#KAMPEN

Idylliske Kampen - Lys og pen 2(3)-roms hjørneleilighet med 2 hemser | Generøs takhøyde på 3,85 m i stue!

Skedsmogata 15A , 0655 Oslo

BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

20%

har bolig mellom 60-120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 1 158 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1940
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 414
Energimerking G
FINN.no 211424158
Sist endret 24.09.2021 09:15
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 339 578

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) 226 718,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 326 718,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 1 510,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 3 500,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 1 000,- (Flyttegebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 12 860,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 339 578,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en unik og pen 2(3)-roms hjørneleilighet!
Fra omgjort butikklokale til drømmeleilighet med mange muligheter: Her får du store vindusflater fra flere kanter som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gode planløsningen og generøse takhøyden (opptil 3,85m), sørger for en luftig atmosfære. Baderomsinteriøret ble oppgradert i år. I boligen finner du to hemser på henholdsvis 9m2 og 20m2, slik at leiligheten virker vesentlig større enn 55 kvm. Ubrukte kubikkmeter over kjøkkenet gir mulighet til å utvide ytterligere.
 
• Lys og romslig stue med hems
• Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
• Soverom med garderobe
• Bad med oppgradert innredning fra 2021, inkl. vaskemaskin
• Egen inngang
• Lave strømutgifter
• TV/internett/fyring og v.vann inkl.
• Mulighet for å sette opp et ekstra soverom
 •Flere parker i nærheten
• 5 min til Ensjø t-bane

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue, kjøkken, to hemser på henholdsvis 9 m2 og 20 m2, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod med gulvareal på ca. 6 m2. Ellers er det et felles bomberom for oppbevaring av sykkel, samt mulighet for sykkeloppbevaring i bakgården. Bomberommet er for tiden holdt av til arbeid knyttet til vedlikehold av fasaden.

Utstyr

- Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
- Fordelerstammer med stoppekraner plassert i himling på badet.
- Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert på kjøkken.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukkingsapparat.

Stue | Med praktisk hems

Stuen er lys og romslig hvor flatene ble malt i år. Gulvet er belagt med laminat. Det er store vindusflater fra flere kanter som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen og generøse takhøyden opptil 3,85 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Videre har stuen tilgang til den ene hemsen på ca. 9 m2, slik at takhøyden blir utnyttet til det fulle! Takhøyden på hemsen er på 1,12 meter. Passer som et ekstra soverom eller til oppbevaring.
Størrelsen på stuen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken fra 2009 som har innredning med lyse og glatte fronter, samt benkeplate i tre med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur. Den åpne kjøkkenløsningen passer perfekt til sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. Videre finner du integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, vegghengt ventilator, oppvaskmaskin fra 2011, samt kjøleskap med fryser fra 2019. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Gulvet er belagt med laminat og veggene ble malt i lyse farger i år. I Himlingen er det downlights. Over kjøkkenet finner du boligens andre hems på ca. 20 m2, så her har du gode lagringsmuligheter. For øvrig spennende alternativer til bruk! Her kan du åpne opp rommet for å maksimere takhøyden, eller bygge om til dels oppbevaring og gjesteseng.

Soverom | Lun og koselig atmosfære

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvet er belagt med laminat. Det store vinduet slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Her er det en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Soverommet ble koblet til ventilasjonsanlegget i 2020.

Bad | Alt du trenger på badet

Badet er lekkert, praktisk og romslig, som ble renovert i regi av aksjelaget i 2012. Videre fikk badet ny innredning og armatur i 2021. Her får du en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj, toalett, samt vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant som har ett-greps armatur. Over servanten er det speilskap med overbelysning. Videre er det vaskemaskin på badet som medfølger handelen, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det avtrekksventil.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap med speildører som sørger for gode lagringsmuligheter. I år ble flatene i gangen malt. Det er adkomst til boligen via eget inngangsparti.

