#Mortensrud

Lys og gjennomgående 3-R selveier fra 2014 | Toppleilighet | Heis | Fantastisk utsikt | Garasje | 15 m² v.vendt balkong

Bispeluelia 9A , 1286 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

80%

har bolig mellom 60-120 kvm

67%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 78 m²
Bruksareal 82 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 8 994 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 2014
Gårdsnummer 179
Bruksnummer 29
Energimerking C
FINN.no 220490971
Sist endret 14.06.2021 13:22
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 416 519
Ligningsverdi 985 510,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 116 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 416 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 3-roms beliggende usjenert, høyt og fritt til. Bygget er fra 2014 så her får du en gjennomgående god standard. Boligen blir forlenget med en solrik og herlig balkong med enestående utsikt mot fjorden og grøntområder. Det er store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående og praktiske løsningen sørger for en god atmosfære.
Her vil du bo tilbaketrukket fra bykjernen med frisk luft og naturskjønne omgivelser, samtidig som det er gangavstand til offentlig kommunikasjon som tar deg raskt til Oslo sentrum.
- Romslig stue med vestvendt balkong på 15 kvm og fantastisk utsikt
- Stilrent kjøkken fra HTH
- To gode soverom med garderobe
- Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
- Gjennomgående planløsning
- Fyring og v.vann inkl
- Garasjeplass
- Heis
- To store boder
Leiligheten ligger i byggets toppetasje (5.etasje) og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, balkong med fantastisk utsikt over fjorden og grøntareal, to soverom, bad og en bod. Leiligheten disponerer en bod i blokk nr. 13 på 9 kvm og en bod på 5 kvm bak garasjeplass.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets toppetasje (5.etasje) og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, balkong med fantastisk utsikt over fjorden og grøntareal, to soverom, bad og en bod. Leiligheten disponerer en bod i blokk nr. 13 på 9 kvm og en bod på 5 kvm bak garasjeplass.

Utstyr

- Garderobeskap på begge soverom.
- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.
- Automatsikringer i sikringsskap.

Stue med utgang til fantastisk balkong

Stuen er lys og romslig med store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående og praktiske løsningen, sørger for en god atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. På gulv er det lagt parkett. Det er en praktisk innvendig bod på 4 kvm for ytterligere oppbevaring.
Fra stue er det utgang til en stor og herlig balkong på hele 15 kvm. Balkongen vender mot vest og har gode solforhold.  I tillegg får du en enestående utsikt fra balkongen mot både fjorden og grøntområder. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme dager. Det er markise med vindmåler og utvendige persienner, alt styrt med fjernkontroll.

Kjøkken

Stilrent og lekkert HTH-kjøkken som har innredning med lyse, glatte fronter og benkeplate i laminat. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Det er integrerte hvitevarer som komfyr og platetopp, frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin.  Veggene er malt i lyse farger og på gulv er det lagt parkett. Under overskapene er det belysning og stikkontakter.

Soverom

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger. Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Begge rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.
Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Baderom

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Baderommet inneholder servant med underskap, dusj og veggmontert wc. Over servanten er det speil og belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det downlights.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Du har plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og på gulv er det parkett. Det er adkomst til boligen via svalgang og det er heis i bygget. Leiligheten har brann- (B30) og lydklassifisert (35 db) entrédør fra byggeperioden.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt, barnevennlig boligområde på Mortensrud. Her får du fordelen av å være tilbaketrukket fra bykjernen med frisk luft og naturskjønne omgivelser, samtidig som det er gangavstand til offentlig kommunikasjon som tar deg raskt til Oslo sentrum. Det er kort gangavstand til skoler, barnehager god offentlig kommunikasjon. Området består i hovedsakelig av rekkehusbebyggelse. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer. Du finner barnehage rett ved leiligheten. Området tilbyr et nærmiljø med flott turterreng og lite trafikk.
Nærhet til tur- og rekreasjonsområder, marka med lysløyper og sykkelvei til flere kjente og populære badestrender som Hvervenbukta, Ingierstrand, Fiskevollbukta og Stensrudtjern m.m. Boligen har en perfekt beliggenhet med tanke på rekreasjonsmuligheter sommer som vinter, blant annet Østmarka fiske- og fugleliv og godt nett av turstier. For de golfinteresserte er det Grønmo golfklubb som ligger nærmest. Det er også fine muligheter på Lofsrud gård, kultursenter, slalåmbakke m.m.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Senter Syd med 35 butikker, vinmonopol, samt leger, advokater, tannleger, treningssenter m.m. Videre er det kort vei til Mortensrud Torg Senter og Klemetsrudhallen. For ytterligere servicetilbud, er Lambertseter Senter en kort kjøretur unna med rikelig tilbud. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og t-bane. Busstopp ligger like ved boligen og Mortensrud T-bane har avganger to ganger hvert kvarter og tar deg til Oslo på ca. 25 minutter. Med tog fra Hauketo kan man ta tog til Jernbanetorget på ca. 8 minutter Ved å benytte bil tar det ca. 15 minutter til Oslo Sentrum.

