#VÅLERENGA

Lekker og oppgradert 2(3)-R hjørneleilighet | Peis | Øverste boligetg | God takhøyde og stukkatur | Super bakgård!

Østerdalsgata 6B , 0658 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

99%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 864 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1903
Gårdsnummer 232
Bruksnummer 403
Energimerking G
FINN.no 197010610
Sist endret 29.11.2020 02:02
Prisantydning 4 800 000
Totalpris 4 942 486
Ligningsverdi 1 048 619,-

Beregnet totalkostnad

4 800 000,- (Prisantydning) 127 152,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 927 152,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 942 486,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0211

Adresse og matrikkel

Østerdalsgata 6B, 0658, Oslo, Gnr. 232 bnr. 403, andelsnr. 29 i Østerdalsg 4/6 borettslaget med orgnr. 946197661 i Oslo kommune

Eier

Sunniva Baarnes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

72 / 69 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1903

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 864 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Sameiet har en super og oppgradert bakgård med pen beplantning, hyggelige sittegrupper, lekeapparater for de minste og felles sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Lånet til denne andelen har ikke IN-ordning.

Beskrivelse

Lekker og delikat 2-R hjørneleilighet i byggets øverste boligetasje. Du får store vinduer med brede karmer og fantastiske lysforhold. Boligen fremstår som moderne med praktiske løsninger og har en god standard. Du får en kombinasjon av klassiske detaljer som stukkatur og generøs takhøyde (opptil 2,8m) samt stilrene løsninger, delikat bad og god planløsning. Du kan enkelt lage en 3-R ved å bygge om soverommet. Vålerenga er perfekt for deg som ønsker en pause fra Oslos myldrende byliv, men samtidig vil ha enkel adkomst til sentrum.
Romslig stue med peis fra 2014
Moderne kjøkken fra 2019 med integrerte hvitevarer
Stort soverom med omkledningsrom
Delikat bad fra 2017 med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
Entré tilknyttet innvendig bod
2 eksterne boder
Fantastisk bakgård
Godt med kollektivtransport

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue, kjøkken, soverom, omkledningsrom, bad, innvendig bod og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,3 m2 og en bod i trappeoppgangen på ca. 1,3 m2. Ellers er det felles sykkelparkering i bakgården og i fellesområde i kjelleren, så her er det godt med lagringsplass. Både kjeller og bakgård er låst.

Beliggenhet

Leiligheten har en beliggenhet på attraktive og veletablerte Vålerenga. Området blir stadig mer populært og sjarmerer stort med sin eldre trehusbebyggelse. Mange gode servicefasiliteter med restauranter, skoler, barnehager, parker og idrettsanlegg i nærområdet. Perfekt område for deg som vil ha en liten pause fra Oslos myldrende byliv, men samtidig ønsker enkel adkomst til sentrum.
Kampen Bistro med sin hyggelige og avslappede atmosfære og svært godt omtalte husmannskost har blitt et veldig populært sted, og anbefales gang på gang. Her blir det også holdt konserter en til to ganger i måneden, så her kan man nyte et godt måltid til hyggelig musikk. Kampen Kaffe & Bar ligger på Torbjørn Egners plass som er bilfri. Smia Galleri på Vålerenga tilbyr velrenommert mat i en lun og avslappende atmosfære.
Kiwi ligger en kort spasertur fra dørterskelen, så dagligvarehandelen blir ikke et problem her.
Ikke langt unna leiligheten ligger Sats, så en morgentrim er absolutt mulig å få skvist inn dersom du vil starte dagen med å brenne litt kalorier.
Jordal Idrettsanlegg ligger ikke langt unna med kunstgressbane og ishall. Området rundt opparbeides til parkområder, der en underjordisk elv hentes fram med vannspeil og flotte høy standard ute- og lekearealer. Det er heller ikke lange turen til Tøyenbadet med både innendørs og utendørs badebasseng. Flere flotte turområder i nærheten med blant annet Vålerengaparken, Kampenparken og Middelalderparken. Langs Alnaelva er det opparbeidet flotte turstier som tar deg helt til Lillomarka eller Oslo sentrum. Det er et spesielt barnevennlig område med stort lekeområde på Jordal, flere lekeplasser og Kampen Økologiske Barnebondegård- se hjemmesiden her: https://kampenbarnebondegard.com
Flere busslinjer går i umiddelbar nærhet til leiligheten, som tar deg til sentrum på kort tid, hvor du blant annet finner togforbindelser og T-bane. Ellers er det kort vei opp til Ensjø T-bane med linje 1, 2, 3 og 4. Herfra kommer du deg til sentrum på meget kort tid. Flybussen går fra Helsfyr.