Beliggenhet

Kampen er et koselig boligområde med masse sjarm og karakter. Området har en variert bebyggelse som i det vesentlige består av klassiske bygårder og eldre trehus fra århundreskiftet. Leiligheten ligger ikke langt unna den svært sjarmerende Kampen park med frodige grøntområder og fantastisk utsikt over byen. Kampen park, Botanisk Hage, Munchmuseet, Tøyenbadet og Tøyenparken grenser til hverandre og gir fine muligheter for gåturer sommer som vinter, samt for grilling og kos.
Kampen er et meget populært og hyggelig boligområde med kaféer, butikker og div. servicetilbud i nærområdet. Dagligvareforretninger som Kiwi, Coop, Rema 1000 og Bunnpris ligger like ved, det gjør også Kampen Bistro, Smia Galleri, Lille Kampen Kafé og Det Grønne Kjøkken. Det er kort avstand til blant annet Jordal idrettsanlegg, SATS, Kampen park, Kampen kirke og Kampen skole. Det er mange barnehager i nærområdet. I tillegg anbefales Kampen Barnebondegård.
Tøyen er en kort spasertur unna og er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området er svært attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg et steinkast unna, finner du bl.a. spisesteder og forretninger, matvarebutikker, apotek, postkontor og bank.
De siste årene har Oslos mest populære festival, Øyafestivalen, vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten. På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap! Øyafestivalen frister med en rekke internasjonale artister og er en begivenhet du ikke vil gå glipp av!
Fra leiligheten er det kort vei til offentlig kommunikasjon som buss (rute 20, 37, 60 og 67), t-banelinjene 1-4 fra Ensjø og alle t-banelinjene fra Tøyen. Bussholdeplass er rett ved og det er kort gange til både Ensjø og Tøyen T-banestasjon.
Ensjø har de siste årene rustet opp infrastrukturen i området, og det har dukket opp flere restauranter, puber, treningssenter og matbutikker. Kort vei unna boligen.
Kampen har gangavstand til butikkene i sentrum og kafeene på Grünerløkka og er et område på toppen av byen med kort avstand til alt.

Felleskostnader

5 057 pr. mnd. Fyring og varmtvann, vaktmestertjeneste, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av aksjelaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Renter og avdrag 1.175,- Felleskostnader 3.740,- Vedlikeholdsfond 142,-

