#Tøyen

Attraktiv og stor 3-roms fra 2014 over to plan | Balkong på 7,5 kvm | "Alt" inkl i felleskostnadene | Felles takterrasse

Jens Bjelkes gate 61 , 0650 Oslo

VISNINGER

20. juni søndag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

72%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 89 m²
Bruksareal 89 m²
Bruttoareal 99 m²
Tomt 4 082 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2014
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 28
Energimerking D
FINN.no 221226565
Sist endret 16.06.2021 09:30
Prisantydning 6 430 000
Totalpris 6 599 769
Ligningsverdi 1 608 763,-

Beregnet totalkostnad

6 430 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 160 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 430 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 169 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 599 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Delikat og stilfull 3-roms fra 2014 med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Du får mange av kvalitetene du trenger i hverdagen, god standard, vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske planløsningen sørger for en god atmosfære. Boligen blir forlenget med en herlig balkong.
Beliggenheten er meget attraktiv på Tøyen med alt av servicetilbud og Botanisk hage rett ved. Kort avstand til flotte friområder.
- Delikat stue med utgang til balkong på 7,5 kvm
- Pent og lyst kjøkken
- Alle hvitevarer medfølger handelen
- Tidløst, flislagt bad med opplegg til vaskemaskin 
- Vannbåren gulvvarme i alle rom
- Lys entré med innvendig bod
- God takhøyde (Opptil 2,79m)
- Balansert ventilasjon
- Sikringsskap med automatsikringer
- Bod i kjeller på 5 kvm

Innhold

Leilighet over to plan, beliggende i byggets første og andre etasje. Adkomst i andre etasje. Egen utgang fra hall i første etasje til fellesarealer på gateplan. Leiligheten består av: Første etasje med hall, bad og to soverom. Første etasje med entré, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til nordøst-vendt balkong på ca 7,5 m2. Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca 5 m2.

Utstyr

- Tilknyttet felles brannvarslingsanlegg og sprinkelanlegg
- Håndholdt brannslukker
- Sikringsskap med automatsikringer
- Vannbåren gulvvarme i alle rom
- Garderobeskap på begge soverom
- Diverse oppheng i omkledningsrom
- Balansert ventilasjon

Stue | Med utgang til balkong

Lys og romslig stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. På gulv er det en pen tre-stavs parkett. Leiligheten har balansert ventilasjon og vannbåren gulvvarme i alle rom.
Fra stue er det utgang til en nordøstvendt balkong på 7,5 kvm. Her er det sol fra morgen til ca. kl. 16.00 på sommerstid. Det er god plass til utemøblement, grill og beplantning. Balkongen er utstyrt med stikkontakter og utebelysning.

Kjøkken

Pent og lyst kjøkken fra 2014. Kjøkkeninnredningen har hvite, glate fronter med laminert benkeplate. Mellom benkeplaten og overskapene er det lagt tidløse fliser. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Hvitvarene som integrert  komfyr med induksjons platetopp, frittstående kombinert kjøleskap med frys og oppvaskmaskin medfølger handelen. Under overskap er det belysning og stikkontakter.

Entré | Omkledningsrom

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Du har plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. På gulv er det lagt delikate fliser i 2021 og veggene er nymalte i tidsriktig fargevalg. Ellers har oppgangen callinganlegg med åpner. Leiligheten har en entrédør av tre med brannklasse B30 fra Swedoor.
Fra entré er det et praktisk omkledningsrom for ytterligere oppbevaring. Den balanserte ventilasjonen fra Exvent med aggregat er plassert her.

