#Tøyen

Fortuna mek. fabrikk - Ombygd næringslokale: Særpregen 4-roms m/Hybeldel | Direkte adkomst til leil. med heis

Tøyengata 26 B , 0578 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig mellom 60-120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 158 m²
Bruksareal 160 m²
Bruttoareal 184 m²
Tomt 521 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1898
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 354
Energimerking G
FINN.no 221226593
Sist endret 13.06.2021 15:04
Prisantydning 8 700 000
Totalpris 9 233 458
Ligningsverdi 2 049 352,-

Beregnet totalkostnad

8 700 000,- (Prisantydning) 299 469,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 999 469,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 224 970,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 999 469,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 233 989,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 233 458,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og innholdsrik 4-roms med direkte adkomst via heis. Frittstående bygg i indre gårdsrom. De ombygde fabrikklokalene byr blant annet på karakteristiske vindusflater og åpen planløsning. Den gode takhøyden opå opptil 2,74 meter sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik balkong med herlig utsyn over bakgård.
Den fireetasjes høye bygården fra 1898 består av oppgang A og B. Tøyengata 26B var tidligere en industrifabrikk, Fortuna mek. Verksted. En bedrift som spesialiserte seg på produksjon av heiser. Dette er en av få bygårder med heis i nabolaget. Tegnet av arkitekt Heinrich Jürgensen.
• Unik 4-roms med hybeldel på 22 kvm
• Heisadkomst direkte inn i leiligheten
• Lys og romslig stue med store vindusflater
• Åpen kjøkkenløsning som er perfekt for sosiale sammenkomster
• Balkong og fine fellesarealer
• Tre soverom som vender mot bakgård
• Pent, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
• Røykvarsler tilknyttet felles sentral
• Ombygd fra næringslokale til leilighet i 2004
• Sjarmerende fabrikkgård fra 1898
• Sentral beliggenhet med kort vei til "alt"

Innhold

Boligen er ombygd fra næringslokale til leilighet i 2004. Leiligheten har en hoveddel på 138 kvm og en hybeldel på 22 kvm.
Hoveddelen består av: Entré, gang med utgang til nordvestvendt balkong, stue, spisestue, kjøkken, tre soverom, innvendig bod og baderom.
Hybeldelen består av: gang, stue med åpen kjøkkenløsning og baderom.
Leiligheten disponerer i tillegg en bod i kjeller i nabo oppgangen.

Utstyr

- Røykvarsler tilknyttet felles sentral
- Brannslange
- Brannslukningsapparat
- Sikringsskap med automatsikringer
- Varmtvannsbereder på ca. 116L fra 2007
- Varmtvannsbereder på utleiedel på ca. 76L fra 2017

Stue

Delikat og lys stue som er enkel å møblere. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette kombinert med den praktiske planløsningen gir en god atmosfære. På gulv er det lagt et pent heltregulv. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er downlights i himling. Fra stue er det en praktisk innvendig bod på 2 kvm for ytterligere oppbevaringsplass.

Kjøkken | Med spisestue

Pent kjøkken fra 2004. Innredningen er med glatte, hvite fronter og benkeplate av tre og laminat. Det er dekorative fliser på bakvegg. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Kjøkkenet har en praktisk kjøkkenøy med sitteplasser til fire personer. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, stekeovn med platetopp og oppvaskmaskin. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Veggene har blitt malt i lyse farger og på gulv er det fliser. I himling er det downlights.

Balkong

Fra gang er det utgang til en nordvestvendt balkong på 5 kvm. Balkongen vender mot den rolige bakgården så her er det fredelig og rolig. Du har plass til utemøblement og beplantning.

Soverom

Boligen har tre soverom av gode størrelser og malte flater i lyse farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. De to andre soverommene har plass til seng, nattbord og garderobeskap. Garderobeskapene på soverommene medfølger handelen. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Alle soverom vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig.

Baderom

Badet er tidløst, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme og godt albuerom. Baderommet inneholder servantskap, benkeplate i tre med 2 stk overpåliggende servanter, speil med overbelysning, vegghengt toalett og dusj. Videre er det opplegg for vaskemaskin så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Veggene har blitt malt i delikate farger i senere tid og det er lagt et pent heltregulv. Det er adkomst via direkte heis opp til leiligheten. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har en entrédør med brannklasse El30, lydklasse 35dB.

