#Grønland

Lys og moderne 2-roms fra 2009 i 5. etg. med kort vei til "alt" | Heis | Balkong | Fjernvarme inkl. | Felles takterrasse

Breigata 12 , 0187 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

74%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 37 m²
Bruksareal 37 m²
Bruttoareal 42 m²
Tomt 289 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 2009
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 469
Energimerking E
FINN.no 220497138
Sist endret 10.06.2021 15:45
Prisantydning 2 450 000
Totalpris 3 631 864
Ligningsverdi 809 778,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) 1 173 855,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 623 855,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 631 864,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 2-roms leilighet med super beliggenhet på Grønland! Boligen ligger i 5. etasje (med heis). I 2009 ble bygget omgjort til boliger, som gjør at leiligheten holder en god standard. Store vinduer som slipper inn mye lys og som gir en god atmosfære!
- Pen stue med store vindusflater
- Balkong på 5 kvm
- Pent flislagt bad fra 2009 med opplegg for vaskemaskin
- Romslig soverom med skyvedørsgarderobe
- Heisadkomst
- Felles takterrasse med supre solforhold
- Hyggelig bakgård
- Akonto fjernvarme inkl.
- Fiber fra Lynet inkl.
- Balansert ventilasjon
- Mulighet for leie av p-plass (Qpark)
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Ingen forkjøp
- To min gange til buss, trikk og t-bane
- Sentralt med kort vei til "alt"!
Boligen ligger i byggets 5. etasje (med heisadkomst) og består av entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.

Innhold

Boligen ligger i byggets 5. etasje (med heisadkomst) og består av entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.

Utstyr

- Heis
- Garderobeskap med skyvedører på soverom
- Dørcalling med monitor
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Sikringsskap med automatsikringer

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Veggene er malt i lyse farger og på gulv er det lagt en pen parkett.
Fra stue/kjøkken er det utgang til en herlig balkong på 5 kvm med god plass til utemøblement og planter. Balkongen er av betong og har treheller på gulv. Balkongen vender mot øst/sydøst. Hvis man vil nyte ettermiddags- og kveldssolen kan man ta en tur opp på felles takterrasse.

Kjøkken

Pent kjøkken som har innredning med lyse, glatte fronter og benkeplate av laminat. På kjøkkenet er det hvitevarer som komfyr og oppvaskmaskin. Veggene er malt i lyse farger og på gulv er det parkett. På vegg er det stikkontakter.

Soverom

Romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Det er satt inn en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Baderom

Pent flislagt bad fra byggeår (2009) med varme i gulv. Baderommet inneholder servant, speil med overliggende lyslist, dusj, toalett og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk i himling.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Det er adkomst via felles trappegang (med heisadkomst). Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har en brann (El30) og lydklassifisert (35dB) entrédør fra 2009.

Beliggenhet

Leiligheten har en supersentral beliggenhet i et etablert boområde på Grønland, rett ved sentrum og Tøyen, samt med Grünerløkka kun en liten spasertur unna. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler. Grønland er et meget populært område hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, søndagsåpen Bunnpris, Meny og diverse grønnsakforretninger.
Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna, er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.
På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på Grønland som for eksempel Oslo Mekaniske, Grønland Gym, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er også rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa", ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.
På Tøyen har du blant annet Tøyen torg hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, Skatten m.m. På Grådi serveres kanskje Oslos beste brunsj, mens Brutus byr på spennende retter med norske råvarer og naturvin. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i august. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus.
Dersom man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken finner man blant annet Middelalderparken, Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud som f.eks. SATS på Kampen, Grünerløkka og på Bjørvika m.m. For andre aktiviteter i nærområdet kan man ta en tur til Operaen eller nye Munchmuseet.
Bjørvika ligger også godt innen rekkevidde og kan by på flere anerkjente restauranter som Maaemo (åpnet i Februar 2020), Stock, Vaaghals og Nodee sky. I Bjørvika kan du også besøke Operahuset, eller ta en tur ut til den flotte badeplassen på Sørenga som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.
Nærmeste T-banestasjon og alle 6 linjer finner du på Grønland. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, t-bane og buss i alle byens retninger. Alt av kollektivtrafikk er med andre ord i umiddelbar nærhet.

Felleskostnader

8 771 pr. mnd. Á-konto fjernvarme, internett fra Lynet, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av fellesgjeld (renter og avdrag), drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.
Styret informerer om følgende: Styret jobber med å redusere felleskostnadene i borettslaget. I 2019 fikk vi imidlertid store ekstraordinære kostander i forbindelse med overvann/oversvømmelse i kjellerarealer og ventilasjonsanlegg som krevde omgående reparasjoner. Reduksjon av disse kostnadene vil derfor ta noe lenger tid enn planlagt. Det er ikke budsjettert å øke i felleskostnader eller fellesgjeld. Vi kjenner heller ikke til forhold nå som kan medføre økning av felleskostnader."