Stue | Med hyggelig peis

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra senere tid. I 2019 ble det montert nytt laminatgulv. Det er store vindusflater fra flere kanter som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og generøse takhøyden på 2,8 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis fra 2014, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. I 2011 ble pipeløpet rehabilitert med nye og innvendige syrefaste stålrør.

Kjøkken | Moderne fra 2019

Moderne og lekkert kjøkken fra 2019 som har innredning med mørke fronter, samt benkeplate i laminat med nedfelt og rustfri oppvaskkum som har ettgreps kjøkkenbatteri. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det hvite fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. I tillegg har kjøkkenet en praktisk kjøkkenøy med pop-up stikkontakt. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr med induksjon platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene ble malt i delikate farger i senere tid, samt ble gulvet belagt med laminat i 2019.

Soverom | Mulighet for 3-roms

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i lyse farger fra senere tid. I 2019 ble det lagt nytt laminatgulv. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med naturlig lys. I himlingen finner du sjarmerende detaljer som stukkatur. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det god plass til garderobeskap som vil sørge for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I tillegg er soverommet tilknyttet boligens omkledningsrom som har blitt pusset opp og sørger for gode lagringsmuligheter. Planløsningen er godt tilrettelagt for å kunne etablere en 3-roms planløsning med å gjøre om soverommet til to soverom. Soverommet vil fungere svært godt som barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon av disse. Se vedlagte planskisse for alternativ 3-roms planløsning, og kontakt gjerne megler for ytterligere detaljer.

Bad | Delikat fra 2017

Badet er lekkert, praktisk og romslig fra 2017. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Baderommet inneholder dusjhjørne med vegger av herdet glass, hånddusj og regndusj, samt termostat dusjbatteri, vegghengt wc, servantskap, samt porselensservant med ettgreps servantbatteri som er montert på laminat benkeplate. Over servanten er det speil, stikkontakt og belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. Vifte på badet er tilbakekalt av produsent og produsent kan kontaktes for å få ny gratis ifølge selger.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Veggene har blitt malt i senere tid, samt ble gulvet belagt med laminat i 2019. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er entréen tilknyttet boligens innvendige bod som sørger for gode lagringsmuligheter. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang. I tillegg finner du dørtelefon med åpner i entréen. Leiligheten har eldre ytterdør som er brann- og lydklassifisert (B30 og dB35) med sikkerhetslås og kikkhull.

Felleskostnader

Kr. 3 791,- pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 3.342,-
Kabel-tv/bredbånd 449,-

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 048 619 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 775 028 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
 

