#Gamlebyen

Lekker og arealeffektiv 3-roms | Oppusset i 2016 | V.vann, internett og tv inkl. | Attraktiv og idyllisk beliggenhet

Alnafetgata 8B , 0192 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

61%

av boligene er nyere enn 20 år

14%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 51 m²
Tomt 403 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1899
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 8
Energimerking F
FINN.no 221234796
Sist endret 13.06.2021 23:03
Prisantydning 3 800 000
Totalpris 3 947 009
Ligningsverdi 854 414,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) 139 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 939 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 947 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lekker og arealeffektiv 3-roms leilighet beliggende i byggets 4. etasje. Her får du store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys. Leiligheten ble pusset opp i 2016 og oppleves som moderne og praktisk.
Et flott sted å bo for deg som ønsker en rolig tilværelse i nærheten av grønne friarealer, men samtidig kort vei til by-livet i Oslo sentrum.
- Lys og delikat stue med downlights i himling 
- Nytt kjøkken med integrerte hvitevarer fra 2016
- To romslige soverom
- Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin og varmekabler
- Separat toalettrom med nytt inventar
- Automatsikringer fra 2016
- Varmtvann, TV og internett inkludert
- Hyggelig nabolag
- Attraktiv og idyllisk beliggenhet
- Kort vei til "alt"
- 10 min fra både Ekebergåsen og Oslo S til fots
- To boder på 7 og 3 kvm
Innhold: Leiligheten består av entré, stue/kjøkken, to soverom, bad og toalettrom. Leiligheten disponerer i tillegg to boder på 3 og 7 kvm.

Innhold

Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 4.etasje. Adkomst via felles trappegang. Leiligheten består av entré, stue/kjøkken, to soverom, bad og toalettrom. Leiligheten disponerer i tillegg to boder på 3 og 7 kvm.

Utstyr

- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Automatsikringer

Stue

Lys og delikat stue i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen ble pusset opp i 2016 med nymalte overflater, ekstra lydisolasjon i gulv og en pen en-stavs laminat. Himlingen er nedsenket med downlights.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning som har innredning fra IKEA med slette fronter og benkeplate av laminat. Kjøkkenet ble pusset opp i 2016 og har god skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser, benkeskapsbelysning og stikkontakter. På kjøkkenet er det integrerte hvitevarer som kombinert kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp.

Soverom

Leiligheten har to soverom og har malte flater i smakfulle farger.
Det er plass til seng, nattbord og garderobeskap på begge soverom. Det ene soverommet vender mot den rolige bakgården. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Toalettrom

Flislagt baderom fra 2003 tatt i borettslagets regi. Baderommet inneholder servant med underskap, speilskap med belysning og stikkontakt og dusj. I 2021 ble alt av inventaret på baderommet oppgradert. Det er opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv, så her har du alt du trenger.
Fra entré er det et separat toalettrom som er oppgradert i 2016. Toalettrommet inneholder servant med underskap, speil med hylle på vegg og gulvstående toalett. I 2021 ble alt av inventar på toalettrom oppgradert. Det er lagt en pen laminat på gulv og veggene er malt.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré med dekorativ teglstein på vegg. Du har naturlig plass til en smal kommode og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Det er adkomst via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Himlingen er nedsenket med downlights. Leiligheten har profilert entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 30dB og kikkehull. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet, godt skjermet fra trafikk, med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum. Matbutikk ligger rett ved boligen, samt nyåpnete pizza-takeaway.
Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Nye Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap.
Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Området har mange spennende tilbud, som f.eks. folkerike Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, Olympen m.m. De siste årene har Oslos mest populære festivaler vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten.
Leiligheten ligger tilbaketrukket til i stille gate, med en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Middelalderparken vil bli gjort dobbelt så stor og skal gå fra bebyggelsen i Gamlebyen og helt ned til vannspeilet i Sørenga, når Follobanen er ferdig bygget i slutten av 2022. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier.
Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. anerkjent skulpturpark, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kaféer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde.
Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv, koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk.

