#ETTERSTADSLETTA

Innflytningsklar og arealeffektiv | Lite innsyn | Balkong | Gode lysforhold | Originale tregulv | Sikringsfond

Etterstadsletta 85A , 0660 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 24 m²
Bruksareal 24 m²
Bruttoareal 27 m²
Tomt 42 685 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1951
Gårdsnummer 237
Bruksnummer 18
Energimerking G
FINN.no 208871952
Sist endret 01.03.2021 16:28
Prisantydning 2 940 000
Totalpris 2 999 284
Ligningsverdi 490 430,-

Beregnet totalkostnad

2 940 000,- (Prisantydning) 43 781,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 983 781,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 999 284,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Etterstadsletta 85A!
Her kommer du til en innflytningsklar og lys andelsleilighet i byggets 2. etasje med lite innsyn. Den gode takhøyden, de store vinduene og den arealeffektive planløsningen gjør at leiligheten virker større en det antall kvadratmeter tilsier. Lys innredning, interiør og fargevalg passer godt inn. Den solrike balkongen er det bare å glede seg til å bruke mot vårparten.
Fra boligen er det kort vei til Helsfyr og sentrum.
 
- Luftig stue med god takhøyde og tidsriktige farger
- Åpen stue- og kjøkkenløsning. Integrerte hvitevarer
- Solrik balkong på 7,5 kvm
- Praktisk sovealkove
- Innholdsrikt bad med opplegg for vaskemaskin
- Idyllisk nabolag
- Kjellerbod på 8,5 kvm og loftsbod på 10,5 kvm gulvareal

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med balkong, kjøkken, alkove, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 8,5 m2 og en loftsbod med gulvareal på ca. 10,5 m2. Ellers er det felles sykkelparkering, felles boder i kjeller og barnevogngarasje utenfor noen av inngangene, så her er det godt med lagringsplass.

Utstyr

- Ventilator med kullfilter over komfyr, montert ny i 2013.
- Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang med automatsikringer. Hovedsikringen er på 40 ampere. Ny fordelingskurs til kjøkken er montert i 2016.
- Det innvendige elektriske anlegget i leiligheten er kontrollert og godkjent i 2016.
- Brannslukkingsapparat. En røykvarsler.
- 80 liters varmtvannsbereder fra 2010 (i følge tidligere eier)

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2020. Gulvet er belagt med sjarmerende tregulv. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske planløsningen og gode takhøyden på ca. 2,6 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 7,5 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager. Balkongen er i tillegg overbygget, så denne kan fint bruks langt utover høsten. I 2019 ble det lagt nytt tregulv på balkongen.

Kjøkken | Tidløst fra 2013

Tidløst kjøkken fra 2013 med hvite og profilerte fronter, tre vitrineskap samt benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det hvite fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr (montert brukt inn i kjøkkeninnredningen i år), induksjon platetopp, ventilator, kjøleskap under benken og oppvaskmaskin. Veggene ble malt i delikate farger i 2020, samt er gulvet belagt med tregulv.

Alkove | Godt med lagringsplass

Her er det satt opp en vegg mot stue til fordel for en praktisk sovealkove. Her er det plass til seng hvor du finner hyller og vegghengte skap over for lagringsmuligheter. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Den romslige skyvedørsgarderoben sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Veggene er malt i lyse farger, samt er gulvet belagt med tregulv.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med deilig gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med forheng og hånddusj, toalett, vegghengt skap, samt servantskap med ovenpåliggende porselensservant som har ettgreps servantbatteri. Over servanten er det speilskap med overliggende lyslist. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du lat du trenger på badet.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et integrert garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med tregulv. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang. Oppgangen har dørtelefon med åpner. Leiligheten har dør mot fellesareal som er brann- og lydklassifisert (B30 og dB35) med sikkerhetslås og kikkhull.

