#Tøyen

Pen og attraktiv 2-roms fra 2005 | Svært kvadratsmart | Varmt vann inkl | Ingen forkjøpsrett | Kort vei til "alt"

Sverres gate 1A , 0652 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

67%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 27 m²
Bruksareal 27 m²
Bruttoareal 31 m²
Tomt 125 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1889
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 621
Energimerking F
FINN.no 220482993
Sist endret 14.06.2021 10:33
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 3 201 009
Ligningsverdi 693 951,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) 693 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 193 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 201 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Svært arealeffektiv og pen 2-roms som ligger i byggets 2. etasje. Bygget ble omgjort til boliger i 2005, så her får du en gjennomgående god standard. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med sollys. Dette sammen med den svært praktiske planløsningen og gode takhøyden sørger for en god atmosfære.
Her bor du i rolige og trafikkstille omgivelser på Tøyen, samtidig som det er kort vei til sentrum.
 
IN-og sikringsordning (kan nedbet. felleskostnader til kr 2.239,-)
Rehabilitert bygg fra 2005
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Delikat kjøkken med åpen løsning, opplegg for vaskemaskin og oppbevaringsplass
Romslig soverom med garderobeskap
Flislagt baderom med gulvvarme
Varmt vann og kabel TV inkl
Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning og entré, soverom og bad. Med leiligheten medfølger det en kjellerbod på 4 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning og entré, soverom og bad. Med leiligheten medfølger det en kjellerbod på 4 kvm.

Utstyr

- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.
- Automatsikringer i sikringsskap.

Stue

Stuen er lys og romslig med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden på opptil 2,83 meter, sørger for en god atmosfære. Her møter du et rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. På gulv er det lagt en fin parkett.

Kjøkken

Pent og stilrent kjøkken som har innredning med hvite, glatte fronter og benkeplate i heltre. Over benkeplaten er det fliser. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Videre finner du hvitevarer som integrert komfyr med platetopp og frittstående oppvaskmaskin. Det er plass for vaskemaskin inne i slisse mot baderom.

Soverom

Romslig soverom med store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her er det god plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Det er satt inn et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Rommet vender mot en rolig enveiskjørt gate så her er det stille og fredelig.

Baderom

Pent og flislagt baderom fra 2005 med gulvvarme. Baderommet inneholder servant med underskap, speil, dust og toalett.

Beliggenhet

Leiligheten har sentral beliggenhet i et etablert boligområde på Tøyen. Sverres gate er en rolig og enveiskjørt gate som ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Tøyen er en historisk og spennende bydel i sterk vekst. Tøyenløftet har ført til at området stadig blir mer attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området, samtidig som urbane detaljer som gatekunst og Øyafestivalen har gitt bydelen et nytt og spennende preg.
Flere nyskapende og trendy bar- og kafékonsepter har i løpet av de to årene valgt å etablere seg på Tøyen, som for eksempel Skatten, Postkontoret, Brutus bar, Grådi, Melt og cocktailbaren Human Mote.
Kort gange fra leiligheten ligger også Deichmanske bibliotek med svært god atmosfære og lange åpningstider. På Tøyensenteret vis a vis finner du også matvarebutikker, apotek, bar, kaféer, frisørsalonger, bakeri og post i butikk.
I tillegg til å være nær hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i Tøyenparken, Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydløkken, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil. Det er heller ikke lange veien til store grøntarealer og den nye skulpturparken på Ekeberg. Om sommeren er det som nevnt Øyafestivalen som finner sted der. I tillegg benyttes den fine parken til grilling, sol og lek om sommeren. 
En spasertur unna ligger også Sørenga med sine spennende tilbud og flotte omgivelser! Helt ytterst på Sørenga finner man Sjøbadet, et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng for fine sommerdager. Langs havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Le Meo Sushi, Restaurant Cargo, Bun`s Burger (ofte live musikk på fredager) og Evita espressobar. Rett ovenfor ligger også Barcode med et bredt utvalg av moderne kaféer, restauranter og butikker.
Kort gange fra leiligheten ligger også Grønland Basar, et hyggelig handlesenter med diverse forretninger som vinmonopol, skredder og bokhandel. Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger også Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Det er også gangavstand til Karl Johans gate og Grünerløkka med sitt pulserende uteliv og kafeer.
Gangavstand til alt av offentlig kommunikasjon som buss og T - banestasjon, både på Grønland og Tøyen, er noen minutter unna. Og flere busser stopper i umiddelbar nærhet. Dersom du foretrekker å sykle fremfor kollektiv trafikk, er det mange bysykkelstativ i nærheten.