Soverom

Boligen har to soverom som er av gode størrelser, og har malte flater i flotte farger. Det er store vinduer som slipper inn godt med lys i rommene. Begge soverommene er romslige så her er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Garderobeskapene medfølger handelen. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Baderom

Tidløst og flislagt baderom fra 2014. Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme og godt albuerom. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med belysning på vegg, vegghengt toalett og dusj med svingbare dusjvegger av herdet glass. Det er opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område rask i vekst område. Jens Bjelkes gate finner du sentralt til på Tøyen, kun noen få minutters gange fra Kampen med sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø, og kort vei til bl.a. Grønland med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld. Boligen ligger tilbaketrukket fra vei.
Fra bygården er det gangavstand til sentrum med alt dette innebærer, blant annet Karl Johans gate og Grünerløkka med sitt trendy uteliv og kaféer. I tillegg til å være nær hovedstadens bypuls, er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i bl.a. Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydhagen, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil og selvfølgelig Tøyenparken og Tøyenbadet. På sommeren kan du hente ut en bysykkel fra et stativ ikke langt fra leiligheten og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både Gamlebyen Crossfit, SATS Kampen, Fresh Fitness, Stamina Hot og Partner Gym kort gange unna. Flere matvareforretninger ligger rett i nærheten. En annen bonus er nærhet til t-bane og annen offentlig transport. Du vil bo sentralt, men allikevel i en grønn lunge og ha hele byen tilgjengelig.
Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området er svært attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. Enerhaugen har nylig fått Oslo's lengste buldrevegg som kan brukes av både store og små. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna, finner du bl.a. spisesteder og forretninger, matvarebutikker, apotek, postkontor og bank. Verdt å merke seg er det populære utestedet Postkontoret med hyggelig bar, mulighet for shuffleboard og deilig mat. I tillegg finner du Skatten som tilbyr nordisk mat i toppklasse på kvelden og en hyggelig kafe på dagen. Har du lyst på sushi eller en burger finner du det også. Brutus er stedet for deg som liker vin og god mat. Nylig har Grådi og Golden Chimp åpnet i nabolaget - to spisesteder som allerede har rukket å bli blant byens mest populære.
De siste årene har populære Øyafestivalen holdt til i Tøyenparken. På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap.
Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Herfra kan man også ta seg via gangbroen til Bjørvika. Det er også kort vei til byens nyeste bydel Sørenga med trendy spiseplasser. Videre kan man følge havnepromenaden forbi det som blir nye Munch-museet, til Operaen og videre mot Festningen og Vippa. Sistnevnte er Norges herligste samling av food trucks og et sted du kan nyte utsikten mot Oslofjorden. Denne nye fjordbyen har moderne og spennende arkitektur og gir en fin kontrast til bydelens kultur og historie. I dette området vil det de kommende årene åpnes praktfulle bulevarder med en rekke nye forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Deichmanske hovedbibliotek blir like ved Operaen og er forbeholdt en moderne møteplass for utveksling av kunnskap.

Felleskostnader

5 729 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv og bredbånd (Telenor), varmtvann (a-konto), fjernvarme, trappevask, vaktmestertjenester, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.
Fordeling av felleskostnader:
Felleskost admin 617,-
Vann/avløp akonto 401,-
Felleskost dr. bolig 3.284,-
Energi 1.018,-
TV/bredbånd 409,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strøm.
- Evnt. alarm.
- Eiendomsskatt.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 31.05.21
Andel fellesformue kr. 21.326,- pr. 31.12.2020.
Ingen lån er registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 608 763 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 791 547 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm, Bruttoareal: 99 kvm
1. etasje: 45 kvm
2. etasje: 44 kvm
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, omkledningsrom, hall, bad og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 082 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles pent opparbeidet tomt med grøntområder og diverse beplantning. Ellers er det asfalterte internveier og flere hyggelige sittegrupper. Sameiet har også en felles takterrasse til bruk for beboerne.

