#GAMLEBYEN

VISNING AVLYST|SELGER HAR MOTTATT BUD DIREKTE|Visning for usbl medlemer blir søndag kl 14.30-15.30

Schweigaards gate 83 , 0656 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

80%

har bolig mellom 60-120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 364 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1890
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 408
Energimerking G
FINN.no 208914254
Sist endret 28.02.2021 15:51
Prisantydning 5 290 000
Totalpris 5 493 162
Ligningsverdi 999 549,-

Beregnet totalkostnad

5 290 000,- (Prisantydning) 187 703,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 477 703,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 450,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 459,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 493 162,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en delikat og lekker 3-roms loftsleilighet! De store vindusflatene slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden (opptil 3,16m) sørger for en luftig atmosfære. I taket finner du sjarmerende trebjelker. Boligen blir forlenget mer en solrik og privat terrasse som fungerer som en egen oase! Ellers har borettslaget to felles takterrasse. Her vil du bo i en sentrumsnær bolig i Gamlebyen, samt urbant og kun en kort spasertur fra grønne omgivelser.
Lys og luftig stue med gode møbleringsmuligheter
Sydvendt terrasse på 7,5m2
Stilrent kjøkken fra 2015
Hovedsoverom med garderobe ble pusset opp i 2019
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Gulvareal på 68m2
Hyggelig bakgård
Rolig område sentralt til

Innhold

Leiligheten ligger i byggets øverste og 5. etasje og inneholder stue med utgang til takterrasse, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 m2. Ellers er det felles sykkelparkering i bakgården. Borettslaget har i tillegg to felles takterrasser.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger i kobber, plast og støpejern.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i entré.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Stue | Med takterrasse

Stuen er lys og romslig med store vinduer både i vegg og tak som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den praktiske løsningen og generøse takhøyden opptil 3,16 meter, sørger for en luftig atmosfære. I 2015 ble vegger og tak malt, samt ble det lagt ny en-stavs eikeparkett på gulvet. Gulvet har blitt oljet i år. Størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den herlige takterrassen på 7,5 kvm. Terrassen vender mot syd og ligger usjenert til med hyggelig utsyn. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. I 2020 ble gulvet pigget ut, det ble lagt ny membran, større sluk, samt ble det lagt nytt kompositt gulv. Veggene er malt i flotte farger og har dekorative motiver.

Kjøkken | Stilrent fra 2015

Tidsmessig og stilrent HTH kjøkken fra 2015 som har innredning med hvite og glatte fronter, samt benkeplate i heltre med nedsenket oppvaskkum. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det hvite fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl-fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I 2015 ble vegger og tak malt, samt ble det lagt ny en-stavs eikeparkett og lister. Gulvet ble oljet i år.

2 soverom | Høyt og stille

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger. I 2019 ble det største soverommet pusset opp med nytt gulv, malt lister, tak og vegger, samt ble det lagt en dekorativ tapet på den ene veggen. Soverom to fikk nytt gulv i 2010. De store takvinduene slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom boligen ligger høyt og fritt til, er det stille og rolig på soverommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet fikk i 2019 et plassbygd skap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med deilig gulvvarme som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2004. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare dører og hånddusj, toalett, samt benkeplate med mørke fliser som har ovenpåliggende servant. Over servanten er det speil og belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Termostaten ble byttet i 2015.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. I 2015 ble vegger og tak malt, samt ble det lagt ny en-stavs eikeparkett og nye lister.  I år ble gulvet oljet. Det er adkomst til boligen via portrom og felles oppgang. Ellers har boligen brann (B30) og lydklassifisert (35 db) entrédør.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
For den aktive finner man en rekke treningssentre i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Nesten rett utenfor døren ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen har blitt en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.
I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Felleskostnader

4 579 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv/bredbånd, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Lånekostnader renter 286,-
Kabel-TV/bredbånd 220,-
Felleskostnader 3 320,-
Lånekostnader avdrag 653,-
Lufteanlegg 100,-

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 187 703,- pr. 27.01.21.
Andel fellesformue kr. 12 592,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har 1 lån:
12139433481, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Rentesats per 27.01.2021: 1.85% pa. Antall terminer til innfrielse: 80.
Saldo per 27.01.2021: 3 278 572,-
Siste termin 31.12.2040.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Ikke IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 999 549 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 598 376 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 364 kvm, Eierform: Fellestomt
Borettslaget har en hyggelig og opparbeidet bakgård med plen, internveier og sittegrupper.

