#GRØNLAND

Lys og romslig 4(5)-roms | Sydvestvendt og solrik balkong mot bakgård | Heis | Garasje | Ingen dok.avg.

Norbygata 3 , 0187 Oslo

VISNINGER

9. mai søndag kl. 13:30-14:30

10. mai mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

74%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 111 m²
Bruksareal 111 m²
Bruttoareal 127 m²
Tomt 1 797 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 1987
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 418
Energimerking E
FINN.no 217311570
Sist endret 03.05.2021 17:14
Prisantydning 6 900 000
Totalpris 6 915 503
Ligningsverdi 1 576 073,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 915 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

I Norbygata 3 finner du denne store 4(5)-roms selveierleiligheten i 4. etasje. Med garasje i kjeller, og heis i bygget, har du en lettvint hverdag i vente. Planløsningen er gjennomgående med vinduer i begge ender. De interne lettveggene er alle i rette vinkler, så det er svært enkelt å slå sammen rom, eller å skape et nytt rom ved å flytte kjøkkenet til stuen. Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt balkong, hengende over den grønne bakgården som også er godt skjermet fra støy og trafikk. Høyden sikrer en himmelrik utsikt og svært gode solforhold hele dagen. Med bad og kjøkken fra 2010, og ellers lyse og fine overflater, har leiligheten en god standard.
Sydvestvendt og solrik balkong
Bad og kjøkken fra 2010
Mulighet for 5-roms
2 bad
4. etasje med heis
Garasje (mulighet for å etablere lader)

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4.etasje og inneholder: entré, stue med utgang til sydvendt balkong, kjøkken, tre soverom, omkledningsrom, bad og toalettrom. I tillegg disponerer leiligheten en bod på balkong på ca. 1,3 kvm og en parkeringsplass (Nr. 4004) i felles garasjeanlegg. Ellers er det felles sykkelbod i bakgården.

Utstyr

- Callinganlegg
- Sikringsskap med automatsikringer
- Vannrør av typen rør-i-rør system.
- Varmtvannsbereder på 116 liter.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig dagslys. Stuen er enkel å møblere og har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement, samt ulike hylleløsninger. Gulvet er belagt med en-stavs parkett.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne døren til balkongen slik at stuen blir forlenget med hele 6,9 kvm. Her er det flott utsyn utover borettslagets fellesområder. Balkongen er vendt sydvendt og her har man svært gode solforhold. Man har god plass til utemøblement, grill og beplantning. Balkongen er utstyrt med utebelysning, samt er gulvet belagt med fliser. Ellers vender både stuen og balkongen mot den stille bakgården, så her er det rolig og fredelig.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent og pent kjøkken fra 2010 som har innredning med profilerte fronter i hvitt, benkeplate av tre, samt nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Det er dekorative fliser mellom kjøkkenbenken og overskapene. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Videre finner du frittstående hvitevarer som to kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.

3 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har tre soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger. De store vinduene slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet er tilknyttet eget omkledningsrom, samt finner du et garderobeskap på soverom to som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Separat toalettrom

Pent baderom pusset opp i 2010 med deilig gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med glassdører og to-greps armatur, vegghengt toalett, servant med underskap samt speilskap og et høyskap. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.
Det er et separat toalettrom som er pusset opp i 2010 med flislagte vegger og gulvvarme. Himlingen er nedsenket med downlights. Toalettrommet inneholder servant med underskap, høyskap, speilskap og vegghengt toalett.

Entré | Velkommen inn!

