#Majorstuen

Lys og tiltalende 2-roms med attraktiv beliggenhet | God takhøyde | Lave felleskostnader | Flytt rett inn!

Arbos gate 1C , 0368 Oslo

VISNINGER

15. juni tirsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

40%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 37 m²
Bruksareal 37 m²
Bruttoareal 41 m²
Tomt 798 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1897
Gårdsnummer 215
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 221234717
Sist endret 07.06.2021 16:46
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 738 009
Ligningsverdi 962 406,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 30 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 730 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 738 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og tiltalende 2-roms med svært attraktiv beliggenhet på Majorstuen, like ved Frognerparken og Vestkanttorvet. Leiligheten ligger i byggets 4.etasje og har en arealeffektiv planløsning med store vindusflater og god takhøyde.
- Attraktiv og gjennomgående 2-roms leilighet
- Lys stue med store vindusflater
- Pent kjøkken fra HTH (2011)
- Alle hvitevarer på kjøkken medfølger
- God takhøyde på opptil 2,69m
- Tidløst baderom tatt i borettslagets regi i 2011
- Soverom vendt mot rolig bakgård
- Entré med garderobeskap
- Sikringsskap med automatsikringer
- Lave felleskostnader med bl.a. internett og kabel TV inkl.
- Supersentral beliggenhet med kort vei til "alt"
- Kort vei til populære frognerparken
- Loftsbod på 5 kvm
Innhold: Leiligheten består av entre, bad, stue med åpen løsning mot kjøkken og soverom. Leiligheten disponerer i tillegg en loftsbod med en gulvflate på ca. 5 m².

Innhold

Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 4.etasje. Leiligheten består av entre, bad, stue med åpen løsning mot kjøkken og soverom. Leiligheten disponerer i tillegg en loftsbod med en gulvflate på ca. 5 m².

Utstyr

- Røykvarsler tilkoblet felles alarmsentral.
- Brannslukningsapparat av skum fra 2016.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Stue

Lys og delikat stue i et tidsriktig fargevalg. Veggene ble malt i 2017 og på gulv er det lagt en pen 3-stavs laminat. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen og generøse takhøyden opptil 2,69 meter sørger for en god atmosfære.Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stue. Lys og pen HTH innredning med glatte fronter fra 2011 og benkeplate i laminat. Det er integrerte hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr med platetopp. Det er stikkontakter under overskap.

Soverom

Romslig soverom med store vindusflater og brede karmer som slipper inn rikelig med lys i rommet. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og garderobeskap. Gulvet er lagt med en pen 3-stavs laminat og veggene er malt i smakfulle farger. Soverommet er vendt mot rolig bakgård.

Baderom

Stilrent baderom fra 2011 tatt i borettslagets regi. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med overliggende lyslist, vegghengt toalett og dusj. Badet er flislagt med varmekabler i gulv.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en entré som er malt i tidsriktige farger. Her er det satt inn et garderobeskap for oppbevaring. Det er rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Leiligheten har en glatt entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35db. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang. Ellers har leiligheten dørcalling anlegg.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og meget populært boligområde på Majorstuen, i bydel Frogner. Her bor du i nærhet til alle nødvendige fasiliteter. Det er kort vei til idylliske Vestkanttorvet, med koselig marked hver lørdag med basarer og yrende liv, samt juletreutsalg i desember. I tillegg er det kun et par minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og Frognerbadet. Det er også gangavstand til Slottsparken, samt tur- og bademuligheter på Bygdøy.
Det er umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, butikker, kafeer, restauranter, Colosseum kino med mer. Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker, Rema 1000, Meny, Jacobs eller Coop. Det er også kort vei til Aker brygge som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning, samt flere gallerier. Det er også kort vei til Karl Johan og øvrige handlegater i sentrum. Bislett, med flere tilbud av serveringssteder, er også en liten spasertur fra leiligheten.
Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, med T-banelinjer, tre sporvognslinjer, samt buss- og trikkelinjer i alle byens retninger. Med bil tar det ca. 5 min til Skøyen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Felleskostnader

