine turmuligheter ved Frognerkilen, Bygdøy og Skarpsnoparken, samt kort vei til Frognerparken, Frogner Stadion (med blant annet skøytebane på vinteren) og øvrige rekreasjonsområder på Skillebekk.
Av utdanningsmuligheter er det kort vei eller gode transportmuligheter til blant annet Bjørknes, Tannlegehøyskolen, Høgskolen i Oslo, Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og Veterinærhøyskolen. God offentlig kommunikasjonsmuligheter i området som tar en til alle byens hjørner. Fra Solli Plass går det buss, trikk og taxi. Nasjonalteateret er også i nærheten med alle typer offentlig kommunikasjoner som tog, flytog, trikk, buss og bane. Ta en titt på www.ruter.no for nærmere beskrivelser over hvilke tilbud som passer deg. Det er mange sykkelstativer med bysykkeltilbud i nærheten. Bysykkel er et godt alternativ til kollektiv transport gjennom sommerhalvåret.

Stue | Lys og luftig

Boligen har en ovalformet stue som er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra i år. Gulvene er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn godt med lys. Dette sammen med den praktiske løsningen og gode takhøyden, sørger for en luftig atmosfære. I himlingen finner du sjarmerende detaljer som rosett og stukkatur. Her møter du et stort rom med spennende møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken som har innredning med lyse og glatte fronter, samt benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum. Mellom benkeplaten og overskapene er det hvite fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har god plass til spisebord med tilhørende møblement for hyggelige middager med venner eller familie. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr og platetopp fra 2016, ventilator, oppvaskmaskin, mikro, samt frittstående kjøl- og fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Gulvet er belagt med parkett og veggene ble malt i moderne farger i år. I himlingen er det downlights.

Soverom og hems | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvet er belagt med parkett og i himlingen er det sjarmerende detaljer som rosett og stukkatur. Da hovedsoverommet er romslig er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet har fransk balkong og store balkongdører som slipper inn rikelig med lys. Soverommet har et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I 2009 ble det bygget en praktisk hems over hall/entréen med spesialbygd trapp. Hemsen er på 10 kvm og her blir boligen utnyttet til det fulle! Hemsen egner seg ypperlig for gjesteværelse eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med veggmonterte dusjvegger (fra 2015), wc, servantskap med skuffer og ovenpåliggende servant. Over servanten er det speil, belysning og stikkontakter. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.

Hall/entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en fasjonabel hall/entré med deilig gulvvarme. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og den gode takhøyden. Veggene ble malt i delikate farger i år, samt er gulvet belagt med skiferfliser. du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I himlingen er det downlights. Utenfor ytterdøren er det plass til et hyggelig cafésett som er perfekt for varme sommerdager.

Plan 1 | Økonomisk gunstig

Plan 1 (26 kvm) har egen inngang og er utleid for kr 8.500,- pr mnd. I år ble ble den utleide delen malt i delikate farger. Her får du en romslig stue med gode møbleringsmuligheter. I 2006 ble det montert nytt kjøkken med innredning som har hvite og glatte fronter, samt benkeplate i tre med nedfelt oppvaskkum. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Du finner integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, ventilator, mikro og kjøl- fryseskap. Baderommet er pent og flislagt og inneholder dusjkabinett (fra 2015), wc, servantskap, speil og opplegg for vaskemaskin. Entréen gir et godt førsteinntrykk og fikk nytt garderobeskap i 2015. Det er gulvarme og downlights på badet og kjøkken/entré. Her får du en økonomisk gunstig løsning med boligen.

Felleskostnader

Kr. 4 674,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv/bredbånd, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader kr 3 956,-
Kabel-tv/internett kr 718,-

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 691 344 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 088 838 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Klassisk bygård i mur oppført i 1892. Grunnmur er i tegl/naturstein. Etasjeskillere er i trebjelkelag. Yttervegger er i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Yttertak er i trekonstruksjon. Vinduer og entrédører med isolerglass fra 1999, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/bygningsanmeldelse" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/bygningsanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 103 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Sameier plikter ved utleie å gjøre leietaker oppmerksom på husordensreglene. Ved utleie skal sameier sørge for at styret til enhver tid har eierens adresse og dessuten en kontaktperson med adresse og telefon, som styret ved behov kan henvende seg til. Sameier skal orientere styret om hvem som skal bo i leiligheten og om utleieforholdets lengde. Det er ikke tillatt at leietakere tar inn ytterligere beboere, eller selv driver fremleie, uten sameiers godkjennelse/samtykke. Styret skal i så tilfelle orienteres.
Se sameiets husordensregler § 9 for mer informasjon.

