#ROMSÅS

Gjennomgående 3-roms i 4. etg. | Vestvendt balkong med flott utsikt | Garasje | Heis | Attraktiv beliggenhet

Ravnkollbakken 43 , 0971 Oslo

VISNINGER

9. mai søndag kl. 15:30-16:30

10. mai mandag kl. 18:30-19:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

51%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 80 m²
Bruksareal 95 m²
Bruttoareal 104 m²
Tomt 19 918 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1970
Gårdsnummer 96
Bruksnummer 60
Energimerking E
FINN.no 217311450
Sist endret 03.05.2021 16:59
Prisantydning 2 550 000
Totalpris 3 014 503
Ligningsverdi 878 213,-

Beregnet totalkostnad

2 550 000,- (Prisantydning) 449 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 999 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 014 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 3-roms beliggende i 4. etasje på Romsås. Leiligheten inneholder entré, stue med utgang til en innglasset balkong på hele 12 kvm med en fantastisk utsikt! Det er i tillegg en delvis åpen kjøkkenløsning, to soverom, baderom og et praktisk vaskerom. Det medfølger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg samt to boder.
Flott og rolig boligområde med nærhet til kollektivtransport, marka, daglige servicetilbud, skoler og barnehager. Et fint sted å bo for deg som ønsker en rolig tilværelse i nærheten av grønne friarealer, men samtidig kort vei til Oslo sentrum.
Etabler flere soverom
Leiligheten har tilsynelatende fleksible muligheter for endring av romløsning. Med interne lettvegger, og hensyn til vann- og røropplegg, bør det være mulig å omstrukturere planløsningen til en velfungerende 4- eller 5-roms leilighet om ønskelig. Se plantegning for eksempel. Det kan finnes flere ulike måter å komme frem til en optimal plan, derfor understreker vi for ordens skyld at dette kun er en skisse. Vi tar forbehold om eventuelle konstruksjonsmessige hindringer, hvilket blir kjøpers ansvar og risiko.
• 4. etg. med heis
• Vestvendt og stor balkong med flott utsikt
• Parkeringsplass i felles garasjeanlegg
• Mulighet for å omgjøre til en 4- eller 5-roms
• Barnevennlig, rolig og bilfritt område
• Separat vaskerom

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue med innglasset balkong, kjøkken, to soverom, bad/vaskerom, innvendig bod og gang/entré. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 1,6 m2, en utvendig bod på ca. 4 m2 og en biloppstillingsplass i felles parkeringsanlegg. Det er mulighet for lading av el-bil.

Utstyr

- Sikringsskapet byttet ut til automatsikringer rundt 2017. Sikringsskap med automatsikringer plassert i trappegang utenfor leilighet.
- Vannrør av typen kobber og avløpsrør av plast og støpejern. Stoppekran for vann er plassert på vaskerom.
- Varmtvannsbereder på ca 200L fra 2015 plassert på vaskerom.
- Leiligheten har røykvarslere og brannslange tilkoblet vann på vaskerom.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående og svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære.  Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
Fra stue er det utgang til en innglasset balkong på 12 kvm med flott utsikt over byen samt borettslagets fellesområde. Balkongen vender mot vest, så her er det rikelig med sol. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager. Balkongen er utstyrt med stikkontakt og utebelysning.

Kjøkken | God plass til spisegruppe

Kjøkkenet er fra 2005/2006 og har innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som stekeovn med platetopp, oppvaskmaskin og 2x kjøleskap med fryser.

