#Naturskjønne Lodalen/Kværnerbyen

Lys og innbydende 4-roms fra 2012 med markterrasse og nærhet til Alnaelven | Garasje | Heis | VV & fyring inkl.

Arnljot Gellines vei 5B , 0657 Oslo

BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

39%

har bolig mellom 60-120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 83 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 89 m²
Tomt 4 515 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2012
Gårdsnummer 236
Bruksnummer 1
Energimerking C
FINN.no 219574275
Sist endret 14.06.2021 15:50
Prisantydning 5 690 000
Totalpris 5 705 459
Ligningsverdi 970 868,-

Beregnet totalkostnad

5 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 450,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 459,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 705 459,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en barnevennelig og innholdsrik 4-roms fra 2012 med god planløsning og fin internbeliggenhet! Tre soverom, romslig bad, ekstra toalett, kontor samt åpen stue- og kjøkkenløsning. Boligen blir forlenget med markterrasse og uteområde litt utenom det vanlige. Her er første etasje en klar fordel.
Her har du nærhet til alt av kommunikasjon og gode servicetilbud, med kort avstand til både Oslo sentrum, marka og flotte parker.
- Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
- Markterrasse på 11 kvm
- Moderne Sigdal kjøkken med integrerte hvitevarer
- Tre gode soverom med garderober
- Innvendig bod som anvendes i dag som kontor
- Lekkert og stort bad med opplegg for vaskemaskin
- Entré med garderobe
- Heis
- Trappefri adkomst via baksiden av blokken
- Garasjeplass
- Varmtvann og fyring inkludert
Leiligheten ligger fint til i 1. etasje og inneholder stue med utgang til østvendt markterrasse, åpen kjøkkenløsning, tre soverom, bad, toalettrom, kontor og gang/entré. I tillegg disponerer leiligheten en bod i underetasje oppmålt til 10 kvm, samt en garasjeplass merket med nr. 11. Ellers er det to sykkelboder i kjeller.

Innhold

Leiligheten ligger fint til i 1. etasje og inneholder stue med utgang til østvendt markterrasse, åpen kjøkkenløsning, tre soverom, bad, toalettrom, kontor og gang/entré. I tillegg disponerer leiligheten en bod i underetasje oppmålt til 10 kvm, samt en garasjeplass merket med nr. 11. Ellers er det to sykkelboder i kjeller.

Utstyr

- Garderobeskap i entré og på alle soverom
- Sikringsskap med automatsikringer
- Dørcalling med åpner
- Mekanisk avtrekk fra alle rom
- Husbrannslange i benkeskap på kjøkken
- Røykvarsler

Stue med utgang til markterrasse

Lys og romslig stue som er enkel å møblere. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette kombinert med den praktiske planløsningen gir en god atmosfære. På gulv er det lagt en pen tre-stavs parkett. Boligen har mekanisk avtrekk som sørger for et godt inneklima. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige, østvendte markterrassen på 11 kvm. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. Terrassen er utstyrt med tregulv, utelys og strømuttak. Markterrassen blir forlenget med en herlig hage. Det gjøres oppmerksom på at hageflekken på utsiden av markterrassen er fellesareal.

Kjøkken

Moderne og stilrent Sigdal kjøkken fra 2012, innredning med ett-speils lakkerte skapfronter og benkeplate av laminat med fliser på bakvegg. Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Integrerte hvitevarer som platetopp og oppvaskmaskin fra Bosch medfølger salget. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Veggene har blitt malt i lyse farger og på gulv er det tre-stavs parkett.

Soverom | Kontor

Boligen har tre soverom av gode størrelser og malte flater i lyse farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. De to andre soverommene har plass til seng, nattbord og garderobeskap. Garderobeskapene på alle soverom medfølger handelen. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Over gangen brukes den tidligere innvendige boden som kontor.

Baderom

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor badekaret. Baderommet inneholder badekar, vegghengt toalett, servant med underskap og speil. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.