Hybeldel | Stue med åpen kjøkkenløsning

Lys stue med plass til sovesofa, sofabord, TV med tilhørende møblement og kontorpult. Det er en åpen kjøkkenløsning mot stue. Innredningen er fra 2004 med glatte fronter og benkeplate i laminat. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, stekeovn og platetopp.

Hybeldel | Baderom

Pent, tidløst baderom fra 2004. Baderommet inneholder servant, speil med overbelysning og stikkontakt, vegghengt toalett og dusj. Baderommet har opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv, så her har du alt du trenger.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg sentralt på Tøyen, kun noen få minutters gange fra Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø, mens Grønland med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en ca. 1 minutts spasertur unna. Den nye og populære Dronning Eufemias Plass i Barcode ligger kun 10 minutters gange unna, med noen av Oslos mest populære restauranter som The Vanderlay og Nodee, i tillegg til attraktive kafeer, gallerier og uteplasser.
I tillegg til å være i hjertet av urbane fasiliteter på Tøyen og Grønland, er det også kort vei til flotte grøntområder i Botanisk Hage og ikke minst Tøyenparken og Tøyenbadet. Sommerstid kan man hente seg en sykkel på bysykkelstativet som ligger ikke langt fra boligen, og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både SATS, Fresh Fitness, Stamina Hot og Partner Gym innenfor gangavstand. Flere matvareforretninger og grønthandlere ligger også like i nærheten. T-bane (alle linjer) og buss (20, 37 og 60) befinner seg også i umiddelbar nærhet. Her bor du sentralt med en av Oslos flotteste grønne lunger, Botanisk Hage, som nærmeste nabo og hele byen innenfor rekkevidde.
Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området er svært attraktivt, med et blomstrende folkeliv og bredt kulturtilbud. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna leiligheten, finner du både spisesteder, kafeer, apotek, bokhandel, blomsterbutikk og matvarebutikker.
Blant restaurantene og utestedene på Tøyen er det verdt å nevne flere; Postkontoret har etablert seg som en koselig nabolagspub med shuffleboard, deilig pizza, og et bredt utvalg av arrangementer, inkl. konserter, quiz og Kristoffer Schaus "Rekommandert". Skatten er en romslig og hyggelig kafe som holder åpent utover kvelden og rett som det er smeller til med både dj´s og dansegulv. Sushi, thai, tyrkisk, og burger av topp klasse. Ta turen innom nærmeste nabo, Golden Chimp, som er et populært spisested. Et par kvartaler unna finner man spisestedene som Grådi, og ikke minst den skjulte perlen Brutus Vinbar hvor man kan få inngående kjennskap til både naturvin og unike småretter.

Felleskostnader

8 185 pr. mnd. Bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, drift, felles forsikring, kommunale avgifter, m.m.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømkostnader.
- Evnt. alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Andel fellesgjeld

299 469

Andel formue

101 054

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 299 469,- pr. 31.12.20.
Andel fellesformue kr. 101 054,- pr. 31.12.20.
Sameiet har 2 lån:
Lån I:
Saldo pr. 01.06.21 kr. 1.493.596
Antall terminer: 12
Rentesats: 3,5%, serielån mv
Innfrielsesdato: 01.06.2039
Lån II:
Saldo pr. 01.06.21 kr. 1.275.000
Antall terminer: 12
Rentesats: 3,9%, serielån mv
Innfrielsesdato: 01.05.2038
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 049 352 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 377 665 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 160 kvm, Bruttoareal: 184 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 160 m².
Primærrom: 158 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Hoveddel på 138 kvm består av: Entré, stue, spisestue, kjøkken, bad, tre soverom og innvendig bod.
Hybeldel på 22 kvm består av: Gang, stue/ kjøkken og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 521 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, sittegrupper, sykkelparkering, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5.etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og
stålkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein/ takplater (taket er ikke besiktiget). Daloc glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 1985. Vinduer i soverom 1 og hybel med to-lags glass fra 2020. Naturlig tilluft med mekanisk avtrekk på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også ferdigattest fra bruksendring fra kontor til bolig, datert 2004.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin/sine seksjon/er innenfor rammen av norsk lov. Den enkelte sameier må i rimelig utstrekning gi panterett i sin seksjon for sine økonomiske forpliktelser overfor sameiet.Den enkelte sameier kan fritt overdra sin/sine seksjon/er og pantsette denne/disse, men erverver av seksjonog leietaker av bruksenhet skal godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger sakliggrunn for det.