Soverom | Godt med lagringsplass

Leiligheten har to romslige soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. På hovedsoverommet finner du en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.
Det andre soverommet har plass til seng, nattbord, øvrig møblement og en skyvedørsgarderobe for ytterligere oppbevaringsplass. Med to soverom egner det ene seg som gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Romslig baderom med god plass til servant med underskap, speilskap, gulvstående toalett og dusjkabinett. Baderommet ble nymalt og oppgradert med nytt inventar i 2015. Borettslaget planlegger å rehabilitere badene i fellesskap. Styret vil legge fram forslag under årets generalforsamling. Dette vil trolig gi ny eier noe spillerom for valg av fliser, materialer og løsning. Dette vil finansieres ved bruk av oppspart egenkapital og økning i fellesutgiftene. Hva økning i fellesutgiftene blir, vites ikke på nåværende tidspunkt. Det avhenger av omfang og tekniske løsninger.

Vaskerom | Med utgang til østvendt balkong

Svært praktisk vaskerom med separat inngang fra kjøkken. Vaskerommet inneholder vegghengt vaskekum med ett-greps armatur, plassbygget tørkeskap, varmtvannsbereder på ca. 200L fra 2015 og opplegg for vaskemaskin. Det er utgang til en brannbalkong på 2 kvm med tørkesnorer.

Entré | Velkommen inn!

Romslig entré med god plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Romsås. Flott boligområde med nærhet til kollektivtransport, marka, daglige servicetilbud, skoler og barnehager. Et flott sted å bo for deg som ønsker en rolig tilværelse i nærheten av grønne friarealer, men samtidig kort vei til Oslo sentrum.
Det er god mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane, tog og flybuss, hvor nærmeste holdeplass er Ravnkollbakken og ligger ca. 1 min fra boligen. Om du har tilgang på bil tar du deg enkelt til Oslo S på ca. 18 min, Gardermoen på ca. 31 min samt Alna på ca. 9 min.
Det er kort gangavstand til dagligvare og apotek (Kiwi og Joker. I nærområdet finner du Grorud senter med godt utvalg av forretninger og div. servicetilbud. Her finner du vinmonopol, stor dagligvare, tekstil og øvrige forretninger. I tillegg kafe og restaurant. Alternativt finnes Linderud senter i ca 5-6 min avstand med bil.
Fra boligen er det direkte adkomst innover marka. Fantastiske turstier, lysløype og badevann rett utenfor døren. På vinterstid er det mulig å ta på skiene hjemme for å gå
direkte inn i løypene. På sommerstid finnes badedammen og Steinbruvann.

Felleskostnader

6 356 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel TV/internett (Get), garasjeleie i felles anlegg, trappevask, felles forsikring, vaktmestertjenester, nedbetaling av andel gjeld, kom. avg. m.m.
Fordeling:
Husleie kr. 4.114,-
Andel renter/avdrag lån fra Handelsbanken kr. 53,-
Andel renter/avdrag lån fra Husbanken kr. 130,-
Andel renter/avdrag lån fra Nordea kr. 2059,-

