#Sinsen

Lys og pen 2-roms selveier med sentral beliggenhet | Fyring, kabel TV/internett inkl. | Perfekt førstegangskjøp!

Olaf Schous vei 16 , 0572 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

19%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 34 m²
Bruksareal 34 m²
Bruttoareal 39 m²
Tomt 1 915 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1937
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 179
Energimerking G
FINN.no 219069009
Sist endret 03.06.2021 12:45
Prisantydning 3 300 000
Totalpris 3 424 519
Ligningsverdi 994 793,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 33 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 333 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 424 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys 2-roms selveier med attraktiv og sentral beliggenhet i et hyggelig nabolag Sinsen. Leiligheten ligger fint til i høy 1.etasje med god takhøyde og store vindusflater om sørger for gode innvendige lysforhold. Leiligheten har en god planløsning med store rom som enkelt kan møbleres.
- A-konto oppvarming, kabel TV/bredbånd inkl
- Sikringsskap med automatsikringer
- Perfekt utleieobjekt
- Flislagt bad fra 2006 (i regi av sameie)
- Stue og soverom vender mot rolig bakgård
- Lys og romslig stue
- Pent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Soverom med garderobeskap
- Bod i kjeller på 2,5 kvm
- Nærhet til butikker, treningssentre, skoler og parker, samt kollektivtilbud med trikk, buss og T-bane!
Leiligheten ligger i byggets første etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger en bod i kjeller på 2,5 kvm. I tillegg er det felles sykkelbod.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets første etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger en bod i kjeller på 2,5 kvm. I tillegg er det felles sykkelbod.

Utstyr

- Garderobeskap med skyvedører
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Automatsikringer

Stue

Romslig stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen, sørger for en god atmosfære. Stuen er enkel å møblere og du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken

Pent kjøkken som har innredning med glatte fronter og benkeplate i laminat. Det er integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp og kjøleskap medfølger handelen. Veggene er malt i fine farger og det er lagt parkett på gulv.

Soverom

Romslig soverom med malte flater i tidsrikttige farger. Soverommet vender mot den stille og rolige bakgården. Soverommet har plass til dobbeltseng, nattbord og skyvedørsgarderobe. Garderobeskapet medfølger handelen.

Bad

Flislagt baderom fra 2006 som ble oppgradert i regi av sameiet. Det er varme i gulv og opplegg for vaskemaskin.. Baderommet inneholder servant, speil, toalett og dusj med foldbare dusjvegger fra 2020.

Entré

Arealeffektiv entré med plass til en kommode/skohylle og knagger for å henge av deg yttertøy.Det er adkomst via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg med åpner. Leiligheten har brann (B30) og Lydklassifisert (dB35) entredør.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Sinsen, med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Fra Olaf Schous vei 18 er det gangavstand til blant annet Carl Berner, Torshov, Grünerløkka, Tøyen, Sentrum m.m.
I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Nærbutikken (like utenfor døren), samt Kiwi (2 stk), Rema 1000, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Flere gode spisesteder og take-away restauranter i umiddelbar nærhet. Området rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg som fører til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området. Coop Mega åpnet 4. februar 2021 på Carl Berner Torg, samt Kaffebrenneriet, Mester Grønn, Apotek 1 og Thai Avenue.
Det er gangavstand til Rodeløkka med sine sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et lite stykke til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Südøst, Munchies, Bass, Txotx, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Det er heller ikke mange minutter til Torshov med alle hyggelige serveringssteder og fasiliteter som finnes her.
Det er mange flotte grøntområder i nærområdet. Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff. Her er det mye aktivitet året rundt. Torshovparken ligger også en liten spasertur unna, og er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager. Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter. Populære Ola Narr / Tøyenparken er også i nærheten, og her arrangeres Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage blomstrer flott på vår- og sommerstid. For øvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet SATS, Fresh Fitness og Bare Trening.
Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser
som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet fra sentrum og stopper på Rosenhoff holdeplass, og på nærmeste holdeplass går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den går videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Felleskostnader