Oppvarming

Hoveddelen er oppvarmet med elektriske panelovner, samt gulvvarme på badet og i hall/entré.
I plan 1 er det gulvvarme i entré/kjøkken og på badet.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger i kobber, plast og støpejern m.m.
- Varmtvannsbereder på 116 l fra 1998 plassert inne i benkeskap på kjøkkenet i plan 3.
- Varmtvannsbereder på 50 l fra 2003 plassert inne i benkeskap på kjøkkenet i plan 1.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i hall i hoveddel.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i entré/kjøkken i plan 1.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-1949. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, friområde, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, kontor, hotell, ambassade, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Huitfeldts gate 6 A - Tiltaket gjelder bruksendring av dagens råloft i 5. plan til to nye boenheter på henholdsvis 97,7 m2 og 78 m2 bruksareal (BRA).
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201907027 for mer informasjon.
Henrik Ibsens gate 48 - Søknaden gjelder rehabilitering og oppgradering av bygningen, fasadeendringer, bruksendring, utvidelse av takoppbygg, etablering av ny kjelleretasje og opparbeiding av utearealer.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 202002992 for mer informasjon.
Trekanttomten - Vika - Norwegian Property ASAønsker å omregulere Trekanttomten i Vika for å kunne etablere kongress-og hotellanlegg, kontor, handel/bevertning. Forslaget må ivaretabylandskapet, Akershus festning, Rådhuset med Rådhusplassen og Nasjonalmuseet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910164 for mer informasjon.
Ruseløkkveien 26 - Søknaden gjelder oppføring av nybygg tilrettelagt for kontor og forretning i Ruseløkkveien 26.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201709520 for mer informasjon.
Løkkeveien 15 - Det er søkt om oppføring av nytt skolebygg på eiendommen.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201718749 for mer informasjon.
Observatoriegata 10 - Det søkes om bruksendring fra kontor til bolig.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202015339 for mer informasjon.
Sommerrogata 1 - Inkognitogata 37 - 49 - Byggesaken omfatter ombygging av Vestkantbadet og oppføring av nybygg for hotell, boliger og bevertning.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201805990 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1938/301268-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 15.03.1938 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-209/92. Gjelder denne registerenheten med flere
2016/239847-1/200   ** Transport av panthaver 18.03.2016 
Fra: SKANDIABANKEN AB NORSK AVDELING AV Org.nr: 981291220 Til: SBANKEN ASA Org.nr: 915287700. Gjenparten finnes under dokumentnummer 201167/2016
1999/61745-1/105  Seksjonering 29.10.1999 
opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 87/1297
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Eierseksjonssameiet Huitfeldtsgate 3, Orgnr.: 981 983 033 består av 23 seksjoner.
Styreleder er Ine Therese Egeberg Kollshaugen.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS.
Sameiet revisor er BDO.
Sameiet har avtale med Canal Digital.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 30.09.20.
Andel fellesformue kr. 17.238,- pr. 31.12.19.
Sameiet har ikke lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79338574

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 13.449. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 57.320,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Ikke noen form for grilling noe som helst sted er lov.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har planer om å renovere fasaden. Styret skal ansette en håndverker som skal innhente anbud for de. Dette vil ikke starte før på nyåret, og styret vil ta opp dette på årsmøtet neste år. Arbeidet vil starte tidligst høst 2021. Hvordan dette skal finansieres er derfor ikke fastsatt p.t.
Utført vedlikehold:
- Skiftet ut lamper i fellesarealene.
- Bekjempelse av skjeggkre.
- Utskiftning av lys i heisen.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyr må ikke holdes uten styrets godkjennelse. Se sameiets husordensregler § 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet/borettslaget/tomannsbolig, skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Nokas skadedyrkontroll behandlet hele blokken for dette januar i år. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.