Beliggenhet

Etterstadsletta ligger i et meget attraktivt og veletablert boligområde på Etterstad. Dette er et populært og veldrevet borettslag i barnevennlige omgivelser med store, flotte grøntområder rett utenfor bebyggelsen. Utenfor døren ligger Etterstadparken med utsikt utover Oslo, sandvolleyballbane og ny lekeplass fra 2015. Parkarealer og turstier langs Alnaelva og i Svartdalsparken i umiddelbar nærhet. Alnaelva springer ut fra Alnsjøen i Lillomarka med flotte turstier. Ellers er det flotte parkområder på sletta. Sentral beliggenhet, med kort avstand til Oslo sentrum, samtidig som det ligger godt tilbaketrukket. Kun få minutters gange til Vålerenga og Kampen med flere hyggelige kaféer og restauranter. Her finner du også populære Kampen økologiske barnebondegård og Jordal idrettsanlegg. Fin spasertur på ca. 25 minutter til Oslo Sentrum.
Gangavstand til Fyrstikktorget og Ensjø som er et område i Oslo under sterk, positiv utvikling med flere nye leiligheter, butikker og kaféer. Visjonen for bydelen er å skape en grønn oase midt i Oslo. Denne leiligheten er perfekt for deg som søker godt med luftige, grønne arealer i familievennlige omgivelser, men likevel ønsker nærhet til sentrum av Oslo gjennom hyppige kollektivavganger eller en kort gå- eller sykkeltur. Kort vei til servicetilbud slik som post, bank, bakeri, matforretninger m.m. Det er kort gange til nærbutikk, samt søndagsåpen butikk som ligger i naboblokken. For den aktive, finner man flere treningsmuligheter i området med SATS Elixia, Fresh Fitness, Valhall, Jordal Amfi og Tøyenbadet i gangavstand.
Flere barnehager og skoler for alle aldre ligger i umiddelbar nærhet. Helsfyr er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og ligger kun få minutter unna. Her finner du Helsfyr T-bane (linje 1-4) som bruker ca. 7 min. til sentrum.
21-bussen til blant annet Carl Berner, Grünerløkka og Aker Brygge, samt 37-bussen med hyppige avganger døgnet rundt stopper rett utenfor. Flybussen til Gardemoen stopper også ved Helsfyr.