2 282 pr. mnd. Kabel TV og internett (Telia), drift, nedbetaling av andel fellesgjeld (renter og avdrag), felles forsikring, vaktmestertjenester, trappevask, kommunale avgifter, m.m
Fordeling av felleskostnader:
Bredbånd, kr. 157,-
Avdrag og renter lån, kr. 277,-
Kabel TV (Telia), kr. 235,-
Andel felleskostnader etter eierbrøk, kr. 1.613,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader
- Innboforsikring
- Strømforbruk
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 30.000,- pr. 27.05.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 31.12.2020.
Borettslaget har lån i Handelsbanken med flytende nominell rente 2,0% p.a. Lånebeløp 1.600.000, utbetalt 11.01.2021. Restsaldo pr. 27.05.21 er på kr. 1.551.508,-. Lånet innfris i 2031.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 962 406 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 464 663 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 37 kvm, Bruttoareal: 41 kvm
4. etasje:
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 798 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesområdet opparbeidet med blandt annet belegningsstein, internstier, sykkelstativer og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av natur-/teglstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger med pussede og malte flater. Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer med karmer av tre og tolags glass. Vinduer i stue/kjøkken fra 2001. Vinduer på soverom fra eldre ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 4.491 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.491,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, tomt for offentlig bygg, underjordisk parkering, forretning og kontor, T-bane, m.m etter S-2255. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bogstadveien 76 A - Bestilling av oppstartsmøte - Permanent plassering av VM-paviljongen på Colosseum torg. Se saksnr: 201710252. Status: 30.06.17
Fridtjof Nansens vei 18 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av barnehage. Se saksnr: 202014498. Status: Mottatt sak.
Kirkeveien 36 - Oppføring av flerbrukshall. Søknaden omfatter oppføring av en underjordisk flerbrukshall rett øst for Sonja Hennie ishall og rett sør for Frogner stadion. Flerbrukshallen vil få et bruksareal på 1980 kvadratmeter, og ligge innenfor regulert underjordisk byggegrense. Hallen vil i sin helhet ligge under bakken, med unntak av to ventilasjonstårn, rømningstrapp og fire vinduer for overlys som alle ville bli plassert nord for hallen, innenfor Frogner Stadion. Hallen vil få inngang via ishallen som er under oppføring.  Se saksnr: 201920226. Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse.
Kirkeveien 48 - Utvidelse av leilighet H0103 og mindre rehabiliteringsarbeider. Se saksnr: 201710523. Status: Tillatelse gitt.
Jacobs Aalls gate 14 A - Etablering av takterrasse. Se saksnr: 201911205. Status: Rammetillatelse gitt.
Majorstuen knutepunkt og sporområde - Etter offentlig ettersyn - Knutepunktutvikling, transformasjon, styrking av grøntdrag og bekkeåpning. Ruter foreslår å omregulere Majorstuen sporområde og knutepunkt fra trafikkområde til sentrumsformål, bolig, park, torg, trikk, forretning, kontor, bevertning, kultur, barnehage mm for å styrke kollektivknutepunktet med en variert arealbrukSe saksnr: 201407126. Se saksnr: 201407126.
Majorstuveien 36 - Bruksendring av del av underetasje. Se saksnr: 202009375. Status: Tillatelse gitt.
Middelthuns gate 15 - Oppføring av boligblokk - Bygg B. Byggesaken omfatter oppføring av en boligblokk på Majorstua i bydel Frogner. Boligblokken er 10 etasjer høy med næringslokale i første etasje og 94 boenheter fordelt på etasjene 1 til 10. Prosjektet består av tre boligblokker - bygg A, B og C - med felles anlegg under bakken med boder og parkering. Denne søknaden om igangsettingstillatelse gjelder kun for bygg B og omfatter råbygg i betong og montering av prefabrikerte stål- og betongelementer. Se saksnr: 201817512. Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse.
Middelthuns gate 17 A-B - Oppføring av boligblokk med barnehage - Bygg C. Byggesaken omfatter oppføring av en boligblokk (bygg C) på 14 etasjer med barnehage i første og andre etasje på Majorstua i bydel Frogner. Prosjektet består av tre boligblokker - bygg A, B og C - med felles anlegg under bakken med boder og parkering. Denne igangsettingstillatelsen gjelder kun for bygg C og omfatter tett bygg. Se saksnr: 201817520. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Middelthuns gate 17 C-R - Oppføring av boligblokk - Bygg A. Byggesaken omfatter oppføring av en boligblokk på Majorstua i bydel Frogner. Boligblokken er 12 etasjer høy med 181 leiligheter fordelt på etasjene 2 til 12, og 8 bruksenheter for næring i første etasje. Prosjektet består av tre boligblokker - bygg A, B og C - med felles parkeringsanlegg under bakken med boder og parkering. Denne endringssøknaden omfatter oppdeling av en leilighet, mindre justeringer i kjeller og mindre fasadeendringer. Se saksnr: 201806685. Status: Endret tillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2014/488429-1/200  Pantedokument. 16.06.2014 
BELØP: NOK 86.266.575
Panthaver:Brl Jf. § 2-11, 1.Ledd  
Lnr: 10063381
2021/39370-1/200  Pantedokument. 11.01.2021 15:34 
BELØP: NOK 1.600.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
1897/900132-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten. 29.04.1897 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Arbosgate 1 borettslaget, Orgnr: 997391756
Borettslaget Arbosgate 1 er et registrert borettslag i Oslo. Borettslaget er organisert etter de bestemmelser som følger av borettslagsloven og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for andelshaverne. Eiendommen Arbosgate 1, gnr. 215, bnr. 1 i Oslo kommune, er i sin helhet hjemlet borettslaget.
Forretningsførselen er i samsvar med kontrakt utført av Enqvist Eiendomsdrift AS.
Styret har sett på alternative leverandører av renhold- og vaktmestertjenester. Dagens leverandør er Coor Service Management AS. Basert på innhentede tilbud har Styret besluttet å bytte leverandør til 1 Hjelpende Hånd. Dette vil medføre en potensiell årlig kostnadsreduksjon på ca NOK 10,000, samt betydelig lettere kommunikasjon med vaktmester, blant annet via en app. Kontrakt med Coor Service ble sagt opp i februar 2021 og avtalen løper ut mai 2021.
Man kan kun kjøpe maksimalt 1 andel i borettslaget, jfr. § 4.1.
Borettslaget har ikke forkjøpsrett eller styregodkjennelse.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 83701684

