#Teaterkvartalet

Unik 4-roms hjørneleilighet | Privat takterrasse på hele 68 kvm med panoramautsikt | Separat balkong | Heis | Garasje*

Platous gate 31 , 0190 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 72 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 1 714 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 9
Byggeår 2008
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 271
Energimerking D
FINN.no 221195070
Sist endret 15.06.2021 14:36
Prisantydning 8 000 000
Totalpris 8 220 389
Ligningsverdi 1 321 820,-

Beregnet totalkostnad

8 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 211 370,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 220 389,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 220 389,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en unik 4-roms i 9. etasje med en fantastisk, privat takterrasse på hele 68 kvm! Her er det panoramautsikt over byen med gode solforhold fra morgen til kveld. Stuen blir i tillegg forlenget med en vestvendt, separat balkong. Bygget er fra 2008 så her har du en gjennomgående god standard.
Her bor du i et område med enorm vekst og alt du kan tenkte deg av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
- Unik 4-roms i 9. etasje
- Takterrasse på hele 68 kvm
- Panormautsikt over hele Oslo!
- Vestvendt balkong på 5 kvm
- Lekkert og stilrent kjøkken
- Store vindusflater
- Tidløst bad med opplegg for vaskemaskin
- Mulighet for kjøp av garasje
- Heisadkomst
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Fjernvarme og varmt vann inkl
- Bygg fra 2008
- Sjelden mulighet
- Kort vei til "alt"
- Kjellerbod på 5 kvm

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 9. etasje og inneholder entré/gang, stue/kjøkken, tre soverom, en innvendig bod på 2 kvm og bad. Med leiligheten følger det en kjellerbod på 5 kvm. Det er muligheter for å kjøpe garasjeplass i kjeller separat.

Utstyr

- Heis
- Screens på vinduene med sol- og vindsensor i stue og hovedsoverom
- Garderobeskap i entré
- Garderobeskap på to soverom
- Dørcalling med monitor
- Røykvarsler
- Brannslange
- Automatsikringer
- Balansert ventilasjonsanlegg

Stue

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående og svært praktiske løsningen, sørger for en god atmosfære. Det er installert automatiske utvendige screens med sol- og vindsensor på stuevindu mot vest.

Privat takterrase | Balkong

Stuen bli forlenget med en fantastisk, privat takterrasse på hele 68 kvm. Takterrassen er orientert mot nord, øst og vest, så her kan du nyte solen fra morgen til kveld. Her har man en enestående utsikt over hele Oslo som må oppleves! Det er god plass til alt du vil ha utendørs, som blant annet utemøblement, barløsning, beplatning, grill, m.m. Kjøleskapet i barløsningen medfølger handelen. Her bor du høyt og fritt til uten innsyn. Siden takterrassen vender delvis mot bakgården og ligger i 9. etasje, er terrassen skjermet for omgivelsene. Dette er en sjelden mulighet hvor man kan nyte sommerdager og sene høstkvelder!
Fra stue/køkken er det utgang til en separat balkong på 5 kvm. Den vestvendte balkongen har svært gode solforhold. Her har du plass til både utemøblement og beplantning.

Kjøkken

Lekkert og stilrent kjøkken fra Sigdal med gråe, glatte fronter og benkeplate av laminat. Over benkeskap er det dekorative fliser fra 2017. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller famille. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr med platetopp, ventilator, oppvaskmaskin, samt kombinert kjøleskap med frys.

Tre soverom

Boligen har tre soverom av gode størrelser og malte flater i lyse farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Her er det et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. De to andre soverommene har plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Garderobeskapene medfølger handelen. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Det er installert automatiske utvendige screens med sol- og vindsensor på hovedsoverom.

Baderom

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder servant med underskap, innmurt speil, dusjhjørne med svingbare dusjvegger av herdet glass og vegghengt toalett. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det downlights.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Fra entré er det en praktisk innvendig bod på 2 kvm for ytterligere oppbevaring. Ellers finner du dørtelefon med åpner og videobilde i leiligheten. Det er heisadkomst til leilighetsplanet.

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende muligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.
Blokken ligger rett på Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området som har hatt mest positiv og spennende utvikling. Fra Teaterplassen kan man også spasere over broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.
Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.
Området vil dra positiv nytte av Bjørvika området, som ligger et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika har vært det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten.
Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen har stor glede av. I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende.
Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, få minutters gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60,37,70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, 5 minutters spasertur fra Grønland sentrum. Trikk 11,12,13 og 17 stopper i Brugata. Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt ligger ikke langt unna leiligheten. Oslo bussterminal ligger få minutter unna. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Felleskostnader

4 232 pr. mnd. Inkluderer fjernvarme, varmt vann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd (Telia), vaktmestertjeneste, renhold, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom.avg. m.m.

Løpende kostnader

- Felleskostnader
- Strømforbruk
- Innboforsikring
- Evnt. alarm
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 2742,- pr. 31.12.20.
Andel fellesformue kr. 27 051,- pr. 31.12.20.
Sameiet har ingen lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning, da sameiet ikke har lån p.t.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 321 820 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 758 551 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
9. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, tre soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 714 kvm, Eierform: Eiet tomt
Bakgård med gressplen, beplantning, trær, sittegrupper m.m. Fellesarealene utvendig er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser. Felles takterrasse i sameiet.