Felleskostnader

2 305 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, nedbetaling av andel gjeld, vaktmestertjenester, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 43.781,- pr. 09.02.21.
Andel fellesformue kr. 12.133,- pr. 31.12.20.
Borettslaget har 3 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 5.539.310,- pr. 09.02.21, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 0,79 % pr. 09.02.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 302,-.
Restløpetiden er 3 år og 10 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 5.071.566,- pr. 09.02.21, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,90 % pr. 09.02.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 324,-.
Restløpetiden er 3 år og 3 mnd.
Lån 3 utgjør totalt kr. 7.500.000,- pr. 09.02.21, og er tatt opp i Obos
Renten på lånet utgjør 1,80 % pr. 09.02.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 27,-.
Restløpetiden er 29 år og 11 mnd.
Dette lånet er avdragsfritt til og med 01.07.2024. Estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 45,-.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 490 430 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 765 546 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 24 kvm, Bruksareal: 24 kvm, Bruttoareal: 27 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 42 685 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er opparbeidet med busker, trær, plenområder, diverse beplantning, sykkelparkering, hyggelige sittegrupper, lekeplasser og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Det er gratis parkering på borettslaget sine fire stikkveier med en begrensning på 2 biler per husstand + gratis gjesteparkering.
I tillegg kan du leie fast parkeringsplass eller garasjeplass av borettslaget ved behov, kontakt megler for mer informasjon. Det er også parkeringsplasser med ladepunkter som er tilgjengelige mot avgift.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert med betong til antatt faste masser/fjell. Betong er i grunnmur, samt er det støpte kjellergulv. Murkonstruksjon er forblendet med teglstein. Dekker/etasjeskillere er i armert betong. 2-lags isolerglass vinduer er fra 2013 og 2007. Valmtakkonstruksjon er i tre tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 5.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-1852. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, turvei, friområde, tomt for Oslo Sporveiers, byggeområde for bolig, offentlig bygning/allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Etterstadsletta 5 - Utdanningsetaten ønsker å rehabilitere Etterstad videregående skole, som innebærer en oppgradering av utearealer, erstatte eksisterende verkstedhall med et nybygg og rehabilitere «høyblokka».
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905606 for mer informasjon.
Etterstadgata 10 - SKBO ønsker å bygge nytt sykehjem på Vålerenga i samarbeid med Oslo kommune Sykehjemsetaten, Vålerengahjemmet bo- og kultursenter (VBK, heretter benevnt Vålerengahjemmet), med en fremtidsrettet standard i henhold til Oslo kommunes normer. Eksisterende bebyggelse er ikke egnet for ombygging/oppgradering og forutsettes revet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201602885 for mer informasjon.
Etterstadgata 16 B - Det søkes om å etablere bolig.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201916745 for mer informasjon.
Etterstadsletta 48 med flere - Sporveien AS foreslår å regulere 250 nye boliger og 17 300 m2 næring, i tillegg til å bygge lokk over eksisterende driftsbase på Etterstad.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202005767 for mer informasjon.
Brynsveien 5 - Brynseng eiendom AS og Bryn Boligtomt 1 AS, begge eid av Entra, ønsker å utvikle et industri-/kontorområde på Bryn til å bli et byområde med bolig, næring og sentrumsformål. VPOR Bryn og URBACT - Bryn mulighetsstudie gir føringer for utvikling av området. Hensikten er å utvikle boliger, næring og sentrumsformål, samt offentlige rom og grøntarealer med høy kvalitet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201920947 for mer informasjon.
Sporveien AS foreslår å omregulere Østensjøbanen (Brynseng-Hellerud) og Brynseng T-bane stasjon. Hensikten er å oppgradere Østensjøbanen, utvide Brynseng T-bane stasjon og å lage et torgbygg på lokk over stasjonen. Det er tre alternativer med ulik høyde på torgbygget samt ulike høyder på sidebygg mot «Havehuset». Fra Østensjøveien til Hellerud får T-banen ny trasé i tunnel. Gammel trasé foreslås til g/s-vei og hensynssone bevaring.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201708743 for mer informasjon.
Høringsutkast for mulighetsstudie på Helsfyr stasjon - Det søkes om et mulig høyhus over Helsfyrterminalen.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201600911 for mer informasjon.
Østensjøveien - Bryn kollektivknutepunkt. Hensikten med planarbeidet er å utarbeide forslag til kollektivknutepunkt på Bryn. Planen "Bryn - forslag til rammer for videre knutepunktutvikling" (Plan- og bygningsetaten, 2004) angir rammer for framtidig byplanstruktur, arealbruk, utnyttelse og gjennomføring av utbyggingen av Brynområdet. Rammeplanen er en direkte oppfølging av Kommuneplan 2000/2004.
Planstatus: Igangsatt. Se saksnr.: 200905750 for mer informasjon.
Brynsbakken - Bane NOR foreslår å omregulere Brynsbakken fra offentlig trafikkområde (jernbane), spesialområde bevaring (bolig) og byggeområde for industri, til samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (veg, fortau, gang/-sykkelveg, trasé for jernbane), grønnstruktur (friområde, park). Hensikten med planen er å legge til rette for økt kapasitet på jernbanenettet i og rundt Oslo. Forslaget omfatter etablering av to nye spor samt omarbeiding av eksisterende spor.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714401 for mer informasjon.
Østensjøveien 40 - Brynsengveien 1 - Tiltaket består av to kontorbygg, med felles underetasjer for blant annet parkering, tekniske anlegg og møterom. Byggenes første etasje vil inneholde fellesfunksjoner, mens øvrige etasjer består av kontorlokaler. Byggene lokaliseres rundt et internt utvendig torg, som skal ha en aktiv funksjon, med utvendig amfi og atrier ned til plan U1. Bygget mot Østensjøveien 40 er sju etasjer høyt, mens det for øvrig er seks etasjer og takterrasse.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201717282 for mer informasjon.
Østensjøveien 44 -  Søknaden omfatter oppføring av et kontorbygg, med underjordisk parkeringsanlegg. Bygningen inneholder for øvrig åtte fullverdige etasjer.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201909289 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1951/410140-1/105  Erklæring/avtale 08.08.1951 
vedr. begrensninger i utleiemulighetene.
1952/410889-1/105  Erklæring/avtale 30.08.1952 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1953/409819-1/105  Obligasjon 10.07.1953 
BELØP: NOK 967.100. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr.: 1087017. Gjelder denne registerenheten med flere
1976/525178-1/105   ** Nedkvittering 21.12.1976 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 966.300
1993/45678-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 24.09.1993 veket for: OBLIGASJON 1993/44570-1/105
1999/64121-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 08.11.1999 veket for: OBLIGASJON 1999/58264-1/105
2002/8122-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 06.02.2002 veket for: OBLIGASJON 2002/8117-1/105
1986/80869-2/105  Bestemmelse om veg 09.12.1986 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.
1999/58264-1/105  Obligasjon 15.10.1999 
BELØP: NOK 24.320.000 Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054
2010/1009304-1/200  Best. om adkomstrett 21.12.2010 
Adkomst for allmennheten over d.e. til park/friområde på gnr. 237 bnr. 2. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
 
2015/1037024-1/200  Obligasjon 06.11.2015 
BELØP: NOK 3.400 Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Lnr.: 1087017. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 409819/1953. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/445521-1/200  Pantedokument 16.02.2018 10:01 
BELØP: NOK 9.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884.
2018/701271-1/200  Bestemmelse om gjerde 26.04.2018 21:00 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420
2018/701271-2/200  Erklæring/avtale 26.04.2018 21:00 
Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS Org.nr: 980489698. Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Rett til å legge og ha liggende ledninger, kummer og lignende i eller over den ubebygde del av eiendommen. Bestemmelse om adkomstrett for vedlikehold

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Etterstad Sør Borettslag, Orgnr.: 950.151.315 består av 301 andelsleiligheter.
Styreleder er Evy-Aina Røe.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget har avtale med DNR om renhold av fellesarealene.
Borettslaget har et fellesvaskeri og tørkeloft i 61D (naboblokken).
Borettslaget har egen hjemmeside: www.etterstadsor.no