Løpende kostnader

- Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 226 718,- pr. 13.03.21.
Andel fellesformue kr. 71 400,- pr. 31.12.20.
Laget har 1 lån:
Lånenummer: 94927013678, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 13.03.2021: 2.7% pa.
Saldo per 13.03.2021: 9 073 334,-.
Siste termin 01.03.2042.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 158 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fellesområder opparbeidet med internveier belagt med brostein, sykkelparkering, hyggelige sittegrupper, plenareal, trær og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur er i bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger er forblendet med teglstein, pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/ membran. Vinduer er med karmer av tre og to-lags glass fra 1998.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. På badet er det gulvvarme.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 2.916 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2.916,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2937. Området forøvrig er regulert til friområde, park, vei, parkeringsplass, tomt for offentlig bygning, byggeområde for boliger m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Norderhovgata 14 - Det søkes om bruksendring av stallbygning til bolig.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202020410 for mer informasjon.
Norderhovgata 32 B - Det søkes om tilbygg og innvendig ombygging.
Planstatus: Søknad om endring under behandling. Se saksnr.: 201504272 for mer informasjon.
Ensjøveien 7-15 - Forslagsstiller ønsker å utforske muligheten for en evt. transformasjon og omregulering av tomten fra hovedsakelig næring til bolig/forretning/kontor/tjenesteyting, grønnstruktur, vei og offentlig torg, men hovedvekt på omregulering til boligbebyggelse.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002883 for mer informasjon.
Ensjøveien 10-12 - Søknaden omfatter oppføring av 5 boligblokker i Tiedemannsbyen Felt B på Ensjø, i bydel gamle Oslo. Tiltaket omfatter 215 boliger med parkeringskjeller og en 4 avdelings barnehage. Det er lagt til rette for 9 stk omsorgsboliger som skal fungere som et bofellesskap med
fellesområde. Det etableres transformatorstasjon utenfor byggegrense. Mot Ensjøveien etableres det to parkeringsplasser på terreng for bildeling.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201919632 for mer informasjon.
Gladengveien 1 og Ensjøveien 14 - Forslagstiller vil utforske mulighetene for en evt. transformasjon og omregulering av tomten fra hovedsakelig næring til hovedsakelig boligformål. Transformasjonen vil omfatte to næringstomter og tilhørende varemottak- og parkeringsareal til kombinert næring/handel og boligformål med bymessige kvaliteter. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201918011 for mer informasjon.
Kolstadgata - Hensikten med oppgraderingen er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata og samtidig frigjøre arealer utenfor Tøyen skole. De frigjorte arealene skal kunne brukes av elever i skoletiden og være en møteplass for lokalmiljøet. Kolstadgata skal være godt tilrettelagt for opphold og fotgjengere, samtidig som fremkommeligheten skal være godt ivaretatt for sykkel og nyttetransport, som varelevering og renovasjon.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Kampengata 10 - 12 - Det søkes om oppføring av tilbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201906653 for mer informasjon.
Skedsmogata 24 - Søknaden gjelder oppføring av leilighetsbygg på 13 etasjer, og opparbeidelse av tilhørende utearealer.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201902057 for mer informasjon.
Hagegata 32 - Det søkes om bruksendring til studentboliger.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202100876 for mer informasjon.
Hagegata 27 - Det søkes om å oppføre et leilighetsbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202011293 for mer informasjon.
Hagegata 55 - Det søkes om oppføring av boligbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202003701 for mer informasjon.
Thorbjørn Egners plass og Nannestadgata - Det søkes om etablering av torg på Thorbjørn Egners plass. Tiltaket medfører at Bøgata/Nannestadgata blir stengt for gjennomgående trafikk. Det gis tillatelse med en tidsbegrensning på ti år.
Planstatus: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se saksnr.: 201900861 for mer informasjon.
Normannsgata 42 - Det søkes om å rive en eksisterende bod og føre opp en enebolig med pulttak, kjeller og 1,5 etasjer.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201715163 for mer informasjon.
Normannsgata, Rolf Hofmos gate mfl. - Det søkes om oppgradering av vei.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201903353 for mer informasjon.
Jordal idrettspark - Det er i forbindelse med igangsettingstillatelse for grunnarbeider for nye Jordal Amfi (sak 201614542) gitt aksept for fritak fra tilknytning til fjernvarmeanlegget. Det skal etableres eget varmeanlegg basert på vannbåren varme. På bakgrunn av dette søkes det nå om etablering av brønnpark.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201815099 for mer informasjon.
Skedsmogata 25 - Tyngdepunktet på Ensjø - Planforslag. Forslagsstiller foreslår å omregulere Skedsmogata 25, innenfor Tyngdepunktet på Ensjø, fra byggeområde for industri i gjeldende reguleringsplan S-1101 til bolig/forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting/ bevertning/ kafé/ velvære/ helse/ konsulentvirksomhet/ galleri). Hensikten er å legge til rette forbymessig boligfortetting, og dermed ferdigstille detaljreguleringen av tyngdepunktet. Plan- og byggestarten anbefaler planforslaget.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201801331 for mer informasjon.
Rolf Hofmos gate 20 - Tiltaket for riving er på 750m2 BRA, og utgjør en del av bebyggelsen i Rolf Hofmos gate 20.  Formålet med rivingen er å legge til rette for utbygging/ombygging av 3. etappe for Felt B1 (hus M, N, O og Levahn) av reguleringsplanen for Ensjø Tyngdepunkt som skal behandles i sak 201710525, mottatt Plan- og bygningsetaten 03.07.2017.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201708889 for mer informasjon.
Kjølberggata 29 A-B - Det søkes om bruksendring fra lager til konferanse- og selskapslokaler.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201509037 for mer informasjon.
Kjølberggata 29 C - Det søkes om bruksendring fra leilighetshotell til hotell - Fasadeendringer og innvendig ombygging.
Planstatus: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se saksnr.: 201106333 for mer informasjon.
Kampengata 21 B - Det er søkt om bruksendring av bakgårdsbygningen fra verksted til bolig.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809655 for mer informasjon.
Bøgata 5 B - Det søkes om å etablere to nye boenheter ved å bruksendre allerede eksisterende stallbygning samtidig som det skal oppføres et tilbygg rygg i rygg.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201817458 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1939/402610-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 28.03.1939 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1939/408546-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 21.12.1939 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1967/520032-1/105  Obligasjon 27.10.1967 
BELØP: NOK 1.000.000. Panthaver: Landsbanken As Lnr.: 1086644
1969/524029-1/105   ** Nedkvittering 22.12.1969 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 610.760
1969/524029-2/105   ** Prioritetsbestemmelse 22.12.1969 
veket for: OBLIGASJON 1967/508045-1/105
1979/506509-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 03.04.1979 
veket for: OBLIGASJON 1979/501980-1/105
2011/1023455-1/200  Pantedokument 07.12.2011 
BELØP: NOK 12.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Skedsmogata 15 AS, Orgnr.: 924 929 979 består av 48 leiligheter.
Styreleder er Magnar Inge Storbugt.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning.
Revisjon utføres av Hedmarks Revisjonsbyrå AS.
Get er leverandør av kabel-tv.
Fellesvaskeri i kjeller etg mellom oppg B og C. Vaskekort kan kjøpes hos styret ved Marianne Moen eller Cathrine Løvli i oppgang B. Kortet koster kr 200,- for 40 vask og kr. 100,- ekstra ved førstegangs uttak av kort og ved eventuelt behov for nytt kort.
Boligselskapet har avtale om vaktmestertjenester med Bastion Forvaltning.
Boligselskapet har inngått ny avtale med firmaet Vaskefirma.
Aksjeselskapets leverandører for energi er Hafslund Energi for strøm og ESSO Energi for Olje.
Laget har kontrakt med Mobile Norway som leier antenneplass på taket. Denne skal indeksreguleres hver år ihht kpi den 15.12. året før. Første justering 2010.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP2548457

