#VÅLERENGA

Pen og kvadratsmart 2-R mot bakgård | 2,8m2 solrik balkong | God takhøyde | V.vann inkl | Heis | IN-ordning | Sentralt!

Enebakkveien 15 , 0657 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

89%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Bruttoareal 35 m²
Tomt 1 058 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1892
Gårdsnummer 232
Bruksnummer 54
Energimerking G
FINN.no 197787682
Sist endret 27.11.2020 15:47
Prisantydning 2 200 000
Totalpris 2 823 639
Ligningsverdi 612 125,-

Beregnet totalkostnad

2 200 000,- (Prisantydning) 615 630,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 815 630,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 823 639,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0204

Adresse og matrikkel

Enebakkveien 15, 0657, Oslo, Gnr. 232 bnr. 54, andelsnr. 12 i ENEBAKKVEIEN 15 BORETTSLAG med orgnr. 986893598 i Oslo kommune

Eier

Elisabeth Kolding

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

31 / 31 m²

Antall soverom

 

Eierform

Borettslag
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892. Leiligheten/blokken ble rehabilitert/ombygget i 2003/2004.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.337 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.337,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 058 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Pen opparbeidet bakgård med gressplen, trær, busker, diverse beplantning og store plenområder. Ellers finner du hyggelige sittegrupper og felles sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Lånenummer 98207598127 har IN-ordning. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld av det lånet, bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger. Selskapet har sikringsordning via OBOS, dette i forbindelse med IN-ordning.

Beskrivelse

Her kan du kapre deg en lys og pen bolig med smarte løsninger, og en beliggenhet med gåavstand til byens populære områder! Leilighetene ble rehabilitert i 2003/04, samt vender denne mot rolig bakgård. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den effektive løsningen og generøse takhøyden (opptil 2,88m), sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik balkong hvor du kan nyte varme dager! Boligen ligger sentralt til, samt tilbaketrukket i grønne og omgivelser på idylliske Vålerenga.
Romslig stue med store vinduer
Solrik balkong på 2,8m2
Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass
Soverom med garderobe
V.vann inkl
Heis
IN-ordning (felleskost. kan reduseres med 1.445,-)
Herlig bakgård med sittegrupper
Ingen forkjøp
Godt med kollektivt

Innhold

Leilighetene ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4 m2. Ellers er det sykkelstativ i bakgården.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga.
I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park og Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer.
Videre er det flotte turområder i området med Vålerengaparken, Kampen Park, og Middelalderparken som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. En kort tur med 20-bussen tar deg til Tøyenbadet.
Mot Helsfyr er Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Området byr også på flere treningsstudioer som SATSElixia på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand.
Fra boligen har du alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kaféer, spisesteder og parker i nærheten. Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen. Galgen ligger i Strømsveien og er et familievennlig og uformelt spisested med god mat og stort utvalg av øl. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø. Ønsker man litt enkel middag en dag har man Galgeberg Sushi og Dr. Pizza i samme gård.
Fra boligen spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få meter bort til bussholdeplass. Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel Ikea på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra i år, samt er gulvet er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og generøse takhøyden på 2,88 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et godt rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang med heis. Oppgangen har dørtelefon med åpner.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren fra 2019, så blir hele boligen forlenget med en herlig og solrik balkong på 2,8 m2 fra 2018. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte varme dager. Både balkongen og leiligheten vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Kjøkkenet er fra 2003/2004 som har innredning med grå fronter, samt laminat benkeplate med nedfelt rustfri oppvaskkum som har ettgreps kjøkkenbatteri. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her det plass til et spisebord for et godt måltid med venner eller familie. Videre finner du hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene ble malt i år, samt er gulvet belagt med parkett.

Soverom | Stille og rolig

Soverommet har en fin størrelse og har malte flater i lyse farger. Gulvet er belagt med parkett. Det store vinduet med bred karm slipper inn naturlig med lys i rommet. Her har du plass til seng og øvrig møblement. Ettersom leiligheten vender mot rolig bakgård, er det stille og fredelig på rommet. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Pent og flislagt

Pent og flislagt baderom fra 2003/2004 med deilig gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med kabinett med hånddusj, toalett, samt servantskap med ovenpåliggende servant. Over servanten er det speilskap med belysning.

