#Nye gamlebyen

Moderne og gjennomgående 2-roms fra 2004 | Svært solrik balkong på 7 kvm | IN-ordning | Heis | Sentrumsnært

Inges gate 4J , 0192 Oslo

VISNINGER

16. juni onsdag kl. 17:00-18:00

17. juni torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

61%

av boligene er nyere enn 20 år

14%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 47 m²
Bruksareal 47 m²
Bruttoareal 52 m²
Tomt 492 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2004
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 520
Energimerking C
FINN.no 221437214
Sist endret 11.06.2021 15:08
Prisantydning 3 600 000
Totalpris 4 178 009
Ligningsverdi 965 686,-

Beregnet totalkostnad

3 600 000,- (Prisantydning) 570 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 170 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 178 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og attraktiv 2-roms fra 2004. De store vinduene slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående og smarte løsningen sørger for en god atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik balkong hvor du kan nyte varme sommerdager!
Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Nye Gamlebyen, med gangavstand til sentrumskjernens yrende liv.
- Lys stue med store vindusflater
- Alle hvitevarer medfølger handelen
- Balkong på 7 kvm med sol fra morgen til ca. 19.30
- Flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin
- Det elektriske anlegget i leiligheten er kontrollert og godkjent i 2021
- Sikringsfond og IN-ordning
- Felleskostnader på kun 2.657,- ved innfrielse av fellesgjeld
- Heisadkomst
- Flott bakgård
- Automatsikringer
- Flytt rett inn!
- Ingen dok.avgift
- Ingen forkjøpsrett
Innhold: Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré/vindfang, stue med utgang til balkong, åpent kjøkken, soverom og bad. Med leiligheten følger det en kjellerbod uten innsyn på 4,5 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré/vindfang, stue med utgang til balkong, åpent kjøkken, soverom og bad. Med leiligheten følger det en kjellerbod på 4,5 kvm.

Utstyr

- Dørklokke.
- Brannslange i kjøkkebenk.
- En røykvarsler.
- To frittstående garderobeskap i soverom.
- Automatsikringer.
- Varmtvannsbereder på ca. 120L fra 2020.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig som er enkel å møblere. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I stuen er det malte flater i lys farge og på gulv er det lagt en pen parkett.
Videre fra stuen er det utgang til boligens solrike og overbygde balkong på ca. 7 kvm. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. På sommerstid er solen der fra morgenen til ca. kl 19.30 så her kan du fint nyte solrike og late dager. På gulv er det lagt ny beisede tretremmer fra 2021.

Kjøkken

Flott kjøkken fra Sigdal som har åpen løsning mot stuen. Den åpne løsningen sikrer deg plass til et spisebord. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Innredningen har opprinnelig lys, bjerke fronter. I 2020 ble frontene foliert i svart. Benkeplaten er av laminat og over deler av kjøkkenbenken er det dekorative fliser. Det er satt inn frittstående komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin fra 2021 og kombinert kjøleskap med frys. I 2020 ble det satt inn en varmtvannsbereder på ca. 120L.

Soverom

Stort soverom som har malte flater i smakfulle farger. Soverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement.  De store vinduene slipper inn naturlig med lys i rommet. Her er det satt inn en garderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Ettersom soverommet er stort er det blitt delvis delt opp slik at du får et praktisk "arbeidsrom".

Baderom

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme som ble rehabilitert i 2004. Baderommet inneholder servant med underskap, integrert speil med overliggende lyslist, veggklosett og dusj med svingbare dusjvegger i herdet glass. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Du har plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i delikate farger og gulvet er belagt med parkett. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang med heis. Leiligheten har brann (B30) og lydklassifisert (35 db) entrédør.

Beliggenhet

Velkommen til Gamlebyen og Ekebergskrenten. Et attraktivt boområde med blanding av nybygg og eldre, historisk bebyggelse. Boligen ligger like ved idylliske Arctanderbyen, Norges eldste hageby, og trehusbebyggelsen i Baglerbyen. Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Ekebergskrenten, med gangavstand til alt av sentrumskjernens yrende liv.
Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der du blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. I dette området har de åpnet en rekke nye og trendy forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek er like ved Operaen. Tar du en tur ut ytterst på Sørenga finner du den flotte badeplassen som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Fra leiligheten kan du slenge deg på sykkelen, trille ned de slakke bakkene og ta et forfriskende kveldsbad. Det er også en liten spasertur til Grønland hvor du f.eks. kan besøke folkerike Teaterplassen, restaurant Maaemo - begunstiget med tre stjerner i Michelinguiden, tradisjonelle Olympen m.m. Ekebergrestauranten byr på god mat og spektakulær utsikt.
Videre er det gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Her finner du koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte SATS/Elixia-sentre, samt treningssenter i Kværnerbyen. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Bunnpris, Nærbutikken eller KIWI. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg av alt du kan tenke deg.
Leiligheten har også tilgang til en rekke turmuligheter både på sommer- og vinterhalvåret. Fra boligen er det turstier ut til Ekebergparken. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan du ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor du kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner du blant annet Klosterenga park, Svartdalsparken m.m.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk i nærheten. Det er også kort vei til Oslo S og Bussterminalen med alt av kollektiv transport så her er det enkelt å reise hvor du måtte ønske.