Felleskostnader

6 675 pr. mnd. a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Fordeling av felleskostnader:
Varmt vann 153,-
Felleskostnader 1.737,-
Kabel-tv 349,-
Kapitalkost. lån 2 OBOS02 24,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS01 4.524,-
Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-lån) på begge lån. Om lånene innfris vil felleskostnader synke til kr. 2239,- i måneden.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 693.000,- pr. 19.05.21
Andel fellesformue kr. 8.558,- pr. 31.12.20.
Borettslaget har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 25.848.098,- pr. 20.05.21, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,78 % pr. 20.05.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 4.413,-
Restløpetiden er 14 år og 10 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 2.637.839,- pr. 20.05.21, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,78 % pr. 20.05.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 23,-.
Restløpetiden er 18 år og 1 mnd.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-lån) på begge lån. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.
Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 1. juni og 1. desember på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS Eiendomsforvaltning minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene. Vi gjør oppmerksom på at regulering av renten for IN-lån gjøres etterskuddsvis hvert kvartal.
Om lånene innfris vil felleskostnader synke til kr. 2239,- i måneden. 
Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 693 951 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 498 224 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 27 kvm, Bruksareal: 27 kvm, Bruttoareal: 31 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken med entré, soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 125 kvm, Eierform: Fellestomt
Flott bakgård med stenbelagte arealer, beplantning, trær m.m. Fellesarealene utvendig er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i tegl/naturstein. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i murkonstruksjon, utvendig med spekket tegl, pusset og malt fasade. Yttertak i trekonstruksjon tekket med stålplater. Vinduer med isolerglass fra 2004, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2005 for bruksendring fra industri til boliger for Sverres gate 3.
Det foreligger WebMatrikkel for gnr. 440, men etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Tidligere var 1 A-B og 3 A-B registrert på ett og samme bruksnummer 440, og har nå blitt skilt ut til 620, 621, 622.
Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Elektrisk panelovn i stue/kjøkken samt varmekabler i bad.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6515 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6515,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring for bolig, samt forretning eller kontor i 1. etasje. Reguleringsbestemmelse S-4082. Området forøvrig er regulert til friområde, park, fellesområde, vei, fortau, kjørevei, felles avkjørsel, tomt for offentlig bygning, bevaringsverdig, byggeområde for bolig, kontor, forretning, bevertning, konferansesenter, klatresenter, lager, allmennyttig formål, moske m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Håkons gate 14 - 16 - Boligbygg foreslår å etablere omsorgsboliger i 4 etasjer med en samlet utnyttelse på 1174 m2. Prosjektet følger opp kommuneplanens mål om å bygge varierte boliger for ulike grupper i nærheten av eksisterende tilbud og kollektivtransport. Plan- og bygningsetaten mener at tomten er egnet for omsorgsboliger og er positive til hovedgrepet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905974 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 44 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Oslo fengsel Grønland. Planarbeidet skal legge til rette for et fremtidig konsentrert og
effektivt Oslo fengsel på Grønland med 214 plasser med gode
soningsforhold og høy sikkerhet. Det innebærer omfattende
rehabilitering av fredete bygg, gjenbruk av eksisterende lokaler, rivning
og nybygg. Store deler av avd. B vil ikke inngå i fremtidig fengsel. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202103137 for mer informasjon.
Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata inordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2004/70683-1/105  Erklæring/avtale 15.10.2004 
Bestemmelse om felles rettigheter og plikter. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere
2004/70683-2/105  Erklæring/avtale 15.10.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:620. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om plikt til å sette terrenget i den stand det var før arbeidet ble satt i gang. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Vann- og avløpsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere
2005/17759-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 17.03.2005 
BELØP: NOK 5.708.500. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget Ved Styret Lnr.: 10027563. Gjelder denne registerenheten med flere
2010/51555-1/200   ** Transport av panthaver 21.01.2010 
Fra: Obos Eiendomsforvaltning As. Til: Andelseierne I Borettslaget Ved Styret Lnr.: 10027563
2017/213209-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2017/213189-1/200
2017/213209-3/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/213201-1/200
2010/51555-3/200  Fellesobl. for bor.innsk. 21.01.2010 
BELØP: NOK 19.092.400. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget Ved Styret Lnr.: 10027563. TIL KR 24 800 900,-. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 17759/2005. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/213209-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2017/213189-1/200
2017/213209-4/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/213201-1/200
2017/213189-1/200  Pantedokument ved bytte av bank 09.03.2017 
BELØP: NOK 64.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/213201-1/200  Pantedokument 09.03.2017 
BELØP: NOK 3.690.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/213201-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2017/213189-1/200

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget H.P. Andersens Støperi og Maskinverksted, org.nr. 887.859.272, består av 61 andelsleiligheter.
Styreleder er Leif Henrik Bryn-Petersen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslaget har egen hjemmeside: hpandersen.no
Vikenfiber er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Frode Gran Service.

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 83721605

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 3 434 694,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 1 666 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i leilighetene mellom 23.00 og 07.00 på hverdager.
Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har utenom generell drift fortsatt arbeidet med bo tillatelse for 1B og ferdigattest for 3A/B, utlevert brannslukker til alle andelene, montert brannslukkere i felles arealer, fått nøkkel back opp på boddører, byttet flere innelys i felles arealer, samt byttet dårlig ledningsnett på disse strømkretsene.
Ferdigattest på Sverres gate 1B er i sluttfasen med søknader til plan og bygg. Styret håper dette er på plass innen utgangen av året. 3A/B håper de å få på plass ila våren 2021.
Styret gjennomførte i 2018 en lettere rehabilitering av sokkel og støttemur og innhentet tilbud på ny avtale på internett og kabel-TV.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i borettslagets husordensregler:
Dyrehold - Ved eventuelt dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
6.1. Eier må være kjent med politivedtektene og straffebestemmelser.
6.2. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område hele året.
6.3. Eier av dyret må straks fjerne ekskrementer som dyret etterlater seg.
6.4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom.
6.5. Kommer det inn skriftlige klager over at et husdyr sjenerer nabo med lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, for eksempel gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettighet.
Ved klage fra beboere i borettslaget, vil hundeeier få varsel om dette, med påfølgende varsel om utkastelse. Alle fellesarealer er skiltet med «Forbudt med hund». Brudd på dette, fører til vanlig prosedyre for utkastelse.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei

Adresse og matrikkel

Sverres gate 1A, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 621, leilighetsnr. 3 orgnr. 887859272 i Oslo kommune

Eier

Adrijana Skugor

Oppdragsnummer

55-21-0090

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.