#VÅLERENGA

Lys, pen og romslig 3-rom hjørneleil. | Bad & kjøkken fra 2017 | Flott bakgård | Rolig & sentralt ved Vålerengaparken

Opplandgata 13 , 0657 Oslo

VISNINGER

10. mai mandag kl. 16:30-17:30

11. mai tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

89%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 69 m²
Tomt 1 473 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1994
Gårdsnummer 232
Bruksnummer 235
Energimerking F
FINN.no 217288610
Sist endret 04.05.2021 23:45
Prisantydning 4 850 000
Totalpris 4 955 493
Ligningsverdi 1 093 336,-

Beregnet totalkostnad

4 850 000,- (Prisantydning) 89 990,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 939 990,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 955 493,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Idylliske Vålerenga!
Velkommen til en lys og pen 3-roms hjørneleilighet. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Sammen med den svært praktiske planløsningen sørger dette for en luftig atmosfære. Leiligheten ble omfattende oppusset i 2017 og oppleves som moderne og praktisk. Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga
  
Åpen stue- og kjøkkenløsning Kjøkken fra 2017 Balkong på 6m² Hjørneleilighet med mange vindusflater Stort hovedsoverom med garderobe Delikat baderom fra 2017 med opplegg for vaskemaskin Trivelig entré tilknyttet innvendig bod Kjellerbod på 5m² Rimelig parkering i garasjeanlegg (400 pr.mnd) Fantastisk bakgård Vålerenga park som nærmeste nabo

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 m². Ellers har laget en praktisk og låst fellesbod for sykler, så her er det godt med lagringsplass.

Utstyr

- Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system i vegg på bad.
- Vannstoppekraner i fordelerskap.
- Høiax varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2017.
- Sikringsskapet i entré med automatsikringer. Hovedsikring og strømmåler plassert i hovedtavle.
- Røykvarsler i leiligheten. Brannslokkingsapparat med skum fra 2018.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med laminat. Det er store vindusflater fra flere kanter som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på ca. 6m². Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager. Balkongen vender mot vest så her er det gode solforhold. Både balkongen og stuen vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. Gulvet er belagt betong, samt er rekkverket av treverk og metall.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken som har innredning fra 2017 med hvite og profilerte fronter, samt benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med gode venner eller familie. Videre finner du hvitevarer som komfyr fra Bosch, ventilator over komfyr med belysning, oppvaskmaskin fra Hotpoint, samt frittstående kjøleskap med frysedel fra Whirlpool. Det er lekkasjevarsler med magnetventil på vannrør. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Vinduene slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Soverom to tilfredsstiller nødvendigvis ikke dagens krav til størrelsen på soverom og kan begrense tiltenkt funksjon.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med deilig gulvvarme fra 2017. Baderommet inneholder badekar for et deilig bad med kran og hånddusj, vegghengt toalett, vegghengt servantskap med skuffer, samt ovenpåliggende servant i porselen med ett-greps armatur. Over servanten er det speilskap med belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. Det er mekanisk avtrekk på veggen.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang. Ellers er det dørtelefon med åpner montert på veggen. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 med lydklasse 40dB fra byggeår.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga. I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park og Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer.
Videre er det flotte turområder i området med Vålerengaparken, Kampen Park, og Middelalderparken som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Vålerengaparken ligger rett utenfor døra. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. En kort tur med 20-bussen tar deg til Tøyenbadet.
Mot Helsfyr er Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Området byr også på flere treningsstudioer som SATSElixia på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand.
Fra boligen har du alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kafeer, spisesteder og parker i nærheten. Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen. Galgen ligger i Strømsveien og er et familievennlig og uformelt spisested med god mat og stort utvalg av øl. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø. Ønsker man litt enkel middag en dag har man Galgeberg Sushi og Dr. Pizza i samme gård.
Fra boligen spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få meter bort til bussholdeplass. Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel Ikea på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon.

Felleskostnader

4 540 pr. mnd. Vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 89.990,- pr. 19.04.21.
Andel fellesformue kr. 30.454,- pr. 31.12.20.
Borettslaget har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 3.162.847,- pr. 19.04.21, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 08 % pr. 19.04.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 2.308,-.
Restløpetiden er 3 år og 8 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 626.164,- pr. 19.04.21, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,05 % pr. 19.04.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 0,-.
Restløpetiden er 14 år og 10 mnd.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 093 336 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 936 009 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 69 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 473 kvm, Eierform: Fellestomt
Fantastisk bakgård med hyggelige sittegrupper, grill og hengekøye hvor du kan nyte solrike dager. Bakgården er pent opparbeidet med plen, internveier og pen beplantning.

