#Tøyen

Flott og sjarmerende 3-roms | Svært solrik balkong | Peis | Umiddelbar nærhet til t-bane, park og botanisk hage!

Ringgata 1B , 0577 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 73 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 2 462 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1952
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 104
Energimerking F
FINN.no 220577490
Sist endret 15.06.2021 09:13
Prisantydning 4 850 000
Totalpris 4 967 470

Beregnet totalkostnad

4 850 000,- (Prisantydning) 101 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 951 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 995,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 967 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en sjarmerende og flott 3-roms leilighet. Her bor du i byggets fjerde etasje. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Den romslige stuen gir gode innredningsmuligheter. Fra stue er det utgang til en vestvendt balkong hvor du kan nyte solrike dager.
Her bor du i et trivelig og populært boligområde, i selve hjertet av Oslo!
Romslig stue med direkte utgang til vestvendt balkong på 4 kvm
Peis med glassdører fra 2006
Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass
To soverom med gode lagringsmuligheter
Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
Automatsikringer fra 2012
En kjellerbod og en loftsbod
Felles sykkelrom og vaskeri
Gode kollektivmuligheter og flotte grøntområder
Nærhet til "alt"
Innhold: Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, stue med utgang til balkong, kjøkken med spiseplass, to soverom, arbeidsrom og bad. I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på 4,5 kvm og en loftsbod på 10,5 kvm. Ellers er det felles sykkelrom og vaskeri.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, stue med utgang til balkong, kjøkken med spiseplass, to soverom, arbeidsrom og bad.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på 4,5 kvm og en loftsbod på 10,5 kvm. Ellers er det felles sykkelrom og vaskeri.

Utstyr

- Automatsikringer (Fra 2012).
- Separat varmtvannsbereder i kjøkkenbenk på ca. 117 liter fra 2013.
- Dørtelefon med åpner.
- Brannslukkingsapparat.
- 3 røykvarslere.
- Hylleløsning i arbeidsrom.

Stue | Utgang til solrik balkong

Stuen er lys og romslig med tregulv. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med lys i boligen. Her møter du en romslig stue med gode møbleringsmuligheter. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis med glassdør fra 2006, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.
Fra stue er det utgang til en vestvendt balkong på 4 kvm med gode solforhold. Du har plass til utemøblement og beplantning så du kan nyte solrike dager.

Kjøkken

Leiligheten har et separat kjøkken med god plass til spisegruppe. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Innredning har lyse, profilerte fronter med benkeplate av heltre. Kjøkkenet har hvitevarer som integrert komfyr med induksjon platetopp fra 2016, frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. I kjøkkenbenk er det en separat varmtvannsbereder på ca. 117 liter fra 2013.

Soverom

Leiligheten har to romslige soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og garderobeløsning. Det andre soverommet har plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Med to soverom egner det ene seg som gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Fra det andre soverommet er det et praktisk arbeidsrom som anvendes i dag som kontor. Her finner du også et integrert garderobeskap for ytterligere oppbevaring.

Baderom

Romslig og lyst baderom med god plass til servant med underskap, speil, gulvstående toalett og dusj. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I 2019 ble det satt inn LED downlights i himling.
Styret informerer om følgende: "Det er blitt utført tilstandsvurdering av rørene som viser at soilrørene må utbedres eller skiftes ut.  Vi utreder muligheter for øyeblikket".

Entré

Romslig entré med god plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang med automatsikringer fra 2012.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet på Tøyen, rett ved siden av flotte Botanisk Hage. Dette er et trivelig og populært boligområde, i selve hjertet av Oslo.
Her har du kort vei til Grünerløkka, Kampen, Carl Berner, Grønland og sentrum. Urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og fine parker i området. I nabolaget finner du hyggelige kafeer som Grådi og Hjørnet Kro, Stockfleth`s og Pillefyken som ligger i nabobygget. Rett i nærheten har du også Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende butikker og rike utvalg av restauranter, samt utesteder.
Det er kort vei til offentlig kommunikasjon. Fra leiligheten er det kun et par minutter til Tøyen T-bane stasjon, hvor alle t-banelinjer passerer. Det er også få minutters gåavstand til bussholdeplass. Flere busslinjer og trikkelinjer finner du også på Grünerløkka og Carl Berner som går i alle byens retninger. Det er kort gange til Karl Johan og Oslo S som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka.
Tøyen har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og bar/pub. Populære Postkontoret tilfører en urban scene hvor maten leveres av velrennomerte Cin Cin. Videre byr Postkontoret på Shuffleboard, bar og diverse arrangementer som konsert m.m. Ellers er Bar Brutus verdt et besøk. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Det er verdt å ta turen innom Skatten Oslo som byr på blant annet nordisk mat. Kort vei til dagligvarebutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger m.m. Tøyensenteret og Tøyen T-bane skal renoveres.
En tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger og parker som Botanisk Hage, Middelalderparken, Tøyenparken med "Øyafestivalen", Ola Narr, og ikke minst Akerselva en liten spasertur unna, der gang- og sykkelvei fører helt opp til Maridalsvannet. For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen også er i nærhet.
En liten spasertur til Bjørvika finner du sommerrestauranten Sukkerbiten. Her kan du også besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga. Maeemo med sine tre stjerner i Michelin-guiden, finner du på Bjørvika. Det er også kort vei til Ekeberg hvor du kan ta en tur i den flotte Ekebergparken eller besøke Ekebergrestauranten som har kanskje Oslos beste utsikt.