Garasje / Parkering

Det kan være mulighet for både kjøp og leie av parkeringsplass i garasjeanlegget ved siden av. Ellers er området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Lavblokk over fire etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Pusset og malt fasade. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 fra Swedoor. Balkongdører med karmer av tre og tre-lags glass fra 2013. Vinduer med karmer av tre og to/tre-lags glass fra 2013/2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 2014 for eiendommen.
Det gjenstående arbeidet gjelder den gamle pipen som ikke er gjenreist til sin opprinnelige høyde. Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme via fjernvarmeanlegg.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 5.215 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.215,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for boligformål, forretning og bevertning etter bestemmelsene i S-4515, datert 24.03.10

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Eiriks gate 17 - Bruksendring fra næring til bolig. Status: Avslått. Se saksnr: 202008739.
Grønlandsleiret 44 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Oslo fengsel Grønland. Planarbeidet skal legge til rette for et fremtidig konsentrert og effektivt Oslo fengsel på Grønland med 214 plasser med gode soningsforhold og høy sikkerhet. Det innebærer omfattende rehabilitering av fredete bygg, gjenbruk av eksisterende lokaler, rivning og nybygg. Store deler av avd. B vil ikke inngå i fremtidig fengsel. Status: Mottatt sak. Se saksnr: 202103137.
Hagegata 25 - Kolstadgata 24 - Tilbygg og ombygging av kontorbygg. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om ombygging av eksisterende kontorbygg i felt B, samt oppføring av nytt tilbygg til dette. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr: 201708496.
Hagegata 27 - Oppføring av leilighetsbygg. Leilighetsbygg med næring på gateplan, lokk over serviceareal og gågate mellom Kolstadgata og Tøyen torg. Status: Søknad under behandling. Se saksnr: 202011293.
Hagegata 32 - Bruksendring til studentboliger. Søknad om bruksendring til bolig, studentboliger, med samme til-og påbygg. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 202100876.
Jens Bjelkes gate 60 - Oppdeling og ombygging av studentboliger - Bruksendring - SIO. Søkes om tillatelse til ombygging av eksisterende bygg på 9. etasjer med studentboliger.  Status: Mottatt søknad. Se saksnr: 202106491.
Jens Bjelkes Gate 62A - Utvidelse av eksisterende brannbalkonger. Status: Tillatelse gitt. Se saksnr: 202103219.
Kolstadgata 1 - Bruksendring til åpen barnehage og ungdomsklubb. Status: Tillatelse gitt. Plan- og bygningsetaten godkjenner revidert søknad om bruksendring til åpen barnehage i eksisterende kontor- og aktivitetshus mottatt 13.03.2020. Se saksnr: 201916452.
Kolstadgata - Bestilling av oppstartsmøte - Møteplass ved Tøyen skole. Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i
Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt
torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen.Status: Mottatt sak. Se saksnr: 201809736.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Landbrukskvartalet Utvikling AS (LUAS) foreslår å omregulere Landbrukskvartalet til bolig,
forretning, undervisning, kulturinstitusjon, annen offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, hotell, bevertning, annen næring, energianlegg og samferdselsformål. Status: Planforslag. Se saksnr: 201613090.
Smedgata 41 C - Riving av verkstedsbygning og oppføring av boligbygg. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om riving av verkstedsbygning og oppføring av boligbyggStatus: Rammetilltatelse gitt. Se saksnr: 201716528.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1920/901713-1/105  Erklæring/avtale.17.02.1920 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-231/28
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1953/414105-1/105  Erklæring/avtale. 01.10.1953 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-231/28
Gjelder denne registerenheten med flere
1994/3917-1/105  Erklæring/avtale. 20.01.1994 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. endring
fra kantine til kafe`
Rettighetshaver: Mohammad Walayat
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo bygningsråd.
Overført fra: 0301-231/28
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/30079-1/105  Erklæring/avtale. 01.06.2001 
Best. om areal avsatt til fellesområde.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og
bygningsetaten.
Overført fra: 0301-231/28
Gjelder denne registerenheten med flere.
2004/54965-2/105  Best om garasje/parkering. 13.08.2004 
Overført fra: 0301-231/28
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/54965-3/105  Erklæring/avtale. 13.08.2004 
Best om rettigheter og plikter til fellesareal.
Overført fra: 0301-231/28
Gjelder denne registerenheten med flere
2004/54965-4/105  Erklæring/avtale. 13.08.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:619 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:619 Snr:1-141
Bruksrett til grunn for reaparasjon og vedlikehold
Overført fra: 0301-231/28
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/54965-5/105  Erklæring/avtale. 13.08.2004 
 Forbud mot innhegning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-231/28
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/346157-2/200  Seksjonering. 02.05.2014 
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 894/70460
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 35 seksjoner - hvorav 31 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner. En av seksjonene utgjør et garasjeanlegg med 19 p-plasser. Gamle Margarinfabrikken Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 913836820, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Borggata 7 (seksjon 10, Kulturseksjonen)
Borggata 9 (seksjon 9, Garasjeseksjon)
Borggata 11 (seksjon 2, Jesus is Lord Church)
Jens Bjelkes gate 57 (seksjon 1, Joker-butikken)
Jens Bjelkes gate 59 ("Villaen)
Jens Bjelkes gate 61 (Hovedadresse sameiet og boliger + postadresse alle)
Gårdsnummer: 231 og bruksnummer: 28
Gamle Margarinfabrikken Sameie har ingen ansatte.
Hver enkelt seksjonseier plikter å påse at ringeklokketablået og postkassen er utstyrt med navn på beboer(e) av seksjonen.
Hver leilighet er utstyrt med røykvarslere og sprinkleranlegg. Sprinkleranlegget utløses kun ved ekstremt sterk varme på den enkelte spreder. Røykvarslerne er seriekoblet og vil innen 5 minutter utløse felles brannalarm for hele bygget. NB: Anlegget varsler IKKE brannvesenet automatisk. Beboerne må selv ringe brannvesenet ved brann.