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentering av naturstein til eksisterende byggegrunn. Det er støpte kjellergulv. Yttervegger er i bærekonstruksjon av teglstein med pusset og malt fasade. Etasjeskillere er av trebjelkelag med isolasjon av stubbloftsleire. 2-lags isolerglass vinduer fra 1987. Ett øvre vindu i soverom er tregt å åpne/lukke samt at ett øvre vindu i stue ikke kan åpnes. Det er tidvis fuktvandring gjennom vindussjikt på vinduet i stue. Saltakkonstruksjon i tre tekket med plater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, soverom, omkledningsrom, bad og gang/entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet, samt en hyggelig peis i stuen. På badet er det gulvvarme. Det er felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Elektrisk avtrekksvifte i bad fra 2017.
- Felles varmtvannsbereder i kjeller.
- Sikringsskapet er plassert i fellesgang med automatsikringer. Hovedsikringen er på 40 ampere. Kurs 6, 7, 8 og 9 i sikringsskapet er montert nye i 2019.
- Brannslukkingsapparat. En røykvarsler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, trafikkområde, spesialområde bevaring, fellesareal, park, byggeområde for bolig, industri, kontor, forretning, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Østerdalsgata 1 A-L - Forslagsstiller ønsker å omregulere eiendommen til kombinert bolig-og næringsformål, der dagens bygningsmasse transformeres og kompletteres med ny bebyggelse.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002020 for mer informasjon.
Østerdalsgata 7 A - Østerdalsgata 7 AS ønsker regulere for å rive eksisterende bebyggelse og utvikle eiendommen til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202001594 for mer informasjon.
Etterstadgata 2 - 6 - Forslagsstiller foreslår å omregulere Etterstadgata 2 - 6 på Vålerenga fra barnehage til boligbebyggelse. Hovedhensikten med planen er å oppføre et nytt boligbygg. Det foreslås boligbebyggelse i 5 til 8 etasjer som skjermer uteområdene fra støy mot Strømsveien og E6/Gjøvikbanen. Mot Etterstadgata foreslås det rekkehus i 3 etasjer. Deler av verneverdig bebyggelse rives, mens frontbygget i Etterstadgata 6 foreslås bevart og med næringsformål. Forslaget innebærer ca. 60 nye boliger.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201507910 for mer informasjon.
Etterstadsletta 5 - Utdanningsetaten ønsker å rehabilitere Etterstad videregående skole, som innebærer en oppgradering av utearealer, erstatte eksisterende verkstedhall med et nybygg og rehabilitere «høyblokka».
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905606 for mer informasjon.
Etterstadgata 10 - Stiftelsen Kirkens Bymisjon foreslår å rive det eksisterende sykehjemmet og bygge nytt sykehjem med plass til 144 beboere.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201602885 for mer informasjon.
Etterstadgata 16 B - Det søkes om å etablere bolig.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201916745 for mer informasjon.
Jordal Idrettspark - Søknaden gjelder rammetillatelse for etablering av Jordal idrettspark i forbindelse med oppføring av nye Jordal Amfi (rammesøknad av 18.04.2017, saks nummer 201614542). Den nye hallen er plassert i nordvestre hjørne av Jordal idrettspark mellom Kampen og Vålerenga. Tiltaket knytter sammen ny hall med eksisterende Ungdomshall og terreng rundt, og sikrer forbindelser mellom gatenett og idrettsparken. Hovinbekken åpnes fra Rolf Hoffmoes gate og gjennom hele parken.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201804255  og 201804255 for mer informasjon.
Skedsmogata 25 - Forslagsstiller foreslår å omregulere Skedsmogata 25, innenfor Tyngdepunktet på Ensjø, fra byggeområde for industri i gjeldende reguleringsplan S-1101 til bolig/forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting (bevertning/kafé/velvære/helse/konsulentvirksomhet/galleri). Hensikten er å legge til rette forbymessig boligfortetting, og dermed ferdigstille detaljreguleringen av Tyngdepunktet. Plan- og byggestarten anbefaler planforslaget.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201801331 for mer informasjon.
Malerhaugen park - Det søkes om opparbeidelse av park.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202012520 for mer informasjon.
Ensjøveien 34 - Ansvarlig søker søker om å etablere to leilighetsbygg med til sammen 82 leiligheter på Ensjø. Bebyggelsen etableres over en felles garasjekjeller med adkomst fra Langengen.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201911098 for mer informasjon.
Hedmarksgata 13 - 15 - Mondrian AS foreslår å omregulere Hedmarksgata 13 - 15 fra industri til kombinert bebyggelse og anleggsformål - bolig/kontor/forretning og tjenesteyting. Det foreslås bebyggelse i 4 til 8 etasjer, med anslagsvis 100 boenheter med utadrettet virksomhet på byggets hjørner mot Hedmarksgata og én større næringsenhet . Plan - og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget, og har utarbeidet et alternativt planforslag. Alternativet innebærer at høyder er redusert til 5 etasjer, og bygget er trukket 4 meter fra eiendomsgrense i nord og øst.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201703967 for mer informasjon.
Hedmarksgata 15 - Det søkes om oppføring av leilighetsbygg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 202011295 for mer informasjon.
Vålerenggata 42 - Vålerenggata 42 ligger på Vålerenga i bydel Gamle Oslo, og er i dagens situasjon bebygget med en enebolig på 2 etasjer samt kjeller opprinnelig oppført rundt 1890, samt et mindre uthus av nyere dato. Omsøkt tiltak omfatter rivning av sistnevnte, og oppføring av et tilbygg til eneboligen plassert i bakgården. Tilbygget har 1 etasje og kjeller.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201609783 for mer informasjon.
Vålerenggata 48 B - Søknaden gjelder oppføring av et tilbygg til eksisterende bolig.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201618681 for mer informasjon.
Danmarks gate 36 A - Tiltaket omfatter tilbygg på hagefasade av trehus i to etasjer.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201818353 for mer informasjon.
Høringsutkast for mulighetsstudie på Helsfyr stasjon - Eiendoms- og byfornyelsesetaten har engasjert 4B arkitekter/COWi for å utarbeide en enkel mulighetsstudie på kommunens areal på Helsfyr stasjon. Utgangspunktet for oppdraget er innspill om å plassere et høyhus på dagens bussterminal på Helsfyr. Mulighetsstudien skal drøfte potensialet for et lokk med høyhus over dagens kollektivterminal, og belyse de funksjonene og mulige program dette kan åpne for. Det er en forutsetning at kollektivterminalen opprettholdes med minimum dagens kapasitet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201600911 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1938/403411-1/105  Rettighet 25.05.1938 
Rettighetshaver: Brustad Martin. Lnr.: 1173015, LEIEAVTALE, LEIE-TID: 5 ÅR, MÅNEDLIG LEIE NOK 190, LEILIGHET OG BUTIKK. BESTEMMELSER OM FORLENGELSE. MED FLERE BESTEMMELSER
1988/48224-1/105  Obligasjon 19.07.1988 
BELØP: NOK 15.160.100. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr.: 1087017. Gjelder denne registerenheten med flere
1991/22520-1/105   ** Nedkvittering 06.05.1991 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 14.016.100
1992/26917-1/105   ** Nedkvittering 27.05.1992 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 13.505.000
 
