#LØREN

Moderne og lys 2-roms selveier fra 2018 | Solrik balkong på 7 kvm | Garasjeplass med el | Heis | Rett ved T-banen

Gildevangen 16B , 0585 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig mellom 60-120 kvm

79%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 8 746 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2018
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 151
Energimerking B
FINN.no 213844199
Sist endret 16.04.2021 10:54
Prisantydning 4 900 000
Totalpris 5 041 519
Ligningsverdi 1 023 146,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 141 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 041 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en moderne og delikat 2-roms i 2. etasje. Bygget er fra 2018 så her får du en gjennomgående god standard, moderne materialvalg og en god bokomfort. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Dette sammen med den meget praktiske løsningen sikrer deg en luftig atmosfære. Fra stuen er det utgang til boligens solrike balkong på 7 kvm, hvor du kan nyte solrike dager.
Boligen har en attraktiv og sentral beliggenhet midt på Løren, med gangavstand til alle servicetilbud området kan by på.
Romslig stue med sydvestvendt balkong
Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Stort soverom tilknyttet walk-in closet
Entré med skyvedørsgarderobe
Garasjeplass med el-lader
Hyggelige sittegrupper på tomten
Heis
Flytt rett inn!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom med walk-in closet, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod på ca. 6 kvm (nr. E157). Det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg med el-lader. Ellers er det felles sykkelparkering i garasjeanlegget.

Utstyr

- Sameiet har en avtale med Viken Fiber.
- Luftbehandlingsaggregat.
- Automatsikringer.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg, samt er gulvet belagt med 3-stavs eikeparkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
Fra stuen er det utgang til den herlige balkongen på 7 kvm. Balkongen vender mot sydvest, så her har du supre solforhold! Videre er det god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan invitere venner over. På veggen er det belysning og stikkontakt for en hyggelig atmosfære. Gulvet er belagt med tregulv og rekkverket er av stål med frostet glass.

Kjøkken | Moderne

Meget stilrent og moderne kjøkken som har innredning fra Sigdal med lyse og glatte fronter, samt laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Under overskapene er det Philips Hue smartbelysning. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til spisebord for hyggelige middager. Ellers finner du hvitevarer som ventilator, integrert oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, stekeovn og induksjon platetopp. Hvitevarene er fra Electrolux, Samsung og Ariston.  Veggene er malt i tidsriktige farger og gulvet er belagt med 3-stavs eikeparkett.

Soverom | Med walk-in closet

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger. Gulvet er belagt med eikeparkett. Da soverommet er meget romslig er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Soverommet har et eget innredet walk-in closet som sørger for svært gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med dusjdører i herdet glass, vegghengt toalett, baderomsinnredning med malte glatte fronter og heldekkende servant. Over servanten er det speil med belysning og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her er det et garderobeskap med speildører som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av yttertøy og sko. I oppgangen er det heis og leiligheten tilknyttet callinganlegg med video. Det er Philips HUE smartbelysning i taket. Ellers har leiligheten malt og glatt entrédør (EI30/40db) med kikkehull. Veggene er malt i moderne farger og gulvet er belagt med 3-stavs eikeparkett.

Beliggenhet

Leiligheten har en super beliggenhet i et etablert og familievennlig boligområde på Løren. Her bor du i attraktive omgivelser og samtidig med nærhet til sentrum og alt av nødvendige fasiliteter. Fra leiligheten er det kort vei til Løren Torg med rikelig tilbud av butikker, caféer, restauranter og forretninger for alle gjøremål i hverdagen. Hertz Bilpool i Løren Torg, sportspuben Silver, Sanjays, Peppes Pizza og Kanon Catering er hyggelige møtesteder. Her finner du også UMai Sushi og Dominos pizza, bokhandler Norli og interiørbutikken Houz har nylig flyttet inn i større lokaler i Vinslottet.
I tillegg finnes frisør, fysioterapeut, kiropraktor, Bonita Blomster, solstudio, renseri, Boots apotek, Sterk treningsstudio, Sinsen tennisklubb og Sinsenklinikken legesenter. Postkontor, bank og vinmonopol ligger på Økern. Post i butikk finner du på Meny i Løren Torg. I tillegg er det Bunnpris i byggets 1. etasje i Peter Møllers vei 2B.
Rett utenfor Kanonhallen ligger skulpturparken, Peer Gynt parken. Parken består av 20 skulpturer som er basert på ulike scener i Henrik Ibsens skuespill.
Løren har et godt kollektivtilbud med kort reisevei til sentrum. Busstopp i Lørenveien, på Sinsen og på ring 3 (miljøveien). Flybussen stopper ved ring 3 kun 5 minutters gange fra boligen.
Grefsenkollen og Lillomarka innbyr til både fot- og sykkelturer samt langrenn på vinteren. Slalåmbakkene Grefsenkleiva og Trollvannskleiva gir gode muligheter for slalåm- og snowboardkjøring hele vinteren.
Området Løren (www.loeren.no) og Økern (www.okernsenteret.no) er under utvikling og vil være en spennende plass å bo og leve i de neste årene fremover.

