#GRENSELUNDEN/ENSJØBYEN

Moderne og gjennomgående 2-R fra 2018 | 8,2m2 solrik balkong | Vannbåren gulvvarme | Felles takterrasse | Fjernvarme

Grønvoll allé 28 , 0661 Oslo

VISNINGER

6. mai torsdag kl. 16:30-17:30

9. mai søndag kl. 15:30-16:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

79%

har bolig mellom 60-120 kvm

61%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

26%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 51 m²
Tomt 4 780 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2018
Gårdsnummer 130
Bruksnummer 219
Energimerking B
FINN.no 217305702
Sist endret 05.05.2021 10:09
Prisantydning 4 200 000
Totalpris 4 314 019
Ligningsverdi 950 678,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 114 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 314 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lekker og stilfull 2-roms fra 2018 med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Du får mange av kvalitetene du trenger i hverdagen, god standard og vannbåren gulvvarme. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående og praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik og herlig balkong. På toppen av bygget er det en felles takterrasse med unik utsikt over Oslo!
Attraktiv beliggenhet som har nærhet til rikelig med servicetilbud, kollektivtransport og grønne lunger.
Luftig stue med solrik balkong
Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
Romslig soverom med garderobe mot stille område
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Heisadkomst via svalgang med morgensol
Fyring og v.vann inkl

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken med spiseplass, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 8,4 m2. Ellers er det sykkelbod i garasjeanlegg som er låst med nøkkelbrikke, så her er det godt med lagringsplass. På toppen av bygget finner du en fantastisk felles takterrasse hvor du kan nyte solen hele dagen med en unik utsikt over Oslo!

Utstyr

- Balansert mekanisk ventilasjonsanlegg med tilluftsventiler i oppholdsrom og avtrekk i bad og stue.
- Sentralvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg. Varmt forbruksvann via fjernvarmeanlegg.
- Sikringsskapet er plassert i entre/vindfang med automatsikringer.
- Brannslukkingsapparat. Sprinkleranlegg i leiligheten og fellesareal. Felles brannvarslingsanlegg med en sensorer i leiligheten samt fellesareal.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2020. Gulvet er belagt med parkett, samt er det vannbåren gulvvarme i alle rom. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående og svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på ca. 8,2 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager. I tillegg er det rikelig med sol på balkongen. Her finner du utelys for en hyggelig atmosfære. Både balkongen og stuen vender mot den fredelige baksiden av bygget, så her er det rolig og stille.

Kjøkken | Stilrent

Lekkert og stilrent kjøkken som har innredning med hvite og slette fronter, samt benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum. mellom kjøkkenbenken og overskapene er det dekorative fliser. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller famille. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr med induksjons platetopp, ventilator, oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap. Det er montert Aquastopp og Waterguard på kjøkkenet.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra 2018. Her får du en behagelig start på dagen med vannbåren gulvvarme og fin temperatur. De store vinduene slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot bilfritt torg, så her er det stille og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med svingbare dusjvegger av herdet glass og termostat dusjbatteri, vegghengt toalett, servantskap, samt ovenpåliggende servant med ettgreps servantbatteri. Over servanten er det speil med belysning og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det downlights.

Entré | Via hyggelig svalgang

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene ble malt i delikate farger i 2020. I himlingen er det downlights. Ellers finner du dørtelefon med åpner og videobilde i leiligheten. Det er adkomst til boligen via en hyggelig svalgang hvor du får morgensol. Ellers er det heisadkomst til leilighetsplanet.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg sentralt på Grenselunden/Ensjøbyen med kort gangavstand til daglige servicetilbud, offentlig kommunikasjon og ulike rekreasjonstilbud. Ensjøbyen er en sentrumsbydel med en god blanding av bolig, kontorer og handel/service samt et rikt kulturtilbud.
Meget godt servicetilbud:
Gangavstand til Fyrstikktorget og Ensjø som er et område i Oslo under sterk, positiv utvikling med flere nye leiligheter, butikker og kaféer. Visjonen for bydelen er å skape en grønn oase midt i Oslo. Denne leiligheten er perfekt for deg som søker godt med luftige, grønne arealer i familievennlige omgivelser, men likevel ønsker nærhet til sentrum av Oslo gjennom hyppige kollektivavganger eller en kort gå- eller sykkeltur. Nærområdet byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud. Fyrstikktorget ligger bare noen få minutter unna. Her finner man blant annet restaurant, dagligvare, apotek, m.m.
Enkelt å komme til eller fra:
Meget sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon. Helsfyr er et knutepunkt når det gjelder offentlig
kommunikasjon. Her har man T-bane og busser som går i alle byens retninger med hyppige avganger. 7 minutter med T-bane til Oslo S, 10 minutter med T-bane til idylliske Østmarka. T-bane 1-4 fra Helsfyr og Ensjø. Viktige busslinjer går fra Helsfyr, blant annet buss 21 og buss 37. Flybussen har også hyppige avganger. Å komme til og fra området med bil er enda enklere, det er kun 2 minutter med bil til E6 eller Grenseveien.