2008/296527-1/200  Pantedokument 14.04.2008 
BELØP: NOK 7.000.000. Panthaver: OBOS BBL Org.nr: 937052766. Gjelder denne registerenheten med flere
2014/206781-1/200  Obligasjon 12.03.2014 
BELØP: NOK 750.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr.: 1087017. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 48224/1988. Gjelder denne registerenheten med flere
2015/711232-1/200  Pantedokument 06.08.2015 
BELØP: NOK 3.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Uomsettelig. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Østerdalsgt 4-6 Borettslag, org.nr. 946.197.661, består av 40 andelsleiligheter.
Styreleder er Therese Fossdal.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget eier 1 aksje i Vålerenga Bydelshus.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.osterdalsgata.no
Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Runa Sandnes.
Borettslaget har avtale med 1 Hjelpende Hånd AS om renhold av fellesarealene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 127.152,- pr. 21.10.20.
Andel fellesformue kr. 38.845,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 2.517.167,- pr. 21.10.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 21.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 0,-.
Restløpetiden er 14 år og 11 mnd.
(Dette lånet har IN-ordning).
Lån 2 utgjør totalt kr. 5.340.807,- pr. 21.10.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 21.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 499,-.
Restløpetiden er 27 år og 8 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81062230

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 188 043,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 761 100,- i underskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak kr. 1 200 000,- til vedlikehold.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Vinduene i trappeoppgangene skal vaskes minst én gang hver vår og høst, under dugnaden. Hver leilighet har ansvaret for å vaske vinduet en halv etasje under egen leilighet.
Det skal være alminnelig ro i leiligheten mellom kl. 22.00 og kl. 07.00.
Grilling er lov, men bare med flyttbar gassgrill eller elektrisk grill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført arbeid:
2020: Utført omlegging av gulv/membran på takterrassene.
2019: Borettslagets lekeplass ble oppgradert med nye lekeapparater og nytt støtsikkert dekke. Styret har også arbeidet med planlegging av nødvendig vedlikehold av borettslagets fire takterrasser.
2017: Tetting sprekker grunnmur. Felling og beskjæring bjørketrær.
2016: Beskjæring trær mot Sætrehjørnet Brl.
2015: Rengjøring ventilasjonssjakter. Vedlikehold elektr. anlegg fellesarealer. Bygging 32 balkonger mot bakgård.
2013. Nye porttelefoner. Nye ståldører til kjellere og loft montert i alle oppganger.
2012: Innkassing rørsjakter kjellere. Isolering mot trappeganger fra kjellere med brannhemmede materiale.
2011: Rehabilitering av skorsteiner med innmontering av stålpipe.
2010: Salg av næringslokale til boligformål.
2008: Rehabilitering av fasade mot gate, portrom, samt utskifting av Veluxvinduer og øvrige utslitte vinduer i loftsleilighetene.
2007: Malt vinduer utvendig på alle leiligheter i første til og med fjerde etasje.
2002: Skiftet vinduer, malt oppganger og skiftet porter.
2001: Rustet opp lekeplassen.
1997: Fullstendig takomlegging.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men hunder og katter skal holdes i bånd i bakgården. Bakgården skal ikke benyttes som "luftegård" for hunder og katter. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Vinskap, vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringsskjemaet:
- Noen få pelsbiller er observert.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.