Velkommen til Norbygata 3! Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en stor og lys entré. Den gir et umiddelbart godt førsteinntrykk, med sin egen hjemmekoselige sjarm og sitt eget særpreg. Her har man god plass til å henge fra seg jakker samt sette fra seg sko. Ellers er det dørcalling i oppgangen for å slippe enkelt inn venner og familie på besøk. Det er heisadkomst til leilighetsplanet. Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Soverom

Boligen har tre soverom av gode størrelser og har malte flater i tidløse farger. Gulvene er belagt med en-stavs parkett. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Det er satt inn en skyvedørsgarderobe med god plass til klær for både han og henne. Fra hovedsoverommet er det adkomst til et omkledningsrom for ytterligere oppbevaring.
Det andre soverommet har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Beliggenhet

Leiligheten har en super sentral beliggenhet i et etablert boområde på Grønland, rett ved Tøyen og med Grünerløkka kun en liten spasertur unna. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler. Grønland er et meget populært område hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, søndagsåpen Bunnpris, Meny og diverse grønnsakforretninger.
Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna, er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.
På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på Grønland som for eksempel Oslo Mekaniske, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er også rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa", ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.
Fra Teaterplassen kan man spasere videre over den nye broen til operaen og Sørenga sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en ca. 10 minutters spasertur unna leiligheten. Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, kun et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse.
Dersom man ønsker en gåtur, eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet vakre Botanisk Hage rett opp i gata. Tøyenparken og Sofienbergparken med sine flotte parkmessige fasiliteter, er perfekt for late sommerdager.
Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter i nærområdet. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i august. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kort gange til sentrum.
Nærmeste T-banestasjon og alle linjer finner du på Grønland. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, t-bane og buss i alle byens retninger.

Felleskostnader

5 051 pr. mnd. Garasje, grunnpakke kabel-tv, trappevask, vakthold, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 4.813,-
Garasje 238,-