Regnskap

Fjorårets regnskap (2020) viste et underskudd  på 489.317,-. I budsjett for inneværende år (2021) er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 3 182 358,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

STYRETS ARBEID 2020/2021:
Drenering
• Styret begynte å jobbe med drenering av bakgården i desember 2019 på bakgrunn av befaringsrapport utført av Erik Møller, Takst og Bolighjelp AS.
• Basert på innhenting av tilbud ble BK Anlegg AS valgt som entreprenør.
• Opprinnelig arbeid tiltenkt bakgård B / C, men basert på uttalelser fra Møller besluttet Styret å utvide prosjektet til også å omfatte bakgård A og D.
• Opprinnelig tilbud (bakgård B / C) NOK 394,290, revidert tilbud (alle bakgårder) NOK 813,400.
• Arbeidet startet opp mandag 26. november 2020 og ble avsluttet 15. januar 2021.
• Følgende arbeider ble utført:
- Drenering av alle tre bakgårder
- Rehabilitering av kummen i bakgård B / C
- Reasfaltering av alle tre bakgårder
• Arbeid som gjenstår (inngår som del av tilbudspris):
- Montering av sittegrupper (dersom borettslaget ønsker dette)
- Feste av takrenner
- Spyling av asfalt (gjennomføres til våren)
Gjenstående arbeid fra dreneringen vil ikke medføre til økte kostnader.
Sanering
Styret begynte å jobbe med sanering parallelt med dreneringsarbeidene, da fuktskadene som ble avdekket hadde sin årsak i manglende drenering og fuktsikring i bakgården. Arbeidene startet opp i januar 2021 etter ferdigstillelse av dreneringsarbeidene i bakgården. Arbeidene ble i utgangspunktet ferdigstilt i uke 5, men det er avdekket gjenstående arbeid som må rettes. Tilbudet oppga en antatt kostnad på kr. 218 750,- inkl. mva. Bygg- og Malermestertjenesten har fakturert styret et høyere beløp, og det pågår i disse dager en diskusjon om betaling og sluttoppgjør.
Fasade- og balkongprosjekt
Styret har jobbet med balkongentreprenøren, Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren for å komme frem til en løsning som kan godkjennes. Dette vil finansieres enten med låneopptak eller ved salg av loftsareal. Styret opplyser om følgende: Dersom fasaderehabilitering finansieres med låneopptak vil dette medføre økt fellesgjeld for alle andeler, og dermed også økte felleskostnader. Det er vanskelig å anslå hva dette blir pr andel, men fellesgjelden vil trolig øke med ca 50.000.
I følge forretningsfører: Det er blitt vedtatt at det vil bli tatt opp lån på ytterligere ca. 3.000.000,- i forbindelse med fasaderehabiliteringen.
Styret informerer om at ved avstemming i generalforsamling ble det besluttet at det ikke blir balkonger.
Loftsareal:
• Styret har blitt kontaktet av en eiendomsutvikler som har vist interesse for utbygging av loftet i bygården. Det er planlagt befaring med denne aktøren for å se nærmere på mulighetene for utbygging, og hvorvidt det er interessant for utbyggeren å inngi et tilbud på loftet.
• På bakgrunn av denne henvendelsen har styret tatt kontakt med en annen aktør, som også har vist interesse i loftet. Denne utbyggeren har luftet idéen om å bekoste fasaderehabiliteringen på vegne av borettslaget, mot et tilsvarende fradrag i kjøpesummen for loftsarealet.
• Styret fortsetter å jobbe med begge aktørene for å få innhentet tilbud.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordenreglene:
Det er anledning å holde dyr. Det forutsettes at dyreeier sørger for at dyreholdet er til minstmulig sjenanse for øvrige beboere. Lufting av dyr må skje under kontroll og utenomfellesarealene. Hunder skal holdes i bånd.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Lampene i stue.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Arbos gate 1C, 0368, Oslo, Gnr. 215 bnr. 1, leilighetsnr. 37 orgnr. 997391756 i Oslo kommune

Eier

Heidi Lind-tviberg

Oppdragsnummer

55-21-0108

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.