Toalettrom

Boligen har i tillegg sitt eget toalettrom som er meget praktisk når du har gjester på besøk eller overnatting. Her er det flislagt gulv og veggene har blitt malt i senere tid. Toalettrommet inneholder toalett og vegghengt servant. Over servanten er det speil og belysning.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Veggene har blitt malt i delikate farger i senere tid og på gulv er det lagt tre-stavs parkett. Her finner du en garderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter for sko og yttertøy. Det er adkomst via felles trapperom med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har en entrédør med brannklasse B30, lydklasse 40dB og kikkehull.

Beliggenhet

Boligen ligger i grønne og svært barnevennlige omgivelser i øvre del av Lodalen med kort vei til barnehage, skoler, offentlig kommunikasjon, treningssted, idylliske parker, flotte idrettsanlegg m.m. Området forbindes med Etterstad via gangbro over togsporet, noe som gir enkel tilgang til flotte grøntarealer.
Fra eiendommen er det kort vei til Kværnerbyen. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg, Vålerenga og Etterstad. Her finner du et flott opparbeidet  nabolag med parkmessig preg. Her er Alnaelva i dag gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for alle barn. I første etasje i A-oppgangen har man Fus-barnehage, hvor beboere i Eitillstad borettslag har fortrinnsrett.
I nærområdet mot ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. I Vålerengaparken kan du nyte timer i solen eller ta med hunden på dressurkurs, da de hver onsdag arrangerer dette gratis. I nærområdet har du også Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Stiene er nylig pusset opp, og tar deg gjennom vakker natur.
Fra eiendommen har du kort vei til Oslo Sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 eller Kiwi. I nærheten ligger også Fyrstikktorget med et utvalg av butikker, postkontor, apotek, kafé og andre servicetilbud.
Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika. Området har fått mange fine tilskudd det siste året som f. eks Lamda, Deichmanske og Munch-brygge. Nye parker med sports- og lekemuligheter har dukket opp, og ikke minst har Sørenga et flott utendørs badeanlegg med strand, brygge og stupetårn. På Ekeberg er det fine tur- og rekreasjonsområder med Skulpturparken, rideskole og Ekebergsletta.
Nærmeste holdeplass er Etterstad Vest med busslinje 37 (nattruter også) og Helsfyr T-banestasjon. Det finnes flere bussforbindelser i Kværnerbyen, Galgeberg (20 og 37) og fra busstoppet i Konows gate (34, 70 og 74). Fra Galgeberg er det også nattruter. Fra Middelalderparken går trikk nr. 18 og 19.

Felleskostnader

3 061 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv og bredbånd, a-konto fyring og varmtvann, garasjeplass, trappevask, vakthold, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt. alarm
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 13.04.21
Andel fellesformue kr. 20.794,- pr. 31.12.20.
Borettslaget har 2 lån:
Lånenummer: 90537030657, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 13.04.21 1,45% pa.
Saldo per 13.04.21 : 6 777 718,-.
Andel av saldo: 0,-.
Siste termin 01.10.2043.
IN- lån, flytende rente.
Lånenummer: 90537030665, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 13.04.21 1,45% pa.
Saldo per 13.04.21: 109 788 308,-.
Andel av saldo: 0,-.
Siste termin 01.01.2062.
IN- lån, flytende rente.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
Borettslaget har IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 970 868 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 495 124 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, tre soverom, kontor, bad og wc-rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 515 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er pent opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. I tillegg finner du hyggelige sittegrupper, sykkelparkering og lekeapparater for de minste.

