#TØYEN

Stilig 3-roms fra 2008 med stor balkong, heis og parkeringsmulighet | Gunstig f.gjeld med 1,58 % rente og IN-ordning!

Sverres gate 5 , 0652 Oslo

VISNINGER

13. desember søndag kl. 13:30-14:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

67%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 58 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 65 m²
Tomt 2 083 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1988
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 442
Energimerking C
FINN.no 198645224
Sist endret 04.12.2020 16:19
Prisantydning 3 300 000
Totalpris 4 597 672
Ligningsverdi 1 068 965,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 1 289 663,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 589 663,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 597 672,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0213

Adresse og matrikkel

Sverres gate 5, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 442 snr. 2, andelsnr. 13 i Kampenmek 2 Borettslag med orgnr. 892786062 i Oslo kommune

Eier

Jeppe Jernberg Oda Lykke Jernberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

59 / 58 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1988

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 7.358 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7.358,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 083 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Meget skjermet bakgård som er opparbeidet med asfalterte og steinbelagte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning. I tillegg finner du hyggelige sittegrupper og sykkelparkering under tak på tomten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-lån). Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03.xx og 30.09.xx på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS Eiendomsforvaltning minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale.
Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Beskrivelse

Lekker 3-roms i industriell gård som ble renovert i 2008, så her får du en god standard og moderne materialvalg. De store vinduene slipper inn rikelig med lys og har lite innsyn. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden(opptil 2,82m) sørger for en luftig atmosfære. Stuen har utgang til den overbygde balkongen hvor du kan nyte varme dager. Her bor du rolig til i enveiskjørt gate på Tøyen med sentrums yrende liv like ved!
Romslig stue med nordvestvendt balkong på 4,3m2
Stilrent Kvik kjøkken med høy kvalitet
2 soverom, 1 er tilknyttet omkledningsrom
Delikat bad med flere oppgraderinger
Entré med svalgang som har morgen- ettermiddagssol
Ingen forkjøpsrett
IN-ordning (kan nedbet. Felleskostn. med kr. 4.764)
Mulighet for parkeringsleie
Skjermet bakgård med hyggelige sittegrupper

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, omkledningsrom, bad, kott og gang/entré.
I tillegg disponerer en kjellerbod på ca. 5,5 m2 (takhøyde på 2,08 meter). Ellers er det felles sykkelparkering under tak, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Leiligheten har sentral beliggenhet i et etablert boligområde på Tøyen. Sverres gate er en rolig og enveiskjørt gate som ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Tøyen er en historisk og spennende bydel i sterk vekst. Tøyenløftet har ført til at området stadig blir mer attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området, samtidig som urbane detaljer som gatekunst og Øyafestivalen har gitt bydelen et nytt og spennende preg.
Flere nyskapende og trendy bar- og kafékonsepter har i løpet av de to årene valgt å etablere seg på Tøyen, som for eksempel Skatten, Postkontoret, Brutus bar, Grådi, Melt og cocktailbaren Human Mote.
Kort gange fra leiligheten ligger også Deichmanske bibliotek med svært god atmosfære og lange åpningstider. På Tøyensenteret vis a vis finner du også matvarebutikker, apotek, bar, kaféer, frisørsalonger, bakeri og post i butikk.
I tillegg til å være nær hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i Tøyenparken, Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydløkken, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil. Det er heller ikke lange veien til store grøntarealer og den nye skulpturparken på Ekeberg. Om sommeren er det som nevnt Øyafestivalen som finner sted der. I tillegg benyttes den fine parken til grilling, sol og lek om sommeren. 
En spasertur unna ligger også Sørenga med sine spennende tilbud og flotte omgivelser! Helt ytterst på Sørenga finner man Sjøbadet, et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng for fine sommerdager. Langs havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Le Meo Sushi, Restaurant Cargo, Bun`s Burger (ofte live musikk på fredager) og Evita espressobar. Rett ovenfor ligger også Barcode med et bredt utvalg av moderne kaféer, restauranter og butikker.
Kort gange fra leiligheten ligger også Grønland Basar, et hyggelig handlesenter med diverse forretninger som vinmonopol, skredder og bokhandel. Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger også Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Det er også gangavstand til Karl Johans gate og Grünerløkka med sitt pulserende uteliv og kafeer.
Gangavstand til alt av offentlig kommunikasjon som buss og T - banestasjon, både på Grønland og Tøyen, er noen minutter unna. Og flere busser stopper i umiddelbar nærhet. Dersom du foretrekker å sykle fremfor kollektiv trafikk, er det mange bysykkelstativ i nærheten.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2015. Gulvet ble belagt med laminat i 2015. Det er store vindusflater med lite innsyn som strekker seg fra gulv til tak gir rikelig med naturlig lys. Dette sammen med den svært gjennomgående løsningen og generøse takhøyden på 2,81 meter, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige og nordvestvendte balkongen på 4,3 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme dager. Mot naboen er det levegg i frostet glass, samt har balkongen en lun atmosfære og kan brukes i mange værforhold. I 2019 ble det lagt nytt dekke og i år ble det hengt opp skjerming på rekkverket.