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 1 173 855,- pr. 26.05.21.
Andel fellesformue: ikke tilgjengelig pr. 26.05.21.
Borettslaget har fire lån:
1. Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.05.2021: 0.82% pa.
Saldo per 26.05.2021: 35 228 044
Andel av saldo: 0,-
2. Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.05.2021: 0.82% pa.
Saldo per 26.05.2021: 46 446 146
Andel av saldo: 1 168 657,-
3. Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.05.2021: 0.82% pa.
Saldo per 26.05.2021: 74 203 954
Andel av saldo: 0,-
4. OBOS-BANKEN AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 26.05.2021: 2.05% pa.
Saldo per 26.05.2021: 819 848
Andel av saldo: 5 199,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslagets lån er i Husbanken med særlig gunstig flytende rente. Det ble på generalforsamlinga i 2020 vedtatt å opprette avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld, men dette er ikke på plass helt enda - det ventes å være på plass før sommeren 2021.
Ingen sikringsordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 809 778 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 915 201 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 37 kvm, Bruttoareal: 42 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 289 kvm, Eierform: Fellestomt
Bakgård med beplantning, trær, sittegrupper m.m. Fellesarealene utvendig er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser. Felles takterrasse i borettslaget.

Garasje / Parkering

Borettslaget har ingen parkeringsplasser. Beboere som ønsker parkeringsplass henvises til
det underjordiske garasjeanlegget. Anlegget drives av QPark som tilbyr fast parkering og
den enkelte andelseier som ønsker parkering må selv ta kontakt for å leie p-plass.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt
med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da
bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, utvendig med store glasspartier, pusset og malt
fasade. Yttertak i betongkonstruksjon tekket med folie. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 31.03.2016. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer samt baderomsgulv med varmekabler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig med tilhørende anlegg, forretning, kontor, bevertning og offentlig bygning/allmennyttig formål - barnehage. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Biskop Gunnerus' gate 14 B m. fl. - Omregulering til næring - Riving av postterminalen og oppføring av nybygg. KLP Eiendom AS foreslår å omregulere Postterminalen i Biskop Gunnerus' gate 14 B fra tomt for offentlig bygning(postgiro-og jernbaneposthus) til forretning, undervisning, kulturinstitusjon, tjenesteyting, kontor, hotell, bevertning, torg, park og friluftsområde.Status: Planforslag. Se saksnr: 201015299.
Breigata 18 - 20 - Innvendig endring i næringslokaler. Status: Mottatt søknad. Se saksnr: 202108096.
Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering - Kontor- og næringsbygg. Status: Mottatt sak. Se saksnr: 201714751.
Christian Krohgs gate 1 - 11 - dialogfase - Bolig og næring. Ved å erstatte parkeringshuset fra 70-tallet med ny
bebyggelse som fanger opp opprinnelig kvartalsstruktur vil det være mulig å åpne forbindelser gjennom kvartalet
fra Brugata og Christian Krohgs gate til parken; Prindsens hage, og videre til Storgata. Ambisjonen er også å aktivisere gateplanet både ut mot Chr. Krohgs gate og fange opp aktiviteten i Brugata. For å oppnå dette etableres et indre gang- og gårdsforløp som knytter sammen Brugata, Chr. Krohgs gate og parken på en måte som er typisk for stedets bebyggelsesmønster.Status: Mottatt sak. Se saksnr: 201816526.
Guneriuskvartalet (Brugata 6 - 14, Lybekkergata 2, Stenersgata 16 - 24, Storgata 32) - Planforslag - Forretning, hotell og bolig - Plansak avsluttet. Se saksnr: 201507250.
Lakkegata 17 - Bruksendring av forretningslokale i 1. etasje til forsamlingslokale. Status: Tillatelse gitt. Se saksnr: 201908199.
Lilletorget 1 - Dialogfase - Nybygg - Vaterlandsparken - FutureBuilt. Hensikten er å legge til rette for oppføring av et nybygg med bærekraftig energiløsning (FutureBuilt). Bygget må kunne gi gode kontor-arbeidsplasser, samtidig som bebyggelse og utearealer må utgjøre et attraktivt tilskudd til bydelen. Status: Mottatt sak. Se saksnr: 201603972.
Oslo Spektrum - Sonja Henies plass 2 - Planforslag til offentlig ettersyn. Oslo Spektrum Arena ANS foreslår å omregulere Sonja Henies plass 2, OsloSpektrum, fra allmennyttig formål (byhall, kongressenter) til kulturinstitusjon, kontor, kongress- og konferansesenter, konsertscene, forretning og bevertning Status: Mottatt sak. Se saksnr: 201714028.
Urtegata 9 - Oppføring av bygg - Veksthuset. Det søkes om oppføring av kontorbygg. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 202105537