Garasje / Parkering

Borettslaget/oppgangen har en parkerings plass på deling rett utafor porten. Første mann til mølla prinsippet.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Klassisk bygård i mur oppført i 1890. Grunnmur er i tegl/naturstein. Etasjeskillere er i trebjelkelag. Yttervegger i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade med trekninger, ornamenter og konsoller. Yttertak er i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer og terrassedør med isolerglass, karm og ramme i tre. Diverse produksjonsår er registrert henholdsvis 1990, 1998 og 2009.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest datert 1996 for rehabilitering av boligblokken og innredning av leilighet på loft.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 7.798 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7.798,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området er forøvrig er regulert til felles areal, park, gangvei, vei, trafikkområde, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bestilling av oppstartsmøte - Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å regulere deler av Egedes gate til bebyggelse og anlegg - undervisning, for å øke uteoppholdsarealet til Gamlebyen skole. Plan- og bygningsetaten er positive til at uteoppholdsarealet på skolen økes, under forutsetning av at all trafikk til skolen og Oslo Bispegårdløses på en slik måte at skolegården blir bilfri.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910844 for mer informasjon.
Oslo gate 7 - Bane NOR foreslår ombygging av eksisterende bygård og oppføring av nytt leilighetsbygg på 19 leiligheter, samt omregulering av planområdet til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802760 for mer informasjon.
Oslo gate 12 - Det søkes om etablering av aktivitetspark med gangforbindelse, utescene og skateanlegg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918945 for mer informasjon.
Bispegata - Det søkes om oppgradering/etablering av Bispegata fra Kong Håkon 5.s gate i vest til St. Halvards gate og Dyvekes bru i øst. Søknaden omfatter også del av Oslo gate fra Oslo Ladegård til St. Halvards gate. Oppgraderingen består i etablering av trikkespor med holdeplass og kjøreledninger/kjøreledningsmaster, utbedring av kjørevei, fortau og sykkelvei, samt oppgradering av Oslo Torg. I tillegg skal eksisterende vann- og avløpsanlegg på sørsiden av Bispegata legges om.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201806485 for mer informasjon.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Schweigaards gate 35 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planområdet ligger innenfor fredet middelaldergrunn og i direkte nærhet til helhetlig kulturmiljø markert som område med verneverdi i indre by.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.
Schweigaards gate 71 - Det søkes om bruksendring fra tannlegekontor til bolig.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201919284 for mer informasjon.
Bjørvika - Bispegata - C6-feltene - Planområdet foreslås utformet som en utvidelse av Middelalderparken, hvor parken med vannspeilet forlenges på nordsiden av Bispegata. Hensikten med planen er også å løfte fram Oslo Middelalderby med sin historie fra år 1000 til 1624, som utgjør godt over halvparten av Oslos samlede historie, samt å løfte fram Ladegården med det herskapelige barokkanlegget fra 1700-tallet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201704197 for mer informasjon.
Ekebergveien 1 B med flere - Hensikten med planforslaget er ifølge forslagsstiller å legge til rette for et nytt Kirkens hus på eiendommen kjent som Oslo Hospital. Det foreslås et bygningsvolum på 4 etasjer langs Oslo gate og et volum på 7 etasjer i planområdets sørlige del mot Konows gate.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201902191 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1890/990728-1/105  Bestemmelse om gjerde 07.01.1890 
Bestemmelse om deleforbud. Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser
1932/991083-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 18.02.1932 
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1990/37085-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 20.06.1990 
BELØP: NOK 3.133.000. Panthaver:Bbl Ungdommens Selvbyggerlag Lnr: 1087042. Gjelder denne registerenheten med flere
1990/37085-2/105   ** Prioritetsbestemmelse 20.06.1990 
Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen
2002/25325-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 19.04.2002 
veket for: OBLIGASJON 2002/12552-1/105
1991/11483-1/105  Erklæring/avtale 05.03.1991
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:406  
DIV.BEST. OM BRANNRØMMNINGSVEI OVER TAKTERRASSE.
1995/34142-1/105  Erklæring/avtale 28.06.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:406, 410, 412
BEST. VEDRØRENDE BRUK AV GÅRDSROM - UTEAREAL-TEKNISKE. LEDNINGER M.FL. BESTEMMELSER
1995/34145-1/105  Erklæring/avtale 28.06.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 404 406, 410, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
BEST. VEDR. BRUK AV GÅRDSROM M.FL. BESTEMMELSER
Kan bare slettes av Oslo kommune, etat for eiendom og utbyg.
2009/405697-1/200  Pantedokument 08.06.2009 
BELØP: NOK 4.500.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
1990/15780-1/105  Best. om adkomstrett 07.03.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:406, 408, 410
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1993/12525-1/105  Erklæring/avtale 22.03.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 404, 406, 408, 410, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1 -18
Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen ved direktør for etat for eiendom og utbygging. Ubebygget areal på d.e. tillates ikke brukt til parkering av motorkjøretøy eller lagring. Vedlikehold av tekniske ledninger. Gjelder denne registerenheten med flere
1995/34095-1/105  Erklæring/avtale 28.06.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 406 ,408, 410, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
BEST VEDR. BRUK AV GÅRDSROM.
 