Oppvarming

Oppvarmet med elektrisitet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 18.591,65 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 18.591,65,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Se reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gatetun, gangvei, friområde, felles areal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, lett industri, allmennyttig formål, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714751 for mer informasjon.
Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling. Urtegata 9 AS foreslår å omregulere Urtegata 9 til forretning, undervisning, kontor, tjenesteyting og bevertning. Det foreslås ny bebyggelse mot Nylandsveien, samt internt gatetun og gatetun i Urtegata. Eksisterende bebyggelse mot Nordbygata og Urtegata videreføres med ny bruk.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201500149 for mer informasjon.
Christian Krohgs gate 35 - Det søkes om oppføring av kontorbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201905530 for mer informasjon.
Grønland 2 A - Akerselvas trebåtforening har gjennomført et pilotprosjekt for å se på muligheter for å anlegge en brygge med båtplasser ved Fiskebryggen på Vaterland nord for Vaterland bru på østsiden.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002421 for mer informasjon.
Grønland 12 - Det søkes om bruksendring fra kontor til barnehage.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918110 for mer informasjon.
Grønland 16 - Det søkes om bruksendring av undervisningsbygg til hotell. Det skal etableres 34 nye hotellrom, hvorav fire er universelt utformet.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201803492 for mer informasjon.
Norbygata 12 - Søknaden om endring omfatter nytt tilbygg i bakgården for å kunne tilpasses en mer fleksibel bruk. Tilbygget følger fotavtrykket til det eksisterende tilbygget, men utvides i høyden.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201814712 for mer informasjon.
Norbygata 12 og Urtegata 9 - Søknaden omfatter rivning av parkeringshus med tilhørende kjøreramper i Norbygata 12 og Urtegata 9, samt rivning av kontorbygget i Urtegata 9. I tillegg søkes det om fasadeendring, rehabilitering og tilbygg av lavblokka i Urtegata 9.
Planstatus: Tillatelse gitt og mottatt søknad. Se saksnr.: 201901824, 201812657 og 202008886 for mer informasjon.
Vahls gate 9 - Oppgradering av Rudolf Nilsens Plass. Rudolf Nilsens plass skal oppgraderes. Dette innebærer endringer av dekker, opparbeidelse av nye gangveier, felling av trær, ny beplantning, samt planting av nye trær.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201903785 for mer informasjon.
Grønland 24 - I forbindelse med omsøkt oppføring av nyt boligbygg er det søkt om rivning av en garasje og et uthus for å gi plass til nybygg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201717990 for mer informasjon.
Grønland 24 - Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.
Jensens have - Det søkes om oppføring av ballbinge/ballflate i et felles gårdsrom.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201603499 for mer informasjon.
Norbygata 52 - Omsøkt tiltak omfatter anleggelse av 12 stk. biloppstillingsplasser til kommersiell bruk på den ubebygde delen av eiendommen. Tiltaket gjøres i påvente av at eiendommen utvikles med et nybygg, og har derfor en tidsbegrensning på 5 år.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201704277 for mer informasjon.
Norbygata 52 - Det søkes om å rive en to etasjers murgård.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201505955 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 16 A-B - Det er gitt rammetillatelse til oppføring av en forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse. Tiltaket omfatter 12 nye boenheter.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien. Søknaden omfatter en ombygging av eksisterende kryss, for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklende. For å legge bedre til rette for venstresvingende syklister, utvides sykkelfeltet i Grønlandsleiret inn mot krysset med Åkebergveien.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.
Jens Bjelkes gate - Vahls gate - Kjølberggata. Det søkes om etablering av sykkelvei.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202010657 for mer informasjon.
Sørligata 10 D-E. Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.
Tøyengata 24 - Bruksendring av loft til bolig. Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr: 202020506.
Søknaden omfatter loftsutbygging, fem arker mot gaten, to vinduer og to takterrasser mot bakgården. Bygningen er lokalisert i bydel Gamle Oslo. Bygningen på eiendommen er plassert på Byantikvarens gule liste over bygninger med kulturminneverdi.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1934/910877-1/105  Erklæring/avtale.05.05.1934 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. åpninger i branngavl
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/354
Gjelder denne registerenheten med flere
1947/303415-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 13.06.1947 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/354
Gjelder denne registerenheten med flere
1986/16990-3/105  Erklæring/avtale. 13.03.1986 
 Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/354
Gjelder denne registerenheten med flere
 Kopi bestilt: 19.05.2021 kl. 09:27 av Mats Ergo
1986/18242-1/105  Erklæring/avtale. 19.03.1986 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/354
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/593717-1/200  Pantedokument. 06.06.2017 21:00 
 BELØP: NOK 7.000.000
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
1986/16990-2/105  Seksjonering. 13.03.1986 
opprettet seksjoner:
snr: 9
formål: Næring
sameiebrøk: 196/2190
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 12 SEKSJONER
Kopi bestilt: 19.05.2021 kl. 09:27 av Mats Ergo
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
1987/3453-2/105  Best. om adkomstrett.19.01.1987 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:124  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:125 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:126  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:352 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:353 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:355  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:375 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:380  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:381  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Registrert tinglysingsdato er feil. Riktig dato er i henhold til manuell grunnbok og pantebokskopi 15.01.1988.
Datoen er rettet etter tinglysingslovens § 18. 26.10.2012. K.B.E.
Riktig dokumentnummer i ifølge pantebokskopien : 3453 tgl. 15.01.1988.
1989/41667-1/105  Best. om adkomstrett. 27.06.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:41 Snr:1-8
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:124  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:125  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:126  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:352 Snr:1-6
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:354 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:355  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:358 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:360  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:360 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:376  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:380 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:381  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Tøyengata 26 med organisasjonsnummer: 994440853.
Forretningsfører: Ato Regnskap AS.
Sameiet består av 15 seksjoner og har felles tomt.
Sameiet har lagt opp til fibernett både i hybel og hoveddel. 100 mbit er inkludert i felleskostnadene. Det er mulighet for å oppgradere om det skulle vært ønskelig.

