#Tøyen

Stilren og delikat 2-roms med god takhøyde | Betydelig oppgradert i 2016 | Gjennomgående planløsning | Varmtvann inkl

Jens Bjelkes gate 41 C , 0578 Oslo

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

54%

eier sin egen bolig

11%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

52%

har bolig mellom 60-120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 43 m²
Bruksareal 43 m²
Bruttoareal 47 m²
Tomt 485 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1898
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 64
Energimerking F
FINN.no 220480504
Sist endret 12.06.2021 11:15
Prisantydning 3 500 000
Totalpris 3 783 439
Ligningsverdi 813 038,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) 167 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 667 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 420,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 116 439,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 783 439,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Attraktiv 2-roms med en gjennomgående planløsning i klassisk bygård. Leiligheten ligger i 2. etasje med en god takhøyde (opptil 2,76 m), store vinduer med brede vinduskarmer og fine lysforhold. Leiligheten fremstår som moderne med praktiske løsninger, og har en gjennomgående god standard.
Beliggenheten er meget attraktiv på Tøyen med alt av servicetilbud og Botansik hage rett utenfor døra. Kort avstand til flotte friområder.
Store vindusflater og god takhøyde
Stort soverom som vender mot bakgård
Kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer
Betydelig oppusset i 2015
Downlights i alle rom
Varmtvann og internett inkludert
Det elektriske anlegget er oppgradert i ca. 2015
Svært sentral og populær beliggenhet
To boder på 4 og 5 kvm
Leilighet ligger i byggets 2.etasje med adkomst via felles trappegang. Leiligheten består av entré, bad, stue, kjøkken og soverom. Leiligheten disponerer i tillegg to boder på 4 og 5 kvm.

Innhold

Leilighet ligger i byggets 2.etasje med adkomst via felles trappegang. Leiligheten består av entré, bad, stue, kjøkken og soverom. Leiligheten disponerer i tillegg to boder på 4 og 5 kvm.

Utstyr

- Røykvarsler.
- Sentralt brannalarmanlegg i gården.
- Brannslukningsapparat.
- Nytt elektrisk anlegg (2016) 
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Stue

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater med svært hyggelig utsyn som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen og generøse takhøyden på 2,76 meter, sørger for en god atmosfære. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Himlingen er nedsenket med downlights. Stuen er pusset opp i 2015 med nymalte overflater og nytt tregulv.

Kjøkken

Delikat kjøkken fra 2015 som har innredning med profilerte fronter og benkeplate av tre. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I enden av kjøkkeninnredningen, er det hentet frem en teglstensvegg som gir et fint og rustikt preg på rommet. På kjøkkenet er det integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er av heltre fra ca. 2015. Himlingen er nedsenket med downlights.

Soverom

Stort soverom med malte flater i lys farge. Det er store vinduer som slipper inn naturlig med lys i rommet. Det er plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. Det er satt inn et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Baderom

Tidløst og flislagt baderom som er oppgradert i 2008. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med overlys og stikkontakt, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights.
Oppgraderingen på badet er gjort kosmetisk uten at rør, membran og sluk ble skiftet ut.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I 2016 ble det lagt fliser og varmekabler på gulv. Det er adkomst via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør fra Norema med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i stille og rolige omgivelser på Tøyen med Botanisk Hage som nærmeste nabo! Dette er et trivelig og populært boligområde, i selve hjertet av Oslo.
Her har du kort vei til Grünerløkka, Kampen, Carl Berner, Grønland og sentrum. Urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og fine parker i området. I nabolaget finner du hyggelige kafeer, barer og spisesteder. Rett i nærheten har du også Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende butikker og rike utvalg av restauranter, samt utesteder. Tøyen er et populært område, med blant annet Tøyen torg med mange kafeer og spisesteder. Kort vei til dagligvarebutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger m.m.
En tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger og parker som Botanisk Hage (rett ovenfor leiligheten), Middelalderparken, Tøyenparken med "Øyafestivalen", Ola Narr, og ikke minst Akerselva en liten spasertur unna, der gang- og sykkelvei fører helt opp til Maridalsvannet. For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen også er i nærhet. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, SATS/Elixia, Fresh Fitness, diverse fotballbaner, m.m. For de som setter pris på litt andre aktivitetstilbud finner du også Naturhistorisk museum og Munchmuseet rett ved leiligheten.
Bjørvika med sin flotte utsikt mot Oslofjorden og stemningsfulle atmosfære er bare en liten spasertur unna. Her kan du besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga.
Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med T-bane fra Tøyen stasjon, busslinjer og trikk fra Sofienberg som går i alle byens retninger. Det er ca. 10 minutters gange til Karl Johan og Oslo S som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Tøyen t-bane ligger et par minutters gange unna.