Kjøkken | Moderne og stilrent

Lekkert og moderne Kvik kjøkken med høy kvalitet som har innredning med glatte og hvite fronter, samt heltre benkeplate med nedsenket underlimt oppvaskkum som har ett-greps armatur. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager. I tillegg finner du en meget praktisk kjøkkenøy med barløsning, hvor du kan nyte en god frokost. Videre er det integrerte hvitevarer som ventilator (fra 2017), induksjons koketopp, Bosch komfyr, samt Zanussi oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I 2015 ble veggene malt i delikate farger og gulvet ble belagt med laminat.

2 soverom og omkledningsrom

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet er tilknyttet boligens omkledningsrom som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Soverom to vender mot den fredelige bakgården, så her er det rolig og stille. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom fra 2008 med deilig gulvvarme. I 2017 fikk badet ny innredning med høyglans skuffefronter og servant med ett-greps armatur. Videre finner du dusjkabinett med skyvedør av glass (fra 2014) og integrert ett-greps armatur med dusjhode samt hånddusj, toalett og speilskap med belysning. Ellers er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det downlights.

Entré | Adkomst via svalgang

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe i speil som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. I 2015 ble veggene malt i moderne farger og gulvet belagt med laminat. Det er callinganlegg i entréen. Leiligheten har entrédør av typen trefiber har brannklasse B-30. Det er adkomst til boligen via en hyggelig svalgang hvor solen kommer tidlig. På varme sommerdager er dette et ypperlig sted hvor du kan ta med frokosten ut. Ellers er det heis i bygget.

Felleskostnader

Kr. 8 017,- pr. mnd. Inkluderer a-konto strøm, grunnpakke kabel-tv og internett, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Strøm(fellesanlegg) 354,-
Bredbånd 258,-
Felleskostnader 2.501,-
Kabel-tv 140,-
Kapitalkost. lån 1 EIKA1 4.764,-

