#LAMBERTSETER

Moderne og lekker 2-roms fra 2018 | Vestvendt balkong på 10 kvm | Garasjeplass | Fyring og v.vann inkl | Heis

Langbølgen 39B , 1150 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

99%

har bolig mellom 60-120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 41 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 51 m²
Tomt 4 054 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2018
Gårdsnummer 159
Bruksnummer 230
Energimerking B
FINN.no 198632795
Sist endret 04.12.2020 11:02
Prisantydning 2 250 000
Totalpris 3 885 334
Ligningsverdi 816 480,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) 1 620 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 870 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 885 334,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0216

Adresse og matrikkel

Langbølgen 39B, 1150, Oslo, Gnr. 159 bnr. 230 snr. 1, andelsnr. 6 i Solveggen borettslag med orgnr. 918023011 i Oslo kommune

Eier

Daniel Folkøy

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

46 / 41 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2018

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.360 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.360,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 054 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Det er store og grønne fellesarealer som inneholder asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, lekeapparater for de minste m.m.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har IN-ordning. Forfallsdato for IN er 30.04. og 30.10.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Lekker og moderne 2-roms fra 2018, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Her får du mange av kvalitetene du trenger i hverdagen, samt en gjennomgående god standard. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den åpne og praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en balkong hvor du kan nyte varme dager. Øverst i bygget finner du en felles takterrasse med fantastisk utsikt! Her har du marka og utallig med servicetilbud like ved, samt som T-banen tar deg raskt til sentrum.
Romslig stue med vestvendt balkong på 10 kvm
Stilrent kjøkken
Stort soverom og praktisk innvendig bod
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Garasjeplass
Heis
Fyring og varmtvann inkl
Balansert ventilasjon
IN-ordning (kan nedbet. felleskostn. med kr. 2.133,-)

Innhold

Leiligheten ligger i byggets høye 1. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, innvendig bod, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod og en garasjeplass. Øverst i bygget er det en fantastisk takterrasse med super utsikt!

Beliggenhet

Boligen ligger i et meget sentralt og attraktivt boligområde på Lambertseter i bydel Nordstrand bestående av leiligheter i lavblokkbebyggelse. Fra boligen er det kort vei til flere lekeplasser, barnehager og skoler i alle klassetrinn.
Området er populært for folk i alle aldre med nærhet til flere dagligvareforretninger som Rema 1000 og Kiwi, solstudioer, treningssentre, frisør og spisesteder. I tillegg er det kun få minutters gange til Lambertseter senter med et bredt servicetilbud som bl.a. Symra kino, bibliotek, Meny, sportsbutikker, vinmonopol, klesbutikker og kaféer. Det er også kort vei til Sæter og Holtet, samt Manglerudsenteret og Bryn senter.
Det finnes etablerte idrettsforeninger i bydelen innen fotball, håndball, friidrett, bryting og svømming. Rett ved finner man Lambertseter Svømmeklubb.
I tillegg til svømmehallen er det også umiddelbar nærhet til Lambertseter idrettspark med fotballbaner, friidrettsanlegg og idrettslekeplass. Videre er det flere lekeplasser i området, samt skøytebane, skiløyper, ridesenter og tennisanlegg. Det er også gangavstand til Tufteparken Lambertseter (aktivitetspark).
For den aktive ligger flere treningssentre i området, bl.a. SATS på Lambertseter. Kort vei til fjorden med flere populære badeplasser langs bunnefjorden, Nordstrand Bad og Sydstranda på Ulvøya. Store friområder på Ekeberg/Brannfjell og Østmarka med Østensjøvannet og flotte skiløyper på sommer og vinterstid. Nyrenovert lysløype fra Steinspranget barnehage som ligger få meter fra boligen.
Det går en gangbro over E6, med adkomst til f.eks. Østensjøvannet som er et naturreservat med tur muligheter, i tillegg til uendelige tur løyper både på sommers og vintertid i marka!
Kort vei til offentlig kommunikasjon med kun 2 min gange til Munkelia T-banestasjon, samt og busser med hyppige avganger. T-banen bruker ca. 20 minutter til sentrum og har åtte avganger hver time. Med bil bruker man Ca. 8 min. til Oslo sentrum.
Eiendommen har gangavstand til Lambertseter barne- og ungdomsskole. I tillegg er det kort vei til Lambertseter videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2018. Gulvet er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske og åpne løsningen sørger for en luftig atmosfære. Her er får du deilig vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon for et godt inneklima. I stuen møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 10 kvm. Balkongen vender mot vest, så her er det rikelig med sol. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan nyte varme sommerdager. I tillegg får  du hyggelig utsyn over fellesarealene.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent og lekkert kjøkken som har innredning med hvite og glatte fronter, samt benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfri stål. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Du finner integrerte hvitevarer som ventilator, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene ble malt i delikate farger i 2018, samt er gulvet belagt med parkett.