Garasje / Parkering

Med boligen følger det garasjeplass nr. 11 i felles garasjeanlegg. Det kan søkes til styret om plass med lademulighet.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Høyblokk på 11 etasjer og kjeller med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert
betong. Fasader forblendet med pusset og malt mur. Flat takkonstruksjon antatt tekket med
papp/membran. Tak er kun visuelt befart fra bakkeplan. Vinduer med malte trerammer og To-lags isolerglass med produksjonsår 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-4 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet felles varmeanlegg. På badet er det gulvvarme. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 4539 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4539,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger og allmennyttig formål. Reguleringsbestemmelse S-4426. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, trafikkområde, friområde, spesialområde bevaring, byggeområde for boliger, kontor, industri, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Arnljot Gellines vei - Det er søkt om oppføring av en boligblokk i elleve etasjer med kjeller og inntrukket tolvte etasje. Det er hittil oppført to punkthus etter reguleringsplanen av 2009.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201705159 for mer informasjon.
Arnljot Gellines vei 1 - Det søkes om å oppføre boligblokk.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202011981 for mer informasjon.
Arnljot Gellines vei 35 - Det søkes om å etablere 70 tidsmessige og moderne leiligheter fordelt på to bygninger med underliggende kjeller med parkering og støttefunksjoner, samt en boenhet i del av eldre fabrikkbygning som gjenoppføres.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202014525 for mer informasjon.
Brynsbakken - Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for utvidelse av jernbanens sporområde på strekningen mellom St. Halvards gate og Etterstadgata for å øke kapasiteten inn og ut fra Oslo S. Det skal også legges til rette for sykkelvei med fortau gjennom området.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714401 for mer informasjon.
Enebakkveien 69 - Forslagsstiller, Enebakkveien 69 AS, foreslår å omregulere Enebakkveien 69 i Kværnerbyen fra industriformål til boligbebyggelse. Hensikten med planen er å legge til rette for boligbebyggelse i ny blokkbebyggelse, samt transformere deler av eksisterende næringsbebyggelse til boligbebyggelse, totalt 150 boenheter. Planforslaget legger også opp til åpning av Alnaelva.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200705311 for mer informasjon.
Gladengveien 1 og Ensjøveien 14 - Hensikten med planarbeidet er å omregulere fra industri til boligformål i tråd med overordnede planer for transformasjon av Ensjø. Bebyggelsen er tenkt oppført som karrèstruktur rundt et stort sammenhengende gårdsrom med gode oppholdskvaliteter. Til Gladengveien og Ensjøveien skal det tilrettelegges for fremtidig næringsareal på gateplan.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201918011 for mer informasjon.
Turbinveien 2 - 4 - KB Næring foreslår å omregulere Turbinveie n 2 - 4 fra forretning og kontor og spesialområde bevaring forretning til høyskole/kontor/bevertning samt bevaring. Planforslaget legger til rette for en bebyggelse med variert volumoppbygging med et tårn på 10 etasjer i vest, og et lavere volum på 3 etasjer i midtpartiet mot den bevaringsregulerte delen øst i planområdet. Planforslaget legger også til rette for en oppgradering av deler av gang/trappeforbindelsen langs planområdets vestre del som går videre under jernbanesporene til Vålerenga.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201715801 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1866/900152-1/105  Erklæring/avtale 11.07.1866 
Bestemmelse om fiskerett. Overført fra: 0301-236/1 Gjelder denne registerenheten med flere
1935/990971-1/105  Skjønn 28.12.1935 
Bestemmelser om felles vannverk/ledning. Overført fra: 0301-236/1. Gjelder denne registerenheten med flere
1947/400032-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 04.01.1947 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-236/1. Gjelder denne registerenheten med flere
1947/400836-1/105  Bestemmelse om vannledn. 20.02.1947 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-236/1. Gjelder denne registerenheten med flere
1954/409757-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 30.06.1954 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-236/1. Gjelder denne registerenheten med flere
1969/505270-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 17.03.1969 
Rettighetshaver: Arnljot Gellinesv. 9. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-236/1. Gjelder denne registerenheten med flere
1999/58426-1/105  Erklæring/avtale 15.10.1999 
PEAB AS og PEAB Norge AS gis rett til utføre entreprisene for samtlige nybygg og ommbyggingsarbeider i eksisterende bygg på eiendommen. Overført fra: 0301-236/1. Gjelder denne registerenheten med flere
1001/54027-1/105   ** Diverse påtegning 11.09.2001 
PEAB AS, org.nr. 981 032 411 står igjen alene som rettighetshaver.
2005/30677-1/105  Erklæring/avtale 18.05.2005 
Bestemmelse om adkomstrett. for allmennheten til friområdet. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune. Overført fra: 0301-236/1. Gjelder denne registerenheten med flere
2012/317526-1/200  Erklæring/avtale 24.04.2012 
Rettighetshaver:ELVIA AS Org.nr: 980489698. Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon nr: 4514. Overført fra: 0301-236/1. Gjelder denne registerenheten med flere
2012/1030609-1/200  Pantedokument 04.12.2012 
BELØP: NOK 84.894.000. Panthaver: BOLIGBYGGELAGET USBL Org.nr: 950285680. Gjelder denne registerenheten med flere
2013/894370-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 18.10.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/820332-1/200
2016/479134-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 31.05.2016 
veket for: PANTEDOKUMENT 2015/1184271-1/200
2013/820332-1/200  Pantedokument 27.09.2013 
BELØP: NOK 198.100.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
2016/100459-1/200  Utleggsforretning 04.02.2016 
avholdt: 04.02.2016, Kl. 11:45. BELØP: NOK 10.148. Saksøker: BJERKE VENTILASJON AS Org.nr: 986887768. Prosessfullmektig: BING HODNELAND ADVOKATSELSKAP DA Org.nr: 985770573. Saksøkt:EITILLSTAD BORETTSLAG Org.nr: 998933404. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt
12/366163-1/200  Seksjonering 10.05.2012 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 7051/9909
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Eitillstad borettslag, org.nr. 998 933 404.
Styreleder er Knut Valle.
Forretningsfører er Boligbyggelaget USBL.
Sameiets Sameie Eitillstad består av til sammen 3 seksjoner, en samleseksjon for boliger som utgjør Borettslaget Eitillstad og to næringsseksjoner.
Samleseksjon bolig består av 97 leiligheter. Seksjon 1 er regulert til boligformål og seksjon 2 og 3 er regulert til næringsformål.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.eitillstad.net
Det er barnehage i 1. etasje i blokk A.
Telia er leverandør av kabel-tv og bredbånd fra 01.11.20.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på USBL sine nettsider.