Felleskostnader

3 328 pr. mnd. Grunnpakke kabel TV/Internett (Telenor), vaktmestertjenester, kapitalkostnader, trappevask, felles forsikring og kommunale avgifter.
Fordeling av felleskostnader:
Felleskostnader 2.869,-
Trappevask 80,-
Tv-internett 379,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader
- Strømforbruk
- Innboforsikring
- Evnt alarm
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 100.897,- pr. 21.05.21
Andel fellesformue kr. 19 376,- pr. 31.12.2020
Festetomt utgjør 10.904,- kr av gjeld pr. 31.12.2020.
Lånenr: HUS301-11455363
Type: A
Restsaldo: 4.013.848,-
Restløpetid: 5 år.
Term pr. år: 4
Rente: Flyt 0,82% pr. 21.05.21
Lånenr: OBOS01-98207697028
Type: A
Restsaldo: 6.293.626,-
Restløpetid: 27 år 9 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 2,10%
Styret informerer om følgende: "Det er blitt utført tilstandsvurdering av rørene som viser at soilrørene må utbedres eller skiftes ut. Vi utreder muligheter for øyeblikket, men dette vil medføre en økning i felleskostnader for alle enheter. Ellers ikke planer som innvirker på felleskostnader pt."

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning i aksjelaget.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Boligens areal

4. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, arbeidsrom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal:  2462 kvm. Eierform: Festet fellestomt. Festeavgift for 2019  var kr. 166 334,-
Selskapet fester tomt av Universitetet i Oslo (gjelder bnr 108 og 104) og av Oslo Kommune (gjelder bnr 109). Tomten er opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Det er asfalterte internveier og sykkelparkering på tomten.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Lavblokken går over 5 etasjer og fremstår som godt vedlikeholdt. Fundamentert med betong til faste masser. Murkonstruksjonen er pusset og malt. Det er blitt gjennomført en fasaderehabilitering/etterisolering i senere tid. Etasjeskillere er i armert betong. 2-lags isolerglass vinduer fra 1985/1986.. Taket er tekket om med ny folie, sløyfer og lekter samt ny takstein i ca. 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Man kan med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

- Elektrisk oppvarming.
- Peis med glassdør i stue, montert ny i ca. 2006.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 8.800 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.800,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, gangvei, parkering, tomt for offentlig bygning, byggeområde for bolig, forretning, kontor, anlegg, undervisning, annen offentlig eller privat tjenesteyting m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ensjøveien 7-15 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger, torg og møteplasser. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202002883.
Finnmarkgata 1 - Utvidelse og rehabilitering av kunstgressbane. Søknaden omfatter ny utforming av tak, endret fasadeuttrykk og en reduksjon av den tekniske bygningens fotavtrykk.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr: 201806309
Kjølberggata 31 - Det søkes om fasadeendring, påbygg, underbygg, bruksendring og riving av deler av eksisterende bygg. Planstatus: Søknad under behandling. Saksnr: 202016704
Kolstadgata 1 - Tiltaket gjelder etablering av åpen barnehage i 2. etasje i eksisterende bygning. Den skal inngå som en del av bydelens tilbud om inkluderende aktiviteter for hele befolkningen på Tøyen i Bydel Gamle Oslo. Tilbudet gjelder for 25 barn uten ordinær barnehageplass i alderen 0-2 år i følge med foresatte. Planstatus: Tillatelse gitt. Saksnr: 201916452
Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Tøyengata 47 - Søknaden omfatter rehabilitering av tak og fasader samt opparbeiding av utomhusanlegg og støttemurer med makshøyde 0,67 m. Fasadene som rehabiliteres/oppgraderes er fasader mot vest i bygg 1, 2 og 3. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202005399
Tøyengata 53 - Søknad om montering av tørrkjølere på tak. Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 201510120 
Økernveien 4 - Riving av deler av bygg etter brann. Det søkes om å rive et mellombygg som er skadet etter brann. Mellombygget kobler sammen to eldre bygninger som er av svært høy kulturhistorisk verdi. Dette er oppført i nyere dato, og utgjør ca. 60 m2. Mellombygget består av to deler, et ventilasjonsrom fra 1998 i lettbetong, hvor kun taket skal rives, og resterende del av mellombygg i bindingsverk hvor alt skal rives. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr: 201915684
Økernveien 11 - Søknaden omfatter utskifting av eksisterende heiser i Økernveien 11. Heisene med løpenummer 8624, 8645 og 8646 skal skiftes ut i eksisterende sjakter. Planstatus: Tillatelse gitt. Saksnr: 202101969
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1951/409290-3/105  Bestemmelse om bebyggelse. 12.07.1951 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
 
