#GAMLEBYEN

Lys, delikat og meget kvadratsmart 2-r m/hems | Generøs takhøyde | V.vann inkl | Ingen forkjøp | Rolig og sentrumsnært!

Arups gate 22A , 0192 Oslo

VISNINGER

6. mai torsdag kl. 18:00-19:00

9. mai søndag kl. 13:30-14:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

54%

eier sin egen bolig

14%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 25 m²
Bruksareal 25 m²
Bruttoareal 28 m²
Tomt 752 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1890
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 32
Energimerking F
FINN.no 217327391
Sist endret 04.05.2021 09:26
Prisantydning 2 130 000
Totalpris 2 992 517

Beregnet totalkostnad

2 130 000,- (Prisantydning) 854 508,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 984 508,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 992 517,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nå kan du kapre deg en lys og delikat 2-roms med hems, hvor bygget ble rehabilitert i 2004/05. Du får smarte løsninger, og en beliggenhet som gir gåavstand til byens populære områder! Boligen har en god standard og plass til sosiale soner. Vinduene er store med brede karmer som slipper inn naturlig lys. Dette sammen med den praktiske løsningen og gode takhøyden (opptil 2,97m) sørger for en luftig atmosfære.
Her bor du sentrumsnært i et tilbaketrukket område i Gamlebyen, med store grøntarealer og godt med servicetilbud!
Luftig stue med store vinduer
Stilrent kjøkken
Soverom med praktisk hems
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
V.vann, a-konto strøm, kabel-tv/internett inkl
Ingen forkjøp
IN-ordning (kan redusere felleskostn med 4360,-)
Ryddig borettslag
Parkeringsmulighet
Perfekt førstegangskjøp!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,7 m2. I bakgården er det sykkelstativ, så her er det godt med lagringsplass.

Utstyr

- Felles varmtvannsberedere i kjeller på 4 x 287 liter fra 2005.
- Felles avløpsopplegg samt varmt- og kaldtvannsopplegg er montert nytt i ca. 2004/2005.
- Sikringsskapet er plassert i entre med automatsikringer. Hovedsikringen sitter i hovedtale i fellesareal i 1.etasje.
- Felles brannvarslingsanlegg med en sensor i leiligheten samt fellesareal.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys med en meget praktisk løsning, samt er gulvet belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært areleffektive løsningen og generøse takhøyden på 2,97 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et godt rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Tidløst

Tidløst kjøkken fra 2005 som har innredning med glatte fronter, samt benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakt. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp, ventilator og kjøleskap. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt parkett.

Soverom | Med praktisk hems

Soverommet har en fin størrelse og har malte flater i lyse farger. Gulvet er belagt med parkett. Det store vinduet slipper inn naturlig med lys i rommet. Vinduskarmen kan fint brukes som nattbord. Over soverommet finner du en praktisk hems, så her blir den gode takhøyden utnyttet til det fulle! Hemsen er perfekt hvis du skal ha overnattingsbesøk i boligen.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2005 med gulvvarme. Termostat til varmekabler er montert ny i 2018. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører, termostat dusjbatteri tilkoblet hånddusj, toalett, to veggmonterte skap, samt servantskap med ovenpåliggende servant. Over servanten er det integrert speil. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Over vaskemaskinen er det praktiske klesstativer. Himlingen er nedsenket med downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og den gode takhøyden. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett. Det er adkomst via felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen har callinganlegg. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert (B30 og dB35) som ble montert i 2005.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Her vil du bi i beste Gamlebyen med en rolig og tilbaketrukket beliggenhet med store grøntarealer og servicetilbud. I tillegg er det kort vei til sentrum med et yrende folkeliv!
For den aktive finner man en rekke treningssentere i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum og Botanisk hage i gangavstand fra leiligheten.
Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer. I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Felleskostnader

6 970 pr. mnd. Renter og avdrag, a-konto strøm og varmtvann, grunnpakke kabel-tv/internett, kommunale avgifter, felles byggforsikring, drift av borettslaget m.m.
Herav:
Renter kr 2 367,-
Avdrag kr 1 993,-
Felleskostnader kr 1 823,-
A-konto strøm kr 503,-
kabel-tv/internett kr 284,-,

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Total fellesgjeld andel: kr 854 508,- pr 01.04.2021
Lån 1 Fornebubank kr 135 312,- pr 01.04.2021
Lån 2: Eika kr 719 196,- pr 01.04.2021
Andel formue: kr 24 020,- pr 31.12.2020
Borettslaget har to lån:
Lån. Fornebu Bank: pr. 31.12.2020 kr. 2 173 612,-. Annuitetslån. Innfrielsesdato 01.02.2037. Rente 3,65% p.a.
Lån. Eika pr. 31.12.2020 kr. 12 407 000,- 12 terminer pr år. Rente 3,15% p.a. Serielån. Innfrielsesdato 20.02.2062. 12 terminer pr år.
Borettslagets totale gjeld: kr 14 580 612,- pr 31.12.2020

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
Laget har IN-ordning på begge lånene.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 25 kvm, Bruksareal: 25 kvm, Bruttoareal: 28 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 752 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 290000
Laget har en super og opparbeidet bakgård med belegningsstein, plen, hyggelige sittegruppe og felles sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 7 parkeringsplasser som leies ut etter førstemann til mølla prinsippet. Reg. nummer registreres elektronisk hos P-Service.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentering av naturstein til eksisterende byggegrunn. Det er støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon er av teglstein med pusset og malt fasade. Etasjeskillere er av trebjelkelag med isolasjon av stubbloftsleire. Fasaden er sist rehabilitert i ca. 2015. 2-lags isolerglass vinduer fra 1982 (enkelte vinduer er punktert). Saltakkonstruksjon er i tre tekket med plater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3.3 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det varmekabler som ble montert nye i 2018. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Energiforbruk

