#GRØNLAND

Lys, pen og arealeffektiv 2-roms | Balkong og store vinduer | Heis | Idyllisk bakgård | Mulighet for parkeringsplass

Motzfeldts gate 21 , 0561 Oslo

BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

72%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 57 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 63 m²
Tomt 1 950 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1992
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 91
Energimerking D
FINN.no 204187150
Sist endret 22.01.2021 12:23
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 123 310
Ligningsverdi 954 894,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) 62 741,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 012 741,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 101 550,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 110 569,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 123 310,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms, beliggende i byggets 3. etasje med heisadkomst. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Dette sammen med den praktiske og smarte planløsningen sørger for en luftig atmosfære. Du får moderne fargevalg og naturlig plass til sosiale soner. Hele boligen forlenges med en herlig balkong hvor du kan nyte solrike dager. Ser du etter rolige og grønne boomgivelser sentralt til i Oslo, så er denne boligen noe for deg!
Romslig stue med store vinduer
Herlig balkong på 2,8 m2
Pent kjøkken med godt skap- og benkeplass
Stort soverom med garderobeskap
Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
Idyllisk bakgård med sitte- og grillplass
Varmtvann inkl
Mulighet for garasjeplass
Kort vei til sentrum og Sørenga

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje med heisadkomst og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, mellomgang, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en loftbod. Ellers er det felles bod for oppbevaring av sykler, så her er det godt med lagringsplass.

Utstyr

- Felles varmtvannsbereder i kjeller.
- Sikringsskapet er plassert i entré med automatsikringer. Hovedsikringen sitter i hovedtavle i fellesareal i samme plan.
- Leiligheten har brannslukkingsapparat og to røykvarslere. I kjøkkenbenken er det brannslange.

Stue | Med balkong

Stuen er lys og romslig. Kontrastveggen er nymalt i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne døren ut til den herlige balkongen på 2,8 m2. Her er det plass til et hyggelig cafésett og beplantning, så her kan du nyte solrike dager.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Lyst og pent kjøkken med glatte fronter, benkeplate i heltre med rustfri oppvaskkum og ettgreps kjøkkenbatteri (fra 2020). Fliser mellom benkeplaten og overskap er malt i moderne fargevalg. Under overskapene er det belysning og stikkontakt. Du finner hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp (fra 2020), Flexit ventilator (fra 2020), kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I år ble tak og vegger på kjøkkenet malt, samt er gulvet belagt med parkett.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i lyse farger. Gulvet er belagt med parkett. Det store vinduet slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er romslig, så er det god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med deilig gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med forheng og hånddusj, toalett, servantskap med benkeplate over og servant med ettgreps servantbatteri. Over servanten er det speil, belysning og stikkontakter. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang med heis. Ellers har oppgangen dørtelefon med åpner som kan kobles opp til mobiltelefonen. Ytterdør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert (B30 og dB35) med sikkerhetslås og kikkhull.

Beliggenhet

Leiligheten har en supersentral beliggenhet i et etablert og rolig boområde på Grønland, omtrent der Tøyen møter Grønland og med Grünerløkka kun en kort gange unna. Her har du vakre Botanisk Hage rett ved. I dette område vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler. Grønland er et meget populært område hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, Bunnpris, Meny og diverse grønnsakforretninger.
Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.
På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på Grønland som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.
Dersom man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken finner man blant annet Botanisk Hage rett opp i gata, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter i nærområdet. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kort gange til sentrum.
Bjørvika ligger godt innen rekkevidde og her du kan besøke Operahuset, Deichmanske eller ta en tur ut til badeplassen på Sørenga som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.
Nærmeste T-banestasjon med alle linjene finner du på Grønland. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, t-bane og buss i alle byens retninger.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 950 kvm. Eierform: Fellestomt.
Sameiet har en idyllisk bakgård med plenarealer, hyggelige sittegrupper og grillplass som er perfekt for å samle gode venner eller familie.