Forsikring

IF skadeforsikring
Polisenummer: 821111

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 2 473 527. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 2 394 220. Årets resultat på kr 79 848 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.
Regnskapet for 2019 viste et overskudd på 79.848,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 137.150,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret i Gamle margarinfabrikken sameie ble etablert 23.06.2014 etter initiativ fra utbygger Borggata 7 AS som da var i ferd med å ferdigstille den totalrenoverte fabrikkbygningen fra 1890-årene. Bygningsmassen ble formelt overlevert til styret ved overtakelsesforretning og befaring 26.09.2014. Det ble utarbeidet overtakelsesprotokoll med liste over mangler av arbeid som fortsatt ikke er avsluttet. Dette gjelder bygningsmessige mangler, ferdigattest, dokumentasjon etc.
Styret har derfor engasjert Svendby Bygg Consult AS for å utarbeide en statusrapport og mangelliste og følge opp dette mot utbygger. Styret har også engasjert konsulenter fra Norsk Energi for å løse utfordringer knyttet til riktig registrering og oppsett av vannmålere og fjernvarme etter at sameiet ble etterfakturert etter kontrollbefaring fra vann- og avløpsetaten i 2017. Styret har nå engasjert konsulenter med byggfaglig kompetanse og advokat i saken, og overleverte en samlet reklamasjon via advokat med oversikt over alle utestående reklamasjoner. 
Sameiet har brukt ca. 3 millioner på rettstvist mot utbygger og her kan det påløpe ytterligere kostnader. Det er ikke fastsatt noe som vil gi en økning i felleskostnader og/eller fellesgjeld, men det jobbes med utbedringsprosjekter.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordenreglene:
Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område. Ekskrementer skal fjernes med pose og kastes i søppelkassene (ikke i søppelbøtter på fellesområdet). Mating av fugler på terrasser og fellesområder frarådes.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Jens Bjelkes gate 61, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 28 snr. 4 orgnr. 913836820 i Oslo kommune

Eier

Frode Schärer Bjørshol Cecilie Lothe

Oppdragsnummer

55-21-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.