#MAJORSTUEN

Lekker og gjennomgående loftsleilighet fra 2006 med hybel | Solrik takterrasse | 95 m2 gulv | Ovn | Økonomisk gunstig

Vibes gate 19A , 0356 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 81 m²
Bruksareal 81 m²
Bruttoareal 89 m²
Tomt 744 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1899
Gårdsnummer 214
Bruksnummer 420
Energimerking D
FINN.no 208906722
Sist endret 22.02.2021 16:49
Prisantydning 8 100 000
Totalpris 8 492 749
Ligningsverdi 1 660 985,-

Beregnet totalkostnad

8 100 000,- (Prisantydning) 176 830,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 276 830,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 206 900,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 276 830,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 215 919,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 492 749,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lekker og gjennomgående loftsleilighet med skreddersydde løsninger. Loftet ble omgjort til boliger i 2006 og er godt vedlikeholdt, så her får du en god standard. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gode løsningen og generøse takhøyden (opptil 3,3m) sørger for en luftig atmosfære. I stuen finner du ovn og varmepumpe. Boligen blir forlenget med en solrik og privat takterrasse. I 2019 ble det etablert egen hybel som sørger for en utrolig økonomisk gunstig bolig! Rolig og tilbaketrukket gate på Majorstuen, samt gangavstand til byens mest populære områder!
Luftig stue med ovn
7 m2 sydøstvendt takterrasse
Lite innsyn
Moderne HTH kjøkken
Stort soverom med garderober
Delikat bad med badekar
Eget vaskerom
Entré med hems
Hybel med egen inngang og skattefri leieinntekt (leid ut for 9000,-)
2 boder

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. og øverste etasje med egen hybel. Hoveddelen inneholder stue med utgang til takterrasse, kjøkken, soverom, bad, vaskerom og gang/entré med hems på ca. 3 m2. Hybelen inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, hems på ca. 8 m2 og bad.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,7 m2 og en bod mellom 3. og 4. etasje på ca. 2,5 m2. Ellers er det felles sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsmuligheter.

Utstyr

- Vanntilførsel er ført til to vannfordelerskap henholdsvis avsatt i baderomsvegg i hybel og i hems over entré.
- Fordelingsledninger for varmt og kaldt forbruksvann er ført som rør i rør anlegg.
- Varmtvannsbereder på 200 l fra 2005 plassert i hems over entré.
- Varmtvannsbereder på 120 l fra 2005 plassert i hems i hybel.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i gang/fellesareal.
- Varmepumpe med AC-funksjon i stue/kjøkken som gir et godt inneklima.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.
- Boligen har innlagt sentralstøvsugeranlegg.
- I 2019 ble det elektriske anlegget i hybelen utbedret.

Stue | Med peis og solrik takterrasse

Stuen er lys og romslig og ble malt i 2020, samt er gulvene belagt med parkett. I tillegg fikk stuen nye lister og LED spotter i taket i 2020. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden opptil 3,3 meter, sørger for en luftig atmosfære. I himlingen finner du sjarmerende detaljer som trebjelker. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig vedovn, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Det er montert varmepumpe med AC-funksjon i stue/kjøkken som gir et godt inneklima.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne de store glassdørene, så blir hele stuen forlenget med den herlige og private takterrassen på 7 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager. Terrassen vender mot sydøst og fungerer som din egen lille oase midt i byen. I tillegg vender den mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. I 2019 ble det montert LED spotter i taket.

Kjøkken | Moderne

Moderne og stilrent HTH kjøkken som har innredning med grå og glatte fronter, overskap med fronter i glass, samt benkeplate i betong med nedsenket oppvaskkum. I 2020 fikk kjøkkenet to nye kjøkkenskap og i år ble benkeplaten overflatebehandlet. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. I tillegg finner du en barløsning på kjøkkenet hvor du kan nyte en rolig frokost. Du finner integrerte hvitevarer som komfyr, mikrobølgeovn, platetopp og ventilator som har avkast mot det fri. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Gulvene er belagt med parkett og i 2020 ble veggene malt, samt ble det montert LED spotter i himling.

Soverom | Høyt og stille

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra 2020. Gulvet er belagt med parkett. Det store takvinduet slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til seng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Boligen ligger i byggets øverste etasje, så her er det stille og rolig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det to garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I 2020 ble det montert LED spotter i himlingen.