Felleskostnader

2 257 pr. mnd. A-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv/internett, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskost brøk 1.608,-
Felleskost likt 240,-
TV/bredbånd 409,-

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 19.04.21.
Andel fellesformue kr. 833,- pr. 31.12.20.
Sameiet har ikke lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning, da sameiet ikke har lån p.t.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 950 678 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 422 440 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 780 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eget garasjesameie 7869 Grenselunden garasjesameie gnr 130 bnr 224. Tingsrettlig sameie med egne vedtekter. Biloppstillingsplass i garasjen eiet av seksjonseier i Grenselunden eierseksjonssameie kan overdras sammen med seksjonen eller kun til annen eier i Grenselunden.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert med betong til antatt faste masser, fjell. Det er støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning av tegl og fasadeplater. 2-lags isolerglass vinduer fra 2017 i soverom. 2-lags isolerglass vinduer fra 2017 i soverom. Flatt tak med innvendig taknedløp, tekket med papp/folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 01.06.2018. Det foreligger bekreftelse på at alle gjenstående arbeider i søknaden for omsøkte brukstillatelse er gjennomført. Søker har mottatt ny samsvarserklæring fra ansvarlig utførende om at disse arbeider er ferdigstilt i Blokk B med siste revisjon av gjennomføringsplanen, hvor datoer er lagt inn. Resterende deler av tiltaket hvor det her ikke søkes om midlertidig brukstillatelse er Blokk A som planlegges innsendt i september.
Megler har ikke kunnskap om hvilke arbeid som er utført. Ferdigattest for boligblokken gjenstår.