Felleskostnader

7 637 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke Riks-TV og internett (Homenet), nedbetaling av andel fellesgjeld, vaktmestertjenester, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Fordeling av felleskostnader:
Felleskostnader 2.052,-
Kabel-tv 605,-
Kapitalkost. lån 1 HUS301 4.980,-
Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 7.642,-
Det er ikke pr. 31.05.21 planer om økning i felleskostnader eller fellesgjeld.
Det er muligheter for nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Om kjøper nedbetaler andel fellesgjeld vil felleskostnadene synke til kr. 2.657,-.

Løpende kostnader

- Felleskostnader
- Innboforsikring
- Strømforbruk
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 570.000,,- pr. 01.05.21
Andel fellesformue kr. 32.429,- pr. 31.12.20
Lån: Husbanken
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 20.679.356,-
Restløpetid: 9 år og 1 mnd.
Term pr. år: 4
Rente pr 27.05.21 fly 0,82%
Lån: OBOS
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 3.390.981,-
Restløpetid: 12 år og 5 mnd.
Term pr. år: 12
Rente pr 27.05.21 fly 1,98%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Borettslaget er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.
IN-ordning: Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) - dette gjelder kun Husbanklånet.
Ved nedbetaling av hele lånet i Husbanken vil felleskostnadene synke til kr. 2.657,-.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 1.3 og 1.9 på borettslagets felleslån.
Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 965 686 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 476 468 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 52 kvm
3. etasje:
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/vindfang, stue med utgang til balkong, åpent kjøkken, soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 492 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Det er muligheter for kjøp av garasjeplass i Baglerbyen Garasjesameie. Ellers kan du leie garasjeplass eller MC-plass.
Kontaktinfo til Baglerbyen Garasjesameie: garasjesameie@gmail.com

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Lavblokk i 4 etasjer pluss garasjeanlegg i kjeller beliggende til offentlig gate. Fundamentert med betong til faste masser, fjell. Betong grunnmur. Støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning av tegl og panel. Utvendig trekledning er sist malt i 2020 i regi av borettslaget. 2-lags isolerglass vinduer fra 2004. Lavblokken fremstår som godt vedlikeholdt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 19.12.2005. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand. Selger informerer om et strømforbruk på ca. 300-500 kr gjennomsnittlig i måneden.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde, lekeplass, spesialomåde, barnehage, veiareal, park, m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Alnafetgata 5 - Oppføring av fire balkonger. Status: Tillatelse gitt. Se saksnr: 202106185
Baglerstredet 2 - Oppføring av tomannsbolig. Status: Tilsyn gjennomført. Se saksnr: 201918325
Baglerstredet 4 - Riving av bolig, uthus og bod. Søknaden omfatter riving av eksisterende bebyggelse i Baglerstredet 4 og Inges gate 16 og
sanering av eiendommen for oppføring av ny generasjonsbolig.
Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr: 201703135.
Ekebergveien 1 B med flere - Detaljregulering - Oppføring av Nye Kirkens Hus. Forslagsstiller foreslår å omregulere Ekebergveien 1b m.fl. fra privat institusjon til kontor og privat tjenesteyting, hensynssone bevaring og båndleggingssone etter lov om kulturminner.Status: Mottatt sak. Se saksnr: 201902191.
Konows gate 33 - Oppføring av to boligbygg og riving av uthus. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 202000329
Ribbunggata 15 - (Ribbunggata 13) Oppføring av enebolig, dispensasjon fra vegloven § 29 og regulert BYA og parkering. Tiltaket omfatter oppføring av en enebolig med garasje og avkjørsel, på en allerede bebygd eiendom. Eiendommen som er regulert til spesialområde bevaring består i dag av to mindre
bygninger. Tiltaket vil ikke medføre fysiske eller visuelle endringer på de verneverdige bygningene. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr: 2001810385.
Ryenbergveien 13 C - Riving og oppføring av enebolig. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om riving av opprinnelige bevaringsverdige
enebolig og oppføring av ny tilnærmet lik enebolig med vesentligvis samme plassering som den opprinnelige, som vi mottok 14.06.2016. Det er søkt om endringer til tidligere rammetillatelse som vi ga 02.09.2016. Endringssøknaden omfatter endret plassering og størrelse på nybygget. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 201609087.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/14455-3/105  Best. om adkomstrett. 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/14455-8/105  Erklæring/avtale. 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:533 Bnr:2  
Bruksrett til grunn for rep. og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/14455-9/105  Best. om vann/kloakkledn. 04.03.2005 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/23400-1/105  Pantedokument. 15.04.2005 
BELØP: NOK 69.110.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/25528-1/105  Felles pantedok bor.innsk. 25.04.2005 
BELØP: NOK 10.940.743
Panthaver:Andelseierne V/Obos Eiendomsforvaltning As  
Lnr: 6942277
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1157800-1/200  Pantedokument. 20.08.2018 10:55 
BELØP: NOK 4.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2005/14451-1/105  Registrering av grunn. 04.03.2005 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:244
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-533/2
Rettigheter i eiendomsrett
2005/14455-2/105  Best om garasje/parkering. 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Felles garasjeanlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
 