Felleskostnader

3 114 pr. mnd. Internett over fiberkabel med 1000/1000 hastighet fra HomeNet, varmtvann, vaktmestertjenester, trappevask, felles byggforsikring, drift av sameiet og kommunale avgifter.
Styret informerer om følgende: Felleskostnadene vil øke fra og med juli/august 2021 med 5%. Det er høyest sannsynlig at det kommer ytterligere økninger i 2022. Fellesutgiftene øker i forbindelse med at styret ønsker økte driftsinntekter til fremtidige rehabiliteringer. Det er ikke planlagt større rehabiliteringsprosjekter i 2021 eller 2022.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt. alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 167.000,- pr. 01.05.21
Andel fellesformue kr. 7.685, - pr. 31.12.20.
Sameiet har to lån:
Lånenummer: OBOS01-98207702587
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 2.517.346,-
Restløpetid: 15 år 5 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 25.05.21: Flyt 3,45%
Lånenummer: OBOS01-98207702587
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 2.467.545,-
Restløpetid: 29 år 5 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 25.05.21: Flyt 3,45%
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning. Ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 813 038 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 926 937 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 485 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet er opparbeidet med blant annet steinlagt bakgård, prydbusker, diverse beplantning, sittegruppe og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av naturstein. Bærende vegger i hovedsak av
murkonstruksjoner. Etasjeskillere av tre. Utvendige fasader kledd med teglstein samt pusset og malte flater. Takkonstruksjon av saltaksform
utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Norema med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer
med to-lags glass fra 1988. Oppvarming med elektrisitet. Vinduer med to-lags glass fra 1988.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Det er varmekabler på bad og i entré.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 5.551 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.551,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, fortau, trafikkområde, spesialområde-bevaring allmennyttig formål, tomt for offentlig bygning, industri med tilhørende anlegg, byggeområde for boliger, allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Jens Bjelkes gate 60 - Oppdeling og ombygging av studentboliger - Bruksendring - SIO. Det søkes om tillatelse til ombygging av eksisterende bygg på 9 etasjer med studentboliger. 3 og 2-roms leiligheter (100 stk) deles opp til 1-roms leiligheter (132 stk). 2-roms tilgjengelig boliger (33 stk), samlet 165 stk. Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr: 202106491.
Ensjøveien 7-15 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger, torg og møteplasser. Forslagsstiller ønsker å utforske muligheten for en evt . transformasjon og omregulering av tomt en fra hovedsakelig næring til bolig/ forretning / kontor/ tjenesteyt ing, grønnstruktur, vei og offentlig torg, men hovedvekt på omregulering til boligbebyggelse. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202002883.
Smedgata 41 C - Riving av verkstedsbygning og oppføring av boligbygg.  Søknaden omfatter riving av eksisterende verkstedsbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med én boenhet i hver etasje. Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr: 201716528.
Tøyengata 47 - Rehabilitering av tak og fasader og opparbeiding av utomhusområder. Søknaden omfatter rehabilitering av tak og fasader samt opparbeiding av utomhusanlegg og støttemurer med makshøyde 0,67 m. Fasadene som rehabiliteres/oppgraderes er fasader mot vest i
bygg 1, 2 og 3. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr: 202005399.
Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering - Kontor- og næringsbygg. Det planlegges etablering av kontor, undervisning og service/tjenesteyting (forretning/restaurant/servicenæring mv.) med utadrettet virksomhet i sokkeletasje mot Christian Krohgs gate og åpenhet mot Akerselva. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201714751. 
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Planstatus: Planforslag. Se saksnr: 201613090.
Grønlandsleiret 44 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Oslo fengsel Grønland. Planarbeidet skal legge til rette for et fremtidig konsentrert og
effektivt Oslo fengsel på Grønland med 214 plasser med gode soningsforhold og høy sikkerhet. Det innebærer omfattende rehabilitering av fredete bygg, gjenbruk av eksisterende lokaler, rivning og nybygg. Store deler av avd. B vil ikke inngå i fremtidig fengsel. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202103137.
Kolstadgata - Bestilling av oppstartsmøte - Møteplass ved Tøyen skole. Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.:201809736 / 202002421 for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1897/900818-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 24.06.1897 
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-229/64
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/508564-1/105  Erklæring/avtale. 30.05.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-229/64
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/502896-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 14.02.1974 
 Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-229/64
Gjelder denne registerenheten med flere
1991/10515-2/105  Erklæring/avtale. 27.02.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:65  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:67 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:148  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:195 Snr:1-19
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:197 Snr:1-25
Rett til anlegge og vedlikeholde tekn. anl. samt rett til
atkomst og bruk. Kan bare slettes av Oslo kommune.
Overført fra: 0301-229/64/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1992/6614-2/105  Pantsettelseserklæring. 04.02.1992 
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1129889
Panterett til sameiet for kr 20 000 uten opptrinnsrett med
prioritet etter første gangs overdragelsesum og senere etter
90 % av verditakst.
 