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Eiendomskatt for 2021 er på kr. 1741,-.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 20.04.21.
Andel fellesformue kr. 57.816,- pr. 31.12.20.
Borettslaget har ikke lån p.t.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 576 073 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 673 862 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 111 kvm, Bruttoareal: 127 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 111m².
Primærrom: 111 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, stue, kjøkken, tre soverom, omkledningsrom, bad og toalettrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Felles, eiet tomt på 1797 kvm. Tomten er opparbeidet med grøntområder, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass. Asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Med boligen følger det en garasjeplass i felles garasjeanlegg, med mulighet for el-bil lader.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 7 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasade forblendet med teglstein
samt felter med panel. Takkonstruksjon av typen saltak utvendig tekket med betongtakstein (ikke besiktiget). Vinduer med to-lags glass fra 1987. Balkongdør med to-lags glass fra 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger tilsynsomslag (brukstillatelse) for boligblokken datert 1988 for eiendommen.
Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet og toalettrommet er det varmekabler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 4.032 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.032,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området for øvrig er regulert til boliger, fellesområde, vei/annet veiareal, gatetun, byggeområde for bolig, forretninger, kontor, industri, lager, trygdebolig, uteareal for barnehage m.m.
Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Breigata 9 - Det søkes om skifte av sluk med brudd på brannskille. Søknaden omfatter utskifting av sluk i eksisterende søppelrom i første etasje og brudd av brannskille mellom første etasje og garasjen i Breigata 9. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 202011099 for mer informasjon.
Christian Krohgs gate 1 - 11 - Det søkes om kombinert bolig- og næringsbebyggelse. Forslagsstiller ønsker å legge til rette for næringsbebyggelse med opptil 8 etasjer mot Christian Krohgs gate og boligbebyggelse mot grøntstruktur i vest. Forslaget legger opp til forbindelser gjennom planområdet som kobler Prinds Christian Augusts Minde til Brugata og Christian Krohgs gate. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201816526 for mer informasjon.
Christian Krohgs gate 2 - Det søkes om detaljregulering for kontor og næringsbygg. Det planlegges etablering av kontor, undervisning og service/tjenesteyting (forretning/restaurant/servicenæring mv.) med utadrettet virksomhet i sokkeletasje mot Christian Krohgs gate og åpenhet mot Akerselva. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Dagens bebyggelse består av flere bygningsdeler bygget i en periode som spenner fra 1899 til 1946. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201714751.
Lakkegata 17 - Det søkes om bruksendring av forretningslokale i 1. etasje til forsamlingslokale. Søknaden omfatter bruksendring, med tilhørende fasadeendring, i hele 1. etasje i Lakkegata 17, i
bydel Gamle Oslo. Etasjen er tidligere godkjent som kontor og forretning, og det søkes om å
bruksendre til forsamlingslokale. Den tilhørende fasadeendringen innebærer blending av en
ytterdør og etablering av en ny ytterdør lenger nord på fasaden. Tiltaket er allerede utført. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201908199 for mer informasjon.
Norbygata 3,9 og 13. Det søkes om etablering av solcellepanel på tak. De skråstilte solcellepanelene etableres på tak i syvende etasje og vil i svært liten grad være synlig for omgivelsene. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201719314 for mer informasjon.
Norbygata 12 - Det søkes om tilbygg, ombygging og rehabilitering av industri-/kontorbygg. Planstatus: Mottatt søknad om endring. Byggesaken omhandler ombygging og rehabilitering av eksisterende industri/kontorbygg i åtte etasjer og tilbygg på byggets nordvestgavl i hele byggets høyde. Se saksnr.: 201814712 for mer informasjon.
Urtegata 9/Norbygata 12 - Det søkes om riving av parkeringshus med ramper. Søknaden omfatter riving av parkeringshus med tilhørende kjøreramper i Norbygata 12 og Urtegata 9, i bydel Gamle Oslo. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201901824 for mer informasjon.
Urtegata 9 - Det søkes om riving av del av bygg til parkeringshus. Søknaden omfatter riving av deler av eksisterende bebyggelse i Urtegata 9, i bydel Gamle Oslo. Byggene som skal rives er en garasje, vaktbu og kjellerkonstruksjoner (hulldekker og tilhørende søyler, bjelker og fundamenter). Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 202019780 for mer informasjon.
Urtegata 9 - Det søkes om oppføring av kontorbygg (veksthuset). Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202105537 for mer informasjon.
Urtegata 9 - Det søkes om fasadeendring, rehabilitering, tilbygg og bruksendring - Lavblokka kontor. Søknaden omfatter tilbygg mot bakgården, fasadeendring inkludert heving av taket over gesims, rehabilitering og ombygging av Urtegata 9. Tilbygget får et areal på 370 m2, og hele bygningen vil etter tiltaket få et bruksareal på 3 645 m2. Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 202008886 for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1988/29047-54/105  Erklæring/avtale 29.04.1988 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET. FOR: NOK 10,000 MED PRIORITET ETTER FØRSTE GANGS OVERDRAGELSESSUM. Gjelder denne registerenheten med flere
1989/13422-10/105  Obligasjon 02.03.1989 
BELØP: NOK 34.099.000. Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr: 1087017. Gjelder denne registerenheten med flere
1989/74425-1/105   ** Nedkvittering 27.10.1989 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 29.099.000
2004/37868-1/105  Pantedokument 07.06.2004 
BELØP: NOK 23.627.561. Panthaver:Den Norske Stats Husbank Lnr: 1087054. Kovertert med dagboknummer. 46250/1988. Prioritet fra 11.07.88. Uomsettelig. Gjelder denne registerenheten med flere
1988/29047-165/105  Seksjonering 29.04.1988 
opprettet seksjoner: snr: 39
formål: Bolig
sameiebrøk: 111/7490
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 82 SEKSJONER
2020/2134341-2/200  Reseksjonering 20.02.2020 21:00 
snr: 39
formål: Bolig
sameiebrøk: 111/7490
Endring av fellesareal
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
04.03.2020. Arkivref. 19/13572-5
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Norbygata 3-9-13 Borettslag, org.nr. 947.355.694.
Styreleder er Lars Oellingrath.
Forretningsfører er Obos.
Borettslaget består av 60 seksjonerte leiligheter i Sameiet Norbygata 3-9-13. Sameiet består av 16 selveierseksjoner, et borettslag med 60 boligseksjoner, fire forretningsseksjoner og et garasjeanlegg med 49 parkeringsplasser.
Vikenfiber (Altibox) er sameiets leverandør av TV- og bredbåndtjenester.
Sameiet har avtale med Oslo Renhold & Vedlikeholdsservice AS om renhold av fellesarealene.
Sameiet har avtale med Securitas om vakthold.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