Felleskostnader

Kr. 4 605,- pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, fibernett, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av andel fellesgjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 1.908,-
Balkonglån 1.037,-
Fibernett 199,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 1.461,-
Felleskostnader vil sannsynligvis økes til ca. kr. 4.799,- fra 01.01.2021 grunnet innkrevingen for "balkonglån" som økes. Innkrevingen skal gjenspeile faktiske terminkostnader og derfor justeres innkrevingen av denne.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 612 125 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 203 650 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
 

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert av naturstein til eksisterende byggegrunn. Teglstein/betong grunnmur og støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon er av teglstein med pusset og malt fasade samt fasadeplater. Etasjeskillere er av trebjelkelag med isolasjon av stubbloftsleire. 2-lags isolerglass vinduer fra ombyggingsår (2003/04) samt fra 2019 i fløydør til balkong. Saltakkonstruksjon er i tre tekket med plater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av bygården datert 2004.
Dokumentene følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm, Bruttoareal: 35 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 7 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme. Det er felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
 

Utstyr

- Felles varmtvannsbereder i sentral.
- Felles avløpsopplegg samt varmt- og kaldtvannsopplegg er montert nytt i 2003/2004.
- Sikringsskapet er plassert i tavlerom i fellesgang med automatsikringer. Hovedsikringen er på 32 ampere.
- Felles brannvarslingsanlegg med en sensor i leiligheten samt fellesareal.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2999. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, fortau, trafikkområde, tomt for offentlig bygning, byggeområde for bolig, allmennyttig område m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Strømsveien mellom Enebakkveien og Ensjøveien - Søknaden omfatter omstrukturering av sykkelfelt, flytting av bussholdeplasser, etablering av innsnevringer som fartsreduserende tiltak og oppstramming av krysset mellom Strømsveien og Enebakkveien. Tiltakene skal etableres i påvente av en mer omfattende og helhetlig oppgradering av Strømsveien.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201907495 for mer informasjon.
Enebakkveien 31 - Det søkes om oppføring av nybygg og bruksendring.
Planstatus: Forhåndskonferanse avholdt. Se saksnr.: 200209341 for mer informasjon.
Kværnerveien 1 - Det søkes om nytt 3-etasjers bygg som inneholder verksteder i 1. og 2. etasje samt kontorer i 3. etasje.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202005315 for mer informasjon.
Vålerenggata 8 B-F - Mellom eksisterende trappehus skal det etableres vinterhager på takets midtre del. Resterende deler av takflaten skal brukes til takterrasse.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201817519 for mer informasjon.
Opplandgata 2 - Det søkes om oppføring av nybygg. Tidligere bevaringsverdig trehus er revet, og forslagsstiller foreslår to alternative utbygginger.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201417185 for mer informasjon.
Turbinveien 2 - 4 - KB Næring foreslår å omregulere Turbinveien 2 - 4 fra forretning og kontor og spesialområde bevaring forretning til høyskole/kontor/bevertning samt bevaring. Planforslaget legger til rette for en bebyggelse med variert volumoppbygging med et tårn på 10 etasjer i vest, og et lavere volum på 3 etasjer i midtpartiet mot den bevaringsregulerte delen øst i planområdet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201715801 for mer informasjon.
Brynsbakken - Bane NOR foreslår å omregulere Brynsbakken fra offentlig trafikkområde (jernbane), spesialområde bevaring (bolig) og byggeområde for industri, til samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (veg, fortau, gang/-sykkelveg, trasé for jernbane), grønnstruktur (friområde, park). Hensikten med planen er å legge til rette for økt kapasitet på jernbanenettet i og rundt Oslo. Forslaget omfatter etablering av to nye spor samt omarbeiding av eksisterende spor.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714401 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1929/912976-1/105 Erklæring/avtale 03.09.1929
midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. gårdsplass. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-232/59
1932/991060-1/105 Bestemmelse om gjerde 23.07.1932
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1947/406277-1/105 Bestemmelse om gjerde 08.10.1947
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-232/59
1965/500235-1/105 Best om garasje/parkering 07.01.1965
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-232/59
2004/67646-1/105 Pantedokument 04.10.2004
BELØP: NOK 51.914.500. Panthaver: Andelseierne V/ Sittende Styre Lnr.: 6765253
2007/886410-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 01.11.2007
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2007/886396-1/200
2007/886396-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 01.11.2007
BELØP: NOK 29.353.800. Panthaver: OBOS BBL Org.nr: 937052766
2017/1428764-1/200 Pantedokument 20.12.2017 13:10
BELØP: NOK 1.800.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
2018/825946-1/200 Pantedokument 31.05.2018 12:38
BELØP: NOK 2.750.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
 