1995/34132-1/105  Erklæring/avtale 28.06.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:406, 408, 412
Best. vedr. gårdsrom, tekniske ledninger m.v.
1995/34147-1/105  Erklæring/avtale 28.06.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 404, 408, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
Best. om gårdsrom.
1995/70031-1/105  Erklæring/avtale 08.12.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:408  
BESTEMMELSE OM BRANNRØMNINGSVEI
1999/1668-1/105  Erklæring/avtale 12.01.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:400, 404, 410 ,412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-4
Bruksrett til fellesareal. Bestemmelse om parkering. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging
2000/31807-1/105  Erklæring/avtale 06.06.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:400, 404, 408, 410, 412, 414, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
Bestemmelser om bruk av gårdsrom. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/direktøren for Bolig- og eiendomsetaten
2000/38784-1/105  Erklæring/avtale 06.07.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:400, 404, 406, 408, 410, 412, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
Gårdsromsavtale. Bestemmelse om bruksrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om garasje/parkering. Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav til bostandard ved utbedring (30 år) og kommunens minstekrav ved utbedring av boligkvartal i indre by. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Myklegard Borettslag, org.nr. 952 406 620, består av 18 andelsleiligheter.
Styreleder er Jens Magnus Trevisan Kjeldsen.
Forretningsfører er USBL.
Revisor er KPMG.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på USBL sine nettsider.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586889

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et underskudd på kr. 5.150,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 160 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på USBL sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i leilighetene mellom kl. 23.00 og til kl. 06.00.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget arbeider med en vannlekkasjen vedr. pipe og takterrasse.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Garderobeskap i gangen, integrerte hvitevarer på kjøkkenet, spesial lagde skap og kommode på det store soverommet og skuffer under sengen på det lille soverommet medfølger handelen.
Treskjært skap i stue medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Fra egenerklæringsskjemaet: "Vinduet inne på det største soverommet er mest sannsynlig punktert og bør byttes. Dette er noe som går på borettslaget".

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Schweigaards gate 83, 0656, Oslo, Gnr. 233 bnr. 408, andelsnr. 109 i Myklegard borettslag med orgnr. 952406620 i Oslo kommune

Eier

Anne-britt Kjønsberg

Oppdragsnummer

55-21-0008

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.