Ja

Forsikring

IF Skadeforsikring
Polisenummer: 874770

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 707.707,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 253.805,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Nøkler og skilt til dører og postkasse kan bestilles hos styret. Alle postkasser skal ha hvite skilt med sort skrift, der leilighetsnummer er påført. Kostnaden dekkes av den enkelte beboer.
Det må ikke installeres motorisert ventilasjonsvifte på kjøkken eller bad.
Det er kun tillatt å grille med gass og elektrisk grill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om å skifte ut vinduene, men når det blir oppstart for dette prosjektet er p.t. usikkert. Finansiering vil skje via oppsparte midler ifølge styret.
Utført vedlikehold for hele sameiet som borettslaget er del i:
2020: Nye avtrekksvifter til alle oppgangene. Nye håndløpere i alle oppgangene. Flere nedløpsrør på hagesida, for å ta av for regnvann fra taket
Oppretting av trillegangen, slik at vannet renner ut på gata.
2019: Nytt ringeklokkeanlegg. Sjekket membraner på balkongene i 7 etasje og skiftet alle som ikke var tilfredsstillende Infrastruktur for el-billading i garasjeanlegget.
2018: Etablert solcelleanlegg på taket. Ny heiswire i oppgang 13.
2017: Balkongdørene skiftet. Ventilasjonskanalene fra kjøkken og bad renset.
2016: Tak kontrollert og utbedret. Ledeskive i heis nr 9 skiftet.
2015: Skiftet ledeskiver i heis nr 3. Rettet opp inngangspartiet i nr 13 til universell utforming.
2014: Malt alle oppganger. Skiftet belegg i ganger og trapper. Nye inngangsdører. Ny garasjeport. Reparert og jevnet ut senkingsskader i garasjeanlegget.
2013: Etablert sentralt brannvarslingsanlegg. Etablert overtrykksvifter i gangene for å sikre trygg rømningsvei. Etablert fiberkabel med TV/internett til alle leilighetene.
2012: Utskifting av heisdører og -innredning i alle tre oppgangene. Byttet deler av tak over nr 9 etter lekkasje.
2011: Nye ståldører til søppelrom i nr. 3 og 13, samt garasjeinngangen i nr. 3. Oppgradering av søppelrommene. Rensing av avløpsrør på kjøkken og bad.
2010: Støttemur mot Norbygata. Tak kontrollert og utbedret.
2009: Omlegging av nedløpsrør fra taket mot Norbygata. Montert utluftingsvifte i garasjeanlegg.
2008: Ny heismotor i Norbygata 3. Ny membran på terrassene i 7. etg. Ny membran over alle heissjaktene. Ny motor i ventilasjonsanlegget.
2008-2009: Oppgraving og reparasjon av membran over garasjetak.
2007: Ny heismotor i Norbygata 9.
2006: Modernisering av heis i Norbygata 13.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyrhold skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere. Hunder skal holdes i bånd og det er ikke tillatt å lufte dyr i bakgården. Avføring fra dyr må fjernes umiddelbart. Se borettslagets husordensregler § 10 for mer informasjon.

Tilbehør

Grå garderobeskap i entré medfølger ikke handelen. Vaskemaskin, tørketrommel, samt alle taklamper medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Norbygata 3, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 418 snr. 39, andelsnr. 33 i Norbyg 3-9-13 borettslaget med orgnr. 947355694 i Oslo kommune

Eier

Ove Søndergaard Nielsen Marianne Nielsen

Oppdragsnummer

55-21-0084

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.