Felleskostnader

3 742 pr. mnd. Fjernvarme, garasje, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Fordeling av felleskostnader:
- Garasje 125,-
- Fjernvarme 725,-
- Felleskostnader 2.582,-
- TV/bredbånd 310,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt. alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 18.05.21.
Andel fellesformue kr. 15.681,- pr. 31.12.20.
Sameiet har ikke lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 985 510 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 547 834 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 994 kvm, Eierform: Eiet tomt
Sameiet har store fellesareal som er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, trær, lekeapparater for de minste, hyggelige sittegrupper, parkeringsarealer m.m.

Garasje / Parkering

Til hver seksjon medfølger det en parkeringsplass i garasje. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser.
Sameiet disponerer 7 parkeringsplasser til gjesteparkering. Parkering på disse plassene er kun tillatt for gjester på besøk hos beboer i sameiet.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er i støpt betong. Armerte betongdekker er i elementer. Bærende konstruksjon er i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, innvendig kledd med plater, utvendig med teglsteinsforblending, trepanel og fasadeplater. Yttertak er i betongkonstruksjon antatt tekket med folie med innvendig nedløp. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2015 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Se sameiets vedtekter punkt 2-1 for mer informasjon.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer samt varmekabler på badet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde og andre sikringssoner. Reguleringsbestemmelse S-4735. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, spesialområde, friområde, parkering, andre sikringssoner, byggeområde for boliger, offentlig bygning, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ljabruveien - Planforslaget har to planområder langs Ljabruveien, et delområde fra Ljabru til Bjørnerud rehabiliteringssenter, og et delområde fra Slimeveien til Enebakkveien. Intensjonen med rekkefølgebestemmelsene er å legge til rette for tilstrekkelig kollektivdekning for første utbyggingstrinn på Gjersrud/Stensrud. Framkommelighet for matebuss mot Hauketo er en forutsetning for dette. Under arbeideidelse avd prosjektet har det fremkommet behov for trafikksikkerhetstiltak i kryssene Mortensrudveien og Slimeveien.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201811586 for mer informasjon.
Ljabruveien 98 - Søknaden omfatter riving av eksisterende enebolig og uthus i Ljabruveien 98 i bydel Søndre Nordstrand.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201901915 for mer informasjon.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert servitutter/heftelser som følger eiendommen.
Disse omhandler blant annet bestemmelser for å oppføre og ha stående en fordelingsstasjon for fjernvarme, samt rett til adkomst og vedlikehold, gjensidig bruksrett av ball/lekeplasser, bestemmelse om gjerde, vann og kloakkledning, rett til å legge fjernvarmerør, bestemmelse om rett til fremføring og reservasjon av kapasitet for digitale signaler på internt kabelnett, bestemmelse om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon, bestemmelse om biloppstillingsplass, bestemmelse om adkomstrett til parkeringsplasser, parkeringsplasser m.m.
2014/193962-3/200  Seksjonering 07.03.2014 
opprettet seksjoner: snr: 17
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 82/5922
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Bispeluelia, Orgnr.: 913.552.725 består av 78 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Styreleder er Geir Morten Skeie.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiet har egen hjemmeside: http://bispeluelia.herborvi.no
Sameiet Bispeluelia har avtale om vaktmestertjeneste med Karlsens vaktmestertjeneste AS.
Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Det er etablert en velforening for området. Sameiet er forpliktet til å være medlem i velforeningen.

Forsikring

Protector

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 31 671,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 77 690,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Grilling på terrassen er kun tillatt med elektrisk- eller gassgrill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret skal se på muligheten til å sette opp felles ladeanlegg for sameiet. Dette forventes tatt opp på årsmøtet 2021. Styret har engasjert ekstern part for vurdering av mangelfulle forhold fra utbyggers side.
Det er etablert en velforening for området. Sameiet er forpliktet til å være medlem i velforeningen.
Samtlige lyskilder er byttet til energisparende LED, og ledelys i garasjeanlegg er skiftet ut.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i sameiets husordensregler: Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Dyr skal føres i bånd innenfor sameiets område.
2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for en hver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f. eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v.
5. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer gjennom lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, f. eks. gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bispeluelia 9A, 1286, Oslo, Gnr. 179 bnr. 29 snr. 22, leilighetsnr. 22 orgnr. 913552725 i Oslo kommune

Eier

Jan Øyvind Engh

Oppdragsnummer

55-21-0067

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.