Garasje / Parkering

Sameiet har 45 garasjeplasser i oppvarmet garasjeanlegg som leies ut til beboere for ca. kr. 600,- pr. mnd. Det er heisadkomst fra leilighetsplanet og ned til garasjen.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Felleskostnader

Kr. 3 004,- pr. mnd.
Herav:
- Felleskostnader 2.783,-
- Bredbånd 221,-
Inkluderer varmt vann, grunnpakke bredbånd, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 62.741,- pr. 15.12.20.
Andel fellesformue kr. 1.493,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 5.782.165,- pr. 15.12.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,9 % pr. 15.12.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 482,-.
Restløpetiden er 10 år og 10 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 973.539,- pr. 15.12.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,9 % pr. 15.12.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 98,-.
Restløpetiden er 8 år og 9 mnd.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 954 894 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 437 618 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 63 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert med betong til fyllmasser (antropogent materiale). Det er støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere er i betong. Etasjeskillere er i armert betong. Utvendig kledning er av tegl. Det er 2-lags isolerglass vinduer fra 2011. Saltakkonstruksjon er i tre tekket med plater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 16.03.1992.
Med grunnlag i ansvarshavende egenkontroll vil plan- og bygningsetaten i dette tilfelle ikke motsette seg at oppgang 1 tas i bruk.
Oppgang 2 tillates tatt i bruk når den er ferdig, og etter ansvarshavende egen bestemmelse.
Det ble gitt byggetillatelse for hele arbeidet 01.08.1991.
Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider.
Ferdigattest er en sluttattest fra bygningsmyndighetene om at et søknadspliktig tiltak er ferdigstilt. At evt. ferdigattest / midl. brukstillatelse eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldte eller godkjent.

Adgang til utleie

Framleie av seksjoner skal godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes der det foreligger saklig grunn. Ved framleie av seksjon skal det straks sendes melding til styret for registrering av leietaker. Se sameiets vedtekter § 3 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.209 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.209,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, felles areal, vei, gangvei, lett industri, spesialområde bevaring, byggeområde for boliger, tomt for offentlige bygning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling. Urtegata 9 AS foreslår å omregulere Urtegata 9 til forretning, undervisning, kontor, tjenesteyting og bevertning. Det foreslås ny bebyggelse mot Nylandsveien, samt internt gatetun og gatetun i Urtegata. Eksisterende bebyggelse mot Nordbygata og Urtegata videreføres med ny bruk.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201500149 for mer informasjon.
Norbygata 12 og Urtegata 9 - Søknaden omfatter rivning av parkeringshus med tilhørende kjøreramper i Norbygata 12 og Urtegata 9, samt rivning av kontorbygget i Urtegata 9. I tillegg søkes det om fasadeendring, rehabilitering og tilbygg av lavblokka i Urtegata 9.
Planstatus: Tillatelse gitt og mottatt søknad. Se saksnr.: 201901824, 201812657 og 202008886 for mer informasjon.
Norbygata 12 - Søknaden om endring omfatter nytt tilbygg i bakgården for å kunne tilpasses en mer fleksibel bruk. Tilbygget følger fotavtrykket til det eksisterende tilbygget, men utvides i høyden.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201814712 for mer informasjon.
Norbygata 52 - Det søkes om å rive en to etasjers murgård.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201505955 for mer informasjon.
Norbygata 52 - Omsøkt tiltak omfatter anleggelse av 12 stk. biloppstillingsplasser til kommersiell bruk på den ubebygde delen av eiendommen. Tiltaket gjøres i påvente av at eiendommen utvikles med et nybygg, og har derfor en tidsbegrensning på 5 år.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201704277 for mer informasjon.
Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714751 for mer informasjon.
Christian Krohgs gate 35 - Det søkes om oppføring av kontorbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201905530 for mer informasjon.
Grønland 2 A - Akerselvas trebåtforening har gjennomført et pilotprosjekt for å se på muligheter for å anlegge en brygge med båtplasser ved Fiskebryggen på Vaterland nord for Vaterland bru på østsiden.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002421 for mer informasjon.
Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002421 for mer informasjon.
Grønland 12 - Det søkes om bruksendring fra kontor til barnehage.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Grønland 16 - Det søkes om bruksendring av undervisningsbygg til hotell. Det skal etableres 34 nye hotellrom, hvorav fire er universelt utformet.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201803492 for mer informasjon.
Grønland 24 - Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.
Grønland 24 - I forbindelse med omsøkt oppføring av nyt boligbygg er det søkt om rivning av en garasje og et uthus for å gi plass til nybygg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201717990 for mer informasjon.
Smedgata 25 A og D - Det søkes om ombygging og fasadeendring av eksisterende bygg og oppføring av nybygg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 202004557 for mer informasjon.
Smedgata 41 C -  Søknaden omfatter rivning av eksisterende verkstedsbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med
én boenhet i hver etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201716528 for mer informasjon.
Vahls gate 9 - Oppgradering av Rudolf Nilsens Plass. Rudolf Nilsens plass skal oppgraderes. Dette innebærer endringer av dekker, opparbeidelse av nye gangveier, felling av trær, ny beplantning, samt planting av nye trær.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201903785 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 16 A-B - Det er gitt rammetillatelse til oppføring av en forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse. Tiltaket omfatter 12 nye boenheter.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien. Søknaden omfatter en ombygging av eksisterende kryss, for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklende. For å legge bedre til rette for venstresvingende syklister, utvides sykkelfeltet i Grønlandsleiret inn mot krysset med
Åkebergveien.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.
Jensens have - Det søkes om oppføring av ballbinge/ballflate i et felles gårdsrom.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201603499 for mer informasjon.
Jens Bjelkes gate - Vahls gate - Kjølberggata. Det søkes om etablering av sykkelvei.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202010657 for mer informasjon.
Sørligata 10 D-E. Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1874/900363-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 14.07.1874 
Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1887/900283-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 04.10.1887 
Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1890/990718-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 28.01.1890 
Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1891/954206-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 03.12.1891 
Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om gjerde. Overført fra gnr 229 bnr 97. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1958/518033-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 08.11.1958 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1958/518034-1/105  Erklæring/avtale 08.11.1958 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1962/517658-1/105  Best om garasje/parkering 14.11.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1966/520873-1/105  Erklæring/avtale 10.11.1966 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1966/522248-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 30.11.1966 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1972/507881-1/105  Erklæring/avtale 01.06.1972 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. innredning av atelier på loft. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1991/59280-1/105  Erklæring/avtale 06.11.1991 
Best. om nettstasjon nr. 2041. Overført fra: 0301-229/91. Gjelder denne registerenheten med flere
1991/70521-2/105  Pantsettelseserklæring 27.12.1991 
BELØP: NOK 20.000. Panthaver: Sameiet. Lnr.: 1129305. Prioritet etter første kjøpesum. Gjelder denne registerenheten med flere
1991/70521-1/105  Seksjonering 27.12.1991 
opprettet seksjoner: snr: 87
formål: Bolig
sameiebrøk: 47/7129
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 111 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
1991/4285-1/105  Erklæring/avtale 24.01.1991 
Overført fra: 0301-229/51
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:20-21
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:24  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:48  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:91  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:91 Snr:1-111
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:191 Snr:1-9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:193  
Rett til adkomst, vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm.
krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra üslo kommune v. dir. for Eiendom og Utbygg.
Overført fra: 0301-229/51
1992/6613-1/105  Best. om adkomstrett 04.02.1992 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:21  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:24  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:48  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:50  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:51  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:51 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:91 Snr:1-111
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:191 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:193 
Best. om rett til å anlegge/vedlikeholde tekniske l