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

Forsikring

Protector

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 3 537 107,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 4 185 174,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Nye postkasseskilt og navn til callinganlegg bestilles direkte hos: Qualitronic Odd Jubal-Andersen & Co AS.
Det skal være ro mellom kl. 23:00 og kl. 07:00 alle dager.
Det er tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill, men ikke kullgrill på balkongene.
Det er ikke tillatt med mekaniske ventilasjoner.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Gjennom 2020 har borettslaget jobbet med brannsikkerhet og inneklima. Mekaniske ventilatorer er nå fjernet.
På ordinær generalforsamling 11. april 2019 ligger forslag om låneopptak på inntil 17, 5 mill. for gjennomføring av anbefalte tiltak kommende år iht. tiltaksplan fra OPAK. I juli 2020 ble det søkt og innvilget lån på 17,5 millioner i OBOS banken, lånenummer 98207890294. Lånet delutbetales, og første utbetaling skjedde i juli 2020 og var på 7,5 millioner som er fordelt på alle andeler etter felleskostnadsbrøken. Lånet er avdragsfritt frem til 01.07.24, da starter avdrag å løpe. Dette er en plan som går over 3 år og styret vet ikke når neste delutbetaling av lånet vil bli gjennomført.
I posten drift og vedlikehold for 2020 er det beregnet kr. 1.200.000,- til ordinær drift og vedlikehold, samt noen større oppgaver som omfatter blant annet fullføring av avløpsrens og rensing av vanninntak. Her er borettslaget nesten i mål med gjennomføringen.
Kort om styrets planer videre:
- Oppfølging av tilstandsrapport fra OPAK i trad med generalforsamlingens vedtak 2019.
- Styret er i gang med å se på el-sykkel/sykkel parkering. Styret jobber p.t. med å se på ulike løsninger, men dette vil bli tatt videre opp på en generalforsamling.
- Opprettholde god standard på uteområdet. Vurdere beskjæring av busker rundt blokkene, spesielt på balkongsidene.
- Innenfor ordinær budsjettramme, fortsette maling av oppganger. Styret håper på å bli ferdig med dette ila 2022.
Utført arbeid:
2020: Taklekkasje på loft utbedret. Pipeløp ble utført i regi av borettslaget.
2019: Ventilrens i alle leiligheter. Filmet alle skorsteinsløp.
2018: Nye lysarmaturer i alle oppganger og spyling av avløpsrør. Etablert 12 nye ladeplasser for el-biler. Gjennomført ventilrens av lufteventilene i borettslaget.
2017: Skifte av gamle takvinduer.
2016: Rehabilitering av 60- og 50-raden: Parkeringsplasser, ny asfalt, sykkelstativer. Alle kummer langs adkomstveiene ble tømt og renset. Kjøpte 28 parkeringsplasser fra Oslo kommune. Nytt gjerde på lekeplassen. Ny trapp til vaskeribygningen.
2015 Rehabilitering av 80- og 70-raden: Parkeringsplasser, ny asfalt, sykkelstativer osv. Blokkene 69 og 79 ble drenert. Nytt brannvarslingsanlegg på fellesområder. Butikklokalene ble renovert for fremtidig utleie. Lekeplassen ble fornyet med apparater, utegrill, sittegrupper og skjerming.
2013 Nye låser til blokkenes inngangsdører, kjellerdører og loftsdører. Forprosjekt uteområder, vurdering av avløpsrør og behovet for drenering.
2011 - 2012 Piper på taket ble rehabilitert.
2009 - 2010 Det elektriske anlegget ble kontrollert, og punktvis forbedret. Flere kloakkrør ble spylt og renset, og noen ble byttet.
2008 - 2014 Mange beboere skiftet vinduer i borettslagets regi.
2006 Maling av vinduer.
2002 Maling av oppgangene.
2001 Nye vinduer i oppgangene, noen også senere i 2006.
1998 Nye tak til alle 20 blokker og vaskeribygningen.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr. Styret skal kontaktes før anskaffelse, og dyreholds erklæring skal underskrives. Se borettslagets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Bokhyllene/tv-sjenk i stuen medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Fra egenerklæringsskjemaet: "Vaskemaskin og lyset på badet styres på én og samme bryter. Fronten på oppvaskmaskin bør åpnes med varsomhet ettersom fronten kan løsne".

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Etterstadsletta 85A, 0660, Oslo, Gnr. 237 bnr. 18, andelsnr. 107 i Etterstad Sør Borettslaget med orgnr. 950151315 i Oslo kommune

Eier

Anine Schanke Strømdahl

Oppdragsnummer

55-21-0022

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.