Garasje / Parkering

Borettslaget har garasjeplasser som leies ut etter ventelister. De som ønsker plass kan ta kontakt med styret.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 3 etasjer, samt kjeller. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Saltak er av trekonstruksjoner. Utvendige fasader er kledd med liggende trekledning. Vinduer er med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår. Balkongdør med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1999 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, gangvei, trafikkområde, tomt for offentlig bygning, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Strømsveien mellom Enebakkveien og Ensjøveien - Søknaden omfatter omstrukturering av sykkelfelt, flytting av bussholdeplasser, etablering av innsnevringer som fartsreduserende tiltak og oppstramming av krysset mellom Strømsveien og Enebakkveien. Tiltakene skal etableres i påvente av en mer omfattende og helhetlig oppgradering av Strømsveien.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201907495 for mer informasjon.
Enebakkveien 31 - Det søkes om oppføring av nybygg og bruksendring.
Planstatus: Forhåndskonferanse avholdt. Se saksnr.: 200209341 for mer informasjon.
Kværnerveien 1 - Det søkes om nytt 3-etasjers bygg som inneholder verksteder i 1. og 2. etasje samt kontorer i 3. etasje.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202005315 for mer informasjon.
Vålerenggata 8 B-F - Mellom eksisterende trappehus skal det etableres vinterhager på takets midtre del. Resterende deler av takflaten skal brukes til takterrasse.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201817519 for mer informasjon.
Opplandgata 2 - Det søkes om oppføring av nybygg. Tidligere bevaringsverdig trehus er revet, og forslagsstiller foreslår to alternative utbygginger.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201417185 for mer informasjon.
Turbinveien 2 - 4 - KB Næring foreslår å omregulere Turbinveien 2 - 4 fra forretning og kontor og spesialområde bevaring forretning til høyskole/kontor/bevertning samt bevaring. Planforslaget legger til rette for en bebyggelse med variert volumoppbygging med et tårn på 10 etasjer i vest, og et lavere volum på 3 etasjer i midtpartiet mot den bevaringsregulerte delen øst i planområdet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201715801 for mer informasjon.
Brynsbakken - Bane NOR foreslår å omregulere Brynsbakken fra offentlig trafikkområde (jernbane), spesialområde bevaring (bolig) og byggeområde for industri, til samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (veg, fortau, gang/-sykkelveg, trasé for jernbane), grønnstruktur (friområde, park). Hensikten med planen er å legge til rette for økt kapasitet på jernbanenettet i og rundt Oslo. Forslaget omfatter etablering av to nye spor samt omarbeiding av eksisterende spor.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714401 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1877/923606-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 13.08.1877 
1903/900531-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 08.01.1903 
1965/516235-1/105  Erklæring/avtale 30.09.1965 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1965/516326-1/105  Erklæring/avtale 01.10.1965 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra gnr 232 bnr 236
1992/3497-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 20.01.1992 
KAN IKKE AVLYSES UTEN SAMTYKKE FRA OSLO VANN- OG AVLØPSVERK.
1995/2180-1/105  Obligasjon 13.01.1995 
BELØP: NOK 14.795.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank. Lnr.: 1087054
1995/5532-1/105  Obligasjon 01.02.1995 
BELØP: NOK 9.205.000. Panthaver: Andelseierne I Brl. Til Sikkerhet For Innsk. Lnr.: 1143589
2017/92612-1/200  Pantedokument ved bytte av bank 31.01.2017 
BELØP: NOK 800.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Uomsettelig. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Opplandgata Og Smålensgata Brl, org.nr. 971.069.872, består av 36 andelsleiligheter.
Styreleder er Arne Sangnæs.
Forretningsfører er Obos.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget har avtale med Vaktmester Andersen.
Borettslaget har avtale med Fortuna Renhold AS om renhold av fellesarealene.
Borettslaget har egen hjemmeside: https://vibbo.no/opplandgata-og-smalensgata

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 1 060 869,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 974 180,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har begynt arbeidet med å legge til rette for el-billading i garasjen. Dette skal vedtas forhåpentligvis på generalforsamlingen og styrets innstilling er at infrastruktur finansieres av oppsparte midler.
Styret hatt et særlig fokus på økonomi og reforhandling av avtaler.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Oppgradering grunnmur.
2019: Rens av ventilasjonskanaler. Oppgradering av grunnmur Opplandgata.
2018: Oppgradering av bakgård. Nye skumapparater i leiligheter, nye røykvarslere og skumapparater i alle oppganger.
2017: Maling av fasade/utskiftning råteskader. Nye elektriske porter.
2016: Borettslaget har oppført balkonger for andel 3 til 10 i Smålensgata.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Soverom to  tilfredsstiller nødvendigvis ikke dagens krav til størrelsen på soverom og kan begrense tiltenkt funksjon.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Opplandgata 13, 0657, Oslo, Gnr. 232 bnr. 235, andelsnr. 26 i Opplandgata og smålensgata brl borettslag med orgnr. 971069872 i Oslo kommune

Eier

Natalie Grace M Halvorsen Simen Dalehavn Faaberg

Oppdragsnummer

55-21-0080

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.