Garasje / Parkering

Sameiet har ingen parkeringsplasser, men seksjonseiere som ønsker parkeringsplass kan kjøpe egen plass i det underjordiske parkeringsanlegget under De nye Grønlandskvartalene. Parkeringsanlegget er organisert som et ideelt sameie, og har vedtektsfestet forkjøpsrett for hjemmelshavere i DnG ved overdragelse av garasjeplasser som ikke selges sammen med leiligheten. Ved overdragelse av garasjeplass må det sendes en separat eierskiftemelding som koster kr. 3960,-.
Med boligen er det mulig å kjøpe med en garasjeplass for kr. 450.000,- + ca. 2,6 % i omkostninger. Garasjeplassen ligger i gnr. 530 bnr. 1 med ideell andel 1/318. Felleskostnadene forfaller 2 ganger i året, og er på kr. 2.334,- pr. halvår. Infrastruktur til el-billading er installert i garasjeanlegget og det er installert el-billader på garasjeplassen. Det er også sykkelparkeringsplasser i garasjeanlegget.
Dersom garasjen ikke selges til en seksjonseier/andelshaver i De nye Grønlandskvartalene, skal garasjen utlyses på forkjøpsrett, jf vedtektenes pkt 6.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, utvendig med teglsteinsforblending, fasadeplater, pusset og malt fasade. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2009 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over sin egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet, eierseksjonsloven og disse vedtektene. Seksjonseierne plikter å overholde bestemmelsene som følger av seksjonsbegjæringen, lov om eierseksjoner, disse vedtekter samt generelle ordensregler fastsatt av sameiemøtet. Seksjonseierne plikter også å overholde de lover og regler som er fastsatt for bruksutøvelsen for de enkelte seksjoner, og vedtektene for De nye Grønlandskvartalene Vel.
En seksjonseier har full rettslig råderett over sin seksjon. Seksjonseier kan fritt overdra, pantsette og leie bort hele eller deler av sin seksjon. Ved bortleie kreves ikke samtykke fra styret, jfr. likevel § 6 om meldeplikt.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer samt varmekabler på badet. Fyring er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3.098 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.098,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig,forretning,bevertning,bensinstasjon m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Biskop Gunnerus' gate 14 B m. fl. - Omregulering til næring - Riving av postterminalen og oppføring av nybygg. KLP Eiendom AS foreslår å omregulere Postterminalen i Biskop Gunnerus' gate 14 B fra tomt for offentlig bygning (postgiro-og jernbaneposthus) til forretning, undervisning, kulturinstitusjon, tjenesteyting, kontor, hotell, bevertning, torg, park og friluftsområde. Planforslaget omfatter to høyhus, på 135 m i øst (kontor) og 76 meter i vest (hotell med ca. 400 rom), på en felles base som danner et nytt byrom mot sør.  Planstatus: Planforslag. Se saksnr: 201015299.
Bjørvika - Bispegata - C6-feltene - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Etablering av kontorarealer, boliger, forretning, bevertning. Oslo S Utvikling og HAV Eiendom foreslår å omregulere felt C6 i Bjørvika fra offentlig bygning (kulturhistorisk museum), boliger, diverse nærings- og allmennyttig formål, mm., til forretning, diverse offentlig og privat tjenesteyting, messehall/konferansesenter/forskningssenter, kontor, bevertning, hotell, bolig, kjøreveg, torg, mm.Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201704197.
Egedes gate, Gamlebyen skole - Plansak - Regulering av Egedes gate til skole. Etablering av Bispegata som kollektivgate (regulering S-4983) vil gi redusert trafikk i St. Halvards gate. I samme trafikkplan skal Arups gate stenges for gjennomkjøring til Oslo gate. Redusert trafikk i St. Halvards gate gir mulighet for gjenåpning av direkte adkomst til Egedes gate. Arups gate som blindvei eliminere behovet for innkjøring i Egedes gate fra nord.Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201910844.
Grønlandsleiret 55 - Oppføring av leilighetsbygg med næringslokaler. Søknaden gjelder oppføring av et leilighetsbygg på åtte etasjer og kjeller, med næringslokaler (utadrettet virksomhet) i første etasje mot gate. Bakgården opparbeides som uteareal for beboerne. Tiltakets totale areal er angitt til 2566,7 m2 BRA og inkluderer 30 stk. nye boenheter Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr: 201918232
Grønlandsleiret 44 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Oslo fengsel Grønland. Planarbeidet skal legge til rette for et fremtidig konsentrert og effektivt Oslo fengsel på Grønland med 214 plasser med gode soningsforhold og høy sikkerhet. Det innebærer omfattende rehabilitering av fredete bygg, gjenbruk av eksisterende lokaler, rivning og nybygg. Store deler av avd. B vil ikke inngå i fremtidig fengsel. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202103137.
Ny bussterminal over sporområdene på Oslo S. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201508292.
Oslo gate 7 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Prosjektet følger det eksisterende byggets linje og blir en forlengelse av gateløpet mot Oslogate. Dagens situasjon fremstår som uryddig. Det nye bygget vil bidra positivt til å forsterke hele gateløpet. Samtidig foreslår planutkastet en trapping mot vest
for å danne et mest mulig rolig utesone/tun som skjermer mot støy og innsyn fra omkringliggende bygninger. Dette gir også best mulig solforhold og bokvaliteter i leilighetene. Bygningsvolumet består av 4 hele etasjer, samt et parkering/ bodareal under bakken og en inntrukket etasje på toppen. Prosjektet inneholder 19 leiligheter fra 45 - 130m2 Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201802760.
Platous gate 13 - Oppføring av balkonger. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr: 201908906.
Schweigaards gate 15 B - Ombygging av lokaler - Bruksendring fra restaurant til kontor og eventlokale med bar. Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr : 202105951.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Planstatus: Planforslag. Se saksnr: 201613090.
Schweigaards gate 41 - 51 - Bestilling av oppstartsmøte - Utbygging. Planlagt ny bebyggelse i 8 etg i kombinasjon med andel av eksisterende bebyggelse på Schweigaardsgate 51. Planlagt areal 20.000- 25.000m2 BRA Offentlig tilgjengelige publikumshenvendte funksjoner inkl. resepsjonsarealer er forutsatt mot Schweigaardsgate på plan 1. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201615016.
Schweigaards gate 55 A - Påbygg og tilbygg. Planstatus: Søknad avslått. Se saksnr: 202011272.
Schweigaards gate 50 A-C - Oppføring av balkonger. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr: 201815647.
Schweigaards gate 48 A - Bruksendring og ombygging av bakgårdsbygg til bolig. Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr: 202016404.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1923/993820-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 02.10.1923 
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
1936/306910-1/105  Erklæring/avtale. 10.11.1936 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1936/306911-1/105  Erklæring/avtale.10.11.1936 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
1965/510472-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 25.06.1965 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
1995/23201-1/105  Bestemmelse om gjerde. 08.05.1995 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra plan og bygningsetaten i
Oslo.
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1995/23204-1/105  Bestemmelse om gjerde. 08.05.1995 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Byutviklingskomiteen
v/plan -og bygningsetaten i Oslo.
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1995/23207-1/105  Bestemmelse om gjerde. 08.05.1995 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra Byutviklingskomiteen
v/plan- og bygningsetaten i Oslo.
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/87271-4/105  Erklæring/avtale. 16.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442  
Bruksrett til areal regulert til fellesareal - lek og
opphold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
2006/13676-2/105  Erklæring/avtale. 23.02.2006 
Bestemmelse om gjerde
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune og Pecunia AS
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/508260-2/200  Erklæring/avtale. 23.10.2006 
Bestemmelse om gjerde
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommun og Pecunia AS orgnr 913973089
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/703113-8/200  Erklæring/avtale. 01.09.2008 
Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke
fra Oslo Kommune v/Plan- og Bygningsetaten.
Overført fra: 0301-230/271
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/2187916-1/200  Pantedokument. 04.03.2020 14:41 
BELØP: NOK 10.000.000
Panthaver:KLP BANKEN AS  
Org.nr: 993821837
Elektronisk innsendt
 