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det er mulighet for å leie fast parkeringsplass i garasjeanlegg under bakgården. Leie skjer gjennom Fiba Eiendom og koster kr. 1.400,- pr. mnd. Det er ledige plasser pr. 10.11.20. Ellers er det muligheter for å leie garasjeplass med innkjøring fra bakgården.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 068 965 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 848 272 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1988, samt ombygget i 2008. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere er av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner er av betong og bindingsverkskonstruksjon. utvendige fasader har pussede og malte overflater samt fasadeplater. Takkonstruksjon er av tilnærmet flatt tak utvendig tekket med papp/membran. Vinduer fra 2007 med trerammer har 2 lags glass. Balkongdør fra 2007 med trerammer har 2 lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1989 for eiendommen. I tillegg foreligger det ferdigattest for bruksendring fra næringsbygg til boliger datert 2014.
Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, to soverom, omkledningsrom, bad, og gang/entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderommet. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør av typen fleksi, pvc og typen rør i rør system. Avløpsrør av typen pvc.
- Fordelerskap med stoppekraner for rør i rør system er montert i omkledningsrom.
- Felles varmtvann i bygget.
- Røykvarsler er plassert i himlingen i stue.
- Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert i kott, på veggen mot omkledningsrom. Hovedsikring har 3 x 40 Amp.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, samt forretning og kontor i 1. etasje. Reguleringsbestemmelse S-4082. Området forøvrig er regulert til friområde, park, fellesområde, vei, fortau, kjørevei, felles avkjørsel, tomt for offentlig bygning, bevaringsverdig, byggeområde for bolig, kontor, forretning, bevertning, konferansesenter, klatresenter, lager, allmennyttig formål, moske m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Omregulering av byområde. Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Schweigaards gate 41 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål "bane, eksisterende" i kommuneplanen til "bebyggelse og anlegg". Det planlegges 20 000-25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.
Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata inordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Åkebergveien - Sikringstiltak. Det søkes om gang og sykkelsti i hele Åkebergveien
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201907774 for mer informasjon.
Åkebergveien - Søknad gjelder oppgradering av Åkebergveien. Oppgraderingen går ut på etablering av fortau, gangfelt, ny belysning, sykkelvei og etablering av støttemur som en del av veianlegget. Tiltaket utføres i tråd med gjeldende reguleringsplan.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716463 for mer informasjon.
Håkons gate 13 A-B - Omsøkt tiltak omfatter bruksendring av barnehagelokalet tilbake til boligformålet, som var den berørte delen av 1. etasjens opprinnelige formål da gården ble byggemeldt.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201801860 for mer informasjon.
Håkons gate 14 - 16 - Boligbygg foreslår å etablere omsorgsboliger i 4 etasjer med en samlet utnyttelse på 1174 m2. Prosjektet følger opp kommuneplanens mål om å bygge varierte boliger for ulike grupper i nærheten av eksisterende tilbud og kollektivtransport. Plan- og bygningsetaten mener at tomten er egnet for omsorgsboliger og er positive til hovedgrepet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905974 for mer informasjon.
Brinken 39 -  Det søkes om å oppføre rekkehus med 8 boenheter og underjordisk parkeringskjeller, samt rivning av eksisterende garasje.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.
Smedgata 41 C - Søknaden omfatter rivning av eksisterende verkstedbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med én boenhet i hver etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201716528 for mer informasjon.
Kampengata 10 - 12 - Det søkes om oppføring av tilbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 55 - Det søkes om oppføring av leilighetsbygg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918232 for mer informasjon.
Klosterenga park - Klosterenga park vil gi bydel Gamle Oslo et rekreasjonsområde av høy kvalitet, med ny turvei, flere møteplasser og bedre belysning. Hovinbekken skal åpnes gjennom Klosterenga, blant annet for å fullføre kunstner Bård Breiviks visjon om en skulpturpark.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201905238 for mer informasjon.
Det er planer om å rive Botsfengslet og lage et stort parkområde.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1956/407591-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 15.05.1956
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr utsalgsbod. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-231/442. Gjelder denne registerenheten med flere
2008/119288-2/200 Bruksrett 11.02.2008
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:231 Bnr:622. Overført fra: 0301-231/442. Gjelder denne registerenheten med flere
2008/119288-3/200 Erklæring/avtale 11.02.2008
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:622. Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Overført fra: 0301-231/442. Gjelder denne registerenheten med flere
2008/690601-1/200 Felles pantedok bor.innsk 26.08.2008
BELØP: NOK 45.572.800. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere, Jf. § 2-11, 1 Ledd. Lnr.: 10017720
2012/799208-1/200 ** Prioritetsbestemmelse 27.09.2012
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2012/789204-1/200
2008/743894-1/200 Erklæring/avtale 15.09.2008
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:211. Avtale om bruk av del av uteareal/utomhusplan. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere
2012/799204-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 27.09.2012
BELØP: NOK 119.000.000. Panthaver: OBOS BBL. Org.nr: 937052766
2008/661632-1/200 Seksjonering 15.08.2008
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tilleggsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 4369/5223
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Kampenmek 2 Borettslag, org.nr. 892.786.062, består av 75 andelsleiligheter.
Styreleder er Terje Sørbø.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.
Laget har avtale med Oslo Bygårdsdrift om både vaktmester- og renholdstjenester.
KampenMek2 borettslag er del av Sameiet Sverres gate 5. Sameiet består foruten borettslaget, av garasjer og et næringslokale.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.kampenmek2.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 1.289.663,- pr. 06.11.20.
Andel fellesformue kr. 33.676,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har 1 lån som utgjør totalt kr. 63.732.392,,- pr. 06.11.20, og er tatt opp i Eika.
Renten på lånet utgjør 1,58 % pr. 06.11.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 4.764,-.
Restløpetiden er 27 år og 11 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 85872067

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 3 199 035,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 2 143 676,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Boligselskapet fraviker ikke reglene for bruksoverlating i hht selskapets vedtekter og i borettslagsloven. Det forutsettes at kjøper selv skal bebo leiligheten, med mindre man kan dokumentere bruksoverlating som nevnt i borettslagslovens § 5.3 - 5.7.
Ny eier bes kontakte styret på styret@kampenmek2.no for etablering av skilt m.m.
Kun gass- og elektrisk grill kan brukes på balkongene.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bredbånd/tv-delen av felleskostnad vil bli endret fra 1. februar, da blir det kun bredbånd (1000/1000).
Styret har i disse dager en anbudsrunde for utbedring av deler av fasaden. Hvor omfattende det blir, og kostnadene for dette, vet de ikke før styret har fått inn anbudene. Finansiering vil avhenge av kostnad.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold skal søkes om til styret. Styret kan ikke avslå søknaden med mindre det foreligger tungtveiende hensyn til dette. Dyrehold skal uansett ikke være til sjenanse for andre i borettslaget. Se lagets husordensregler § 6 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.
 

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.