Bad | Med badekar

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Badet har delikate fliser, innmurt badekar for et deilig bad, dusjnisje med hånd- og regndusj, vegghengt toalett, samt stort servantskap med romslig vask. Over servanten er det speil og belysning. I 2020 ble det installert LED spotter i himling. I 2021 ble badet overflatebehandlet gjennom nye fuger og legg av polymer på gulvet.

Vaskerom | Meget praktisk

Boligen har sitt helt eget vaskerom som har godt med oppbevaringsplass. Gulvet er belagt med flier, samt ble veggene malt i 2020. Her finner du opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, benkeplate, skap, hyller for ekstra oppbevaring og oppvaskkum.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her er det en praktisk nisje med plass til sko og yttertøy. I tillegg finner du en praktisk hems på ca. 3 m2 som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene ble malt i lyse farger i 2020, samt er gulvet belagt med parkett. Det er adkomst til boligen via portrom og felles oppgang. Leiligheten har brannklassifisert (EI30) entrédører.

Hybel | Økonomisk gunstig

Leiligheten har sin helt egne og praktiske hybel fra ca. år 2019 på ca. 18 m2 med hems. Du vil få en skattefri leieinntekt hvor nåværende eier leier ut hybelen for kr. 9.000,-. Leiligheten selges i utgangspunktet med leietaker. Her får du en bolig med en økonomisk gunstig løsning! Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett. Det store takvinduet slipper inn rikelig med naturlig lys. Hybelen har naturlig plass til både sofagruppe, bord og øvrig møblement. Her finner du et tidløst kjøkken fra 2018 som har hvite og glatte fronter, samt benkeplate i laminat. Du finner integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, ventilator og oppvaskmaskin. Baderommet har delikate fliser, noe panel på veggen, samt deilig gulvvarme. Baderommet inneholder dusjnisje, vegghengt toalett, servant med praktiske hyller under, speil, samt opplegg for vaskemaskin. Hybelen har en praktisk hems på ca. 8 m2 som sørger for gode lagringsmuligheter. I tillegg ble det satt inn en lydisolerende dør mellom leiligheten og hybelen i 2019. Hybelen har egen inngang fra oppgang B. Hybelen er ikke godkjent som separat boenhet.

Beliggenhet

Her får du en svært attraktiv og populær beliggenhet på Majorstua med alt av fasiliteter rett utenfor døren. Til tross for den svært sentrale beliggenheten er det allikevel stille og rolige omgivelser. Videre ligger leiligheten kun et steinkast fra Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter og uteliv. Her er det umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, kaféer, restauranter, Colosseum kino og offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til flere populære treningssentre. Det er kun få minutters gange til Bogstadveien, som den siste tiden har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting. Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen. I tillegg finner du mange av byens mest populære restauranter og barer som Agave, Fyr Bistronomi & Bar, Publiko, The Broker, Delicatessen, Braserie Blanche, Cru, med flere.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000, Meny, Jacob`s, Kiwi og Vestkantmat. Ellers er det søndagsåpne butikker i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bogstadveien og Bygdøy allé et rikt og spennende utvalg av mote, interiør og spesialbutikker.
Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien fra Majorstuen ned forbi Slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på en liten gåtur
Det er nærhet til idylliske Stensparken, Uranienborgparken, Slottsparken, Frognerparken og Vestkanttorget. Vestkanttorget har koselig marked og yrende liv, samt juletreutsalg i desember. Frognerparken har gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og populære Frognerbadet. For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Boligen har også nærhet til flere treningssentre, bl.a. Sats Colosseum park, vis-á-vis Colosseum Kino, med treningshall som gir muligheter for ballspill. Det er også kort gangavstand til Bislettbadet, samt både Slottsparken og St. Hanshaugen Park, noe som byr på gode rekreasjonsmuligheter.
Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og flere busslinjer trafikkerer stedet. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss. Eiendommen har gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole, Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager.
Velkommen til et område som har alt!

Felleskostnader

4 954 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 4.539,- Kabel-tv 415,-

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 176.830,- pr. 15.02.21.
Andel fellesformue kr. 31.554,- pr. 31.12.20.
Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 2.969.691,- pr. 15.02.21, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 3,45 % pr. 15.02.21, med flytende rente.
Kapitalkostan er kr. 901,-.
Restløpetiden er 24 år og 4 mnd.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 660 985 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 979 547 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 744 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Klassisk bygård i mur oppført i 1899. Grunnmur er i tegl/naturstein. Etasjeskillere er i trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire. Yttervegger er i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Yttertak er i trekonstruksjon. Vinduer er med isolerglass fra ombyggingsperioden, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for loftsutbygningen datert 2008.