3 226 pr. mnd. A-konto oppvarming, kabel TV/bredbånd (Telia), vaktmestertjenester, nedbetaling av fellesgjeld, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, m.m.
Felleskostnadene skal øke fra 01.07.2021 med 15%. Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 3.226,-

Løpende kostnader

- Strøm
- Innboforsikring
- Felleskostnader
- Evnt alarm

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 33.000,- pr. 01.05.21
Andel fellesformue kr. 3.635,- pr. 31.12.20.
Lån I:
Restsaldo: 2.588.385,-
Andel av saldo: 32.629,-
Restløpetid: 4 år og 10 mnd.
3,30% flytende rente
Kapitalkostnader: 621,-
Lån II:
Restsaldo: 330.000,-
Andel av saldo: 0,-
Restløpetid: 10 mnd.
Avdr.frihet til og med: 01.12.2021
3,30% flytende rente
Kapitalkostnader: 0,-
Lån III:
Restsaldo: 1.214.775,-
Andel av saldo: 0,-
Restløpetid: 22 år 5 mnd.
3,30% flytende rente
Kapitalkostnader: 0,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 994 793 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 581 256 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 39 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 915 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Sameiet disponerer i alt 18 utendørs parkeringsplasser til utleie for seksjonseierne/beboere. Ønsker man å leie en parkeringsplass, må man registrere seg på venteliste hos sinsenpanorama@styrerommet.no. Seksjonseierne som selv bor i sameiet har første prioritet på ventelisten. Gjennomsnittlig ventetid er ca. ett år. Det koster kr 500,-/mnd for leie av plass, og det påløper et administrasjonsgebyr på kr 750,- for tildeling av plass.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i betong. Støpte betongdekker. Bærende konstruksjon i betong innfelt med murverk, utvendig med spekket tegl, pusset og malt fasade. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med papp. Vinduer med isolerglass fra 1988, karm og ramme i tre. Se for øvrig boligrapport for tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 24.02.1936 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Eier av seksjon som leies ut, skal fortlopende melde til det sittende styret om kontaktinformasjon til leietakeren med opplysning om navn og antall medlemmer i husstanden. Kontaktinformasjonen skal inkludere fullt navn, telefonnummer, adresse og e-post adresse. E-post adresse meldes kun dersom vedkommende eier/leietaker benytter seg av e-post.
 