2008/719489-1/200  Seksjonering. 05.09.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 135
formål: Bolig
sameiebrøk: 73/7558
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Teaterkvartalet Bygg 3 Sameie,
Teaterkvartalet Bygg 3 Sameie er er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 993289647. Bygningen(e) er lokalisert i Oslo kommune kommune og består av 144 seksjoner, hvorav 143 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Styret har etablert en Beboerportal med informasjon og rutiner: www.dngbygg3.com

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 85024818

Regnskap

Regnskapet for 2020 viste et overskudd på kr. 766 464,-. I budsjett for 2021 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 6 425,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ikke planlagt store utgifter utover det som er budsjettert og det forventes ingen større justeringer av felleskostnader enn evt. justering for prisøkninger. For detaljer om vedlikehold henvises til Årsmelding 2020 som er vedlagt salgsprospektet.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i sameiets husordensregler:
Dyrehold må ikke være til sjenanse for naboer eller andre som ferdes på området. Ved klager avgjør styret om husdyrholdet må opphøre. Det er selvsagt ikke lov å holde husdyr som kan utgjøre en fare for andre.
Dyrene skal føres i bånd på boligselskapets fellesareal, og holdes unna sandkasser og lekeplasser. Skulle det skje at de gjør fra seg sitt fornødne på området skal det fjernes umiddelbart. Videre plikter eieren seg til å erstatte eventuelle skader som dyret måtte påføre så vel sameiets felleseiendom som en enkelt leilighetseiers eiendom.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Kjøleskap i bar på terrasse.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Platous gate 31, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 271 snr. 135 orgnr. 993289647 i Oslo kommune

Eier

Tov Sønsterud

Oppdragsnummer

55-21-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.