Adgang til utleie

Utleie av seksjoner skal uten ugrunnet opphold meldes skriftlig til styret eller sameiets forretningsfører med opplysning om seksjonsnummer, navn, telefonnummer og digital kontaktinformasjon til leietaker/leietakere. Se sameiets vedtekter punkt 2.1 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 1.816 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 1.816,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977.
Området for øvrig er regulert til boliger, fellesområde, torg, vei/annet, veiareal, byggeområde for bolig, forretninger, kontor, industri, m.m.
Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Fredrik Selmers vei 2, 3 og 5 - Utvikling av næring og bolig. Hovedalternativet er nybygg for bolig. Det er skissert to frittliggende volum som åpner opp en passasje fra Fredrik Selmers vei mot Valle Hovin og parken, som en mulig ny
forbindelse. Foreslåtte høyder gjør det mulig å åpne opp på bakkeplan, og samtidig komme opp i høyden for å gi gode bokvaliteter, luft og utsyn. Tomten ligger i nærheten av relativt høy næringsbebyggelse og vi mener derfor at den tåler foreslåtte høyder. Volum er egnet for gjennomgående leiligheter. Støyproblematikk må avklares nærmere, og vet justering av volumenes retning og form kan være nødvendig. Det vurderes påbygg på eksisterende bygg som alternativ til bolig. Hensyn som kan tale for dette er at bebyggelsen er relativt ny og robust, og at bevaring er hensiktsmessig utfra et bærekraftsperspektiv. Byggets volum og dybde er imidlertid ikke egnet for boligkonvertering. Planstatus: Beslutning om offentlig ettersyn. Se saksnr: 201716171
Gladengveien 17 - Bestilling av oppstartsmøte - Bolig og næring. Det søkes om å sondere mulighet for omregulering i tråd med overordnede føringer i kommuneplan og VPOR. Planinitiativet må ikke ansees som bortfesters ensidige initiativ til å omregulere fra næring til bolig, men som grunneiers sondering av fremtidige muligheter for utnyttelse av eiendommen i et område som er under kraftig endring. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202100931
Grensesvingen 7 - 9 og Grenseveien 97 - Det søkes om omregulering fra industri og kontorformål til oppføring av boligblokk. Veidekke Eiendom foreslår å omregulere Grenseveien 97 og Grensesvingen 7-9 fra industri og kontorformål i gjeldende regulering til bolig/forretning/kontor/barnehage/offentlig eller privat tjenesteyting, gatetun med mer. Det er foreslått å rive all eksisterende bebyggelse, og at det oppføres bygninger mellom 5 og 13 etasjer, som vil gi ca. 400 boenheter. Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget og fremmer alternativ med lavere utnyttelse og høyder, samt rekkefølgekrav som sikrer oppgradering av deler av Grenseveien. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201718510.
Grenseveien 65 - 67 - Bestilling av oppstartsmøte - Omregulering til boligformål. Tiltakshaver ønsker å transformere eiendommen fra dagens bilvirksomhet til et fremtidig bydelsprosjekt med hovedsakelig boliger,dog også attraktive næringsseksjoner og offentlig-private kultur- og tjenestetilbud i lagerhallen. Planstatus: Oppstartsmøte bestilt. Se saksnr: 202008314.
Grenseveien 71 - Dialogfase før offentlig ettersyn- Det søkes om at eiendommen ønskes omregulert fra industri til boligbebyggelse. Dette er i tråd med overordnede planer som gir retningslinjer for ønsket transformasjon av Ensjø fra bilby og industriområde til boligby med bymessig struktur og høy tetthet. Planstatus: Oppstartsmøte bestilt. Se saksnr: 201906491.
Grenseveien 99 - 107 Bestilling av oppstartsmøte - Næringsbygg. Det planlegges et fleksibelt og fremtidsrettet næringsbygg på 2-11 etasjer / ca 25.000 m2 BTA, med utadrettet virksomhet i fortrinnsvis 1. og 2. etg, samt deler av U-etg. Totalhøyden i planforslaget er 44,8 meter og er dermed over grensen 42 meter - høyhus. Planstatus: Planforslag mottatt/utarbeidet. Se saksnr: 202017619
Grønvoll allé 36, 38 og 40 - Det søkes om etablering av pergolamarkiser i leilighetene B-601, C-601 og C-604 og en lamellpergola i leilighet C-502. Leilighetene ligger i 5. og 6. etasje i Grønvoll alle 36, 38 og 40. Planstatus: Søknad avslått. Søker har klagd på avslaget. Se saksnr: 202102431.
Grønvoll allé 18 - Bruksendring til bevertning. Det søkes om innredning av næringsareal i 1. etasje til servering. Tiltaket berører et areal på til sammen 360m². Det er avsatt sitteplasser for ca 140 gjester. Status: Rammetillatelse gitt. Se saksnr: 202005891
Karoline Kristiansens vei 1 - 9 - Fyrstikktorget - Dialogfase - Bolig, kontor, næring og hotell. Tomten søkes regulert til bolig, næring, kontor, handel og hotell. Planstatus: Mottatt krav om bystyrebehandling.  Se saksnr: 201718510.
Fyrstikkalléen 21 - Utvendige endringer på tak og fasade - Fyrstikkalléen skole. Bygningen er en skolebygning på 3 etasjer, og ligger på Helsfyr i Bydel Gamle Oslo. Søknaden gjelder etablering av nye tørrkjølere på taket. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr:          201706694.
Fyrstikkalléen 20 - Det søkes om oppføring av boligbygg. Søknaden er todelt og omfatter
bruksendring av eksisterende bygning fra kontor til bolig, samt oppføring av nytt boligbygg. Plan- og bygningsetaten avslår søknaden om bruksendring av eksisterende bygg og oppføring av boligbygg. Planstatus: Søknad avslått. Se saksnr: 202005978.
Fyrstikkalléen 15 A - B - Utskifting av heis. Søknaden omfatter komplett utskiftning av eksisterende heis med løpenummer 9979. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr: 201712226.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2017/52248-1/200  Bestemmelse om veg 17.01.2017 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:139. Overført fra: 0301-130/219. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/52248-3/200  Erklæring/avtale 17.01.2017 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:139. Rett til parkering, boder og teknisk rom i underjordisk parkeringsanlegg. Overført fra: 0301-130/219. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1279950-7/200  Bruksrett 16.11.2017 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420
Gjensidig bruksrett for reparasjon og vedlikehold. Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune. Overført fra: 0301-130/219. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1279950-8/200  Bestemmelse om kloakkledning 16.11.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:139. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:224. Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune. Overført fra: 0301-130/219. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1279950-9/200  Bestemmelse om vannledning 16.11.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:139. Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:224. Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune. Overført fra: 0301-130/219. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/799194-1/200  Bruksrett 25.05.2018 21:00 
Gjensidig bruksrett til uteareal. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/799194-2/200  Bestemmelse om adkomstrett 25.05.2018 21:00 
Gjensidig adkomstrett over gangveier på eiendommene. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/799194-4/200  Erklæring/avtale 25.05.2018 21:00 
Bestemmelse om felles drift og vedlikehold av uteareal. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/799194-5/200  Erklæring/avtale 25.05.2018 21:00
Bestemmelse om gjensidig rett og plassering av infiltrasjonsmagasin/fordrøyningsmagasin. Bestemmelse om felles ansvarlig drift og vedlikehold. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/799194-6/200  Bestemmelse om adkomstrett 25.05.2018 21:00 
Bestemmelse om adkomstrett til felles garasjeanlegg på gnr. 130 bnr. 224. Bestemmelse om felles ansvarlig drift og vedlikehold. Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1508098-1/200  Erklæring/avtale 16.12.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:139 Snr:1-40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:224  
Bestemmelse om gjensidig rett til avfallshåndtering. Bestemmelse om kostnader til drift og vedlikehold. Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1508098-2/200  Erklæring/avtale 16.12.2019 21:00 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Bestemmelse om tilbakeføring av areal på vilkår. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/479811-1/200  Seksjonering 27.02.2018 21:00 
opprettet seksjoner: snr: 74
formål: Bolig
Sameiebrøk: 46/10163
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten. Rettigheter på andre eiendommer
2018/1249349-1/200  Erklæring/avtale 10.09.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935423
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:219 Snr:1-150
2019/664439-1/200  Erklæring/avtale 12.06.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:139 Snr:1-40
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:219 Snr:1-150
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:224  
Bestemmele om avfallshåndtering