Felleskostnader

3 327 pr. mnd. TV, internett, varmtvann, trappevask i oppgang, drift, felles forsikring og kommunale avgifter.
Fordeling av felleskostnader:
Felleskostnader 3.027,-
Internett 300,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader
- Innboforsikring
- Strømforbruk
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 139.000,- pr. 28.04.21
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 12.381,- pr. 31.12.20
Lånenr: HANBA3-949270399
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 2.739.424,-
Restløpetid: 17 år 11 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 2,20 pr. 31.05.21

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 854 414 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 075 890 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm
4. etasje:
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, to soverom, bad og toalettrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 403 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget opparbeidet med blant annet gruslagt bakgård, markterrasse av terrassebord, sittegruppe, sykkelparkering, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av naturstein. Bærende vegger i hovedsak av
murkonstruksjoner. Etasjeskillere av tre. Utvendige fasader i pusset og malt mur. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket
er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 30dB og kikkehull. Vinduer med to-lags glass fra
1989.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 4932 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4932- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Alnafetgata 5 - Oppføring av fire balkonger. Status: Tillatelse gitt. Se saksnr: 202106185.
Baglerstredet 2 - Oppføring av tomannsbolig. Status: Tilsyn gjennomført. Se saksnr: 201918325.
Ekebergveien 1 B med flere - Detaljregulering - Oppføring av Nye Kirkens Hus. Forslagsstiller foreslår å omregulere Ekebergveien 1b m.fl. fra privat institusjon til kontor og privat tjenesteyting, hensynssone bevaring og båndleggingssone etter lov om kulturminner. Status: Mottatt sak. Se saksnr: 201902191.
Egedes gate, Gamlebyen skole - Plansak - Regulering av Egedes gate til skole. Etablering av Bispegata som kollektivgate (regulering S-4983) vil gi redusert
trafikk i St. Halvards gate. I samme trafikkplan skal Arups gate stenges for
gjennomkjøring til Oslo gate. Redusert trafikk i St. Halvards gate gir mulighet
for gjenåpning av direkte adkomst til Egedes gate. Arups gate som blindvei
eliminere behovet for innkjøring i Egedes gate fra nord.Status: Mottatt sak. Saksnr: 201910844.
Kongsveien - Konows gate - Sjømannsskolen - Sykkelfelt, fortau, oppgradering av trikketrasé. Bymiljøetaten foreslår å omregulere deler av Kongsveien og Konows gate i hovedsak fra offentlig kjørebane - veigrunn og gang-/sykkelvei til trasé for sporveg/forstadsbane, kjøreveg, fortau, gang-/sykkelveg og parkering.Status: Planforslag. Se saksnr: 201203416.
Konows gate 33 - Oppføring av to boligbygg og riving av uthus. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 202000329
Oslo gate 37 - Riving av bygg. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 202104466.
Turbinveien 2 - 4 - Planforslag - Undervisning (høyskole), kontor og bevertning. KB Næring foreslår å omregulere Turbinveie n 2 - 4 fra forretning og kontor og spesialområde bevaring forretning til høyskole/kontor/bevertning samt bevaringStatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201715801

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1990/19501-1/105  Obligasjon. 22.03.1990 
BELØP: NOK 5.000.000
Panthaver:De Nye Andelseiere V/Forr.F. Brynjulf Førde  
Lnr: 1131030
PRIORITET ETTER BYGGELÅNSOBLIGASJON(ER) OG / ELLER SENERER
FASTSATTE LÅN.
1992/22799-1/105   ** Transport av panthaver. 04.05.1992 
Fra:Oslo Byfornyelse As  
Lnr: 1122509
Til:De Nye Andelseiere V/Forr.F. Brynjulf Førde  
Lnr: 1131030
1991/2058-1/105  Erklæring/avtale. 11.01.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:5  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:7  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:14  
Rett til atkomst,vedlikeh.,likt til utbedr. etter komm.
krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra
Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.
 
2021/449359-1/200  Pantedokument. 19.04.2021 12:50 
 BELØP: NOK 2.750.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
1858/900008-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten. 08.01.1858 
 OPPRETTELSE - FRADELT FRA BISPEGT 16/16B - UTGÅTT

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 16 andelsleiligheter.
Borettslaget Alnafetgata 8 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 952086162, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Alnafetgate 8
Gårds- og bruksnummer :
233 8
Borettslaget Alnafetgata 8 har ingen ansatte.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 51197704

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et underskudd på kr. 93.019,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 62.000,- i overskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak drift og vedlikehold.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagte rehabiliteringer:
- Fiber kommer i bygården sommer/høst 2021.
- Rehabilitering av portrom og kjeller.
- I løpet av en fem år vil de rehabilitere fasaden innvendig i gården.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei

Adresse og matrikkel

Alnafetgata 8B, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 8, andelsnr. 16 i Alnafetg 8 borettslaget med orgnr. 952086162 i Oslo kommune

Eier

Bjørne Bjørnson Skarbøe

Oppdragsnummer

55-21-0109

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.