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm, innboforsikring, etc.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 449.000,- pr. 01.04.21.
Andel fellesformue kr. 9.566,- pr. 31.12.2020
Borettslaget har 3 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 7.559.048,- pr. 20.04.21, og er tatt opp i Handelsbanken.
Renten på lånet utgjør 2,10 % pr. 20.04.21, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 53,-
Restløpetiden er 23 år og 5 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 2.812.202,- pr. 20.04.21, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 0,79 % pr. 20.04.21, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 130,-.
Restløpetiden er 2 år og 11 mnd.
Lån 3 utgjør totalt kr. 278.443.615,- pr. 20.04.21, og er tatt opp i Nordea.
Renten på lånet utgjør 5,72 % pr. 20.04.21, med fast rente.
Kapitalkostnaden er kr. 2059,-.
Restløpetiden er 29 år og 1 mnd.
På lån 3 er det avdragsfrihet til og med 01.05.2039. Den estimerte endringen etter avdragsfrihet vil være kr. 2373,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 878 213 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 161 567 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 95 kvm, Bruttoareal: 104 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, to soverom, bad/vaskerom og gang/entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 19 918 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesarealer er opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, trær, diverse beplantning, hyggelige sittegrupper og lekeplasser for de minste.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en plass i felles garasjeanlegg. De som ønsker ekstra parkeringsplass, må enten leie parkeringsplass(er) av andre beboere, eller parkere utenfor borettslagets område. Beboere som har elbiler og vil lade sin bil på boligens plass i p-hus, skal inngå avtale med styret om installasjon av eget strømuttak og betaling for strøm og installasjon. Borettslaget har 8 MC-plasser i P23. Kontakt styret ved ønske om å leie slik plass. Det er gjesteparkering i nærheten av P-husene.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 9 etasjer. Gulv på grunn er av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader er utført i stående kledning samt teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjonen som er utvendig tekket med
papp/membran. Balkongdører med karmer av tre og tre-lags glass fra 1999 og 2008. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 1998 og 2009.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 20.10.72. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6050 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6050,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, tomt for offentlig utbygging, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det foreligger ingen offentlige planer.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1972/15937-1/105  Erklæring/avtale 25.09.1972 
Bestemmelse om tilfluktsrom. Gjelder denne registerenheten med flere
1976/599-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 12.01.1976 
BELØP: NOK 11.244.300. Panthaver:Andelseierne I Borettslaget Lnr: 1086915 ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN. Gjelder denne registerenheten med flere
1993/55536-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 05.11.1993 
veket for: OBLIGASJON 1993/54357-1/105
2000/60328-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 16.10.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/60327-1/105
2006/29334-1/105   ** Forhøyelse 28.04.2006 
FORHØYET TIL NOK 11,318,400
2010/425935-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 11.06.2010 
veket for: PANTEDOKUMENT 2010/265642-1/200
1977/11746-1/105  Erklæring/avtale 01.06.1977 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Gjelder denne registerenheten med flere
1987/8149-2/105  Best. om vann/kloakkledn. 06.02.1987 
Med flere bestemmelser. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Gjelder denne registerenheten med flere
1999/3915-1/105  Obligasjon 25.01.1999 
BELØP: NOK 14.840.000. Panthaver:Den Norske Stats Husbank Lnr: 1087054. Gjelder denne registerenheten med flere
2010/265642-1/200  Pantedokument 14.04.2010 
BELØP: NOK 390.000.000. Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE Org.nr: 920058817. Gjelder denne registerenheten med flere
2010/726215-1/200  Pantedokument 23.09.2010 
BELØP: NOK 2.140.000. Panthaver:OBOS BBL Org.nr: 937052766. Gjelder denne registerenheten med flere
2013/504987-1/200  Pantedokument 20.06.2013 
BELØP: NOK 30.000.000. Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE Org.nr: 920058819. Uomsettelig. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt
2017/1413066-1/200  Pantedokument 18.12.2017 09:04 
BELØP: NOK 8.500.000. Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Org.nr: 991303995. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt
2020/3047017-1/200   ** Massetransport 18.09.2020 13:11 
Fra:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  Org.nr: 991303995. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Ravnkollen Borettslag, org.nr. 951133914, består av 661 andelsleiligheter. I tillegg har borettslaget anlegg på følgende adresser: Ravnkollen 36, 38, 40, 54, 62 og 66.
Styreleder er Steinar Hansgaard
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget og styret er arbeidsgiver for en vaktmestere som er fast ansatt.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