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2009/968995-1/200  Registrering av grunn.16.12.2009 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:20
2009/969158-1/200  Erklæring/avtale.16.12.2009 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:469-472
Bestemmelse om uteareal
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke
fra oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
 
2009/969158-2/200  Erklæring/avtale.16.12.2009 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:19  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:469-472
Bestemmelse om fellesareal underjordisk parkeringsanlegg
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
2009/969158-3/200  Erklæring/avtale. 16.12.2009 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:19  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:469-472
gnr 230 bnr 19 skal ha bruksrett til 47 parkeringsplasser
gnr 230 bnr 469 skal ha bruksrett til 22 parkeringsplasser
gnr 230 bnr 470 skal ha bruksrett til 32 parkeringsplasser
gnr 230 bnr 471 skal ha bruksrett til 8 parkeringsplasser
gnr 230 bnr 472 skal ha bruksrett til 7 parkeringsplasser
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
2009/969158-4/200  Erklæring/avtale. 16.12.2009 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:469-472
gnr 230 bnr 469 skal ha bruksrett til 55 sykkelplasser
gnr 230 bnr 470 skal ha bruksrett til 76 sykkelplasser
gnr 230 bnr 471 skal ha bruksrett til 20 sykkelplasser
gnr 230 bnr 472 skal ha bruksrett til 18 sykkelplasser
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
2009/969158-5/200  Erklæring/avtale.16.12.2009 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:469-472
gnr 230 bnr 469 skal ha bruksrett til 33 boder
gnr 230 bnr 470 skal ha bruksrett til 50 boder
gnr 230 bnr 471 skal ha bruksrett til 8 boder
gnr 230 bnr 472 skal ha bruksrett til 7 boder
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
2009/969158-7/200  Erklæring/avtale.16.12.2009 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:469-472
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Borettslaget 4 Blocks, Orgnr: 992820462
Borettslaget består av 98 andelsleiligheter. Borettslaget 4 Blocks er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992820462, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Breigata 12
Breigata 14 A - H
Breigata 16 A - G
Breigata 18
Breigata 20
Borettslaget har ansatt egen vaktmester som jobber for flere borettslag i nærområdet.
Alle andeler har installert målere for fjernvarme, levert av selskapet ISTA. Alle betaler a-konto-beløp hver måned sammen med felleskostnader og -lån. Forretningsfører fakturerer med avregninger mot faktisk forbruk periodisk, med mål om halvårlig.
Alle andeler har gratis 2 megabit internett fra Lynet, og kan velge å abonnere på mer. Det er ikke kobber-linjer i borettslaget.
Felles takterrasser i Breigata 12, 18 (7. etasje) og 20 har noe felles møblering.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Nei

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA,
Polisenummer: 89969598

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 15 559 747. Dette er kr 645 747 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak inntekter relatert til oppgjør med Oslo Eiendomssenter som ligger på andre inntekter.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 5 195 471. Dette er kr 898 471 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak høyere forsikringspremie, noe høyere kostnad på planlagt vedlikehold, ekstraordinært vedlikehold og ekstra arbeid med varmesituasjonen.
Årets resultat på kr 7 802 857,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagt vedlikehold:
- Rekkehusene ble vasket og malt i 2020.
- Det jobbes med belysning og planting i bakgården.
- Det er vedtatt å bygge ut inngangspartiet til Breigata 12. Tidspunkt for dette er ikke fastsatt, men det antas mot slutten av 2021.
- Det er vedtatt å bygge et sykkelskur ved Breigata 20, sannsynligvis rundt sommeren 2021 avhengig av godkjenning fra Oslo kommune.
- Hagelaget jobber med oppgradering av bakgården inkludert mer beplantning.
Vedlikehold som er vurdert, men ikke vedtatt:
- Det vurderes å male alle trappeoppganger og inngangspartier i Breigata 12, 18 og 20. Det blir også vurdert flislegging av trapper i samme blokker.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret. Maks. to husdyr pr.husstand.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Breigata 12, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 469, andelsnr. 16 i Borettslaget 4 Blocks med orgnr. 992820462 i Oslo kommune

Eier

Habib Ahmad

Oppdragsnummer

55-21-0104

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.