Soverom | Lun og koselig atmosfære

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra 2018. Gulvet er belagt med parkett som har vannbåren gulvvarme. Det store vinduet slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er lagringsplass viktig. Ved siden av soverommet finner du boligens innvendige bod som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Baderommet inneholder dusjhjørne med hånddusj, vegghengt toalett og servant med skuffer. Over servanten er det speil og stikkontakter. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og de moderne materialvalgene. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene ble malt i lyse farger i 2018 og gulvet er belagt med parkett som har vannbåren gulvvarme. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang med heis. Ellers finner du dørtelefon med monitor. Leiligheten har brann (EI 30) og lydklassifisert (44 db) entrédør.

Felleskostnader

Kr. 5 449,- pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 2.487,-
Akonto oppvarming 829,-
Kapitalkostnader 2.133,-

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer garasjeplass 82 ihht til vedtektene. Det er mulighet for å etablere el-lader på plassen. De som disponerer el-bil/ladbar hybridbil plass betaler for strømforbruket knyttet til ladning med et fast akonto beløp hver måned fastsatt av styret. Fellesutgiftene for garasjeplassen er på kr. 150,- pr. mnd. ved siden av fellesutgiftene for boligen.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 816 480 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 939 326 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er i støpt betong og armerte betongdekker er i elementer. Bærende konstruksjon er i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, innvendig kledd med plater og utvendig med teglsteinsforblending, trepanel, pusset og malt fasade. Yttertak er i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Vinduer er med isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 2019 for eiendommen.
I brukstillatelsen nevnes det:
Før Plan- og bygningsetaten kan gi ferdigattest, må innsender sende Plan- og bygningsetaten søknad om ferdigattest vedlagt følgende dokumentasjon:
1. oppdatert gjennomføringsplan.
2. dokumentasjon på at rekkefølgekrav i reguleringsplanen er etterkommet.
3. bekreftelse på at sluttdokumentasjon er sendt til VAV.
4. sluttrapport med avfallsplan for håndteringen av bygg- og anleggsavfallet.
5. sluttrapport for avfallshåndtering med vedlagt dokumentasjon fra avfallsmottaker må vær. sendt inn og behandlet, jf. SAK10 § 8-1.
Veianlegget, som er sikret opparbeidet gjennom reguleringsplanen, er behandlet som egen sak med saksnr. 201514036. Veianlegget har fått brukstillatelse, men det gjenstår ferdigbefaring med Bymiljøetaten.
Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken, soverom og i entré. På badet er det elektrisk gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vanntilførsel er ført til vannfordelerskap avsatt i entré.
- Fordelingsledninger for varmt og kaldt forbruksvann frem til bad og kjøkken er ført som rør i rør anlegg.
- Balansert ventilasjonsanlegg for et godt inneklima.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i boden.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler, brannslukningsutstyr samt overrislingsanlegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, barnehage og bevertning. reguleringsbestemmelse S-4843. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, friareal, tomt for allmennyttig formål, byggeområde for bolig, fellesområde, forretning, barnehage, bevertning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kaptein Oppegårds vei 38D - Det søkes om rivning av eneboligen. Garasje og uthus er unntatt fra søknadsplikt og planlegges revet sammen med boligen. Formålet med rivningen er å legge til rette for utbygging på eiendommen.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201813979 for mer informasjon.
Langbølgen - Søknaden omfatter etablering av 15 p-plasser.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201609070 for mer informasjon.