Forsikring

IF skadeforsikring Polisenummer: 366592

Regnskap

Sameiet Tøyengata 26's årsregnskap viser et underskudd på kr 735 522,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret informerer om følgende:
"Det er planlagt en større rehabilitering av fasaden inkludert vinduer i indre gård (Tøyengata 26B). Vi har innhentet ett anbud så langt, og anslaget vi fikk er på kr. 2.055.800,-. Vi jobber også med etablering av en rømningsvei i ytre gård (Tøyengata 26A). Her er det noe usikkerhet i forhold til hvilken løsning vi får lov til å bygge, og derfor er også budsjettet her uvisst. Styret kommer til å innkalle til ekstraordinært sameiermøte hvor sameiet bestemmer hvilken finansieringsform som er ønsket. Alternativene blir å dekke hele med felleslån eller individuelle innbetalinger, alternativt en kombinasjon av disse. Vi kommer derfor, med stor sikkerhet til å øke husleien fremover, men hvor mye er vanskelig å gi ettersom finansieringsform vil være bestemmende for dette."
Styret informerer også om at det er et etterslep på vedlikehold, og at i årene fremover må det forventes en økt husleie og fellesgjeld.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det foreligger et pålegg fra Brann og Redningsetaten om branntetting av inngangsdør mot trappen. Det er en pågående sak som kan innebære endringer i utforing rundt døren.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tøyengata 26 B, 0578, Oslo, Gnr. 230 bnr. 354 snr. 9 orgnr. 994440853 i Oslo kommune

Eier

Einar Rafoss Dunsæd

Oppdragsnummer

55-21-0096

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.