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Grenselunden Eierseksj.sameie, Orgnr.: 921.134.991 består av 149 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Styreleder er Marius Øgård.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er ERNST & YOUNG AS.
Sameiet har en egen hjemmeside. http://web4.herborvi.no/7868 eller www.grenselunden-sameie.no

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 679599

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 99 260,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 284 313,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Postkasse/dørskilt belastes ny eier, se https://grenselunden-sameie.no/7868
Det skal som hovedregel være ro mellom kl. 23:00 - 07:00.
Det er ikke tillatt med kullgrill eller engangsgrill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret startet også arbeidet med to større saker i forberedelse til årsmøtet i 2021 som ble avholdt 30.04.21. Sak om svalgangsbelysning og ny leverandør for TV og bredbånd.
Styret får fullmakt til å endre svalgangsbelysning, inkludert en kapitalinnkreving på opptil 300000, der opptil 150000,- kan gjøres per kalenderår. Styret er ikke ferdig med saken, men det er nå i alle fall definert en øvre ramme på størrelse på eventuelt beløp for kapitalinnkreving. Beløp fordeles etter sameierbrøk og vil som snitt kunne være på opptil 1000,- per kalenderår per seksjon over to år.
På bakgrunn av styreleders sjekk rett før årsmøtet lukket så blir ny TV-/Bredbåndsleverandør Telia. Pakken heter Kollektiv Bredbånd 1000, vil koste 379,- per seksjon per måned og inkluderer 1000/1000 Mbps fiber og en TV-pakke med 12 faste kanaler og 5 poeng der man kan velge enkeltkanaler. Pakken inkluderer også modem/router og Telia sin strømmeboks "Telia Box".
På årsmøtet i 2020 ble det vedtatt å installere energimålere i alle seksjonene i sameiet som ble utført.
Styret har fullført saker som ble påstartet i 2019 slik som installasjon av vanningsanlegg på takterrassene og nytt nøkkelbrikkesystem.
Det har blitt installert sikkerhetsbeslag på alle inngangsdører til sameiet, og ekstra kameraovervåking i alle oppganger.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å lufte dyr på takterrassen. Eller ingen restriksjoner ihht vedtektene eller husordensreglene.

Tilbehør

Vaskemaskin, TV med veggfeste, samt knagg i gangen medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Fra egenerklæringsskjemaet: "Indikasjon på fukt i vegg på bad påpekt i tilstandsrapporten. Dette er meldt utbygger som er på saken".
"Styret har foreslått en kapitalinnkreving på inntil 300.000 over to år (Max 150.000 pr kalender år) som vil utgjøre ca 1.000,- pr år pr leilighet ifbm endring av svalgangsbelysning".

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grønvoll allé 28, 0661, Oslo, Gnr. 130 bnr. 219 snr. 74 orgnr. 921134991 i Oslo kommune

Eier

Malin Fougli

Oppdragsnummer

55-21-0083

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.