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 353 914,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 275 720,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i leiligheten mellom kl. 23.00 til kl. 07.00.
Det er ikke tillatt å benytte kullgrill.
Bygningens ventilasjonsanlegg må ikke forstyrres ved at utsugningsventilene tettes igjen, at kjøkkenventilator kobles direkte til ventiler eller kanaler, eller på noen annen måte.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om å gå over vedlikeholdsplanen ila 2021, samt vurderes det å skifte ut vinduer i aksjelaget. Det er ikke vedtatt i følge årsberretning fra 2020.
Utført arbeid:
2018: Utbedring av røranlegg i forbindelse med varmvannstank.
Oppussing av oppganger.
2016: Bytte av beslag balkong, bytte av kontakter el-kjele.
2015: Oppgradering søppelrom til boder.
2014: Bytte av låssystem.
2013: Overflatebehandling av balkonger innvendig.
2012: Full rehabilitering av alle bad med membran og varmekabler lagt i alle gulv. Bytte av stigere for varmt og kaldt vann samt felles avløpsrør og sluk i alle bad.
2006: Sanering av eldre lekeapparater.
2004: Gjennomgang av teknisk beskaffenhet på vann og avløpssystem.
2003: Kontroll av felles el-anlegg med utbedring av registrerte avvik.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold skal registreres hos styret. Se aksjelagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det informeres om at platetopp har en sprekk, men platetoppen fungerer som den skal i følge selger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Skedsmogata 15A, 0655, Oslo, Gnr. 231 bnr. 414, leilighetsnr. 49 orgnr. 924929979 i Oslo kommune

Eier

Elina Melteig

Oppdragsnummer

55-21-0040

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.