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 

Borettslag

Enebakkveien 15 Borettslag, Orgnr.: 986.893.598 består av 55 andelsleiligheter.
Styreleder er Kurt Arne Sandbukt Flaate.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.logologi.no/enebakkveien15

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 615.630,- pr. 14.10.20.
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 3 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 21.895.196,- pr. 14.10.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,78 % pr. 14.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 1.445,-.
Restløpetiden er 29 år og 9 mnd.
(Dette lånet har IN-ordning).
Lån 2 utgjør totalt kr. 3.039.909,- pr. 14.10.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,85 % pr. 14.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 1.226,-.
Restløpetiden er 18 år og 2 mnd.
Lån 3 utgjør totalt kr. 1.928.160,- pr. 14.10.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,78 % pr. 14.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 214,-.
Restløpetiden er 12 år og 3 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 76405134

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 3 085 729,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 397 357,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Mellom kl. 23:00 til kl. 08:00 skal det være ro i bygningen.
Det er kun tillatt med elektrisk grill på balkonger. Gass- og kullgrill er ikke tillatt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er vedtatt å utrede 4 saker, som skal legges videre frem med eventuelle kostnader de medfører.
Sakene er:
Bytte ut alle bad (nedstemt etter ekstraordinær generalforsamling og skal revurderes om ca. 5 år)
Skifte ut deler av eller hele taket
Montere solceller på taket
Friskluftanlegget, hva må gjøres for at dette skal fungere optimalt.
Når dette vil bli utført eller hvordan det skal finansieres er p.t. ikke bestemt.
Utført i 2017/2018:
Utskifting av vinduer i trappeløp. Oppgradering (maling) av alle flater i fellesområdene. Oppgradering av fasader mot gate. Tettet og malt vinduer mot gate. Kontroll av tak. Utskifting av brannvarslingsanlegg og koblet dette til sprinkelanlegg. Utbedring av eksisterende beslag og satt på nye (utvendig fasade). Gjennomført ventilasjonsarbeid. Kontroll av bunn og uttrekksledninger (VVS). Isolering av vannrør og merking av stoppekraner (VVS). Termografering av hovedfordeling (EL). Branntetting av gjennomføringer rundt om på bygget. Sikret godkjenning av balkongutbygging for flest mulig beboere og innhentet entreprenør som skal levere balkonger. Gjennomført kontroll av og status på eksisterende balkongdører med tanke på
eventuell utskifting ved behov. Startet prosessen med oppgradering av vinduer og fasade mot bakgard. Startet prosessen med å sikre topplist for drenering mot bakgård. Ny porttelefon.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholds erklæring. Se borettslagets husordensregler § 9 for mer informasjon.

Tilbehør

Skohyllen ved inngangspartiet, lampe i stue og garderobeskap på soverommet medfølger boligen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringsskjemaet: "I september 2019 ble det oppdaget lekkasje fra mitt bad ned til naboen. Naboens skade ble utbedret, skaden i mitt våtrom er ikke utbedret. Men det ble satt inn et dusjkabinett i mitt våtrom som er blitt benyttet uten problemer siden lekkasjen ble oppdaget. Det anbefales å utbedre våtrom".

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
 

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.