Langbølgen 41 - Søknaden omfatter etablering av brønnpark (8 stk. energibrønner), med tilhørende endring av installasjoner i eksisterende teknisk rom.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201914597 for mer informasjon.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2013/1106528-2/200  Best. om vann/kloakkledn. 19.12.2013 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Bestemmelse om kummer o.l. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-159/230. Gjelder denne registerenheten med flere
2013/1106528-3/200  Elektriske kraftlinjer 19.12.2013 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Bestemmelse om nettstasjon. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om kommunale installasjoner. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-159/230. Gjelder denne registerenheten med flere
2013/1106528-4/200  Bestemmelse om gjerde 19.12.2013 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-159/230. Gjelder denne registerenheten med flere
2013/1106528-5/200  Erklæring/avtale 19.12.2013 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-159/230. Gjelder denne registerenheten med flere
2013/1106528-6/200  Bestemmelse om veg 19.12.2013 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Bestemmelse om avståelse av grunn til veiutvidelse, adkomst m.m. Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-159/230. Gjelder denne registerenheten med flere
2016/35784-1/200  Bestemmelse om veg 14.01.2016 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Offentlig fortau og parkeringsplasser (S-4843) opparbeides samtidig med bebyggelsen fram til og langs den siden av tomten hvor den har sin atkomst. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-159/230. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/619824-1/200  Pantedokument 06.04.2018 21:00 
BELØP: NOK 202.140.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
2018/619846-1/200  Felles pantedok bor.innsk 06.04.2018 21:00 
BELØP: NOK 134.760.000. Panthaver: Framtidige Andelseiere I Borettslaget Jfr. Lov Om Borettslag 2-11, 1 Ledd Lnr.: 20006637
2016/801384-1/200  Seksjonering 05.09.2016 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 6259/7064
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Solveggen Borettslag, org.nr. 918.023.011, består av 75 andelsleiligheter.
Borettslaget er seksjon 1 i Mikrobølgen eierseksjonssameie.
Styreleder er Ida Marlene Strand Skjolden.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget har egen hjemmeside: http://solveggen.herborvi.no
Andelseiere i Solveggen borettslag har fortrinnsrett til plass i barnehagen i 1.etasje.
Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energiforbruk pr år/ pr kvartal mot innkrevd a kontobeløp.
Solveggen Borettslag har en avtale om vaktmestertjeneste 2t. / uke med Coor Service Management AS, som inneholder visse tjenester.
Borettslaget har avtale om renhold av fellesarealene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 1.620.000,- pr. 30.10.20.
Andel fellesformue kr. 19.237,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har 1 lån som utgjør totalt kr. 87.504.204,- pr. 30.10.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,58 % pr. 30.10.20, med flytende rente.
Lånet er avdragsfritt frem til 01.04.2023, etter dette vil fellesutgiftene øke i forbindelse med avdragene. Estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 2.891,-.
Kapitalkostnad er kr. 2.133,-.
Restløpetiden er 37 år og 6 mnd.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6651051

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 3 329 156,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 344 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal ellers være ro mellom kl. 22.00 og 07.00 alle dager.
Det er kun tillatt å benytte el- eller gassgrill ved grilling på balkongen.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret jobber med å få til en løsning for å stemme over Telia / Obos OpenNet for bytte av leverandør vedr. kabel-tv/bredbånd.
Avtaler som ble reforhandlet var renhold og vinterbrøyting og styret vil fortsette å reforhandle avtaler i 2020.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Se borettslagets husordensregler § 5 for mer informasjon.

Tilbehør

Kjøleskapet medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.