Ja

Forsikring

Nemi Forsikring
Polisenummer: 2808811

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 194 339,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 51 980,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på USBL sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i borettslaget mellom klokken 2200-0700.
Kullgrill er ikke tillatt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om å male noen av inngangspartiene før nyttår.
Utført vedlikehold:
- Det har blitt installert stikkpunkter i garasjen.
- Nye sykkelstativ.
- Malt inngangsparti i en blokk.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i borettslagets husordensregler:
Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Oppsummert innebærer reglene at beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område. Samtlige eiere av dyr må dermed ta kontakt med styret for å gjøre seg kjent med reglene og signere erklæringen. Eiere som ikke har dyr, men ønsker å skaffe seg det, må få innvilget sin søknad om dyrehold før anskaffelse av dyret.
Det er påbudt med båndtvang på hunder innendørs. Dette begrunner vi med å vise respekt og hensyn for alle beboere. Ved å tillate dyrehold imøtekommes dyreeieres ønske om å holde dyr. Vi mener det er riktig å forlange at hunder holdes i bånd innendørs, da alle beboere ikke kan forventes å ønske frittgående hunder. Reglene gjelder og i garasjeanlegget.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Arnljot Gellines vei 5B, 0657, Oslo, Gnr. 236 bnr. 1 snr. 1, andelsnr. 2102 i Eitillstad Borettslag med orgnr. 998933404 i Oslo kommune

Eier

Jon Idir B Gullbrekken Sonia W Gullbrekken

Oppdragsnummer

55-21-0076

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.