1951/409290-4/105  Festekontrakt - vilkår. 12.07.1951 
festetid: 50 år
AVGIFT NOK
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1951/414175-2/105   ** Nye vilkår. 07.11.1951
1953/415227-1/105  Erklæring/avtale. 24.10.1953 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1969/500744-2/105  Best. om adkomstrett. 14.01.1969 
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett
1951/409290-4/105  Festekontrakt - vilkår. 12.07.1951 
festetid: 50 år
AVGIFT NOK
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
1951/414175-2/105   ** Nye vilkår. 07.11.1951 
1953/412861-1/105  Obligasjon. 09.09.1953 
BELØP: NOK 341.400
Panthaver:Center Eiendom Oslo As  
Lnr: 5483155
Gjelder feste
1983/509587-1/105   ** Tinglysing på nytt. 07.09.1983 
 
1989/56045-1/105   ** Prioritetsbestemmelse. 22.08.1989 
veket for: OBLIGASJON 1989/85421-1/105
 
1991/62702-1/105   ** Prioritetsbestemmelse. 21.11.1991 
veket for: OBLIGASJON 1989/85421-1/105
1996/61966-1/105   ** Prioritetsbestemmelse. 01.11.1996 
veket for: OBLIGASJON 1996/54477-1/105
2000/45627-1/105   ** Transport av panthaver.10.08.2000 
Fra:Abc-Bank  
Lnr: 1086573
Til:Center Eiendom Oslo As  
Lnr: 5483155
 
1969/500744-1/105  Erklæring/avtale. 14.01.1969 
BEST. OM BRUKS- OG DISPOSISJONSRETT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/13697-1/105  Obligasjon. 09.03.2001 
BELØP: NOK 15.220.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 5647124
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/1001811-1/200  Pantedokument. 09.07.2018 11:04 
BELØP: NOK 6.747.650
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
1951/401159-2/105  Registrering av grunn. 22.01.1951 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:165
1954/400596-3/105  Registrering av grunn.13.01.1954 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:108

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

As Heibergløkka Boliglag, Orgnr.: 821.476.992 består av 113 leiligheter knyttet til aksjer.
Styreleder er Joakim P. Munden.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Aksjeselskapets revisor er PWC.
Vaktmester Pluggen/Aasen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse.
Telenor er aksjeselskapets leverandør av TV.
Internett bestilles i dag på individuelle avtaler. Blant aktuelle leverandører er Canal Digital og Lynet, hvor sistnevnte har fiber tilgjengelig i blokka.
Aksjelaget har egen hjemmeside: http://heiberglokka.no/

Forsikring

Tryg forsikring
Polisenummer: 6588886

Regnskap

Regnskapet fra 2018  viste et underskudd på kr. 5 742 420,-. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 515 666,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det må kun brukes ventilatorer med kullfilter. Tilkobling av ventilator med utluftningsslange er forbudt.
Grilling på balkongen er ikke tillatt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført arbeid:
- Utskifting av tak og reparasjon av piper er utført i 2018.
- To nye søppelskur er montert ved 1C.
- HMS-gjennomgang av elektrisk anlegg.
- Spyling av soilrør er utført  i 2020
Fremtidig rehabiliteringer:
- Det er blitt utført tilstandsvurdering av rørene som viser at soilrørene må utbedres eller skiftes ut. Vi utreder muligheter for øyeblikket, men dette vil medføre en økning i felleskostnader for alle enheter. Ellers ikke planer som innvirker på felleskostnader pt.
- Tilstandsvurdering av balkongene bør utføres i fremtiden. Styret informerer om at dette står på vent pr. d.d.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i aksjelagets husordensregler:
Hunder tillates ikke holdt i A/S Heibergløkka Boliglag. Styret kan gi tillatelse til å holde lederhund for blinde.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Taklamper i stue, gang, soverom og kontor.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Ringgata 1B, 0577, Oslo, Gnr. 229 bnr. 104, aksjebrevnr. 38 i Heibergløkka Boliglag As boligaksjeselskap med orgnr. 821476992 i Oslo kommune

Eier

Tormod Erevik Lea Una Myklebust Halvorsen

Oppdragsnummer

55-21-0094

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.