A-konto strøm er inkludert i fellesutgiftene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, trafikkområde, tomt for offentlig bygning, park, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Schweigaards gate 35 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planområdet ligger innenfor fredet middelaldergrunn og i direkte nærhet til helhetlig kulturmiljø markert som område med verneverdi i indre by.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.
Schweigaards gate 41 - 51 - Forslaget legger opp til en betydelig utbygging i et svært sentralt område som i Kommuneplanen er avsatt «Bane, eksisterende» i tilknytning til Oslo S- området. Det planlegges næringsbebyggelse i 8 etasjer i kombinasjon med offentlig tilgjengelige  publikumsrettede funksjoner, mot Schweigaards gate som fremtidig strøksgate i KDP for torg og møteplasser. 
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.
Oslo gate 7 - Bane NOR foreslår ombygging av eksisterende bygård og oppføring av nytt leilighetsbygg på 19 leiligheter, samt omregulering av planområdet til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802760 for mer informasjon.
Oslo gate 12 - Det søkes om etablering av aktivitetspark med gangforbindelse, utescene og skateanlegg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918945 for mer informasjon.
Kværnerveien 1 - Det søkes om oppføring av verksted og kontorbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202005315 for mer informasjon.
Bestilling av oppstartsmøte - Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å regulere deler av Egedes gate til bebyggelse og anlegg - undervisning, for å øke uteoppholdsarealet til Gamlebyen skole. Plan- og bygningsetaten er positive til at uteoppholdsarealet på skolen økes, under forutsetning av at all trafikk til skolen og Oslo Bispegårdløses på en slik måte at skolegården blir bilfri.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910844 for mer informasjon.
Bispegata - Det søkes om oppgradering/etablering av Bispegata fra Kong Håkon 5.s gate i vest til St. Halvards gate og Dyvekes bru i øst. Søknaden omfatter også del av Oslo gate fra Oslo Ladegård til St. Halvards gate. Oppgraderingen består i etablering av trikkespor med holdeplass og kjøreledninger/kjøreledningsmaster, utbedring av kjørevei, fortau og sykkelvei, samt oppgradering av Oslo Torg. I tillegg skal eksisterende vann- og avløpsanlegg på sørsiden av Bispegata legges om.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201806485 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1893/993022-1/105  Erklæring/avtale 11.03.1893 
Bestemmelse om benyttelse. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
1992/43467-1/105  Bruksrett 10.09.1992 
Bestemmelse om bruksrett av gårdsrom. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, etat for eiendom og utbygging.
2005/19500-4/105  Festekontrakt - vilkår 29.03.2005 
festetid: 80 år. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 210.000. best. om innløsningsrett. Med flere bestemmelser
2005/19500-4/105  Festekontrakt - vilkår 29.03.2005 
festetid: 80 år. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 210.000. best. om innløsningsrett. Med flere bestemmelser. Gjelder feste
2011/74700-1/200  Erklæring/avtale 28.01.2011 
Rettighetshaver: BANE NOR SF Org.nr: 917082308. Bestemmelse om rett til å ha kabler på gavlveggen, adkomst for tilsyn og vedlikehold, samt rett til vedlikehold av eget anlegg. Gjelder feste
2012/179583-1/200  Pantedokument ved bytte av bank 02.03.2012
BELØP: NOK 49.000.000. Panthaver: FORNEBU SPAREBANK Org.nr: 985750378. Gjelder feste
2015/35906-1/200  Bestemmelse om parkering 14.01.2015 
Rettighetshaver: BORETTSLAGET ARUPS GT 22 Org.nr: 987574712. Rett til å disponere parkering på eiendommens grunnareal inkl. den del som ligger ut mot offentlig gate/vei. Gjelder feste.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Arupsgate 22, org.nr. 987574712, består av 51 andelsleiligheter.
Styreleder er Anne Maria Røe.
Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen Forvaltning AS.
Laget har en egen hjemmeside: www.arupsgate22.net

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83548252

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 633.517,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 0,- i resultat.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
I tidsrommet mellom kl. 23:00 og kl. 07:00 skal det være ro.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Laget har planer om å rehabilitere muren mot jernbanen og rehabilitere muren mellom nr. 20 og 22 i år som vil bli betalt over drift. Styret håper på å få fiksen denne ila sommeren.  Ellers jobber styret med å fullføre en sak i en av loftsleilighetene.
Utført arbeid:
- Nye postkasser.
- Reparert porttelefonsystemet.
- Eiendommen ble renovert i 2005/2006.
- Fasaden ble pusset og malt i 2014/2015.
- Oppgangene ble oppusset i 2016/2017.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er alminnelig tillatt for eksisterende husdyr så lenge dette ikke er en plage for andre beboere/leilighetsbrukere. Dyrene skal holdes under oppsikt og ikke gå løs i fellesarealene. Se lagets husordensregler § 4 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Arups gate 22A, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 32, andelsnr. 25 i Borettslaget Arups Gt 22 med orgnr. 987574712 i Oslo kommune

Eier

Erik Kornelius Hvidsten

Oppdragsnummer

55-21-0077

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.