Felleskostnader

2 249 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv/bredbånd, garasjeplass, trappevask, vaktmestertjenester, vakthold, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader : kr 1 650,- Felleskostnader garasje: kr 200,- Altibox Flex: kr 399,-

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 25.03.21.
Andel fellesformue kr. 22 748,- pr. 31.12.20.
Sameiet har ikke lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 023 146 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 683 324 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 746 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med plen, diverse beplantning, asfalterte arealer, hyggelige sittebenker, lekeplass for de minste, sykkelparkering m.m.

Garasje / Parkering

Med boligen følger det med en garasjeplass (plass nr. 122) med el-bil lader i felles garasjeanlegg. Denne seksjonen har tinglyst ideell 1/167 av garasjematrikkelen.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Fundamentert med støpt såle på antatt fast grunn. Betongkonstruksjon med innfelte fasader i trebindingsverk. Fasader med liggende kledning og teglstein. Flatt tak tekket med papp/membran. Felles trappegang med betongtrapp. med 2-lags glass og trekarmer. Utvendig beslått med stål/aluminium.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23.03.18 for eiendommen.
Gjenstående arbeider er bl. a.:
- Rekkverk på franske balkonger.
- Testing av alarmer for boligsprinkling, igangkjøring og innregulering av aggregater og montering av noen låser.
- Opparbeidelse av vei.
- Vilkår for brukstillatelse i reguleringsplanens rekkefølgebestemmelse.
- Mangler vedr. fjernvarme, heis og VAV.
Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider.
Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Seksjonseieren kan fritt leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Se sameiets vedtekter § 2-1 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes via fjernvarmeanlegg med radiatorer. Ellers er det gulvvarme på badet.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.270 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.270,- pr. år.
Fjernvarme faktureres direkte fra BKK. Nåværende eier har hatt et forbruk som tilsvarer i snitt ca. kr. 500,- pr mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, bevertning, forretning og kontor. Reguleringsbestemmelse S-4632. Området forøvrig er regulert til felles gårdsplass, vei, gangvei, stasjons-/terminalbygg, fellesområde, industri, byggeområde for bolig, forretning, bevertning, kontor, offentlig bygning, allmennyttig formål, barnehage m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sinsenveien mellom Lørenveien og Dag Hammarskjölds vei - Hensikten med prosjektet er å bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten for syklister og fotgjengere i Sinsenveien, mellom Dag Hammarskjölds vei i nord og Lørenveien i sør. Som følge av forslag om enveisregulering i Lørenveien utløses behov for trafikksikkerhetstiltak i Sinsenveien, pga. forventning om økt trafikkmengde. Forslaget er i tråd med VPOR Løren.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201900844 for mer informasjon.
Sinsenveien 45 - 49 - Planforslag for detaljregulering. Planforslaget foreslår planområdet transformert fra industri- og næringsområde til hovedsakelig boligområde. De fire eksisterende kontor- og næringsbyggene foreslås revet og erstattet med 7 boligbygg og omtrent 342 leiligheter. Det etableres også en fire avdelings barnehage øst på planområdet. På 1. etasje mot Sinsenveien og på 1. etasje på felt B mot Lille Løren Park åpnes det opp for næring og utadrettet virksomhet. Dagens asfalterte flater og store andel overflateparkering erstattes av store, grønne utearealer. I tillegg til dette etableres det en stor offentlig park, Lille Løren Park, nordøst på planområdet. Øst på planområdet legges det en 4 avdelings barnehage i 1. og 2. etasje på bygg C1 og C2. Et gatetun knytter Sinsenveien i vest på Børsteveien i øst og de høye murene, som i dag danner en barriere, fjernes og planområdet åpnes og tilgjengelig gjøres. Et torg knytter seg på gatetunet og danner en møteplass ved barnehagen. Barnehagens dobbelhøye fasade strekker seg langs hele langsiden av torget, og dette, sammen med at inngangene til boligene legges mot torget, vil gi en aktiv møteplass. Det etableres også nye allment tilgjengelige gang- og sykkelveier som knytter seg på eksisterende forbindelser og knytter planområdet på tilliggende områder og skaper forbindelser mellom Sinsenveien i vest og Lørenparken i øst.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201307159 for mer informasjon.
Sinsenveien 51 - 55 - Skanska Eiendomsutvikling AS foreslår å omregulere Sinsenveien 51- 55 fra «byggeområde for kontor og industribebyggelse» til kombinert formål/bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting (kultur, helse, velvære)/kontor/bevertning, fortau, gatetun, torg, annen uteoppholdsareale (barnehage). Hensikten med forslaget er å fjerne eksisterende bebyggelse og oppføre 7 boligbygg på tomten. Forslaget legger opp til større byggehøyder og økt utnyttelse. Forslaget sikrer samtidig barnehagen, nytt gatetun, park, torg og oppgradering av deler av