2007/303372-1/200  Pantedokument. 02.04.2007 
BELØP: NOK 1.500.000
Panthaver:DDB AS  
Org.nr: 810969652
 
1991/55834-2/105  Resek/deling av seksjon. 22.10.1991 
oppdelt seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1072/1286
seksjonsameieandeler: snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 43/1286
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 18 SEKSJONER
 
1991/55834-4/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
22.10.1991 
endring av formål/brøk:
snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 43/1288

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 18 seksjoner, inkludert 2 næringsseksjoner.
Sameiet Jens Bjelkesgt 41 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971280778, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Jens Bjelkes Gate 41
Gårds- og bruksnummer: 229, 64
Det ble etablert fiber i alle seksjoner i 2020. Levert av HomeNet. Abonnementet Home_collective (1000/1000) er inkludert i felleskostnader. Andre tjenester eller TV må bestilles og betales av den enkelte.

Forsikring

IF skadeforsikring
Polisenummer: 2546334

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 1 035 312,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 3 354 558,-
Sameiet har gjennomført større vedlikeholdsarbeid for 2 583 815,- for rehabilitering av sameiets ytterarealer. Dette ble vedtatt på ordinært årsmøte 2019. Prosjektet er finansiert via låneopptak.
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 2 440 218,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeide har i 2020 i hovedsak vært fokusert på den totale takrehabiliteringen i gården. Vår og sommer 2020 gikk med til forberedelser og forhandlinger med ansvarlig entreprenør (Nortekk) og høsten 2020 til selve utførelsen av arbeidene. Dette arbeidet ble gjort i henhold til vedtak på årsmøtevedtakene fra 2019 (5a, 5b og 5e).
Styret har i tillegg fulgt opp årsmøtevedtak 5c fra 2019 og skiftet ut porttelefonanlegget i gården, erstattet den tidligere kabel-TV avtalen med Telenor med fibernett fra HomeNet samt bestilt rens av ventilasjonsanlegget til seksjonene (utført februar 2021).
Utover dette har styrets arbeide vært av mer rutinemessig karakter. 1. kvartal 2021 har Styret besluttet å avslutte dagens avtale om vaktmester og trappevask og vi sikter mot at nye leverandører kommer på plass i løpet av 2. kvartal.
Styret informerer om følgende: Felleskostnadene vil øke fra og med juli/august 2021 med 5%. Det er høyest sannsynlig at det kommer ytterligere økninger i 2022. Fellesutgiftene øker i forbindelse med at styret ønsker økte driftsinntekter til fremtidige rehabiliteringer.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i sameiets husordensregler:
Husdyrhold er kun tillatt etter søknad til styret er innvilget. Dette gjelder også gjenanskaffelse. Ved gitt tillatelse må beboer sørge for å ha full kontroll over dyret til enhver tid, og påse at dyret ikke sjenerer noen eller etterlater ekskrementer på sameiets område.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Jens Bjelkes gate 41 C, 0578, Oslo, Gnr. 229 bnr. 64 snr. 6 orgnr. 971280778 i Oslo kommune

Eier

Kristoffer Gundersen

Oppdragsnummer

55-21-0097

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.