2005/14455-4/105  Best om garasje/parkering. 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Bruksrett til garasjeplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
2005/14455-5/105  Erklæring/avtale. 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Bruksrett til boder
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan-og bygningsetaten
2005/14455-6/105  Erklæring/avtale. 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Bestemmelser vedr fellesareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/14455-7/105  Best. om adkomstrett. 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:244 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/26890-1/105  Erklæring/avtale. 28.04.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Bruksrett
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om vann/kloakkledning

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Baglerløkka Borettslag, org.nr. 988.028.053, består av 51 andelsleiligheter.
Styreleder er Arne Havellen
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslaget har egen hjemmeside: baglerlokka.herborvi.no
Borettslaget har som de andre i Baglerbyen inngått en avtale med Baglerstredets Fellesareal om deling av vaktmestertjenester.
Selskapet er medeier i Baglerstredet fellesareal sameie med eierbrøk 51/113. Som følge av dette vil eierne ha et garantiansvar for den samlede gjeld i fellesarealsameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 82333981

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 4 916 046. De ordinære felleskostnadene er nærmest lik budsjettet, mens kapitalinntektene var lavere enn budsjett pga. lavere rentenivå på borettslagets Husbanklån. Andre inntekter / innbetaling består av tilbakebetaling for feilbelastning av strømkostnader fra garasjesameiet. Borettslaget fikk tilbakebetalt kr 172 671, jfr. informasjon under punktet for styrets arbeid.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 2 012 853, noe høyere enn budsjett pga.:
- Drift og Vedlikehold var kr 249 851 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak installasjon av nye varmtvannsberedere.
- Kostnader Sameie og energi er svakt høyere enn budsjettert da kostnadene er variable og budsjettet er kun estimater. Det er verdt å nevne at kostnaden blir lavere ved å hensynta inntekten ifb. tilbakebetalingen fra garasjesameiet.
- Forsikring høyere enn budsjettert, grunnet flere vannskader i 2018 og 2019.
Årets resultat på kr 5 295 835 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Fjorårets regnskap viste et overskudd på 5 295 835,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 2 553 540,- .

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Det skal være ro i borettslaget fra kl. 23.00 til kl. 07.00.
Boliger som ligger på bakkeplan har bruksrett til et begrenset område som skal være angitt på borettslagets situasjonsplan (kart).
Dersom garasjeplassen (sameieeiendelen) ønskes solgt uten at dette er i sammenheng med overdragelse/salg av eierseksjon/borettslagsleilighet i tilhørende boligbebyggelse, kan slik overdragelse bare skje til andre eiere av eierseksjon/borettslagsleilighet i samme eierseksjonssameie/borettslag som garasjeplassen var fordelt.
Så fremt feiing av parkeringsplassen er varslet av styret ved enten oppslag i garasjens inngangspartier eller ved e-post/SMS minst fjorten dager før dagen feiingen utføres, vil styret kreve kr 1 000 i gebyr fra den enkelte parkeringsplasseier dersom plassen ikke er ryddet som her nevnt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Varmtvannberedre. Borettslaget skiftet 44 stk Høiax 120 lltr. RSB, resterende leiligheter hadde skiftet selv, og bekreftet at utskiftningen ble utført av faglig godkjent rørlegger.
2019: Fasaderehabilitering.
2014: WaterGuard - Lekkasjesikring. Lekkasjesikring av varmtvannsberedere. Sikringen vil redusere skadeomfanget betydelig og dermed borettslagets forsikringsomkostninger.
2014: Støvsikring av boder
2010: Nye bodvegger
2007: Nye postkasser vedtatt innkjøpt på generalforsamling 08.05.07. Digital Kabel-tv vedtatt anskaffet på generalforsamling 08.05.07.
Styret vil ta opp på ekstraordinær generalforsamling forslag om å bygge sykkelboder hvor det er sykkelparkering foran nr. 6 og nr. 8. Styreleder informerer om at kostnaden for utbyggen er såpass lav at de vil benytte seg av disponible midler.
Det er ikke pr. 31.05.21 planer om økning i felleskostnader eller fellesgjeld.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Se borettslagets husordensregler § 6 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja/ Nei

Adresse og matrikkel

Inges gate 4J, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 520, leilighetsnr. 45 orgnr. 988028053 i Oslo kommune

Eier

Jannike Brurud Høgseth

Oppdragsnummer

55-21-0107

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.