Adgang til utleie

Den enkelte seksjonseier har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til utleie med den begrensning som er fastsatt i det etterfølgende.
Ved fremleie er seksjonseieren forpliktet til å gjøre leietakeren oppmerksom på sameiets vedtekter, husordensregler og andre bestemmelser som gjelder for sameiet. Se sameiets vedtekter punkt 2 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elekstriske panelovner, varmepumpe med AC-funksjon i stue/kjøkken, samt en hyggelig vedovn i stue. Ellers er det gulvvarme på badene.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 13.275 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 13.275,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, felles areal, friområde, byggeområde for boliger, allmenyttig formål, industri, forretning, kontor m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pilestredet 75 C - Pilestredet 75 C AS v/KLP Eiendom Oslo AS foreslår å omregulere Pilestredet 75 C m.fl. fra industri og kontor tilbolig, barnehage, tjenesteyting og kultur. Det legges til rette for ca. 170 boliger og utadrettet virksomhet mot Sporveisgata og Pilestredet, samt utvidelse av eksisterende Rosenborg barnehage
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201601745 for mer informasjon.
Eugenies gate 10 - Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å omregulere del av Bolteløkka allé fra kjørevei til skolegård, samt å videreføre hele skoletomten som skole med hensynssone bevaring av kulturmiljø. Hensikten med planforslaget er å øke skolens uteoppholdsareal og sikre verneinteressene på skoletomten. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201705859 for mer informasjon.
Vibes gate 10 - Det søkes om oppføring av balkonger.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202020332 for mer informasjon.
Vibes gate 22 - Det søkes om oppføring av balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201806506 for mer informasjon.
Industrigata 57 - Det søkes om oppføring av balkonger mot bakgård.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201914525 for mer informasjon.
Rosenborggata 22 - Det søkes om oppføring av to balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 202016403 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1896/900654-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 06.10.1896 
Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om veg. Overført fra: 0301-214/420/0/1-32. Gjelder denne registerenheten med flere
1996/70212-2/105  Pantsettelseserklæring 09.12.1996 
BELØP: NOK 20.000. Panthaver:Sameiet Lnr: 1153337. Overført fra: 0301-214/420/0/1-32. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/1103551-1/200  Pantedokument 06.08.2018 21:00 
BELØP: NOK 7.200.000. Panthaver:DNB BOLIGKREDITT AS Org.nr: 985621551
2006/342858-2/200  Resek/tilleggssek 18.07.2006 
2015/548913-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
2015/548913-2/200  Resek/tilleggssek

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Vibesgate 19, Orgnr.: 983.766.528 består av 34 seksjoner.
Styreleder er Mathilde Lund Meltvedt.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 78131421

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 254 276,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 1 483 146,- i underskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak låneopptak for fasaderehabilitering.

Vedtekter / husordensregler

Det er ikke tillatt å ha kjøkkenvifte som er koblet til avtrekkskanalen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har sett på utbygging av balkonger, men dette prosjektet er satt på vent p.t.
Fra EK: Styret har informert om at det kan være funnet ekte hussopp i kjelleren i indre gård (annen gård i sameiet). Kan gjøre at sameiet må ta opp lån
Det er oppdaget ekte hussopp i en kjeller i indre gård. Forsikringen til sameiet dekker ikke ekte hussopp, og det vil trolig kreve låneopptak å finansiere de nødvendige utbedringene. Styret har foreløpig ingen indikasjon på hvor store beløp det er snakk om.
Sameiete gjennomførte fasaderehabilitering i 2020.
Postkasser ble byttet ut i 2021.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner ihht vedtektene/husordensreglene.

Tilbehør

Vinskap og TV-oppheng medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at soverommet i hoveddelen ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Dette rommet er for øvrig angitt som bad i bygningstegningene. Hybelen er ikke søkt eller godkjent som separat boenhet. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Takplattingen over balkongen/terrassen til seksjonsnummer 33 skal ikke benyttes som takterrasse eller til opphold, samt er ikke godkjent til det.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vibes gate 19A, 0356, Oslo, Gnr. 214 bnr. 420 snr. 33 orgnr. 983766528 i Oslo kommune

Eier

Knut Tybring-g Morseth

Oppdragsnummer

55-21-0025

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.