Sinsenveien
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201617067 for mer informasjon.
Lørenvangen 22 og Peter Møllers vei 13 - Detaljregulering for boliger. Spor arkitekter har på vegne av Orkla Eiendom AS som eier Peter Møllers vei 13 og Selvaag Løren 7 AS som eier Lørenvangen 22 levert et felles forslag til oppstart av detaljregulering for eiendommene. De ønsker omregulering fra kontor og industri til bolig. Prosjektene skal gjennomføres uavhengig av hverandre i tid. Planområdets størrelse er 17.744 m² og det foreslåtte prosjektet vil ifølge forslagsstiller generere rundt 450 boenheter. Den planlagte bebyggelsen er foreslått utformet som en åpen kvartalsstruktur med bygg i 5-8 etasjer. Forslagsstiller vil eventuelt vurdere inntil 10 etasjer i noen punkter. I Peter Møllers vei 13 skal det reguleres inn parkområde. Forslagsstiller vil vurdere om Tranfabrikken i Peter Møllers vei 13 skal bevares. I Lørenvangen 22 ønsker forslagsstiller å rive all eksisterende
bebyggelse.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201509417 for mer informasjon.
Peter Møllers vei 8 - 14 - Reguleringsplan til politisk behandling. Hensikten med forslaget er å rive eksisterende bebyggelse, og oppføre 7 boligbygg på tomten. Forslaget legger opp til større byggehøyder og økt utnyttelse. Forslaget sikrer samtidig barnehage, nytt gatetun, park, torg og utvidelse av Peter Møllers vei med fortau. Plan - og bygningsetaten anbefaler formålene og det byplanmessige hovedgrepet, men mener at byggehøydene og utnyttelsen er i strid med overordnede planer og tilstrekkelige bokvaliteter.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 202014659 og 201911414 for mer informasjon.
Lørenvangen 25 - Lørenvangen Utvikling AS ønsker å regulere for to boligblokker med ca. 150 boenheter i Lørenvangen 25. Plan-og bygningsetaten vurderte i 2015 at hele tomten burde brukes til en barnehage på 8-10 avdelinger.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201909046 for mer informasjon.
Lørenveien - Bymiljøetaten foreslår å omregulere Lørenveien mellom Lørenvangen og Økernveien fra offentlig kjørevei til bygate med enveisregulert kjørebane, tosidig sykkelfelt og tosidige fortau. Det sikres etablering av vegetasjon og blågrønne kvaliteter i møbleringssoner og etablering av 4 parkeringsplasser i tilknytting til regulerte næringslokaler.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201807389 for mer informasjon.
Lørenveien 64 - Kultur- og idrettsbygg Oslo KF foreslår å omregulere Lørenveien 64 fra kontor, industri og forretning til idrettsanlegg (flerbrukshall), beverting, kultur og park. Hensikten med planforslaget er å regulere Løren aktivitetspark med flerbrukshall.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201818153 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2012/914413-1/200  Erklæring/avtale 31.10.2012 
Bruksordningsregler fram mot avsluttet jordskiftesak 0200-2011-0005 i Akershus og Oslo Jordskifterett. Overført fra: 0301-124/151. Gjelder denne registerenheten med flere
2016/623268-1/200  Elektriske kraftlinjer 07.07.2016 
Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS Org.nr: 980489698. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Nettstasjon nr. 3054. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse og beplantning. Overført fra: 0301-124/151. Gjelder denne registerenheten med flere.
2016/708978-1/200  Bestemmelse om veg 05.08.2016 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Peter Møllers vei opparbeides samtidig med bebyggelsen frem til og langs den siden av tomten hvor den har sin adkomst. Plikt til fremtidig og vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-124/151. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/44767-1/200  Seksjonering 16.01.2017 
opprettet seksjoner: snr: 157
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 50/12507

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Løren Stasjon Eierseksjonssameiet, Orgnr.: 918.161.368 består av 6 bygninger med til sammen 200 seksjoner. Det er 190 boligseksjoner og 10 næringsseksjoner.
Styreleder er Henriette Ødegaard.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning.
Sameiet har vaktmesteravtale med Gårdreform AS.
Sameiets hjemmeside: www.lorenstasjon.no

Forsikring

IF Polisenummer: SP1942138

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 716.770,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 538.700,- i overskudd,

Vedtekter / husordensregler

Sameiet har godkjent kameraovervåkning ved porten og i garasjeanlegget.
På balkongene er det kun tillatt å grille med gassgrill eller elektrisk grill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr i sameiet. Det er ikke tillatt å lufte hunder på fellesarealet. Se sameiets husordensregler § 10 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gildevangen 16B, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 151 snr. 157 orgnr. 918161368 i Oslo kommune

Eier

Marius Torgersrud

Oppdragsnummer

55-21-0065

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.