Ja

Forsikring

Protector
Polisenummer: 1363893

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 8.474.573,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 848.200,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
På balkongene er det kun tillatt å bruke elektrisk grill eller gassgrill.
Det skal være ro i leiligheten fra kl. 23.00 til kl. 07.00.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold og rehabilitering:
2019 - 2020: Strømskap og hovedtavler i P-hus. Ladeplasser ute etablert. Diverse heisreparasjoner. Nytt kjøkken, nye møbler, malt og skifta gulvbelegg.
2018 - 2019: Ny lekeplass i tun 2 og 3. Takvifter er anskaffet og skiftes ved behov.
2017 - 2018: Det er etablert ny lekeplass på tun 1 og tun 6. Hovedtavler i alle oppganger og sikringsskap for gårdslys og vifter er skiftet. Det er etablert elbilplasser ettersom antall kontrakter øker. Det er etablert varmekabler fra bussholdeplassen og ned til Joker og det er blitt asfaltert i innkjøringer. Rundt RKB 40 er det lagt om kantstein og lagd en murvegg mot p-plass, samt asfaltert.
2016 - 2017: Omtekking av p-hustak P21 og P23. Bytta port P23, 4. etasje. Bytta sikringsskap i oppganger. Skifta 2 takvifter. Skifta glasstak på 3 boder. Etablering av grillplass og platting på tun 1.
2015 - 2016: Omtekking av p-hustak og reparasjon av dekke i P22. Omlegging av fall inngangsparti RKB 72. Bytta porter og dører P23 og P22. Asfaltering og utbedring av varmekabler RKB 60. Maling utemøbler. Skifte dører på bodhus. Bytta inngangsparti RKB 28.
2014 - 2015: Heiser RKB48, 50 og 59. Utbedring av gulv og avløp i P21. Malt alle benker og bord. Kum og støttemur utenfor barnehagen. Lys på stolper tun1 og P23. Nye lekeapparater.
2013 - 2014: Heiser RKB 29 og 45. Utbedring av gulv og avløp i P22. Låsesystem i alle P-hus. Fartshumper. Grøfting og drenering utenfor RKB 79. Maling av boddører og utemøbler. Oppmåling av RKB 36.
2012 - 2013: Opplysningsskilt, gravearbeider. Montert nye opplysningsskilter ved innkjøring. Maling.
Oppsett av lys. Graving kum og bed.
2011 - 2012: Gangveier, lekeplasser m.m. Asfaltert gangvei og innkjøringsområder, og etablert fartshumper i gangveier. Oppgradert lekeplassene. Skiftet takvifter. Malt P-hus.
Styreleder informerer om følgende: Styret vil legge fram forslag om våtromsrehabilitering på årets generalforsamling. Dette vil finansieres ved bruk av egenkapital og økning i fellesutgiftene. Hva økning i fellesutgiftene blir vites ikke på nåværende tidspunkt, det avhenger av hva slags rehabilitering (med eller uten opplegg til felles varmtvann o.a.) som blir vedtatt.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene til borettslaget:
1) Andelseier som har hund og/eller katt skal melde dette til styret.
2) Hunder/katter skal alltid føres i bånd innenfor borettslagets område. Eier av hund/katt forplikter seg til omgående å fjerne ekskrementer. Det forutsettes at fø-rer av hund må ha full kontroll over dyret.
3) Det forutsettes at hundeeier er kjent med de til enhver tid gjeldende politivedtekter om båndtvang.
4) Dersom det kommer klage over at dyreholdet sjenerer naboer ved lukt, bråk eller på annen måte, forplikter eieren seg til å fjerne dyret fra leiligheten eller fraflytte leiligheten hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfelle avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.
5) Dyreeier er ansvarlig og erstatningspliktig for skade som dyret måtte påføre eiendom i borettslaget.
6) Dyreeier må erklære seg villig til å godta endringer i bestemmelser om dyrehold som generalforsamlingen vedtar.
7) Alle hundeeiere skal møte opp på hundedugnader som borettslaget finner det nødvendig å holde.
8) Alle katter skal ID-merkes enten ved tatovering i øret eller med elektronisk brikke. Katter uten slik merking vil innfanges etter vedtak i styret og bli levert til omplas-sering eller avlives av veterinær.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ravnkollbakken 43, 0971, Oslo, Gnr. 96 bnr. 60, andelsnr. 387 i Ravnkollen Borettslag med orgnr. 951133914 i Oslo kommune

Eier

Berit Bertine Antonsen

Oppdragsnummer

55-21-0073

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.