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Motzfeldtsgate 21-23 Sameie, org.nr. 983.561.004, består av 109 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon.
Styreleder i sameiet er Erlend Eidsvoll.
Forretningsfører i sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.
Sameiet får levert fjernvarme fra Fortum.
Sameiet har en egen hjemmeside: www.motzfeldtsgate.no

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6653322

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et underskudd på kr. 549 104,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 917 230,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Utskifting av vinduer og dører, oppsetting av markiser, endring av utvendige farger, fasadekledning o.l. skal godkjennes av styret, og kan skje etter en samlet plan for bygningen vedtatt av sameiermøtet.
Mellom kl. 23.00 og 07.00 skal det være generell nattero i sameiet.
Det er adgang til å bruke gassgrill eller elektrisk grill så lenge denne bruken skjer kontrollert og uten sjenanse og fare for omgivelsene.
Det er forbudt å installere elektriske avtrekksvifter i leilighetene.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har planer om å bytte ut eller rehabilitere heisene. Styret tror kostnadsbildet kan komme opp i kr. 4.000.000,-. Hvordan dette prosjektet skal gjennomføres, samt finansieres vil bli tatt opp på årsmøtet i mars/april 2021.
Utført arbeid:
Alle lyskilder i fellesområder er byttet (arbeid utført av Ess Installasjon AS), oppganger er sparklet og malt (Art oppussing AS), nytt nøkkelbrikkesystem og skallsikring av sameiets område (Oslo Lås og nøkkelfix AS) og infrastruktur for elbillading er satt opp (Grønn Kontakt AS).
2015: Skifte av yttertak.
2016: Nytt aggregat til sentralvifte installert.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Lufting av hunder eller andre husdyr er forbudt på gårdsplassen. Se sameiets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Motzfeldts gate 21, 0561, Oslo, Gnr. 229 bnr. 91 snr. 49 orgnr. 983561004 i Oslo kommune

Eier

Dordi Anne Kindingstad

Oppdragsnummer

55-20-0230

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.