Seksjonseier skal informere om husordensreglene og andre ordensregler som bor vare en del av leiekontrakten. Ved utleie til fremmedspra.klige plikter seksjonseier a. forsikre seg om at leietager forsta.r innhold og betydning av husordensregler og andre ordensregler. Det kan innebare at seksjonseier ma. sorge for a. fa. dette oversatt til leietagers spra.k.
Eier/utleier plikter a. innrapportere til styret navn som skal pa. postkasse og ringetabla. til seksjonen. Styret forer opp korrekt navn pa. ringetabla./postkasse. Det paloper et flyttegebyr til sameiet fra seksjonseier ved inn- og utflytting av beboer (seksjonseier og evt. Leieboer) palydende kr 500.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer samt varmekabler på badet. A-konto oppvarming er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 1080 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 1080,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Olaf Schous vei 2 - 8 - Bruksendring fra parkering til lager, etablering av nytt teknisk rom og utbedring av ventilasjonsanlegg. Planstatus: 202105296. Se saksnr. 202105296
Sinsenterrassen 23, 25, 27 - Utvidelse og oppføring av balkonger. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr. 201716949.
Sinsenveien 31 - Påbygg med to etasjer og takterrasse, nye balkonger, tilbygg under terreng og installasjon av heis. Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr. 202009836
Sinsenveien 45 - 49 - Planforslag for detaljregulering - Bolig, forretning, barnehage, park m.m. Sinsenveien Utvikling AS foreslår å omregulere Sinsenveien 45-49 fra kontor til bolig. Hensikten med forslaget er å fjerne eksisterende bebyggelse og oppføre 7 nye boligbygg med ca. 340 leiligheter. Forslaget legger opp til maks 31.500 m2 BRA, og byggehøyder i varierte høyder fra 12 meter til maks 28 meter, som tilsvarer ca 4 til 8 etasjer. Det foreslås en 4 avdelings barnehage øst på planområdet og det åpnes for næring og utadrettet virksomhet i 1. etasje ut mot Sinsenveien. Planstatus: Planforslag. Se saksnr. 201307159
Sinsenveien mellom Lørenveien og Dag Hammarskjölds vei - Detaljregulering - Bedre fremkommelighet og trafikksikkerhet for syklister og fotgjengere. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr. 201900844.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Det er tinglyst 5 servitutter som vil følge eiendommen. Disse er tinglyst mellom 1936 og 1975 og omhandler blant annet bestemmelser om vann og kloakkledning, bestemmelser om veg, gjerde, felles sentralfyrhus, benyttelse og panterett til sameiet på kr 5.000,-.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Olaf Schous vei 12-18. Sameiet har forretningskontor i Oslo og består av 59 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
- Vaktmesteroppgavene er satt bort til Oslo Renholds- og Vaktmesterbedrift som også forvalter renholdsrutinene.
- Telia (tidligere Get) er leverandør av kabel-TV og bredbånd til sameiet (grunnpakke inkludert i felleskostnadene).
- Det er muligheter for å koble seg opp på fiber gjennom Lynet, da sameiet har lagt opp oppkobling (dette er etter egne avtaler/ikke inkludert). 
- Nye seksjonseiere bes ta kontakt med styret for ringetablå og postkasseskilt.
- Fellesbod for sykler, samt egne barnevognplasser i bod-rommene.

Forsikring

If skadeforsikring
Polisenummer: 578621

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -1 723 191 og foreslås
dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er det ikke tatt
hensyn til. Det var i 2018 budsjettert med et årsresultat for 2019 på minus kr 101 000. Også dette
før avdrag på lån.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ekstraordinært årsmøte 29.10.2020:
Sameiet hadde et underskudd som oppsto i fobindelse med balkongrehabiliteringen. Det ble derfor vedtatt at sameiet innkrever et beløp stort kr 173 400,-/40 = kr 4 335 fra hver enkelt av de 40 seksjonseiere som skal dekke restkostnadene på balkongbyggingen. Det ble også vedtatt at sameiet innkrever en egenandel på kr 15 000,- fra hver av de fem seksjonseierne i OS vei nr. 12 som hadde egne balkonger fra tidligere og som fikk innvendig vedlikehold forskuttert av sameiet. Dette beløpet er innbetalt nå.
Sameiet fikk utarbeidet en tilstandsrapport i 2019 med oversikt over vedlikeholdsoppgaver som bør prioriteres (betongskader og drenering samt avløpsrør fra kjøkken bør prioriteres iht. rapport). Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven. Basert på denne så utarbeidet Sameiet en vedlikeholdsplan i 2019, med oversikt over prioritert vedlikehold. Noen av tiltakene er allerede utført. Planen ligger også vedlagt i salgsoppgaven. Iht. styret er det ikke mulig å svare på om det vil bli noen økninger i felleskostnader/gjeld på nåværende tidspunkt.
Felleskostnader økte sist fra 01.01.2021 (posten felleskostnader og posten kabel-TV).
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se for øvrig innkalling til årsmøte og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Olaf Schous vei 16, 0572, Oslo, Gnr. 83 bnr. 179 snr. 8, leilighetsnr. 8 orgnr. 975489574 i Oslo kommune

Eier

Dag Andreas Stige

Oppdragsnummer

55-21-0098

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.